Şimdi Ara

Host Olmak İstiyorum (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
464
Cevap
6
Favori
132.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sercinho3

Yaşım 18 lise mezunuyum. Giyimim konuşmam (açıkca tipim düzgün) host olmak istiyorum. Bir arkadaşımın yardımıyla Kamil Koç firmasına basvuracagım. Çanakkale ezine'de oturuyorum. Ben sabit Çanakkale-İstanbul seferi istiyorum. Sizce olur mu ? Teşekkür ederim.

Olur tabi neden olmasın? Ama Çanakkale arabaları zordur söyleyeyim. Bagajı ile çöpü ile uğraştırır ama insanı iyidir yani pek öyle safi gıcıklık yapan çıkmaz.
  • Çok teşekkür ederim üstad sağolasın :)
  • Bir sürü çetrefilin döndüğü, kaptanlara ayrı, firmaya karşı ayrı oynaman gerektiği bir meslek anlayışı. Dürüstlüğü kendine gaye edinmiş insanların yapabileceği bir meslek değildir. Kafanın rahat olması gerekir. Her şeyi kafaya takmaman gerekir. Benim gibi muavinle kavga edip işi bırakmaman gerekir. Şunu da belirteyim; Pamukkale'nin muavinleri berbat. Ezmeye çalışıyorlar. Ezilmeyince de Finike'nin dağlık alanında kavga edebiliyorsunuz.

Sizin göreviniz bagaj almak değilken, size bagaj aldırmaya çalışan bir muavin ömür törpüsüdür. Yol boyunca gerginlik berbattır. Kaptanlar, özellikle sahil kesimine giden kaptanlar aşırı yobazdır ve ağızları bozuktur. Yatma yeri yoktur pamukkalenin, bagajda dinlenirsiniz. Yedek eşya getirmişseniz tabi...

Ankara müdürleri çok iyidir. Ama iyi olmaları yetmiyor, hostlarını ezdiriyorlar. Özellikle sefer esnasındaki garlarda, varış amirleri olur. Ellerinde dosyalarla otobüsleri uğurlarya hani; kravatlı olur. Ha işte o tipler, bazan kendilerini bir bok sanıp size artislik yapabilirler; siz siklemeyince direk ankara müdürlüğünü arayıp şikayet ederler. Ama ankaradakiler iyidir. Ama işiniz zaten ankarayla değildir... Yolculara iyi davrandığınız sürece sorun olmaz. İyi davrandığınızda bu seferde isteklerin ardı sıra kesilmiyor.

Rapor tutuyorsunuz, eğer kaptan hakkında olumsuz bir şey yazaranız, kaptan ceza alıyor. Ve eğer bir dahaki sefere o kaptanla çıkarsanız; kaptan size yolculuğu zehir ediyor. Anladınız mı?

Eğer parasızlıktan ölmüyorsanız, sakın bu işe bulaşmayın... Asla! Eğer bulaşırsanız, mahvolursunuz.. Beni çok beğendi firma ve başta nalaştığım 1 aylık sözünü kaldırıp 3 aylığa çıkardılar. Ben ise ücretli öğretmen olurum daha iyi... Bu iş için mi üni okudum, değil mi? hemen çıktım. Bakın bu işe iki tip insan gelir; 1- Parası olmayan ve çok aşırı zor durumda kalan tipler. 2- Sadece meraktan bu işe girenler(ben gibi) birinci gruptakilerin paraya ihtiyaçları olduğu için, mecburen yapacakları çok şeyi yoktur. Stajdan sonra devam ederler. ikinci gruptakiler ise, s.kerim işinizi deyip çıkarlar. Özellikle üni mezunuysanız, daha haritada türkiye'yi gösteremeyen insanların(kaptanların) size malmışsınız gibi davranması zorunuza gider. Unutmayın... Eğer, aman sallarım gider, isterlerse mal desinler ben alışkınım diyorsanız; eyvallah girin başlayın.

Bakın herkese uzaktan kolay geliyor bu iş, ama asla kolay değil. Bulaşmayın. Acınızdan ölmediyseniz eğer... Geceniz gündünüzün şaşıyor. bu ne be.

