Şimdi Ara

Tavan gömme hoparlör bağlantısı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
26.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar iyi günler. Hoparlör ile ilgili bir sorum var:

Dükkana 2 adet alçıpan gömme hoparlör takıldı. Lakin bu işi yapan elektrikçi, kabloyu getirip ucuna jak çakmadan bilgisayar kasasının yayına kadar getirip bırakmış. Sanırım 2 hoparlörde birbirine paralel bir şekilde bağlı ve tek kablodan beslenecekler. Bende kendim bu kablonun ucuna 3.5 mm jak takarak bilgisayara bağlayayım dedim ancak gene de yapmadan önce size bir sorayım dedim. Ayrıca boş jak alıp, kabloların + ve - uçlarını bu jaka lehimleyerek mi yapmam daha sağlıklı yoksa hazır kablo uzantısı olan bir jak alıp elimdeki kabloları bu uzantıya dolayarak bağlamam mı daha sağlıklı olur?

Kısacası tavanda gömülü 2 hoparlör;

Ve elektrikçinin o 2 hoparlörden çekip bıraktığı kablo ile ucuna bağlamak istediğim örnek jak;

Ayrıca merakımdan soruyorum: Bu tavanda ki hoparlörler birbirine seri mi paralel mi bağlı? Ve mono mu stereo mu olduğu, hoparlörlere mi yoksa ses kartına mı bağlı ve bunlar hangisi? Bunu nasıl anlarım. İlla tavanı açıp bağlantılarına mı bakmam gerekiyor? Genelde bu tür hoparlörler, voltaj eşit olacağından birbirine paralel mi bağlıdır? O halde 2 hoparlör için farklı akımlar söz konusudur. Yani bu işin usulü nedir kafam karıştı.

Yardımcı olursanız minnettar kalırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 12 Kasım 2014; 11:37:47 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tavan Gömme Hoparlör Bağlantısı

Tavan gömme hoparlörler, ev sineması sistemleri ve arka plan müziği için popüler bir seçimdir. Bunları doğru şekilde bağlamak, optimum ses kalitesi ve performans sağlamak için çok önemlidir.

Gerekli Malzemeler:

• Tavan gömme hoparlörler
    • Hoparlör kablosu
    • Hoparlör bağlantı terminalleri
    • Tornavida

Trafolu ve Trafosuz Hoparlörler Arasındaki Fark

Tavan gömme hoparlörler, trafolu veya trafosuz olarak iki kategoriye ayrılır:

• Trafolu Hoparlörler: Bunlar, hoparlörün içine entegre edilmiş bir transformatöre sahiptir ve genellikle ticari uygulamalarda kullanılır.
    • Trafosuz Hoparlörler: Bunlar bir transformatör içermez ve genellikle ev kullanımı için uygundur.

Tavan Hoparlörü Bağlantısı Adımları:

1. Hoparlörü Yerleştirin: Hoparlörü tavanınıza istediğiniz yere yerleştirin ve sağlam bir şekilde sabitleyin.

2. Hoparlör Kablolarını Bağlayın: Hoparlör kablolarını her bir hoparlörün bağlantı terminallerine bağlayın. Kabloların doğru kutupsallığa (kırmızı = artı, siyah = eksi) bağlı olduğundan emin olun.

3. Hoparlörleri Kaynağa Bağlayın: Hoparlör kablolarını amplifikatör, alıcı veya başka bir ses kaynağına bağlayın. Yine, kutupsallığa dikkat edin.

4. Hoparlörleri Test Edin: Ses sistemini açın ve hoparlörlerin doğru şekilde çalıştığını kontrol edin. Herhangi bir cızırtı veya bozulma olup olmadığını dinleyin.

Tavan Hoparlörünü Televizyona Bağlama

Bir tavan hoparlörünü televizyona bağlamak için şunları yapın:

• Televizyonunuzda bir optik dijital ses çıkışı varsa, bunu alıcıdaki bir optik dijital girişe bağlayın.
    • Televizyonunuzda yalnızca HDMI bağlantısı varsa, bir HDMI ses ayırıcı kullanarak HDMI sesini dijital optiğe dönüştürün.
    • Alternatif olarak, televizyonunuzun kulaklık çıkışını bir hoparlör amplifikatörüne bağlayabilirsiniz.

