Şimdi Ara

Hotpoint Active Oxygen A+ INOX Buzdolabı incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
80
Cevap
0
Favori
71.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba.

Hotpoint Yeni Active Oxygen Serisi No Frost E2BYH 19223 F O3 (TK) buzdolabı için, almak isteyenlerin fikir edinebilmesi adına inceleme yazısı yazmak istedim.

Kısaca Teknik Özelliklere değinelim:

■ Kombi No-Frost Buzdolabı
    ■ Dijital ekran
    ■ Inox - Paslanmaz çelik
    ■ 2 çekmeceli dondurucu
    ■ Değiştirilebilir kapı yönü
    ■ Harici ergonomik kapı kolu
    ■ Hygiene Advance teknolojisi
    ■ Air Tech teknolojisi
    ■ 0° bölmesi
    ■ Süper soğutma
    ■ Süper dondurma
    ■ Active Oxygen
    ■ Kapı açık alarmı
    ■ Otomatik kapı kapama
    ■ LED aydınlatma
    ■ Büyük sebzelik
    ■ Sebzelik nem kontrol sistemi
    ■ Buzdolabı hacmi 361 lt
    Derin dondurucu hacmi 113 lt
    ■ Dondurma Kapasitesi: 6 kg/24 saat
    ■ Enerji sınıfı: A+
    ■ Enerji tüketimi: 1,05 kW/24 saat
    ■ Ölçüler (YxGxD): 190.5x70x74 cm.

Active Oxygen Teknolojisi; yiyeceklerinizin ilk günkü tazeliğini doğal yollarla koruyor. Bu yenilikçi teknoloji buzdolabının içindeki özel bir cihaz sayesinde dağlarda soluduğumuz türden, tertemiz havayı gıdalarla buluşturuyor. Active Oxygen Teknolojisi, üç oksijen atomundan oluşan “aktif oksijen” salınımı yaparak bakteri oluşumunu %90’a, kötü koku oluşumunuysa %70’e varan oranda engelliyor.

Hijyen Kontrol; Yeni Hotpoint buzdolaplarının iç kısmı, küf ve bakteri oluşumunu önleyen özel bir film ile kaplanarak bu şekilde yiyeceklerinizin daha iyi bir şekilde muhafaza edilmesi sağlanmıştır. Hijyen kontrol sistemi sayesinde yiyeceklerinizi korumanın en iyi yolu Hotpoint buzdolabında saklamaktır.

Ecotech; en yüksek enerji verimliliğine sahip ürünlerde bulunur. Ecotech özelliğine sahip buzdolapları yüksek verimlilik, daha az miktarda tüketim ve mükemmel performans imkanı sunar.

Manisa/Turkiye üretimi.

Buzdolabını almamın sebebi, Buzlanma-Karlanma olmadan, son limitlerine kadar kısıtlama olmaksızın kullanabilen geniş iç hacim, kullanışlılık, tasarruf, yiyeceklerin daha taze birakabilmesi ve şık olan Inox görünümü idi.

Dikkatimi çeken 70 Cm genişligi olan No Frost combi Buzdolapları arasında en büyük net hacme sahip tek buzdolabı.

Gösterge/kumanda paneli dokunmatik ve çok şık.
    İç aydınlatması geleneksel olan ampullerden değil, LED ile sağlanıyor.
    Kapı 1 dakikadan fazla açık kalır ise buzzer aralıksız alarm veriyor.

Active Oxygen sistemi sayesinde en çabuk bozulan sebzeler olan kıvırcık, göbek salata,ıspanak tarzı yeşil sebzeleri 9 Gün tazecik vaziyette saklıyor.

Oksijen/Ozon'un mikroplara etkisini düşünür isek Mavi ışıktan daha gercekci geldi bana, deneyip kendi gözlerim ile görmem lazım ki sabah kalkıp dolabı açan eşim sanki Kaz Dağları milli parkındaki gibi orman havası geliyor bundan demesine ben bile şaşırdığımı özellikle belirteyim.

Yeni Tip Fırcasız Motor Kullanılması Sayesinde 43 DB sesi sağlıyormuş ki açıkçası kompresör devreye girdiğinde sesini duymakta zorlanıyorum.
    Ancak kafamı buzdolabına dayar isem motor sesini ince bir şekilde rahatlıkla duyuyorum.

