Şimdi Ara

Hoperlör koruma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arabama iki tane 15 cm lik müzik seti hoperlörü bağlamıştım. bir kaç hafta sonra sağ kanala bağlı olanın ses vermediğini fark ettim. Bağlantısında sorun olabileceğini düşündüm ve kontrol ettim ama hoperlör ölmüştü. Böyle bir olayla bir daha karşılaşmamak için hoperlör koruma devresi bağlamam kesin çözüm olabilirmi? Bir de hoperlör koruma devre şeması elinizde varsa rica etsem.

İlginiz için şimdiden teşekkürler.

• http://images.google.com.tr/images?hl=tr&q=loudspeaker%20protection&sa=N&tab=wi
    Burada bir kaç tane hoparlör koruma devresi var belki işinize yarar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHaLaNX. -- 4 Nisan 2006; 18:56:17 >
  • Hoparlörün tam olarak neden sebep arıza gördüğünü bilmeden koruma devresi nerden aklına geldi hocam ? sesi fazla açıptamı yaktın ? şayet öyleyse koruma devren bir iş görmeyecektir yine fazla açarsan yine yanacaktır .

Allaha emanet ..
  • şimdi senin hoparloru bağladiğin amfi yada teyo öıkışı kaç ohm ise ona gore ohm lu hoparlor bağla ve diyelim senin arbadaki amfi yada teyp kolonu bağlican çikiş 100w ise en az 100w 150w hoparlor bağlaman lazım ok rastgele bağlarsan amfin bile yanabilir
  • Kaset araç kiti ile discmani bağladıydım. sağ ve sol kanal arasında ses seviyesinde bir fark vardı. Daha önce arabanın orjinal hoperlöründe de bir cızırtı başlamıştı. Basları net vermiyordu. Araç kitinde de sanırım bir arıza var.
  • watajı güçlü ve amfiyle aynı empedansta hoparlör takarsan sorun kalmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.