Tavan gömme hoparlörlerinizi doğru şekilde bağlayarak, ev eğlence sisteminizden en iyi ses deneyiminin keyfini çıkarabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İyi günler hocam siz bunları çalıştırmak için amfi ihtiyacınız var eğer bütçeniz kısıtlısa o jak girişini pcye takın hoparlörleriniz 1+1 ise 2. Hoparlöre giden kabloyu kesip alçıpan hoparlörlerin gelen kobloyu o 2.hoparlöre giden yere takıp çalışacaktır ama ne kadar iyi olur onu bilmem ama o hoparlörler için amfi şart
  • radyoaktif kullanıcısına yanıt
    homebass H kullanıcısına yanıt
    Resimde elinizdeki kabonun devamı varmışta,, sanki siz ortadan birtanesini kesmişsiniz gibi duruyor.
    Tavandan 2 kablomu geliyor tek kablomu.
    Arkadaşında dediği gibi araya güçlendirici anfi gerekir.. lehim yapabildiğinize göre 12v ile çalışan tda7375 veya 7377 devresi yapın çok ucuza, çok ses alırsınız. Tekrar arkadaşın önerdiği gibi elinizde fişe takılan pc hoparlör kablolarına, bunları bağlayın..Anfi pc deki sessinyalini alıp, hoparlörlerin çalışacağı şekilde güçlendirir.
    Tavan hoparlorlerinin geneli 10w ile 100w arası kademeli olabiliyor,,, eğer bağlarken ne olur ne olmaz diye 100w girişe bağladıysa,, siz çok güçle az ses alırsınız. eğer 20w girişe bağladıysa, 20w anfiyle rahat çalışır.
    Tavan hoparlorlerine ulaşmanız kolaysa,, bağlantı durumunu,, hoparlorün empedansı ve wat değerini görerek anfi konusunda daha net karar alırsınız.
    Bir arkadaşa aynı konuda anfi yapıp göndermiştim,, evde sesini açamadığım anfi,,, orada son seste anca dinleniyormuş..ya hoparlörün empedansı çok yüksekti yada yüksek wat giirişine ayarlıydı. tavanada ulaşamadı, öyle kaldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 12 Kasım 2014; 17:49:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Resimde elinizdeki kabonun devamı varmışta,, sanki siz ortadan birtanesini kesmişsiniz gibi duruyor.
    Tavandan 2 kablomu geliyor tek kablomu.
    Arkadaşında dediği gibi araya güçlendirici anfi gerekir.. lehim yapabildiğinize göre 12v ile çalışan tda7375 veya 7377 devresi yapın çok ucuza, çok ses alırsınız. Tekrar arkadaşın önerdiği gibi elinizde fişe takılan pc hoparlör kablolarına, bunları bağlayın..Anfi pc deki sessinyalini alıp, hoparlörlerin çalışacağı şekilde güçlendirir.
    Tavan hoparlorlerinin geneli 10w ile 100w arası kademeli olabiliyor,,, eğer bağlarken ne olur ne olmaz diye 100w girişe bağladıysa,, siz çok güçle az ses alırsınız. eğer 20w girişe bağladıysa, 20w anfiyle rahat çalışır.
    Tavan hoparlorlerine ulaşmanız kolaysa,, bağlantı durumunu,, hoparlorün empedansı ve wat değerini görerek anfi konusunda daha net karar alırsınız.
    Bir arkadaşa aynı konuda anfi yapıp göndermiştim,, evde sesini açamadığım anfi,,, orada son seste anca dinleniyormuş..ya hoparlörün empedansı çok yüksekti yada yüksek wat giirişine ayarlıydı. tavanada ulaşamadı, öyle kaldı.
    Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler arkadaşlar.