Buzdolabında hava akımından dolayı oluşan ekstra soğuk alana 1 adet chiller çekmecesi eklenmiş. Burada balık, et, tavuk, acil soğuması gereken içecekler saklanabiliyor.
    Malzemesi oldukça kaliteli ve tabanı delik olmadan tırtıklı/kanallı imal edilmiş.

Gövdedeki 70 kg'ye dayanıklı Safery Glass camlardan yapılmıs raflar epey sağlam ve kaliteli.

Dondurucu bölme toplam 113 lt ve 2 çekmeceden oluşuyor.
    Üst çekmece epey derin ve yüksek.
    Alt çekmece motor kısmından ötürü çok derin değil.
    Çekmecelerin tabanları tırtıklı/oluklu yapıya sahip ve delik bulunmamaktadır.
    Buz haznesi 2 adet ve çekmecenin hem sağına hem soluna takılıyor ve oldukça pratik.

2018 edit: 6 yılı devirdik, memnuniyetimiz artarak devam ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocKing -- 3 Ocak 2018; 22:22:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: OverClocKing

Merhaba.

Hotpoint Yeni Active Oxygen Serisi No Frost E2BYH 19223 F O3 (TK) buzdolabı için, almak isteyenlerin fikir edinebilmesi adına inceleme yazısı yazmak istedim.

Kısaca Teknik Özelliklere değinelim:

■ Kombi No-Frost Buzdolabı
    ■ Dijital ekran
    ■ Inox - Paslanmaz çelik
    ■ 2 çekmeceli dondurucu
    ■ Değiştirilebilir kapı yönü
    ■ Harici ergonomik kapı kolu
    ■ Hygiene Advance teknolojisi
    ■ Air Tech teknolojisi
    ■ 0° bölmesi
    ■ Süper soğutma
    ■ Süper dondurma
    ■ Active Oxygen
    ■ Kapı açık alarmı
    ■ Otomatik kapı kapama
    ■ LED aydınlatma
    ■ Büyük sebzelik
    ■ Sebzelik nem kontrol sistemi
    ■ Buzdolabı hacmi 361 lt
    ■ Derin dondurucu hacmi 113 lt
    ■ Dondurma Kapasitesi: 6 kg/24 saat
    ■ Enerji sınıfı: A+
    ■ Enerji tüketimi: 1,05 kW/24 saat
    ■ Ölçüler (YxGxD): 190.5x70x74 cm.

Active Oxygen Teknolojisi; yiyeceklerinizin ilk günkü tazeliğini doğal yollarla koruyor. Bu yenilikçi teknoloji buzdolabının içindeki özel bir cihaz sayesinde dağlarda soluduğumuz türden, tertemiz havayı gıdalarla buluşturuyor. Active Oxygen Teknolojisi, üç oksijen atomundan oluşan “aktif oksijen” salınımı yaparak bakteri oluşumunu %90’a, kötü koku oluşumunuysa %70’e varan oranda engelliyor.

Hijyen Kontrol; Yeni Hotpoint buzdolaplarının iç kısmı, küf ve bakteri oluşumunu önleyen özel bir film ile kaplanarak bu şekilde yiyeceklerinizin daha iyi bir şekilde muhafaza edilmesi sağlanmıştır. Hijyen kontrol sistemi sayesinde yiyeceklerinizi korumanın en iyi yolu Hotpoint buzdolabında saklamaktır.

Ecotech; en yüksek enerji verimliliğine sahip ürünlerde bulunur. Ecotech özelliğine sahip buzdolapları yüksek verimlilik, daha az miktarda tüketim ve mükemmel performans imkanı sunar.

Manisa/Turkiye üretimi.

Buzdolabını almamın sebebi, Buzlanma-Karlanma olmadan, son limitlerine kadar kısıtlama olmaksızın kullanabilen geniş iç hacim, kullanışlılık, tasarruf, yiyeceklerin daha taze birakabilmesi ve şık olan Inox görünümü idi.

Dikkatimi çeken 70 Cm genişligi olan No Frost combi Buzdolapları arasında en büyük net hacme sahip tek buzdolabı.

Gösterge/kumanda paneli dokunmatik ve çok şık.
    İç aydınlatması geleneksel olan ampullerden değil, LED ile sağlanıyor.
    Kapı 1 dakikadan fazla açık kalır ise buzzer aralıksız alarm veriyor.

Active Oxygen sistemi sayesinde en çabuk bozulan sebzeler olan kıvırcık, göbek salata,ıspanak tarzı yeşil sebzeleri 9 Gün tazecik vaziyette saklıyor.

