Şimdi Ara

Hotpoint Active Oxygen A+ INOX Buzdolabı incelemesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
71.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • EĞER BU VEYA DİĞER BAŞLIKLAR ALTINDA BİR KEZ DAHA BU ŞEKİLDE KONUYLA İLGİSİZ TARTIŞMALAR DÖNERSE, GEREKLİ SİLME İŞLEMİNİ YAPTIKTAN SONRA TARTIŞMAYA KARIŞAN HER ÜYEYE GEREKEN YAPTIRIMI UYGULAYACAĞIM.

Burası ürün hakkında inceleme için açılmış bir başlık. Ürünü beğenip, beğenmemeniz elbette önemli ancak inceleme başlığında ürün değil, marka konuşulursa, her ne olursa olsun yorumlar incelemedeki söz konusu ürünün dışına çıkarsa o zaman forum mantığına ters düşer olanlar. Açıkçası sizlerin arasındaki tartışmadan ben artık yoruldum arkadaşlar. Özellikle yönetimdeki arkadaşlarıma şikayetlerinizi bana bırakmaları için rica ediyorum konuyu bildiğimden dolayı ama artık inisiyatif kullanmak yerine forum kurallarını gerektiği gibi uygulayacağım.

Kimin hangi ürünü f/p olarak göstereceği kişiyi bağlar. MARKAYI, ÜYEYİ VE/VEYA ÜÇÜNCÜ KİŞİLERE SAYGISIZ BİR DİLLE, AŞAĞILAMA MESAJLARI YAZMAMANIZI rica edip, çekilmekten başka yapacağım bir şey yok şimdilik.

Biraz sakin olun; kışkırtmayın, kışkırmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: dusty

EĞER BU VEYA DİĞER BAŞLIKLAR ALTINDA BİR KEZ DAHA BU ŞEKİLDE KONUYLA İLGİSİZ TARTIŞMALAR DÖNERSE, GEREKLİ SİLME İŞLEMİNİ YAPTIKTAN SONRA TARTIŞMAYA KARIŞAN HER ÜYEYE GEREKEN YAPTIRIMI UYGULAYACAĞIM.

Burası ürün hakkında inceleme için açılmış bir başlık. Ürünü beğenip, beğenmemeniz elbette önemli ancak inceleme başlığında ürün değil, marka konuşulursa, her ne olursa olsun yorumlar incelemedeki söz konusu ürünün dışına çıkarsa o zaman forum mantığına ters düşer olanlar. Açıkçası sizlerin arasındaki tartışmadan ben artık yoruldum arkadaşlar. Özellikle yönetimdeki arkadaşlarıma şikayetlerinizi bana bırakmaları için rica ediyorum konuyu bildiğimden dolayı ama artık inisiyatif kullanmak yerine forum kurallarını gerektiği gibi uygulayacağım.

Kimin hangi ürünü f/p olarak göstereceği kişiyi bağlar. MARKAYI, ÜYEYİ VE/VEYA ÜÇÜNCÜ KİŞİLERE SAYGISIZ BİR DİLLE, AŞAĞILAMA MESAJLARI YAZMAMANIZI rica edip, çekilmekten başka yapacağım bir şey yok şimdilik.

çok şükürki sıkı yönetime geçtiniz teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: dusty

EĞER BU VEYA DİĞER BAŞLIKLAR ALTINDA BİR KEZ DAHA BU ŞEKİLDE KONUYLA İLGİSİZ TARTIŞMALAR DÖNERSE, GEREKLİ SİLME İŞLEMİNİ YAPTIKTAN SONRA TARTIŞMAYA KARIŞAN HER ÜYEYE GEREKEN YAPTIRIMI UYGULAYACAĞIM.

Gerekli ilgiyi gösterdiğiniz için sağolun. Ürün hakkındaki hacim bilgisi hakkında yanıltıcı bilgi verilince konuyu düzeltmiştim. Bu düzeltmemi marka karşılaştırmasından tutup kişisel hakarete kadar vardıran huzur bozucu mesajlar hakkında gerekeni yaptığınız için teşekkür ederim. Gerekli tartışmaların tekrar yaşanmaması adına verdiğim detaylı ve gerçek rakamlara dayanan mesajlarım zaten emsal teşkil etmektedir. Forumun seviyesinin tekrar düşmemesi dileği ile.

