Şimdi Ara

Host Olmak İstiyorum (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
464
Cevap
6
Favori
132.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben ankara da oturuyorum üniversite uzatmalı durumda şuan yani bi firmada çalışmak istiyorum 24 yaşımdayım sigorta da istediğime göre aşti ye gidip hangi firmalara başvurmalıyım şöyleki mağaşları ve imkanları açısından hangileri ilk tercihlerim olmalı
    eğer hali hazırda çalışmakta olan arkadaşlar da varsa tanışmak isterim çevre önemli
  • Tabiki öncelikli olarak Varan,Ulusoy,Kamil Koç'a başvurmalısın maaş ve izin günlerinden dolayı.
  • arkadaşlar ben 16 yaşındayım hanqi firma 18 yaşından küçükleri muavin veya host olarak alıyor acaba bilginiz var mı?
  • arkadaşlar şuan pamukkale otobüsünde, ankaradan istanbula giderken host koltuğundan yazıyorum. Bu işe çok isteyerek başladım ama birazdan bırakacağım. Sebebi de birkaç şoförün gereksiz artistlikleridir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cankaef

arkadaşlar şuan pamukkale otobüsünde, ankaradan istanbula giderken host koltuğundan yazıyorum. Bu işe çok isteyerek başladım ama birazdan bırakacağım. Sebebi de birkaç şoförün gereksiz artistlikleridir.

Hayırdır kardeş ne oldu anlat bakalım bi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AhmetD*

quote:

Orijinalden alıntı: cankaef

arkadaşlar şuan pamukkale otobüsünde, ankaradan istanbula giderken host koltuğundan yazıyorum. Bu işe çok isteyerek başladım ama birazdan bırakacağım. Sebebi de birkaç şoförün gereksiz artistlikleridir.

Hayırdır kardeş ne oldu anlat bakalım bi.

ne çabuk yav.daha baş vuralı ne oldu...
  • s.a arkadaşlar 17 yaşındaym acıktan okuorum okul engelim yoq host olmak istiorum alırlar mı ?? yardm ederseniz minnettar olurum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: azkorul

s.a arkadaşlar 17 yaşındaym acıktan okuorum okul engelim yoq host olmak istiorum alırlar mı ?? yardm ederseniz minnettar olurum...

almazlar.sıgorta girişi yapılcak yaşin tutmuyo.ayrıca lıse mezunu deyılsın....:)
  • Arkadaşlar bende nilüfer turizme başvurdum bursaya yoladılar orda eleme yaptılar geçtim staj için gittim host açığı olduğu için direk sefer yazdılar ve işi tam bilmeme rağmen ankaraya yoladılar şöforlerin allh binbir belasını versin full artistlik yapıp azar işittim aslında yanlış bişy yapmadım işi tam bilmememin verdiği acemilikle ezdiler o gün gittiğim 15,00 ankara otobüsün mikrofonu bozuktu bağırarak anons yaptım yolculuk başladı. şöforün yanına gidip abicim yeniyim bna anlayışlı olun dedim. kavacıkta araç yolcu alıncaktı durduk normalde bagajcılar gelir şansıma gelmediler bi teyze geldi bavulu vardı al oğlum dedi yaşlıydı yardım ettm bagajı açıp yerleştirdim şöfor kornaya basarak el kol hareketleri yaptı gttim bi sürü azar açmak yasakmış neyse yolculuğmuz başladı su daıttım ardından ikram ardından çöp toplama fazlı şansıma yolcular anlayışlıydı pek sorun yaşatmadılar molaya vardık bagajdan ikramları çıkartıp yerleştirdim stresten ter atıodum wc e die gidip bi sgra yaktım o sırada kaptan gördü fırça attı neyse bi anons dha yapıp ankaraya devam ettk bi ikram dha yaptım sora geldik die bi anons dha ve vardık aracın temzleyip bıraktım ama yolculardan çok şöforlere ikram yaptığımı söylemeliyim 2 şöfor gittk ikiside yarım saatte bir kahve çay istiyolar bıkmıştım. neyse akşam 1 arabasıyla geri döndüm yolcular uyuyodu ikramlar yorucu olmadı işi öğrenmiştim kavacıkta yolcu indirdik bagajı açmadım giderken açtm die kızmışlardı bu seferde açmadım die fırça yedim neyse işimi bitirdim geldim o kadar ağır lafları hazmedemiyodum kordinasyona dedim böle böle oldu bna hakaret ettiler hep böle mi olcak die adam güldü olur koçum yaptı bnde bıraktım işi . sonuç bu yolcuların kalitesi tartışılmaz ama nilüferde hostluk yapılmaz ankara git gel orda bekle derken 16 saat sürdü kazandığım 36 tl revamı? bu işleri merak eden arkdşlar bnden tavsiye kamil koç pamukkale metro ... metronun yolcu şöfor kalitesi düşük olablr ama bu işi para hatırına yapıosanız metro !