Oksijen/Ozon'un mikroplara etkisini düşünür isek Mavi ışıktan daha gercekci geldi bana, deneyip kendi gözlerim ile görmem lazım ki sabah kalkıp dolabı açan eşim sanki Kaz Dağları milli parkındaki gibi orman havası geliyor bundan demesine ben bile şaşırdığımı özellikle belirteyim.

Yeni Tip Fırcasız Motor Kullanılması Sayesinde 43 DB sesi sağlıyormuş ki açıkçası kompresör devreye girdiğinde sesini duymakta zorlanıyorum.
    Ancak kafamı buzdolabına dayar isem motor sesini ince bir şekilde rahatlıkla duyuyorum.

Buzdolabında hava akımından dolayı oluşan ekstra soğuk alana 1 adet chiller çekmecesi eklenmiş. Burada balık, et, tavuk, acil soğuması gereken içecekler saklanabiliyor.
    Malzemesi oldukça kaliteli ve tabanı delik olmadan tırtıklı/kanallı imal edilmiş.

Gövdedeki 70 kg'ye dayanıklı Safery Glass camlardan yapılmıs raflar epey sağlam ve kaliteli.

Dondurucu bölme toplam 113 lt ve 2 çekmeceden oluşuyor.
    Üst çekmece epey derin ve yüksek.
    Alt çekmece motor kısmından ötürü çok derin değil.
    Çekmecelerin tabanları tırtıklı/oluklu yapıya sahip ve delik bulunmamaktadır.
    Buz haznesi 2 adet ve çekmecenin hem sağına hem soluna takılıyor ve oldukça pratik.

2018 edit: 6 yılı devirdik, memnuniyetimiz artarak devam ediyor.
    hayırlı olsun
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Farksız bu ürünle değişmeniz harika olmuş gercekten. Hayırlı olsun bı 9 10 gün sonrada oksijen özelliği hakkındaki fikirlerinizi alırız umarım o özellik açıkken saklama kabı kullanmanıza gerek yok resimlerde hersey saklama kabında görünce belirteyim dedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bosch bulaşık makinesinden ilk kullanımdan beri olan memnuniyetsizliğim ve henüz en fazla 3-4 ay kullanılmış bosch idos çamaşır makinemin bozularak kartı ve panelinin değişmesinden sonra bosh grubuna olan güvenim kalmadı. LGden aldığım 870 TLlik kombi mikrodalga fırın ise şu an iade aşamasında... ya da bende bir uğursuzluk var. bunları niye yazdım bilmiyorum içimi dökesim geldi...ama siz de inceleme yapıcam diye çok giydirmişsiniz

neyse...güle güle kullanın..umarm sorun çıkarmadan uzun süre kullanırsınız

• tamam sen boschtan nefret etmiş olan üyesin ki bende pek sevmem boschu ama dolabını low frostla karşılaştırman çok çok komik olmuş

senin aldığın dolap zaten no frost , bosch low frost için karlanma yapmaz vb gibi şeyler açıklamamaış ki zira kullananlar gayet memnun niye yazdığını veya birilerine laf çakmak amacıylamı yazdın bilemeyeceğim ama kalite olarak low frostu tercih ederim

en iyi f/p ürünüdür boschun low frostu ve eminimki 4 seneyi geçmez elinde kalıcak o dolap

ve bana mavi ışık teknolojisi ne kadar saçma gelmiş olursa olsun aktive oxgyen teknolojisi daha komik geldi neyse hayırlı olsun diyelim ama incelemen komik olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: efemre5059

tamam sen boschtan nefret etmiş olan üyesin ki bende pek sevmem boschu ama dolabını low frostla karşılaştırman çok çok komik olmuş

senin aldığın dolap zaten no frost , bosch low frost için karlanma yapmaz vb gibi şeyler açıklamamaış ki zira kullananlar gayet memnun niye yazdığını veya birilerine laf çakmak amacıylamı yazdın bilemeyeceğim ama kalite olarak low frostu tercih ederim

en iyi f/p ürünüdür boschun low frostu ve eminimki 4 seneyi geçmez elinde kalıcak o dolap

ve bana mavi ışık teknolojisi ne kadar saçma gelmiş olursa olsun aktive oxgyen teknolojisi daha komik geldi neyse hayırlı olsun diyelim ama incelemen komik olmuş

Bu teknoloji farklı firmaların farklı alanlarınada girmiş bir teknoloji soyleki ben bu ürünün incelemesini yayınladığımda bir arkadas panasonigin havadaki organizmaları yok etmek icin bu teknolojiyi kullanan bı cihazinin projesini nasil calistigini anlatan bir sayfayayınlamıştı teknolojiden kuskulanman yersiz.

