Şimdi Ara

Lastikten Gelen Çıt Çıt Sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
15.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam dostlar... benim aracın sol ön lastiğinden hareket ettikçe çıt çıt çıt diye devamlı gelen bir ses mevcut. bunun sebebi ne olabilir acaba??

• Yapay Zekanın Yanıtı

Lastikten Gelen Çıt Çıt Sesi: Nedenleri ve Çözümleri

Arabanın tekerinden veya lastikten gelen rahatsız edici çıt çıt sesleri, sürüş deneyimini olumsuz etkileyebilir. Bu ses, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve görmezden gelinmemelidir.

Nedenleri:

• Aşınmış Lastik Dişleri: Lastik dişlerinin zamanla aşınması, sürtünme sırasında çıt çıt seslerine neden olabilir.
    • Yanlış Lastik Hava Basıncı: Lastiklerin olması gerekenden fazla veya az şişirilmesi, yol tutuşunu etkileyerek çıt çıt seslerine yol açabilir.
    • Arızalı Rulmanlar: Tekerlek yataklarındaki arızalar, özellikle virajlarda veya hızlanırken çıt çıt seslerine neden olabilir.
    • Fren Balataları Sorunları: Aşınmış veya hasarlı fren balataları, frene basıldığında çıt çıt sesleri çıkarabilir.
    • Kardana Mili Arızaları: Arka tekerlekten de çıt çıt sesleri geliyorsa, kardana mili sorunları olabilir.

Çözümleri:

• Lastikleri Kontrol Et: Lastik dişlerini ve hava basıncını düzenli olarak kontrol et. Aşınmış dişlere veya yanlış basınca sahip lastikleri derhal değiştir.
    • Rulmanları İncelet: Arabanın tekerinden çıt çıt sesleri geliyorsa, bir tamirciye r rulmanları kontrol ettirin. Arızalı rulmanlar değiştirilmelidir.
    • Fren Balatalarını Değiştir: Aşınmış veya hasarlı fren balataları, frene basıldığında çıt çıt sesleri çıkarabilir. Balataları derhal değiştirin.
    • Kardana Milini İncelet: Arka tekerlekten de çıt çıt sesleri geliyorsa, kardana mili sorunları olabilir. Bir tamirciye inceletin ve gerekirse tamir ettirin veya değiştirin.

Çıt çıt seslerini görmezden gelmeyerek, hem sürüş güvenliğini hem de aracın ömrünü koruyabilirsiniz. Sesin kaynağını belirlemek için bir tamirciye başvurmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Taş veya metal birşey vardır diş aralarında...
  • taş taş o taş taş. anahtarında kıvırttırıver
  • iyi bari önemli bir şey değilmiş... teşekkürler dostlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TriaThlon

iyi bari önemli bir şey değilmiş... teşekkürler dostlar...

vida vb.. bişey lastiğe saplanıp patlatmış da olabilir. havası inmiyor diye ihmal etme
  • %95 taş girmiştir.
  • o sesin benzeri benim araçtanda geliyo sanki yağsız kalan bi metal gibi gıj gıj ses geliyo sanırım arkadaşları dediği gibi bilyalardan (gerçi değişeli 6 ay oldu ) yada balatardan zaten frende iyice zayıfladı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Torpidodan gelen tıkırtı sesi
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yaaa bizim burda bana daha denk gelmedi oto elektirkci saati söktüm baktım dişli hiç dönmüyo
  • Taştır o taş hatta kamyoncular arasında,el hareketi ile onun işaretide var.Baş parmagı işaret ve orta parmagın arasından geçirip kamyon şoförüne göstermen yeterli
  • taş giriyor benim arabada hala var çıkartmaya bile uğraşmam.
  • Hizlandikca sesin frekansi artiyorsa, tas veya cividir buyuk ihtimalle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lastik içindeki tellerde kopukluklar olabilir. Lastikçide kontrol ettirin.
    Tel kopukluğu varsa ciddi sorunlar yaşayabilirsiniz.
  • diş arasına ya taş girmiştir yada çivi filan batmıştır
  • taşmış arkadaşlar... dişlilerin arasından söküp çıkardım ses kesildi...
  • lastik tas veya metal biseydir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taş...

Daha kötüsü, çivi...

Daha dün o ses başladı sağ lastikte.
    Taştır diye düşündüm, bi yerde ufak bi patinaj yaptım, ses kesildi, sevindim gitti diye.
    Sabah kalktım ki lastik yerde. Çiviydi galiba
    Akşam bi de onunla uğraşacağım iş çıkışı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.