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Eski teknoloji?!

Hotpoint E2BYH 19223 F O3 (TK) ve Bosch KGE58AL30N karşılaştırması:

Hotpoint enerji sınıfı: A+
    Bosch enerji sınıfı: A++

Hotpoint'in yıllık enerji tüketimi: 378kw
    Bosch'un yıllık enerji tüketimi: 285kw

Hotpoint gürült seviyesi: 43dB
    Bosch gürültü seviyesi: 40dB (2 kat daha sessiz)

Hotpoint'in elektrik kesintilerinde dondurucudaki gıdaları saklama süresi: 20 saat
    Bosch'un elektrik kesintilerinde dondurucudaki gıdaları saklama süresi: 40 saat

Hotpoint'in 24 saatte dondurabildiği yiyecek miktarı: 6kg
    Bosch'un 24 saatte dondurabildiği yiyecek miktarı: 17kg

Profesyonel mutfaklarla bu işin piri olan Miele, Liebherr ve Electrolux markalarının kullandığı nemli soğutma teknolojisine hiç girmeyeyim.

Benim yaptığım açık aramaktan ziyade sizin ozon üflemek dışında öne çıkan hiçbir özelliği bulunmayan buzdolabının ısrarla reklamını yapmak için aradığınız küçük açıkların düzmece olduğunu ortaya çıkarmak olmasın sakın?

@dusty

Konuyla alakalı olarak burada bu yorumları okuyan tüketicilerin yanlış yönlendirilmemesi adına bu düzeltmeyi yapmak gerekmektedir.

candogan62 üyenin yukarıdaki kıyaslaması nofrost bir dolap ile low frost dolap kıyaslamasıdır bu noktada verdiği rakamlar doğrudur fakat karşılaştırma şekli yanlıştır.

elma ile elmayı kıyaslamak lazım.

No frost dolap ile low frost dolap aynı çalışma prensibine sahip değildir.!! kıyaslanmamalıdır.

Burada bu bilgilerin yazılmasının sebebi bu ürünü tercih edecek kişilerin doğru şekilde yönlendirilmesidir. ve doğru kıyaslama şu şekilde olamlıdır.

Hotpoint E2BYH 19223 F O3 (TK) buzdolabının muadili bosch KGN57AL22N modelidir. her ikiside no forst tur.

Hotpoint E2BYH 19223 F O3 (TK) ve bosch KGN57AL22N karşılaştırması :

Hotpoint enerji verim sınıfı : A+
    Bosch enerji sınıfı: A+

Hotpoint'in yıllık enerji tüketimi: 378kw
    Bosch'un yıllık enerji tüketimi: 360kw

Hotpoint gürült seviyesi: 43dB
    Bosch gürültü seviyesi: 43 dB

Hotpoint'in elektrik kesintilerinde dondurucudaki gıdaları saklama süresi: 20 saat
    Bosch'un elektrik kesintilerinde dondurucudaki gıdaları saklama süresi: 20 saat

Hotpoint'in 24 saatte dondurabildiği yiyecek miktarı: 6kg
    Bosch'un 24 saatte dondurabildiği yiyecek miktarı: 10kg

dolayısı ile alıntı yaptığım msj da anlatılan gibi bir fark yoktur. oluşan fark low frost ile no frost arasındaki farktır ve bosch un kendi dolapları arasındada bu fark vardır.

elma ile elmayı kıyaslamalıyız dedim fakat :

Hotpoint E2BYH 19223 F O3 (TK) modelde aktive oxygen ismi verilen ozon teknolojisi ile gıdaları buzdolabı içerisinde alındıkları günkü gibi 9 gün boyunca saklanmasını sağlayan bir özellik mevcuttur bu özellik bakteri oluşumunu %90 oranında koku oluşumunu ise %70 oranında engellemektedir.

buzdolabı içerisinde listeria bakterisinin oluşmasını %90 salmonella bakterisinin oluşmasını %70 oranında engeller. uluslar arası biotest kuruluşları tarafından test edilmiş ve onaylanmıştır.

malesef ki bosch markalı ürünlerde böyle bir teknoloji mevcut değildir zaten firma gıdaları net rakam vererek taze sakladığı hakkında bir reklam yapamamaktadır.

sektörde başka ürün özellikleri kullanan firmalar vardır. buda negatif iyon teknolojisidir. negatif iyon kokuyu ve bakterileri yok etmez. sadece yer değiştirmesini sağlar. (molekül yapısı değişir hücre duvarını kaplar özkütlesini arttırır vs.. çok bulandırmayayım şimdi)

ozon ve iyon un dışında birde ışıklı teknoloji vardır. onu zaten yıllardır biliyoruz.

bu işin olması gereken doğru şekli budur.