• S.a abiler bi sorum olcak ben 18 yaşındayım üni okuyorum bu sene dondurcam 1 yıl çalısmam lazım biraz konusma problemi var sizce bi sorun olurmu seste ama diger tüm kriterlere uyuyorum giziggim düzgün
  • Selam Arkadaşlar, Öncelikle kendimden başlayayım. 16 yaşındayım Lise öğrencisiyim beni yaz aylarında host olarak alırlar mı ?
    Birde bazı arkadaşlar metro turizm'i zor olarak anlatmış aslında öyle değil host uyuyabiliyor sefer sırasında sonra telefon ile feyse girdiğini bile görüyorum rahat yani.
  • 16 Yaşında Host olamazsın.
    Ayrıca hostun seferde 2 saat uyuması ya da Faceye girmesi hiç birşeyi değiştirmiyor inan.
  • valla host uyuyor ama nasıl uyku diken üstünde... acaba kaptan bişey dicek mi, ikaz yancak mı çoğu zaman kıvrandığım oldu o koltukta uyku gelmesi için yeri geldi lanet bile ettim... uzaktan göründüğü gibi değil yani o işler..
  • arkadaşlar metroda çok görüyorum 16,17 yaşında host ben 17 yaşındayım başvursam acaba almazlarmı?
  • Eger olursa bende bu yaz yapmayı planlıyorum yaşım 17 eger alırlarsa tabi arkadaşlar bu işe fazla özenmeyin gerçekten çok yıpratıcıymıs bide defa sosyal hayat denen bişey kalmıyor heran ölüm tehlikesi ile karşı karşıya olursunuz.
  • Bu kadar saçma sapan bi iş olamaz hele kamil koça sakın bulaşmayın izin yok paso çalış saati 3 lira yolcu kahrı çek, şöförün kahrını çek onlar yetmezmiş gibi amirlerinin kahrını çek buraya yazan arkadaşları dinlemediğim için baya bi pişmanım 24 gün oldu ve 6 gün sonra işi bırakıyorum bu işin bana kattığı tek şey yeni yeni mallar tanımak oldu başka hiç bir şey katmadı yep yeni cins insanlar gördüm, harbiden gidin mağazada falan çalışın en azından hergün evinize gidersiniz ben otobüsleri severim yolculuk yapmayı severim demeyin en fazla 1 hafta bilemedin 2 hafta sonra isyan edersiniz sosyal hayat vs hiç bir şey kalmıyor. Ayrica kaptanlarn cogunun yukaridaki arkadasin dedigi gibi agzi baya bi bozuktur benim icin sorun teskil etmiyor ama pek kufur etmeyen arkadaslar sıkınti cekebilir. Kamil kocta kaptanlarin %90ı isinizi dogru duzgun yaptiginiz surece size cok iyi davranirlar ama bazilari harbi man kafadir agzinla kus tutsan yine sen kotu hostsundur. Son olarak firmada yine en iyi dostlariniz kaptanlar olur yani benim icin oyle ama ne olursa olsun bu ise bulasmanizi hic tavsiye etmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurr34 -- 5 Ekim 2012; 0:29:21 >