Resimdeki 3.5 mm jak temsilidir yani o USB hoparlöre ait bir jak ve tavandaki hoparlörlerle bir alakası yok. Tavandaki 2 hoparlörden de beyaz ve beyaz-kırmızı şeklinde birbirine yapışık tek kablo geliyor yani + ve - şeklinde. Ve bu kablonun ucuna elektrikçi jak takmadan çekmiş gitmiş. Bende diyorum ki kendim 3.5 mm jak alıp bu açık kablonun + ve - bağlantısına göre bağlayıp bilgisayara takayım. Lakin şimdi amfi'yi devreye soktuğunuz için gözüm korktu zira amfiden pek anlamam daha doğrusu hiç kullanmadım ama elektronik okumuş bir insan olarak sanırım mecbur kalır isem üstesinden gelebilirim. Ben ne güzel sadece karaköye gidip 3.5 mm boş jak alıp bu kabloya lehimleyerek hoparlörleri bilgisayara takar kullanırım diye düşünmüştüm. Hatta önce bu dediğimi aynen yapıp deneyeyim sizce ses alamaz mıyım? Yani anakartta ki ses çıkışından bu 2 hoparlörü çalıştıracak kadar voltaj alamaz mıyım? Ayrıca asma tavana şu anlık çıkma durumum yok gibi gözüküyor. Ama bu hoparlörleri takan elektrikçi büyük ihtimal az çok da olsa işini biliyor olacak ki, bizim arkadaşa "buna amfi de lazım" şeklinde bir açıklama yapmamış. Hoş, aslında işini bilse "bunun ucuna jak çakacaksınız" der yada "ben takayım" derdi en azından da neyse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 12 Kasım 2014; 21:12:56 >

Drekt bilgisayara olmaz,, anfi şart.
    Resimde sanki aşağıdanda elinize kablo geliyormuş gibi,,, yoksa kablonun bir ucunu uzun bırakmış,, aşağıdan sarkıp geldiği içinmi öyle görünüyor.
    O kablonun ucuna kalem pil değirin bakalım,, ama uzun süre değil,, kısa kısa. hoparlörün ikisindende ses geliyormu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 12 Kasım 2014; 20:56:19 >
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Evet hocam belirtmeyi unuttum aynen dediğin gibi. Kablonun birini 20,30cm uzun bırakmış ne alakaysa. Aslında amfi mamfi deyince gözüm korktu doğrusu. En iyisi ben yarın senin dediğin gibi bir kalem bil alıp bu uçlara +,- değdirerek hoparlörlerde gıcırtı olup olmadığına bakayım. Eğer gıcırtı olursa bu, amfiye ihtiyaç olmadığı anlamına mı geliyor? Öyleyse süper olur.
    Yok,, sağdece hoparlorün ikisinden ses geliyormu diye pil değirin dedim. yoksa hine anfi gerekli..
    Anfi için aklınızda neler var,, iki hoparlördende ayrı ayrı kablo gelseydi iyiydi. bir çıkışa 2 hoparlor bağlamak sakıncalı olur.
    Serimi yaptı paralelmi yaptı,, netür hoparlör kullandı teknik özelliklerini sorup öğrenebilirseniz iyi olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bluetooth Hoparlör seçimi
    9 ay önce açıldı
    Aux girişi ile hoparlör bağlama
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Yok,, sağdece hoparlorün ikisinden ses geliyormu diye pil değirin dedim. yoksa hine anfi gerekli..
    Anfi için aklınızda neler var,, iki hoparlördende ayrı ayrı kablo gelseydi iyiydi. bir çıkışa 2 hoparlor bağlamak sakıncalı olur.
    Serimi yaptı paralelmi yaptı,, netür hoparlör kullandı teknik özelliklerini sorup öğrenebilirseniz iyi olur.
    amfi kesinlikle şart
    sizin öğreneceğiniz tek şey hoparlörün trafolu olup olmadığı, ona göre amfi alınmalıdır
    yada aux girişi olan bir müzik seti vs. (trafosuz ise)
    ve bu gibi tesisat işlerinde kablonun ucu zaten açık bırakılmalıdır
    elektrikçi doğru yapmış, sizde zahmet edip ucuna fiş bağlamayın çalışmayacaktır
    bilgisayardaki çıkış gücü miliwatt cinsinden ölçülür

• quote:

Orijinalden alıntı: MuratTURAN1977

amfi kesinlikle şart
    sizin öğreneceğiniz tek şey hoparlörün trafolu olup olmadığı, ona göre amfi alınmalıdır
    yada aux girişi olan bir müzik seti vs. (trafosuz ise)
    ve bu gibi tesisat işlerinde kablonun ucu zaten açık bırakılmalıdır
    elektrikçi doğru yapmış, sizde zahmet edip ucuna fiş bağlamayın çalışmayacaktır
    bilgisayardaki çıkış gücü miliwatt cinsinden ölçülür

Alıntıları Göster
    Naçizane bilgileriniz için canı gönülden teşekkürler arkadaşlar zira yavaş yavaş aydınlanmaya başladım.