• quote:

Orijinalden alıntı: zalim92

Arkadaşlar bende nilüfer turizme başvurdum bursaya yoladılar orda eleme yaptılar geçtim staj için gittim host açığı olduğu için direk sefer yazdılar ve işi tam bilmeme rağmen ankaraya yoladılar şöforlerin allh binbir belasını versin full artistlik yapıp azar işittim aslında yanlış bişy yapmadım işi tam bilmememin verdiği acemilikle ezdiler o gün gittiğim 15,00 ankara otobüsün mikrofonu bozuktu bağırarak anons yaptım yolculuk başladı. şöforün yanına gidip abicim yeniyim bna anlayışlı olun dedim. kavacıkta araç yolcu alıncaktı durduk normalde bagajcılar gelir şansıma gelmediler bi teyze geldi bavulu vardı al oğlum dedi yaşlıydı yardım ettm bagajı açıp yerleştirdim şöfor kornaya basarak el kol hareketleri yaptı gttim bi sürü azar açmak yasakmış neyse yolculuğmuz başladı su daıttım ardından ikram ardından çöp toplama fazlı şansıma yolcular anlayışlıydı pek sorun yaşatmadılar molaya vardık bagajdan ikramları çıkartıp yerleştirdim stresten ter atıodum wc e die gidip bi sgra yaktım o sırada kaptan gördü fırça attı neyse bi anons dha yapıp ankaraya devam ettk bi ikram dha yaptım sora geldik die bi anons dha ve vardık aracın temzleyip bıraktım ama yolculardan çok şöforlere ikram yaptığımı söylemeliyim 2 şöfor gittk ikiside yarım saatte bir kahve çay istiyolar bıkmıştım. neyse akşam 1 arabasıyla geri döndüm yolcular uyuyodu ikramlar yorucu olmadı işi öğrenmiştim kavacıkta yolcu indirdik bagajı açmadım giderken açtm die kızmışlardı bu seferde açmadım die fırça yedim neyse işimi bitirdim geldim o kadar ağır lafları hazmedemiyodum kordinasyona dedim böle böle oldu bna hakaret ettiler hep böle mi olcak die adam güldü olur koçum yaptı bnde bıraktım işi . sonuç bu yolcuların kalitesi tartışılmaz ama nilüferde hostluk yapılmaz ankara git gel orda bekle derken 16 saat sürdü kazandığım 36 tl revamı? bu işleri merak eden arkdşlar bnden tavsiye kamil koç pamukkale metro ... metronun yolcu şöfor kalitesi düşük olablr ama bu işi para hatırına yapıosanız metro !

Valla birader öncelikle geçmiş olsun çok iyi şeyler yaşamamışsın bu kadar şerefsiz olduklarını bilmiyodum şöförlerin açıkcası senden önce bir arkadaş daha şöförler yüzünden bıraktığını yazmıştı şimdi sende yazmışsın bende çok istekliydim bu işe ama fikrim değişti gibi artık başka host arkadaşlar yokmu anlatacak olan ?