• arkadaşım benim yaşım 16 , 1997 doğumluyum host olmak istiyorum da hangi firma alır acaba pamukkale metro ulusoy.birazda bilgi verirmisiniz staj veriyorlarmı kurs yaniii..
  • En rahat Hostluk Uçakta THYde çalışmak
  • Eger hevesliyseniz sıkılana kadar zevkli ve eglenceli geliyor, ne zaman sıkılacagınızda yolda karsılaşacagınız olaylara, söföre, yolcuya ve muavine göre degişiyor. Yazın hostluk için giden 4 kişiden 3ü host olarak işe baslıyor sansınıza göre bi kaç günde stajerlik yapıyosunuz. Ben İncideydim 2 gün stajer oldum 3. Ankaraya host gittim.
    Yolun kaderini genelde söför belirler :)
  • Merhabalar Konuyu canlandırdıgım ıcın COOK ÖZÜR DİLERIM AMA 17 YASINDAYIM METRO TURIZMDE 2 AY CALISTIM ACABA 18 YASINDA NİLÜFER GİBİ FİRMALARDA CALISABILIRMIYIIM
  • Nilufer pamukkale yada kamil koc buraya basvur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hic bir is kolay degildir yan gelip yatarak para kazanilan is cok az hostluk ise zor zanaat elbet ama fabrikada calismaktan bence daha iyidir bircok insan gelecegi yok diyor hangi isin gelecegi var deniliyorki hemen iyi is degil karalamalarina devam sabır etmek lazım yılmadan çalışmak lazım yok efendim x ile kavga ettim yok yolcu bagirdi hizmet sektörü illaki sorun olacak insNlarla ugrasmak zordur ama ugrasmadan olmuyor seyahatlerim sirasinda goruyorum yıllar gecmis hala isine devam ediyor cok insan var boyle surekliyolculuk yaptigim icin karsilasihorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayat Acımasız Usta Bbız napalım
  • Host olmak mı? Allah düşürmesin. Senelerce otobüste çalıştım. Tabiki kahvede okey atmaktan, boş gezmekten iyidir ama böyle bir mesleği Allah en son nasip etsin... Hiç kimseyi otobüste Muavin-Host olacak kadar düşürmesin Allah. Bu meslek kutsal bi meslekti. Sevenler kavuşturulur, Vatanı koruyacak askerler taşınır, düğün alayları taşınır yeri gelir bagaja cenaze konur birlikte ağlanırdı. Ama bu meslek artık hak ettiği saygıyı görmüyor. Çok stresli ve yorucu bir iş. Yolcu eski yolcu değil. Gelişen teknoloji ve sunulan hizmetle birlikte çok şımarttılar yolcuyu. Bu da ister istemez mesleğin tadını kaçırdı. Eskiden otobüs şöförüne bir saygı vardı. Personel uzun yoldan gelip tekrar yola gittiğinde yolcular bunu gözardı ederdi ama şimdi durum değişti. Yeri gelir host 20 gün evini görmez. 20 dk host koltuğunda uyuya kalsa yolcu kıyameti koparır. Personelin insan olduğunu unutur. 2,sınıf insan muamelesi yapar. Bilete 60-70 tl para verir otobüsü satın aldığını düşünür. O otobüsün ne şartlar altında temizlendiğini bilmez. Ezer döker kusar ve parası ile sizi ezmeye kalkar. Kısacası meslek artık eski tadını vermiyor. Eskiden öğrenciler hem harçlık için hemde eğlenmek için bu mesleği yaparlardı yaz sezonlarında ama artık eğlenmekten çok çileye döndü. Kaldı ki bu meslekle aile geçindirenler var. Allah onlara sabır versin.

• quote:

Orijinalden alıntı: emres55

Host olmak mı? Allah düşürmesin. Senelerce otobüste çalıştım. Tabiki kahvede okey atmaktan, boş gezmekten iyidir ama böyle bir mesleği Allah en son nasip etsin... Hiç kimseyi otobüste Muavin-Host olacak kadar düşürmesin Allah. Bu meslek kutsal bi meslekti. Sevenler kavuşturulur, Vatanı koruyacak askerler taşınır, düğün alayları taşınır yeri gelir bagaja cenaze konur birlikte ağlanırdı. Ama bu meslek artık hak ettiği saygıyı görmüyor. Çok stresli ve yorucu bir iş. Yolcu eski yolcu değil. Gelişen teknoloji ve sunulan hizmetle birlikte çok şımarttılar yolcuyu. Bu da ister istemez mesleğin tadını kaçırdı. Eskiden otobüs şöförüne bir saygı vardı. Personel uzun yoldan gelip tekrar yola gittiğinde yolcular bunu gözardı ederdi ama şimdi durum değişti. Yeri gelir host 20 gün evini görmez. 20 dk host koltuğunda uyuya kalsa yolcu kıyameti koparır. Personelin insan olduğunu unutur. 2,sınıf insan muamelesi yapar. Bilete 60-70 tl para verir otobüsü satın aldığını düşünür. O otobüsün ne şartlar altında temizlendiğini bilmez. Ezer döker kusar ve parası ile sizi ezmeye kalkar. Kısacası meslek artık eski tadını vermiyor. Eskiden öğrenciler hem harçlık için hemde eğlenmek için bu mesleği yaparlardı yaz sezonlarında ama artık eğlenmekten çok çileye döndü. Kaldı ki bu meslekle aile geçindirenler var. Allah onlara sabır versin.

Bi kaç Yolcu indirmişliğim Vardır 50 60 Lira Veripte kendini Otobüsün Sahibi Zanneden En güzeli Turizim işi Arkadaş Yardımcı Rehber filan olun olacaksanız bahşişte var 4-5 yıldızlı otellerde konaklama vs vs

• Bende geçen yaz K.koç ta çalışmıştım, bugün gittim tekrardan başvuru için ama almadılar.. Geçen yaz ayrılırken biraz problemli olmuştu bazı şeyler maalesef.. Ama K.koç iyi firmadır tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MhmT 106 GTI -- 22 Nisan 2013; 20:51:56 >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.