Normalde dükkan arkadaşımın olduğu için o, bu hoparlörleri çalıştırmak için benden yardım istedi. Bende kablo ucuna 3.5 mm jak takarak bilgisayara bağlayıp kullanılabilir ancak ses az gelebilir dedim. Zira demek ki jak taksam bile çalışmayacak öyle mi? Yada çok az bir ses ile çalışacak. Ama kendi huyumu bildiğim için arkadaşa "sen gene de ben yokken eline 3.5 mm jak geçerse onu kablonun ucuna bağlayıp bilgisayara bağla bakayım ses gelecek mi gelmeyecek mi?" dedim. Zira adama sabaha kadar baklavayı anlatacağına, ağzına 1 dilim baklava koy olsun bitsin Ancak sonradan düşündüm "arkadaş bu işlemi yaparken kabloların +,- bağlantısını jaka ters bağlayıp da bilgisayara takarsa, hoparlöre yada anakart ses çıkışına bir zararı olur mu, yoksa sadece çalışmaz mı? diye.

Özetle bu hoparlörü amfisiz çalıştıramayacaksak ne yapmam gerekiyor? Alçıpanı açıp elektrikçi bu 2 hoparlörü birbirine nasıl bağlamış diye mi bakacağım ki paralel bağlamıştır çünkü tek kablo geliyor yani tek kablodan 2'side besleniyor, gerilimler eşit, akımlar değişken. Trafonun olup olmaması neyi değiştirecek? Yoksa ne olacak? Trafonun watt değerine göre mi amfi seçilecek? Ayrıca bu 2 hoparlörü çalıştırmak için arkadaşlara en uygun amfi kaç TL tutar? Ve amfide +,- bağlantıları, aynen jak daki gibi mi? Yani kısa devre etme durumum var mı?

Sonradan yardıma gidip borçlu dönmeyelim diye detaylı soruyorum arkadaşlar kusura bakmayın. Yada en kötü ihtimal ben gidemesem bile sizlerin tavsiyesi ve yönlendirmesi üzerine bende arkadaşları arayarak hoparlörleri bilgisayardan çalıştırmak için izleyecekleri yolu adım adım söylerim. Yada sırf öğrenmek için bizzat gidip kendim yaparım fark etmez. İyilik yap denize at, balık bilmezse halik bilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 12 Kasım 2014; 23:59:30 >

• bilgisayara kesinlikle anfisiz girmeyin.
    onemli olan diger durum; hoparlorlerin trafolu olup olmadigi,, trafoya nasil giris yapildigi.
    trafolu degil ise hoparlor omaji ve watini ogrenin.
    seri veya paralel olmasida onemli. seri ise sesi az verir. paralel ise cikisi zorlar.
    en salikli meler yapilabilecegini yazim size;;
    1. hoparlor bizim odak noktamiz,, yukarida arkadasin dedigi gibi trafolu olup olmadigi,, kac ohm/empedans oldugu ve wati onemli.
    1. trafolu ise empedans/ohm kademesini en dusuk konuma alacak (mesela 4ohm).
    ohm degilde watt ayarli ise en dusuk wat degerine ayarliyacak mesela 20w. ayar derken yani sizde yaparsiniz,, 1 kablonun yeri degisecek.
    2. hoparlor kablolarinin ayri ayri inmesi daha dogru olur,, ses daha cok ve tatli cikar.
    hoparlorleri 4 er ohm kabul edersek,, seri ise 8 ohm yapar, anfi 4 ohm ise ses az cikar..
    paralel ise hoparlor 2 ohm yapar,, anfi 4 ohm oldugu icin anfiyi zorlar ve bozar.
    siz hoparlorleri cozmey calisin. anfi isi kolay.
    1+1 hoparlor olur,, aux girisli 2.el muzik seti govdesi olur,, araba teybi olur,, eger siz yapabilirseniz tda7377 anfi olur... en sagliilisi 1+1 hoparlorlerine baglamak veya muzikseti govdesi ne baglamaktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 13 Kasım 2014; 5:08:42 >