• Vallahi arkadaşlar çok zorucu iş. Bende varan'da çalıştım 2,5 ay boyunca işe ilk girişte çok samimiylerdi herkez güleryüzlü filan sonra ne olduysa herkeste bir afra tafra artistlik bıktırdılar benide. Beni sabit ist-izmir arasına vermişlerdi sürekli gidip geliyordum sabah istanbuldaysam o günün akşamı tekrardan izmire sabah ist. akşam izmir git gel yapıyordum sürekli. Dinlenmeye vaktim bile olmuyordu sadece molalarda yemek yiyordum çok fena kilo vermiştim ozamanlar. Birde haftada bir izin istiyordum eleman yok şuanda sıkıntılıyız deyip izinde vermiyorlardı ben 11 gün boyunca otobüste kaldığım günler oldu. Birkerede arayıp izin verelim mi demediler unutmuşlardı galiba beni . En sonunda istifa edicem diyince izin verdiler izin verdikleri günün akşamı arayıp sabah hazırlan izmire gidecen hazır ol diyor adam daha evime yeni gelmişim dinlenecem ona bile fırsat vermiyordı. Maaş yönünden iyilerdi ama 2-3 gün aksama olurdu maaş konusunda ama 1.oootl kadar maaş alıyordum. Ama parayı yiyecek vakit bulamadığımdan bir işime yaramıyordu. Kısa ve öz olarak çok yorucu hele yolcularda anlayışsız olursa gideceğin yol cehenneme dönüyordu.. Daha anlatsam bu sayfalar almaz Hee tabi güzel geçen zamanlarımda oldu tabi yeni yerler yeni insanlar gördüm bunlarda işin artı tarafı tabi.......

• pamukkale eski pamukkale değil arkadaşlar artı yenı oldugunuzu belirttiğiniz anda zaten acemiysenız işe yabancıysanız sıkıntı başlıyor maalesef..ben şimdi düşünüyorumda ilk başladığımdan bu zamana neler neler geçmiş..

şimdi acemi oldugunuz için bikaç hareketinizle şöför anlar zaten ne olduğunuzu artislik yaparlar ezerler arkadaşların anlattığı gibi..

bi arkadaş Metro demiş Metro daha kötü arkadaşlar..Ben Metroda çalışan biriyim üni ögrencisiyim..Ben bugune kadar sektörde 3 senedir olmma ragmen zorluk yaşamadım ama yaşayan çok ezilen arkadaşlar var..

Pamukkale cok artisleşti eski Pamuk değil..oyüzdn staj dönemlerini iyi anlatıp tek başınıza çıktıgınızda takılacak noktanızın olmaması lazım..

bir diğer mevzu ise Varan ve Kamil Koç bu işin yapılacak en iyi ii firması..Arkadaş doğanbey anlatmış ama bazı dönemler eleman sıkıntısı elbet olur..Birazda sizi ezik ses çıkarmayan bırı olarak gördulerse sürekli sıra yazarlar...OLay birazda sizde bitiyor..

Ben bugune kadar hep sabit araçlarda gerçekten çok değerli insanlarla alıştım.Birazda şansıma oldu ama ..tek tük gittiğim farklı arabalardaa hep ağırlıgımı koydum..

selamınaleykum aleykumselam ben ahmet mehmet elımı uzatırım tokalaşırım işimi yaparım..Konuşmak isteyen konusur zaten..
    Kaptanlar aslında Nilüferde çok korkar hostan çünkü şirketin şöför oldugu için hepsinin bir raporluk işi var..Demekki sizi gerşekten acemi gördüler..

Mesala bağırarak anons yapılmaz bu bir gerçek..arkadaş anlatmışta cevap vereyim dedim..Kavacık bagajları hep sağa konur sol taraftan bagaj açılmaz çünkü Allah korusun başına birşey gelir..

Ayrıca yeni başlayan arkadaşların en çok takıldığı sıkıntılı oldugu nokta feribotlu seferler..

Mesala ist-izmir seferin var atasehır den yada samandıra yada dudulludan yolcu alıp son yolcunu alıp servis yapman lazım Metroda samandıra ile eskihisar 25-30 dk felan sürüyor..Diğer arkadaşların 40 45 dk sı oluyor..Burada senın hemen rezerve yapman hem ıkram yapman hem çöpleri toplaman lazım nasıl yapıcaksın hele hele yazın 46 yada 54 kişilik full dolu arabaya..Çözum cok basıt..İş biraz sizde bitsede...

-esenler ve alıbeykoy yada kavacık yolcularını aldıktan sonra bınenlere nerede ınceksınız dıye sorulur rezerve yapılır ..kaldımı sadece anadolu yakası yolcusu..
    o arada tabı sıcak suyunuzu hazırlamanız gerek setra araçlarda servıs arabası dolap ustunde oldugu ıcın arabayıda kavacıktan yada alıbeykoyden sonrakı duraga kadar dızebılırsiniz..