• takıp...
  • merhaba bende buzdolabi camasir makinasi ve bulasik makinasi hotpoint olarak alacagim.. amladigim kadariyla memnunsunuz.. no frost olarak fiyat performams urunu diyebiliriz buna anladigim kadariyla.. peki camasir ve bulasik makinanizda hotpoint mi acaba.. yardimci olma imkaniniz varmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: El-Diablo

Buzdolabımdan gerek kullanışlılık gereksede tüketim değerleri konusunda memnun kaldım.
    Çamaşır makinam INDESIT PWE 91272 S modeli ve tertemiz yıkaması, sessiz olması, ve tüketim değerleri konusunda memnunum.
    Bulaşık makinam AEG 77010 WOP modeli ve tertemiz çiziksiz yıkaması, sessiz olması, iç hacminin genişliği, 3. yıkama pervanesi ve tüketim değerleri konusunda memnunum.

Kardesim tekrar mrb benim kafam cok karisti bosch 30n alacaktim ama yorumlari okudukca yok sesi yok buz katmanlari ugrasmasi birde o kadar para verilecek .. elektrikten tasarruf etse ne olacakki onemli olan rahatlik buzlanma derdi raflar arasi derecenin degismesi bunlar sikinti .. gercekten forumda yorumlar okudukca insanin kafasi karisiyor.. siz bu buzdolanindan memnunsunuz zannedersem.. gece buz kirma gibi sesleri oluyor mu acaba ya da cazirti cuzurtu gibi sesler olmuyor zammedersem..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Bosch nofrost buzdolabını çalışıyor olmasına rağmen buz kırma sesi ve diğer olumsuzluklari sebebi ile evimden def ettim.

Buzdolabimdan şuan çok ama çok memnunum. Sessiz ve buz kırma sesi yok. Soğutuyor ve NoFrost dolaplar içinde en büyük net hacme sahip diye biliyorum. En önemlisi sebze ve meyveleri uzun süre tazecik tutabiliyor. Koku falan da yok.

kardesım sen ne kadara almıştın bu urunu acaba..
  • quote:

Urunu kullanali 7 ayi gecti fakat ilk defa bu aksam tv reklamina denk geldim.

Hocam buzdolabının şu anki fiyatı tanıdıklar aracılığı ile 1800 (Bize söylenilen fiyat 2400) Kullanan olarak önerirmisiniz bu dolabı ? Fiyatı uygunmudur
  • quote:

üstad yeni seri çıktı ondan başladı tv reklamı =)

senin dolaptaki özelliği normal iki kapılı dolaplarada getirdiler. hacimlerini büyüttüler filan reklam bu yüzden dönüyor. =)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gnc_erdem

quote:

Hocam buzdolabının şu anki fiyatı tanıdıklar aracılığı ile 1800 (Bize söylenilen fiyat 2400) Kullanan olarak önerirmisiniz bu dolabı ? Fiyatı uygunmudur

Memnunum.
    Yeni dolap alacak olsam yine tercih ederim.

buğün kurulum için dolabı getiricekler bizde memnun kalırız inşallah :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Memnunum.

Kapi yonunu degistiriyorlar.
    Ben degistirttim ve eski cikan mentese ve kablolarida istedim.

Sende dolap kapaginin yonunu degistirtirsen aklinda bulunsun.

:) şimdilik yönle alakalı bir sıkıntımız yok genede uyardıgınız için teşekkür ederim dolap geldi işte yarınsa servisi gelicekmiş bizde beklemedeyiz :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Memnunum.

Kapi yonunu degistiriyorlar.
    Ben degistirttim ve eski cikan mentese ve kablolarida istedim.

Sende dolap kapaginin yonunu degistirtirsen aklinda bulunsun.

