Şimdi Ara

Tavan gömme hoparlör bağlantısı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
26.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Anfiyi yapamicaksiniz gibi..hinede birara anlatirim. siz hoparlorlere bakinda.
    İşte anfi,,,http://wwww.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-pioneer-xr-p260-muzik-seti-govdesi..amfi-olarak-kullana-186361481/detay hoparlörleri en alttaki kırmızı beyazlara takacaksınız.. bu setlede bilgisayar arasına bu kabloyu aux girişine takacaksınız,,http://www.vatanbilgisayar.com/slx-857-35mm-erkek-den-2-rca-erkek-ses-kablo-15m.html?OM.zn=alternative_products&OM.zpc=SLX-857
    Tek sorun,, baştan beri hoparlorler,, onada dükkana gidince bakarsınız.
    mesela bu ufak ama kaliteli cihazda bile aux girişi var,, ama yukarıdaki set varken napalım yani,, orjinalliği var o ayrı;http://wwww.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-oldu-parasina-muzik-seti-govdesi-184739645/detay
    http://wwww.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-sony-fh10w-muzik-seti-govdesi-180630824/detay
    bundada aux girişi var.. bağlantı mantığı hep aynı,, değşen birşey yok..
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-pioneer-eski-seri-japon-mali-govde-amfi-niyetine-kulanilabilir-185689804/detay
    anfi adaptör falan uğraşağız falan,,, bağla bu cihazları tamamdır.
    çevresinde varsa,, deneme amaçlı, bunlarda olur,,, sağdece hoparlöre çıkan kabloyu kesip,, tavan hoparlörünü bağlıyacak,, sese bakacak.
    Şu tavandaki hoparlördeki trafo olayı,,, önceden anfii gönderdiğim arkadaşı bulamıyorum,, bu konuya rast gelirsen bana mutlaka ulaş. sorun tavandaki hoparlorün trafolu olmasından kaynaklanıyor. Tülin nolur gerigel tüliiinn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 14 Kasım 2014; 14:37:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Müzik seti gövdesinin amfi olarak kullanacağımı biliyorum lakin ben hoparlörlerde trafo var mı yok mu sadece onu sormak istemiştim ki çaylaklığa vurulmuş iş Neyse süper bilgiler vermişsin bu sorunu ben değil, sen çözdün
  • radyoaktif kullanıcısına yanıt
    Öyle bir telefuzum olduysa özürdilerim.. siz hoparlöre 220v verilirmi yada 12v adaptörü nereye bağlıyacağım gibi cümleler kurunca,,, anfi yapamıyacaksınız kelimesini kullandım. Öyle oluncada 220v adaptör ve 12v ile çalışan anfi olayına hiç girmedim.
    Onuda anlatim ozaman;
    220v/12v adaptörü,, sağdece anfiyi çalıştırmak için kullanacaksınız.
    12v ile çalışan anfi devreside bu;http://www.hqew.net/files/Images/Article/Circuit_Diagram/Untitled-400x255.png
    devreye st-by ve Vs den +12v veriyorsunuz,,, IN L ve IN R ye sesgiriş kablosunu bağlıyorsunuz,, vede hoparlorleri bağladınızmı tamamdır...
    Elinizde varsa çıkma veya 2.el Pc power supply olur,, sarılar +12v.
    Hoparlordeki trafoları devredışı bırakmanız gerekiryor,, varmı yokmu bakılması lazım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 14 Kasım 2014; 19:33:30 >

Yok dostum sen yanlış anladın, bilmemek ayıp değil zira sora sora senin gibi yardımsever insanlardan öğreneceğiz artık. Arkadaş beni çağırırsa icabına bakarız yok başkasına yaptırırsa kurtulurum lakin beni çağırırsa gider yaparken öğrenirim güzel olur ki çağırırsa sonucu buraya tekrar yazarım Senin ve diğer arkadaşların yardımları için hepinize canı gönülden teşekkürler.
    İsterseniz elimde dijital ekolayzerli anfi var. 12v ile calisiyor.. gucu 20w tan fazla, 4*20w.. O hoparlorlere fazla ama isinize yararsa.. pc poweri ile calisir.

