Şimdi Ara

Hoparlörlü Monitör İçin Ses Kartı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ekstra hoparlör almamak için ve kulaklık kullanmaktan nefret ettiğim için hoparlörlü bir monitör almayı düşünüyorum fakat ses kalitesini öğrenme şansım olacağını sanmıyorum çünkü hem internetten almak zorundayım (mağazalarda ürün çeşitliliği çok az) hem de kimse bir monitörün sesinin nasıl olduğuna dair bir yorum yapmaz ürünlerin yorum kısımlarında. Eğer sesi beğenmezsem güzel bir ses kartı monitörün ses kalitesini artırır mı?

Bir de MSI B450M-A PRO MAX anakartta sanırım tek PCI-E girişi var onu da ekran kartı kullanacak. Ses kartı takmak istiyorsam GIGABYTE B550M S2H mi almalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bendeyuzukalicam -- 10 Eylül 2020; 21:35:21 >

• bendeyuzukalicam B kullanıcısına yanıt
    Monitörden ses almak için Hdmi yada display port ile bağlantı yapmalısınız. Bu durumda sesi ekran kartınız aracılığı ile ileteceğiniz için harici ses kartını kullanmamış olacaksınız. O yüzden ses kartı almayın.

Yalnız monitör içindeki dahili hoparlörler kesinlikle sizi tatmin etmeyecektir. Eğer iyi ses istiyorsanız m-audio vs gibi markaların monitör hoparlörlerine bakın derim. Creative, Logitech vs gibi markaları da eleyin.

Eğer böyle bir monitör hoparlör alırsanız da pci ses kartı yerine USB dac alabilirsiniz.

Tabii böyle bir hoparlör ve USB dac, 2.elde minimum 2-3 bin liraya mal olur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yorum için çok teşekkürler. Yanlış anlamadıysam monitörden ses alacaksam ses kartı bir işe yaramayacak ve m-audio monitör hoparlörleri benim istediğim gibi monitörün içine entegre edilmiş değil de, harici hoparlörler, tıpkı normal hoparlörler gibi. Ben zaten bu durumdan kurtulmak için hoparlörlü monitör düşünüyordum. İyi bir ses istiyorum fakat çok da iyi olmasına gerek yok. Şu anki laptopımdaki gibi olması yeterli fakat işte ses kalitesini kelimelerle tarif edemediğim için bir hoparlörlü monitör yeterli olacak mıdır bilemiyorum. Eğer olmayacaksa ve sonunda 1+1 + ses kartı alacaksam da hoparlörlü monitöre ekstra para vermek istemiyorum sesini kullanmayacağım için. Ne yapacağımı bilemiyorum.
  • bendeyuzukalicam B kullanıcısına yanıt
    Hoparlörlü monitör fikrini unutun. O incecik monitörün içine nasıl bir hoparlör koysunlar ki sesi iyi olsun. Olsa olsa laptop hoparlörü kadar olur.

Bu sebeple iyi bir ses için harici bir hoparlör ve ses kartı (USB dac)’ından başka çözüm yok. Keşke olsa ama yok 😀

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Şu an MSI GE70 2PC Apache kullanıyorum. Dynaudio marka, Audio Boost ses kartı ve Sound Blaster Cinema yazılımı var. Tabii ki çok iyi değil fakat memnunum. Eğer bundan daha kötü olmayan, eşdeğer ya da sadece birazcık daha iyi olan, daha düşük ses vermeyecek olan bir hoparlörlü monitör olduğunu bir şekilde bilebilsem fazlasını aramayacağım ama işte bilme ihtimalim imkansıza yakın gibi. Biraz daha araştırıp 1+1 + gerekirse ses kartına dönerim herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bendeyuzukalicam -- 11 Eylül 2020; 0:41:15 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ses Kartı Tavsiyesi
    6 yıl önce açıldı
    logitech z5500 için ses kartı
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.