:) şimdilik yönle alakalı bir sıkıntımız yok genede uyardıgınız için teşekkür ederim dolap geldi işte yarınsa servisi gelicekmiş bizde beklemedeyiz :)

Gule gule kullanin

sağolun hocam :)

• Valla güzel buzdolabı yapmışlar. Hemde Türk mühendisler. Helal olsuuuuun diyecekken. Bir dakika ya dedim. Bu ozon zehirli bir gaz değil miydi? Ben mi yanlış hatırlıyorum???
    Az biraz araştırma yaptım ve doğru hatırladığımı buldum. Çok düşük konsantrasyonlarda bile üst solunum yollarına zararlı!

http://en.wikipedia.org/wiki/Ozone

Tamam bakterileri öldürüyor, israfı azaltıyor da... Benim sağlığıma zarar veriyorsa "severim" onun israfı önlemesini. Özellikle çocuklar için çok daha zararlı çünkü akciğerleri tam gelişmemiş durumda. Çok kısa süreli ve düşük ozon gazına maruz kalan insanlarda ölüm vakalarına bile rastlandığı yazıyor wikipediada. Bu kesin böyle demiyorum ama şaibeli bir durum. Hemde sonuçları çok ağır olabilecek bir şaibe.

Bir ürün üretiyorsunuz da ne yaptığınıza bir bakın değil mi? Var mı sağlığa herhangi bir zararı olmayacağına dair bir rapor? Gerekli testler yapılmış mı? Yapılmamış mı?
    Bu testleri yapan kurumlar güvenilir midir? Yoksa YANDAŞ, (sözde) bilim adamları para karşılığı rapor mu vermiştir? Malum son 10 yıldı insan hayatının ne kadar değerli olduğu ortada...

Küçük çocuk açtı buzdolabını. Soğuk hava üzerine geldi sıcak yaz günü, ohh dedi bir soluk aldı ozonlu ozunlu. N'olacak? Var mı bir zararı yok mu? Var ise ne kadar var? Bilelim.
    Eğer bu konuda bir çalışma yapılmamışsa ben önce bu ürünü geliştiren mühendislerin çocukları üzerinde bu deneyi yapmak isterim. 3-5 yıl boyunca kullansın o çocuklar bu buzdolabını.
    Bakalım birşey oluyor mu olmuyor mu. Merak ettim doğrusu.

• Arkadaşım, suyu akciğerlerinle mi içiyorsun sen anlamadım ki...
    Su dezenfekte edilirken ozon kullanılıyor ama o suyu solumuyorsun. Şişenin içinde de ozon gelmiyor. Ha suyun içinde çözünen ozon miktarı var mıdır, nedir, bu zararlı mıdır sindirim sistemine vs... ayrı konu.

Ama buzdolabı ozon üretiyor. Bu ozonu da buzdolabı içindeki havaya karıştırıyor. Böylelikle meyveleri dezenfekte ediyor. Ediyor da buzdolabını açıp ozonlu havayı soluyan ve az da olsa bu ozona sürekli olarak maruz kalan bir insanın sağlığı ne derece etkileniyor?

Bu konuda (yeterli) veri var mı? Zehirli bir madde bu ozon. Ozonun adını değiştirip "aktif oksijen" koymak zaten başlı başına bir hinlik gibi geliyor kulağa.. Bunla çalışan ürün yaptığında türk üretimi bir mantık olduğuna inandığım "ben yaptım oldu" mantığı işlemez. Bakınız "ben yaptım oldu hızlı tren faciası". Bu çok ciddi bir konu. Bu konunun araştırılmış olması gerekir. Var mı böyle bir araştırma? Bu buzdolabının güvenli olduğuna dair bir rapor? Ben rastlamadım. "Türk mühendisleri yaptı"... Yaptı da... Valla bana kalsa o mühendislerin diploması gerçekmi diye bile araştırılması gerekir. Çünkü insan sağlığını ilgilendiren çok ciddi bir konu...

Acaba elin gavurunun aklına gelmedi de mi yapmadılar, yoksa akıllarına geldi de milleti zehirlemeyelim diye mi yapmadılar böyle bir buzdolabı diye düşünüyor insan.