Önerileri dikkate alacağım hocam teşekkürler. Dükkana yolum düşer düşmez ilk işim gerekirse tavanı yarıp hoparlörlere bakmak olacak Ondan sonraki vereceğim bilgiler ile izleyeceğim yolu bulmamda tekrar yardımcı olursunuz umarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: radyoaktif

Önerileri dikkate alacağım hocam teşekkürler. Dükkana yolum düşer düşmez ilk işim gerekirse tavanı yarıp hoparlörlere bakmak olacak Ondan sonraki vereceğim bilgiler ile izleyeceğim yolu bulmamda tekrar yardımcı olursunuz umarım.
    tavana zarar vermeye gerek yok
    büyük ihtimalle yaylı kilit sistemi ile monte edilmiştir
    kenarından biraz sert çekilince çıkacaktır
  • Arkadaşın dediği gibi,, yaylı tutaçları vardır. Tavanımı yaracaksınız, arkadaşınız bu durumu nasıl karşılar,, bence şöyle;
    >> Abi naapptınn
    << hoparlöre bakacaktımda tavanı yardım,,
    >> abi aşağıdan görülmüyormuydu,, ustayı arasaydık,,, yukarıdan fay hattı geçmiş gibi
    << Neyse ben hoparlörlere baktım,, sana anfi hakkında bilgi veririm.
    >> Abi tavan,, tavanım,, tavancığım
    Biz ses istedik,, adam görüntü bıraktı gitti (mizahi yazdım, yalnış anlamayın)
    Neyse şimdi işimize dönelim; tavan tümmü,, yoksa bölme bölmemi,, eğer bölme bölme ise hoparlörün yanındaki bölmeyi kaldırıp inceleye bilirsiniz.
    Bu şekilde,, bölmeleri atlayarak,, diğer kabloyu kendinizde çakabilirsiniz.. tüm tavansa arkadaşın dediği gibi,, hoparlörü önden çekin..
    Şimdi resime baktımda,, tehlikeli,,, nasıl yapıyorlar, orda birşey bozulsa nasıl ulaşılacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 13 Kasım 2014; 20:52:38 >

• quote:

Arkadaşın dediği gibi,, yaylı tutaçları vardır. Tavanımı yaracaksınız, arkadaşınız bu durumu nasıl karşılar,, bence şöyle;
    >> Abi naapptınn
    << hoparlöre bakacaktımda tavanı yardım,,
    >> abi aşağıdan görülmüyormuydu,, ustayı arasaydık,,, yukarıdan fay hattı geçmiş gibi
    << Neyse ben hoparlörlere baktım,, sana anfi hakkında bilgi veririm.
    >> Abi tavan,, tavanım,, tavancığım
    Biz ses istedik,, adam görüntü bıraktı gitti (mizahi yazdım, yalnış anlamayın)
    Neyse şimdi işimize dönelim; tavan tümmü,, yoksa bölme bölmemi,, eğer bölme bölme ise hoparlörün yanındaki bölmeyi kaldırıp inceleye bilirsiniz.
    Bu şekilde,, bölmeleri atlayarak,, diğer kabloyu kendinizde çakabilirsiniz.. tüm tavansa arkadaşın dediği gibi,, hoparlörü önden çekin..
    Şimdi resime baktımda,, tehlikeli,,, nasıl yapıyorlar, orda birşey bozulsa nasıl ulaşılacak
    Tavanı yararım derken mecaz anlamda demiştim lakin ciddiye almışsınız Tavan bölme bölme değil ve yaylı sistem olup olmadığını da bilmiyorum lakin bana da biraz garip geldi, usta gelip 2 hoparlörün çapı kadar tavana delik açıp öyle mi monte etmiş anlamadım. Lakin arkadaş, bir sürü floresanı kese kese taktırmış olamaz herhalde zira en ufak bir arızada komple tavan aşağıya inmeyeceğine göre tek tek söküp bakılmaz. (Yoksa tüm tavan mukavva gibi bir şey de çok kolay mı iniyor aşağıya )