-en son yolcu alındıktan sonra hemen anons cd sini taktıktan sonra-bınen yolculara rezerve yapılır..arkasından hemen ıkram arabası acılarak onemlı olan zaman kaybetmemek ıkram arabasına sadece yıyecekler konulur hızlı bır bıcımde yolcuya servıs edılır..sonucta hem yıyecek hem ıcecekle full bır arabayla ıkram yapmaya baslayan arkadas hem ağır çalışacak hem arabada bişey eksildimi gidip alayım sıkıntısına dusecektır..ayrıca yyecekler dağıtıldıktan sonra ikram arabasına yedek kola yedek yedigün meyvesuyu olmak üzere herşeyin yedeğini arabanızda bulundurabilirsiniz..(acemi ise yine söyluyorum)..

bu sizin 5 dknızı alır..akabinde hemen araba boşaltılır SU da dahil olmak üzere araba içecek bazlı olarak hazırlanır..genelde ılk su dagıt arkaasından ıkram yap denır cok gereksızdır su ıcmek ısteyen o aradada içebilir..

15 ile 25 dknızı alıcaktır bu servis duruma göre..

10-20 dk arası hızınıza göre dakıkanız kaldı.. oarada hemen çöpler toplanır..hatta araç kaptanına ılk bastasormadıysanız ikram yapılır yada servise başlamadan yaptıysanız sorulmaz..artık 5 dk nız var ferıbot alanına daha girmediniz..güzel güzel sigara yakabilirsiniz..:):)

• Valla zerzavatcı arkadaşım çok iyi anlatmış. Varan'da çalışırken dudullu'dan feribata kadar 40 dakikamız vardı o arada servisi yaptın yaptın geç kalırsan ayvayı yersin :))) Birde izmirden gelirken yalova'dan feribota yetişmek için kaptanlar hızlı gider bilen bilir feribota yetişeyim diye basarlarda basarlar :)) sonra istanbula sabahın köründe 5-6'da geldiğimiz oldu bizim sağolsun kaptan yardırıyordu :))) sonra feribottan sabahları dudulluya gelene kadar kahvaltı dağıtma olayı vardı bizde. Yine 40 dakikamız hatta 40 dakikadan az vaktimiz oluyordu sabah trafik olmadığından kaptanlar basıyorda basıyor otobanda dudulluya kadar... O yüzden kahvaltıyı ben kaçkere feribotta sabahın köründe 5ile 6 arası dağıttığım oldu :))) kaptana diyordum aracı çalıştır suyu ısıtacam çay yapacam çalıştırmak zorundaydı :))) güzel günlerdi sabaha karşı feribotla yalova'dan istanbula gelmek günün ilk ışıklarında feribotun üzerinde denizi geçmek harika oluyordu. Başka host arkadaşlarla geçiyorduk feribotun önüne yakıyorduk sigaraları ohhhh kahvelerimizi alıyorduk sıcak su kimde varsa o arkadaş yapardı :)) Sabahın köründe herkes uyurken ben kahvaltı dağıtıyordum :)))

• evet hala kahvaltı olayı var söke ye okulun stajı için gittim .Gidiş ve gelişte 10 kişilik grup olarak Varan dan aldım biletleri giderken ve gelirken aynı arkadaşla geldik.Giderken memnun kalıp arkadaş için teşekkür maili yazmıştım 10 kişilik grubumuz adına.Gerçekten bu işin içinde olan biri olarak çok memnun kaldım.
  • araçlarda kahvaltı olunca iyi oluyordu niye çünkü aç kalmıyorduk karnınmı açıktı canınmı sıkıldı gidip sallama çay yapıp kahvaltılık yiyorduk sallama çayda meşhurdur kaptanlara yarım saatte bir saatte bir sallama çay yapıyorduk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doğan bey -- 21 Temmuz 2011; 23:17:29 >

• Merhaba Arkadaşlar ben size bir şey danışmak istiyorum yardımcı olursanız, çok mutlu olurum.

Benim şimdi ağustosun 15inde yaz okulum bitiyor ve eylülün sonuna kadar ankara'da iyi bir firmada çalışmak isityorum. Varan, kamil koç veya ulusoy artık hangisi olursa...