• quote:

Orijinalden alıntı: _EUA_

Arkadaşım, suyu akciğerlerinle mi içiyorsun sen anlamadım ki...
    Su dezenfekte edilirken ozon kullanılıyor ama o suyu solumuyorsun. Şişenin içinde de ozon gelmiyor. Ha suyun içinde çözünen ozon miktarı var mıdır, nedir, bu zararlı mıdır sindirim sistemine vs... ayrı konu.

Ama buzdolabı ozon üretiyor. Bu ozonu da buzdolabı içindeki havaya karıştırıyor. Böylelikle meyveleri dezenfekte ediyor. Ediyor da buzdolabını açıp ozonlu havayı soluyan ve az da olsa bu ozona sürekli olarak maruz kalan bir insanın sağlığı ne derece etkileniyor?

Bu konuda (yeterli) veri var mı? Zehirli bir madde bu ozon. Ozonun adını değiştirip "aktif oksijen" koymak zaten başlı başına bir hinlik gibi geliyor kulağa.. Bunla çalışan ürün yaptığında türk üretimi bir mantık olduğuna inandığım "ben yaptım oldu" mantığı işlemez. Bakınız "ben yaptım oldu hızlı tren faciası". Bu çok ciddi bir konu. Bu konunun araştırılmış olması gerekir. Var mı böyle bir araştırma? Bu buzdolabının güvenli olduğuna dair bir rapor? Ben rastlamadım. "Türk mühendisleri yaptı"... Yaptı da... Valla bana kalsa o mühendislerin diploması gerçekmi diye bile araştırılması gerekir. Çünkü insan sağlığını ilgilendiren çok ciddi bir konu...

Acaba elin gavurunun aklına gelmedi de mi yapmadılar, yoksa akıllarına geldi de milleti zehirlemeyelim diye mi yapmadılar böyle bir buzdolabı diye düşünüyor insan.

Okadar standart kuralları var ürün bi türkiyeye üretilmiyor bu sistem bütün avrupaya satılıyor eğer dedigin gibi bir etkisi olsa bizimkiler izin verse avrupalılar izin vermez ve nereden biliyorsun testinin falan yapılmadıgını? onca mühendis bilmiyorda bu dedigin isler dusundugun gibi kolay yapılmıyor gerekli testlerde yapılmıstır bu sistem buzdolabında ilkkez uygulanıyor yoksa panasonigin ve vs adını hatırlayamadıgım bi kac firmanın bu sistemi kullanarak havayı temizledigi projeleri vardı.

• şimdi vaktim yok o yüzden kısaca cevap vereceğim

bir araştırma yada rapor varmı ben görmedim demişsin devletin hangi kurumunda çalışıyorsun?? ki sana sunulmadı bu rapor..

neyse detayı sonra paylaşacağım sizler ile. kendi yolladığın metin de gerekli açıklamalr var zaten.. dikkat ettin mi bilmiyorum ama ozon depolanamıyor ve ardında kalıntı bırakmadan yok oluyor.

başka firmanın yaptığı kalıntı bırakan negatif iyon gibi değil!!!

ayrıca senin yolladığın metin de hangi ppm değerlerinde zararlı olduğu hangi ppm değerlerinde doğada oluştuğu ve bulunduğu da yazıyor. hatta industry kısmında hangi sektörlerde kullanıldığda.. neyse detay olarak merak ediyorsan eğer ozon jenaratörü 4 dk on 26 dk off olacak şekilde çalışıyor ve insan sağlığına zarar vermiyecek seviyede ozon üretiyor

buarada bu buzdolapları manisa da üretiliyor ve 29 ülkeye gönderiliyor :) ingiltere-italya-fransa-almanya - portekiz başta olmak üzere..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: aggressor19

quote:

Arkadaşım, suyu akciğerlerinle mi içiyorsun sen anlamadım ki...

Okadar standart kuralları var ürün bi türkiyeye üretilmiyor bu sistem bütün avrupaya satılıyor eğer dedigin gibi bir etkisi olsa bizimkiler izin verse avrupalılar izin vermez ve nereden biliyorsun testinin falan yapılmadıgını? onca mühendis bilmiyorda bu dedigin isler dusundugun gibi kolay yapılmıyor gerekli testlerde yapılmıstır bu sistem buzdolabında ilkkez uygulanıyor yoksa panasonigin ve vs adını hatırlayamadıgım bi kac firmanın bu sistemi kullanarak havayı temizledigi projeleri vardı.