Arkadaşlar tekrar benden yardım ister istemez buradayım dostum merak etme. Hayırlı günler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: radyoaktif

Arkadaşlar tekrar benden yardım ister istemez buradayım dostum merak etme. Hayırlı günler.
    Arkadaşlar öncelikle bu konuda ki yardımlarınız için hepinize canı gönülden teşekkür etmek ile beraber yeni gelişmeleri sizin ile paylaşıp son bir bilgi almak istedim.

Geçen gene yolumun üzeri olduğu için çay içme bahanesi ile arkadaşın dükkanına gittiğimde tavandaki 2 gömme hoparlörü de hala yaptırmadıklarını gördüm ve sırf meraktan hoparlörleri söküp tavanda ki bağlantılarına baktım. Tabi boyum yetmediği (boy 1.83 yanlış anlaşılmasın tavan 3 metre ) ve kafamda o küçücük delikten geçmediği için telefonu asma tavandan içeri sokarak nasıl bağlandıklarını fotoğrafladım ve gördüm ki 2 hoparlör birbirine paralel bağlı olmakla beraber herhangi bir trafoyada bağlı değiller. Yani yapan adam 2 hoparlörü de birbirine paralel bağlayıp tek çıkış verip bırakmış.

Hoparlörler 80W ve 8ohm;
     Tavan gömme hoparlör bağlantısı?

Tavandaki bağlantı;

Ve sonuç;

Telefoncu arkadaşım dükkanı devralmadan önce bu hoparlörlerin çalıştığını söyledi lakin dükkanın önceki sahibinin bilgisayarı giriş kapısının önünde olduğu için hoparlörlerde oradaymış. Arkadaş devralıp dükkan düzenini değiştirince haliyle hoparlörleri kendi düzenine göre yerleştirdiği bilgisayarın oraya bu şekilde monte ettirip bırakmış. Bende sordum "Peki daha önce nasıl çalışıyordu ve neden giriş kapısının orada çalışır vasiyette dururlarken oradan 2 metre daha uzağa yerleştirdiğin kendi bilgisayarına kablo çekmek yerine hoparlörleri komple söktürüp tavanın öbür ucuna aldırdın? Ayrıca dükkanı devraldığın adamda müzik çalar gibi basit bir amfi olmasın? Zira adam bu hoparlörlerin ortak ucunu alıp amfiye takıp, amfiden bilgisayarına takarak kullanmış olabilir?" şeklinde sordum ama arkadaş da bilmediğini ifade etti.

Yani sonuç olarak şu anda bu hoparlörlerin ucuna direk 3.5mm jak takarak bilgisayara bağlayıp ses alınamayacağını, alınsa bile çok az bir ses geleceğini daha önce de ifade ettiniz. O halde dükkanın önceki sahibi, bu hoparlörleri amfiye bağlayıp, oradan bilgisayarına bağlayarak kullanmış olmalı. Sırf arkadaşa yardımcı olmaya çalıştığım için "bir ara hallederim" dedim ve söz sözdür. Bu kadar basit bir olayı sanki çok karmaşık bir şeymiş gibi anlattığım içinde kusura bakmayın zira en basit şeyleri bile detaylı bir şekilde sormak huyumdur Eminim vereceğiniz cevap bu mesajımın aksine çok kısa ve net olacaktır. "Amfi şart" şeklinde Ama genede son kez tavsiyelerinizi almak için sorayım. (Zira amfiden başka trafo vs. gibi önerilerinizde olabilir düşüncesi ile soruyorum) Ne yapmam lazım ki arkadaş, bu hoparlörleri bilgisayarından kullanabilsin? Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür eder hayırlı günler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 14 Aralık 2014; 12:57:34 >

• Akliniza gelen en basit yöntemle,, o hoparlorler rahatca calisir... araya Anfi şart tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Akliniza gelen en basit yöntemle,, o hoparlorler rahatca calisir... araya Anfi şart tabi

Peki hocam daha önce hiç amfi bağlamadım yani bu hoparlörlerden gelen kabloyu amfiye +,- şeklinde bağlayıp, amfiyide 3.5mm jak ile yada usb ile mi bilgisayara bağlayarak kullanacağım?
  • siz anfiyi bulun,, anfinin 2 cikisi olabilir sorun degil,, siz tesisattan dolayi tek cikisi kullanacaksiniz sag veya sol.
    anfinin en az 5w,, en fazla 6ohm olmasi gerekir. cunku hoparlorler paralelde 4 ohm eder,, anfi 8 ohm olursa,, anfi 4 ohm sıkistıgi icin isinir ve yanar.
    dediginiz gibi anfiyi pc ye,, hoparlorleride anfiye baglayin, okadar..