• Low frost'a karşı içinizdeki kinin sebebi nedir? Elmayla armudu karıştırmayın. Eski dolabınız çok kaliteli olsaydı daha birkaç aylıkken bozulup, yenisiyle değiştirilmek zorunda kalmazdı. Amacım sizinle laf dalaşına girmek değil ancak insanları yanlış yönlendiriyorsunuz.
  • Üst taraf oldukça dar görünüyor, ofis tipi ufak buzdolabı gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Üst taraf oldukça dar görünüyor, ofis tipi ufak buzdolabı gibi.

Eni 70 cm olan combi dolaplar arasında en büyük net hacme sahip ürün

• quote:

Orijinalden alıntı: El-Diablo

quote:

Orijinalden alıntı: aggressor19

quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Üst taraf oldukça dar görünüyor, ofis tipi ufak buzdolabı gibi.

Arkadas noktayi koymus

• Eni 70cm olan kombi buzdolaplarında en geniş hacimlisi 379+120=499lt toplamla Bosch/Siemens Low frost serisidir. Hem soğutucusu, hem de derin dondurucusu daha geniştir.
  • quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Hadi düzeltiyorum eni 70 cm olan NOFROST COMBİ buzdolapları arasında en geniş NET hacme sahip ürün.

• Eski teknoloji?!

Hotpoint E2BYH 19223 F O3 (TK) ve Bosch KGE58AL30N karşılaştırması:

Hotpoint enerji sınıfı: A+
    Bosch enerji sınıfı: A++

Hotpoint'in yıllık enerji tüketimi: 378kw
    Bosch'un yıllık enerji tüketimi: 285kw

Hotpoint gürült seviyesi: 43dB
    Bosch gürültü seviyesi: 40dB (2 kat daha sessiz)

Hotpoint'in elektrik kesintilerinde dondurucudaki gıdaları saklama süresi: 20 saat
    Bosch'un elektrik kesintilerinde dondurucudaki gıdaları saklama süresi: 40 saat

Hotpoint'in 24 saatte dondurabildiği yiyecek miktarı: 6kg
    Bosch'un 24 saatte dondurabildiği yiyecek miktarı: 17kg

Profesyonel mutfaklarla bu işin piri olan Miele, Liebherr ve Electrolux markalarının kullandığı nemli soğutma teknolojisine hiç girmeyeyim.

Benim yaptığım açık aramaktan ziyade sizin ozon üflemek dışında öne çıkan hiçbir özelliği bulunmayan buzdolabının ısrarla reklamını yapmak için aradığınız küçük açıkların düzmece olduğunu ortaya çıkarmak olmasın sakın?

• Low frostta Yazın üst rafa yağları bırakmayı unutmayın :)) 11C yi görebiliyor adamlar ozel yağ Rafi yapmışlar ne düşünceli adamlar ya :) db yide sen katmisin birazda 41 db ses seviyesi var okadar farkta içindeki fanlara say. Low frost No frosttan daha iyiyse neden aynı markadaki nofrostlar 500Tl daha pahalı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aggressor19 -- 24 Şubat 2013; 23:38:35 >
  • Üst raftan kasıt kapının üzerindeki kapakla kapalı tereyağı-peynir bölmesidir. Aynı kapaklı raftan çoğu buzdolabında da var ama işte bilgi kıt bilgiyle aşık atmaya çalışınca olmuyor.

Taze tutma konularına girmeme gerek yok, 2 dolap yan yana çalışır durumda olsa üstünlüğünü çok rahat bir şekilde kanıtlayabilirim zira.

Bu arada reklamını yapmaya çalıştığınız ürünler hakkında daha net bilgi sahibi olursanız daha faydalı olacaktır. Zira geçenlerde yaptığın "Ariston ses arttığı için arkası kapalı dolap yapamıyor" cümlesine halen gülerim.

Daha pahalı olması konusu tamamen piyasanın talebi ile alakalı. Ne mutlu ki insan akıllı olunca çok daha iyi bir dolabı ucuza alabiliyor.