Ben bir Türkiyede üretiliyor, yurt dışına satılmaya çalışılıyor diye biliyorum. Yurt dışına yollanan modeller içinde bu tetkikler yapılıyor mudur bilmem. Adamların nereden aklına gelsin buzdolabında bakteri üermesin diye zehir üretileceği. Dikkatten kolayca kaçabilecek bir husus...

"bu dedigin isler dusundugun gibi kolay yapılmıyor gerekli testlerde yapılmıstır"

İşte bende tam burayı merak ediyorum. Ülkemizde kolay yapılmayan hatta imkansız olan onca iş var. Ama bir millet vekili telefonu ile yada cemaat ilişkileri ile şak diye oluveriyor. Türkiyede yaşıyoruz. "Ya devlet işini yapıyor, nasılsa araştırmasını yapmışlardır, önlemini almışlardır" diyerek binilen hızlandırılmış trenin akibeti ortada iken bu güveni nereden alıyorsunuz bilmiyorum.

"Onca mühendis bilmiyorda" sözünü de anlamadım ne demektir? Ben yüksek bilgisayar mühendisiyim. Ama yeri geliyor ilk okulu zar sor bitirmiş biri benim aklıma gelmeyen bir noktayı görebiliyor. Adamlar "mühendis" diye herşeyi biliyor diye mi var saymalıyım? Bizim sınıfın mevcut 70 kişiydi, içinden 7 tanesine mühendis derim. Gerisi "diplomalı" bana göre. Yani her diploması olanı da mühendis sanmayın derim. Ülkemizdeki eğitim kalitesi de belli. O yüzden kimi özde, kimi sözde mühendis oluyor...

Panasoniğin veya diğer şirketlerin "projeleri" vardır, olur, olmuştur. Ama adı üzerinde "proje" en nihayetinde. Oluyor mu diye bakmak için bir çalışma. Yoksa son ürün olarak satışa sunulmuş bir ürünün var olduğunu görmedim de duymadım da.

• quote:

Orijinalden alıntı: kokomoko

şimdi vaktim yok o yüzden kısaca cevap vereceğim

bir araştırma yada rapor varmı ben görmedim demişsin devletin hangi kurumunda çalışıyorsun?? ki sana sunulmadı bu rapor..

neyse detayı sonra paylaşacağım sizler ile. kendi yolladığın metin de gerekli açıklamalr var zaten.. dikkat ettin mi bilmiyorum ama ozon depolanamıyor ve ardında kalıntı bırakmadan yok oluyor.

başka firmanın yaptığı kalıntı bırakan negatif iyon gibi değil!!!

ayrıca senin yolladığın metin de hangi ppm değerlerinde zararlı olduğu hangi ppm değerlerinde doğada oluştuğu ve bulunduğu da yazıyor. hatta industry kısmında hangi sektörlerde kullanıldığda.. neyse detay olarak merak ediyorsan eğer ozon jenaratörü 4 dk on 26 dk off olacak şekilde çalışıyor ve insan sağlığına zarar vermiyecek seviyede ozon üretiyor

buarada bu buzdolapları manisa da üretiliyor ve 29 ülkeye gönderiliyor :) ingiltere-italya-fransa-almanya - portekiz başta olmak üzere..

Haa o raporlar sadece devlette çalışanlara sunuluyorsa aman bu buzdolabından uzak durun, sakın almayın derim.
    Çünkü son derece zehirli de olsa ücreti karşılığında işlerin halledildiği bir ülkede yaşıyoruz. Yalan mı?

Kardeş, madem bir ürün yapıyorsun, onunla ilgili tüm dokümanları PDF yapar internete koyarsın. Yeni bir teknoloji yaptığını iddia ediyorsan da dersin bu teknoloji bu şekilde çalışıyor. Şu ppm de ozon üretiyor, şu sebeple sağlığa bir etkisi bulunmuyor, şu zaman zarfındada oksijene dönüşüyor dersin vs... Niye kaçınılıyor ayrıntı verilmekten? Madem o kadar test de yapılmış. Patentini almamışlar mı yoksa? Nedir bu gizlilik? Kimden neyi gizliyorsunuz? Ayrıca niye 40 yıllık ozonun adı "aktif oksijen" diye değiştirilerek pazarlanıyor? Bu da insanı şüphelendiriyor.