Bence tavanı tüm olarak,, yerleri ve malzeme çapı önceden tasarlanarak monte edilmiştir,,, sonra içerden kabloları atarak, tavan bitince kablonun ucunu kesip, malzemeleri (arkadaşın dediği gibi bende yaylı olarak gördüm) enson monte etmiştir.
    Ahanda breh burada;http://www.alternatifses.com/Resim/Upload/cl-82-orginal.png trafoda 5 tane giriş var,, 1 adette ortak uç. siz ortak uç ile 5w ucunu bağlarsanız,, en basit anfi ile max ses alırsınız.. ben olsam normal anfi bağlıyacağım için,, drekt hoparlor uçlarına bağlarım, çünkü bana hoparlor lazım trafo değil. trafo için anfiler farklıdır.
    http://mcdn01.gittigidiyor.net/8638/tn70/86384250_tn70_0.jpg?_=1369672954 hoparlorün yanındaki kıskacı gördünüzmü,, çekince gelir.. elektrik priziiinin vidasız olanı.
    Bir şekilde yaptınız diyelim,, 2. hoparlor kablosunu nasıl çekeceksiniz,, neyse hoparlör 8 ohm olsunda,, paralelde 4 ohm olur. 2. kablloya gerek kalmaz.

Hmm demek ki 2 hoparlöründe trafosu içinde hazır gömülü. Yolum arkadaşın dükkanına düşer düşmez tüm söylediklerinizi dikkate alarak uygulayacağım dostum merak etme. Ayrıca hoparlöre gömülü trafo, 220 volt u nereden alıyor? Elektrikçi, bu tavandaki hoparlörleri çekerken 2 hoparlörü de ne ara 220 volt a bağlamış. Ve 2 hoparlörü de ayrı ayrı mı 220 volt'a bağlamış yoksa tek bir 220 volt şebekeyi 2 hoparlöre birden paralel mi bağlayıp bırakmış acaba. Ayrıca madem hoparlörde de zaten 220 volt trafo var ve şehir şebekesine bağlılar, o halde sadece elektrikçinin bıraktığı kablonun ucuna dediğim gibi 3.5 mm jak takıp bilgisayardan ses alınamaz mı ki?

Amfi alındı diyelim. Bu elektrikçinin sarkıtıp bıraktığı kabloyu amfiye +,- şeklinde bağlanıp, amfiden 3.5 mm jak ile bilgisayara bağlayarak çalıştırılacak değil mi hoparlörler?
    En son yazdığınız doğru,, drekt bağlıyacaksınız...
    O trafo başka trafo,, 220v falan girmiyor. drekt anfiye bağlanıyor ama 8-10 tane hoparlor olduğu zaman,, ses tekniği farklı konu.. bize trafo değil hoparlör sağdece 4 veya 8ohm luk hoparlör bobini lazım..
    bizim alacağmız sıradan anfi 4 ohm olacağından,, forumda 200ohm dan bahsediyorlar, trafo girişini,,, neredeyse ses çıkmaz. çünkü 4e karşı 200 lük bir boşluk. trafo iptal.
    O halde arkadaş tekrar benden yardım istediği an, basit bir amfi bulup bağlanarak bu sorun çözülecek. Sana ve diğer arkadaşlara verdiğiniz bilgilerden dolayı canı gönülden teşekkür ediyorum. İşlemi tamamlayıp netice alır almaz tekrar yazacağım. Ama yok arkadaş bir sesçi getirir de parayı basıp yaptırırsa orasını bilemem lakin ucuz etin yahnisi yavan olur
    8-10 tane hoparlor olsa,,, onlara uygun ses amfisi daha uygun olabilir..
    fakat 2 hoparlor icin ve sagdece ortalama 50tl ye alinacak muzikseti govdesi veya mevcutta bulunan pc hoparlorunun baglanmasi ile (hoparlor trafosu varsa,, sokulup hoparlor kablosuna siz baglarsiniz) yapilacak sistem icin.. belkide 4 kati maliyet harcanacak.. anfi devresini siz yapsaniz 12v guc kaynagi ile oldu deseniz; 20-30tl niz anca gider..
    Arkadaş bir daha beni çağırır çağırmaz tekrar yazacağım dostum. Lakin trafo aldığım taktirde nasıl bağlayacağımı anlamadım. 220 volt AC adaptör aldım diyelim, bunun 12 yada 24v DC çıkışından mı hoparlöre bağlayacağım ve nasıl? Burayı netleştirir isen, arkadaş çağırdığı anda hızlıca işlemi halledebilirim zira daha önce hiç amfi yada bu tür hoparlörler ile işim olmadığı için konuya biraz yabancıyım.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.