Canı gönülden teşekkürler hocam. Şimdi sıra arkadaşlara uygun bir amfi önermekte şöyle 40,50TL civarı. Lakin bende daha önce hiç kullanmadığım için nasıl uygun fiyatlı ve özellikte bir amfi önereceğim bilmiyorum. Şu amfi işi, benim anladığım bilgisayar işi de değil ki anakartı şu pin, şu chipset, rami şu mhz, işlemcisi şu ghz olsun diyeyim Ama söylediklerinden anladığım şu ki alınacak amfi 5w ve 6ohm u geçmeyecek. Zira arkadaş, önerdiğim amfiyi aldıktan sonra ben gidip bağlarım. Haydi hayırlısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 14 Aralık 2014; 13:38:23 >
    5w dusuk olur,, duyulacak kafar ses verir, yani gücü 5w dan az olmayacak..
    diger konu ohm-empedans 6 ohm dan fazla olmayacak. amfi 50w olabilir,, 8 ohm sa olmaz. 4 veya 6 ohm ise olur..10w anfi olabilir 8 ohm ise olmaz,, 4 veya 6 ohm ise olur. anfi bulamazsaniz ben size temin ederim..

Teşekkürler hocam. Arkadaşın bütçesini öğrenir öğrenmez tekrar yazacağım. Kendisi bulabilirse dediğin özelliklerde bulmalarını söylerim, yok eğer bulmam için bana rica ederlerse tekrar yazarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: radyoaktif

Teşekkürler hocam. Arkadaşın bütçesini öğrenir öğrenmez tekrar yazacağım. Kendisi bulabilirse dediğin özelliklerde bulmalarını söylerim, yok eğer bulmam için bana rica ederlerse tekrar yazarım.
    Beyler bu iş Bluetooth audio receiver ile hiç bilgisayarsız tamamen tavan içinde çözülemz mi ?
  • Korates K kullanıcısına yanıt
    olabilir, cihaz ve anfi tavanda kalır.. kumandası ve kullanımı uzaktan yapılır..

• Merhaba. Elimde 3 adet resimdeki gibi trafolu 10 watt tavan hoparlöru ve Kentiger hy-600 12V - 60 Watt Amfi var. arkasında 2 adet sol ve sağ çıkış var. bir de 12 volt 5 amper adaptörüm var. bu amfiye 3 hoparlörümü bağlamak istiyorum.

bir başka ürüne ihtiyacım var mı?
    bağlantı şeklim nasıl olmalı (2sini paralel birleştirip bir çıkışa, diğer tekini diğer çıkışa bağlasam olur mu?)
    trafoları devreden çıkarmam gerekir mi?

yardımcı olursanız çok sevinirim.  Tavan gömme hoparlör bağlantısı?

• cemalettinm C kullanıcısına yanıt
    Bekleyin anlatacağım,, drek hoparlör soketini kullanacaksiniz,, bir drek,, iki seri giris,, paralel amfiyi ısıtır,, ölçü aleti ile hoparlör omajini ölçün ohm.

Trafolar iptal olacak,, drek sokete +/- ,, vaktim olunca detaylı yazarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 3 Aralık 2018; 13:42:1 >
    O zaman amfideki iki r iki l olan girşlerden birer tanesini kullanıyoruz.? 3 hoparlörden birincisine amfiden soldan geliş, ortdaki hoparlöre birinci hoparlörden geliş, son hoparlöre ortadaki hoparlörden geliş ve son olarak amfiye sağdan giriş. Amfiyi de 12v 5a adaptörle prize bağladığımızda işlem tamam mıdır?

Bir de trafoları nasıl devre bırakacağımı yazarsanız çok sevinirim

• cemalettinm C kullanıcısına yanıt
    Hoparlör soketinden, hoparlör trafosuna mavi ve siyah kablo gidiyor, onları tam ortadan kesin,,, sadece ana hoparlör bobinine giren mavi ve siyah size lazım,, trafoya bağlı olanları unutun,,, amfinin arka soket resminide cekin , anlatayım ...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.