Açıklarsınız verileri resmi sayfanızda, tüketici de verileri alır, bakar inceler, kendi kararını verir. Şirketin taahütü olur bu. Sonra sağlığa negatif etkileri kanıtlanırsa "aaa pardon biz bunu kontrol etmeyi unutmuşuz" diye salağa yatamazlar böylece.

Haa sen zehir üreten dolap ya, "ya alın birşey olmaz, birşey yapmıyor zaten" de... Oldu... Herkes de "bize AIDS birşey yapmaz, biz Türküz" diyen taksici mantığı yok.

Diğer ülkelere ihraç edilmesi de çok güzel bir olay. Ama ne bilelim belki oraya ihraç edilen ürünlerin ozon jeneratörünün ayarı farklıdır belki. Belkide komple kapatılmıştır. Ne malum? İşte yeterli bilgi olmayınca bu şüpeler doğar.
    Güzel bir şey yapmışsınız madem, paylaşın dokümanını, inceleyelim. Vaay güzel yapmışlar diyelim. Alalım. Mesela ben buzdolabı almak için araştırma yapıyorum. Bunu gördüm. AAaaa ne güzel dedim ama yok ki tatmin edici ayrıntılı bir doküman. "Yaptık oldu" mantığı. Niye durduk yere nasılsa zararı yoktur ozonun diye güvenip sağlığımı riske atayım ki?

En kısa zamanda ilgili dokümanı yayımlamanız, hatta erişiminiz var ise hotpoint-ariston'un resmi sitelerine bu dokümanı koymanızı tavsiye ediyorum.
    Koyun ki insanlar bilgiye ulaşsın. Bu ülkemizin yararınadır.
    Teşekkürler.

• quote:

Valla güzel buzdolabı yapmışlar. Hemde Türk mühendisler. Helal olsuuuuun diyecekken. Bir dakika ya dedim. Bu ozon zehirli bir gaz değil miydi? Ben mi yanlış hatırlıyorum???
    Az biraz araştırma yaptım ve doğru hatırladığımı buldum. Çok düşük konsantrasyonlarda bile üst solunum yollarına zararlı!

en.wikipedia.org
    Ozone - Wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Ozone

Tamam bakterileri öldürüyor, israfı azaltıyor da... Benim sağlığıma zarar veriyorsa "severim" onun israfı önlemesini. Özellikle çocuklar için çok daha zararlı çünkü akciğerleri tam gelişmemiş durumda. Çok kısa süreli ve düşük ozon gazına maruz kalan insanlarda ölüm vakalarına bile rastlandığı yazıyor wikipediada. Bu kesin böyle demiyorum ama şaibeli bir durum. Hemde sonuçları çok ağır olabilecek bir şaibe.

Bir ürün üretiyorsunuz da ne yaptığınıza bir bakın değil mi? Var mı sağlığa herhangi bir zararı olmayacağına dair bir rapor? Gerekli testler yapılmış mı? Yapılmamış mı?
    Bu testleri yapan kurumlar güvenilir midir? Yoksa YANDAŞ, (sözde) bilim adamları para karşılığı rapor mu vermiştir? Malum son 10 yıldı insan hayatının ne kadar değerli olduğu ortada...

Küçük çocuk açtı buzdolabını. Soğuk hava üzerine geldi sıcak yaz günü, ohh dedi bir soluk aldı ozonlu ozunlu. N'olacak? Var mı bir zararı yok mu? Var ise ne kadar var? Bilelim.
    Eğer bu konuda bir çalışma yapılmamışsa ben önce bu ürünü geliştiren mühendislerin çocukları üzerinde bu deneyi yapmak isterim. 3-5 yıl boyunca kullansın o çocuklar bu buzdolabını.
    Bakalım birşey oluyor mu olmuyor mu. Merak ettim doğrusu.

hotpoint aristonun vidasında bile sağlığa zararı yoktur

bunu ben söylesem neler olurdu burda ama yazdığınız herşey kulağa mantıklı geliyor neden olmasın ?

yada tamamen müşteri çekebilmek için yapılmış safsatalardan biride olabilir hiç bir marka (miele hariç ) yaptığı özelliğin arkasında durmaz veya varmış gibi gösterir ve buzdolabınında ozon verdiğini düşünmüyorum onunda çakmasını bulmuşlardır

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.