Size sorum şudur; benim amacım 1 küsür ay çalışıp en azından bin küsür lira kazanıp, ailemi okul döneminde ferahlatmak. Forumu inceledim arkadaşların çoğu; varanın iyi olduğunu söylemiş, peki varana ankarada nereye başvuruyoruz? Ve nasıl işe alıyorlar? Nasıl mülakat oluyor? Kaptanları nasıl? En önemlisi de maaaşı ne kadar, haftada kaç gün izin veriyorlar? Bana bunlar hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim. birde bagaj işine hostlar karışıyor mu? Ve en önemlisi ankarada ikamet eden hostları en çok nereye sefer yaptırıyorlar bu da önemli...

Birde varan satıldı diyorlar, metronun sahibi almış...

Sizden ivedilikle mesah bekliyorum, cevaplarınız için şimdiden sizlere çok teşekkür ederim. Saygılar...

• Yardım olacak yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: histoloji

Merhaba Arkadaşlar ben size bir şey danışmak istiyorum yardımcı olursanız, çok mutlu olurum.

Benim şimdi ağustosun 15inde yaz okulum bitiyor ve eylülün sonuna kadar ankara'da iyi bir firmada çalışmak isityorum. Varan, kamil koç veya ulusoy artık hangisi olursa...

Size sorum şudur; benim amacım 1 küsür ay çalışıp en azından bin küsür lira kazanıp, ailemi okul döneminde ferahlatmak. Forumu inceledim arkadaşların çoğu; varanın iyi olduğunu söylemiş, peki varana ankarada nereye başvuruyoruz? Ve nasıl işe alıyorlar? Nasıl mülakat oluyor? Kaptanları nasıl? En önemlisi de maaaşı ne kadar, haftada kaç gün izin veriyorlar? Bana bunlar hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim. birde bagaj işine hostlar karışıyor mu? Ve en önemlisi ankarada ikamet eden hostları en çok nereye sefer yaptırıyorlar bu da önemli...

Birde varan satıldı diyorlar, metronun sahibi almış...

Sizden ivedilikle mesah bekliyorum, cevaplarınız için şimdiden sizlere çok teşekkür ederim. Saygılar...

Tabiki arkadaşım varan diğer firmalara karşı benim düşünceme göre daha iyi...

Ankara'da nereye başvuruyorsun bilmiyorum ama istanbul olsa söylerdim... Ben istanbul personeliydim...

Kaptanlara gelince ankara'da işe başlıycaksan ankara'da ki kaptanlar oldukça iyi insanlar... 2 Ankaralı kaptanla 3-4 defa ankara'ya gittim geldim hepsi çok iyi insanlardı...

Maaşa gelince belli bir ücret sabit üzerine de gittiğin yol kadar para alıyorsun buda yaklaşık olarak 900-950 TL civarına geliyor... Ha dersen benim paraya ihtiyacım var otobüsten inmeden sana sürekli yol yazarlar bir ay boyunca durmadan çalışırsın ozaman çok iyi para alırsın...

İzin demişsin :)) İzin konusunda biraz cimriler.. Örnek ben 11 gün otobüste kaldım izin alamadım ama iyi maaş almıştım...

Gelelim bagajj konusuna... Zaten ankara'da 2 yerde duruyor otobüs. 1.Merkez Otogar'da Eskişehir Yolu üzerinde duruyor... Orada bagajcılar var sen elini sürmüyorsun.. 2.durak ise Ankara Otogarı burada ise zaten fazla inen olmuyor sen alıp, veriyorsun bagajları... Ama Trabzon Tarafına gidersen 12-13 durak var hhiçbirinde bagajcı yok hep biz veriyorduk bagajları...

Seferler demişsin nereye gönderirler diye... Genellikle ankara-istanbul, istanbul-bodrum, bodrum-ankara turu var... Bu güzergaha veriyorlar ama daha çok ankara-istanbul arası gidip gelirsin... En kolayıda ankara-istanbul , istanbul-ankara seferidir...

Bu Arada'da Varan'ın satıldığı filan yok anlaşamamışlar o yüzden satılmadı yani bilginiz olsun...

Başka sorununuz varsa özelden yazabilirsiniz...

• ayrıca 1 aylığına hiç bir firma almaz bunuda söyleyelim
  • 1 ay çalıştıktan sonra, işten ayrılırsam? şurada çalışanların hepsi en az 1,5 ay veya 2 aylık çalışmış insanlar bir sözleşme mi imzalanıyor peki sayın zerzavatçı?
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.