Ha bu arada üstüne kattığım(!?) ses seviyesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 24 Şubat 2013; 23:57:55 >

• Saydığınız özelliklerim hiçbiri benim buzdolabıma ait dezavantajlar değil. Zira çalışma koşullarındaki derece aralığı aynı(SN-T Sınıfı; siz 10'C altında bir mutfakta yaşıyorsanız bilemem), her ay defrost yapma gibi bir saçmalık yok. Yiyecekleri arkaya yaklaştıramama gibi bir sıkıntısı da yok (raf arka siperliği no frostlarla aynı) Sizin dondurmadan anlayışınız 0'C civarına getirmesi ise zaten bunun tartışmasını yapmam komik olur.

Zira ben safsatalarla değil tecrübe ve rakamlarla konuşurum. Yukarıdaki mesajımın üzerine daha bir şey söylemem yersiz olur. Zira kendi kendinizi yeterince rezil ettiniz zaten. Bu buzdolabının benimkine göre 1 tane bile elle tutulur bir artısı yok, rakamlar yukarıda

• quote:

Üst raftan kasıt kapının üzerindeki kapakla kapalı tereyağı-peynir bölmesidir. Aynı kapaklı raftan çoğu buzdolabında da var ama işte bilgi kıt bilgiyle aşık atmaya çalışınca olmuyor.

Taze tutma konularına girmeme gerek yok, 2 dolap yan yana çalışır durumda olsa üstünlüğünü çok rahat bir şekilde kanıtlayabilirim zira.

Bu arada reklamını yapmaya çalıştığınız ürünler hakkında daha net bilgi sahibi olursanız daha faydalı olacaktır. Zira geçenlerde yaptığın "Ariston ses arttığı için arkası kapalı dolap yapamıyor" cümlesine halen gülerim.

Daha pahalı olması konusu tamamen piyasanın talebi ile alakalı. Ne mutlu ki insan akıllı olunca çok daha iyi bir dolabı ucuza alabiliyor.

Buzdolabının içinde 9C nın üzerinde gıda saklanmaz bakteri üremeye baslar kotu olan seyleri iyi birseymis gibi gostermeyelim. Bu bilgileri aldıgın siteyi paylasırmısın? bizde bakalım. Ve su soruma cvp vermemissin Mademki Low Frost No Frosttan Daha iyi Bir teknoloji neden Aynı MArkanın Muadil Kombi no Frostları ile Arasında 500 Tl Fiyat Farkları Var?

• quote:

quote:

Üst raftan kasıt kapının üzerindeki kapakla kapalı tereyağı-peynir bölmesidir. Aynı kapaklı raftan çoğu buzdolabında da var ama işte bilgi kıt bilgiyle aşık atmaya çalışınca olmuyor.

Buzdolabının içinde 9C nın üzerinde gıda saklanmaz bakteri üremeye baslar kotu olan seyleri iyi birseymis gibi gostermeyelim. Bu bilgileri aldıgın siteyi paylasırmısın? bizde bakalım. Ve su soruma cvp vermemissin Mademki Low Frost No Frosttan Daha iyi Bir teknoloji neden Aynı MArkanın Muadil Kombi no Frostları ile Arasında 500 Tl Fiyat Farkları Var?

Konu hakkında yukarıda zaten cevabım var. Daha ne açıklamam gerekiyor anlamadım.

Zira soğuğa hassas besinleri korumak için yapılmış kapaklı bölmeler bir çok buzdolabında mevcuttur.

Nasıl aynı fabrikadan çıkma 2 üründen bir tanesi marka değeri yüksek diye pahalıya satılıyorsa no frostlarda da aynı durum söz konusu. Neye talep çoksa o ürün pahalılaşır. Talebin çok olması da o ürünün doğru olduğunu göstermiyor. Zira benim kullandığım buzdolabını çok beğenip överken no frostlarını ise asla tavsiye edip önermediğimi bilen bilir. O kadar forum okuyorsunuz halen farkedemediniz mi yahu.

Bu aradawww.hotpoint.com.tr sitesine girip ürünün teknik özelliklerine tıklarsan paylaştığım (ha pardon üzerine kattığım!)değerleri kendin de görebilirsin. Hani ben yalancıyım ya.

Hatta zahmet etme link de vereyim

http://www.hotpoint.com.tr/urunler_h/Buzdolaplari_E2BYH_19223_F_O3(TK)/pid_78004TK.do

• quote:

quote:

quote:

Konu hakkında yukarıda zaten cevabım var. Daha ne açıklamam gerekiyor anlamadım.

Zira soğuğa hassas besinleri korumak için yapılmış kapaklı bölmeler bir çok buzdolabında mevcuttur.

Nasıl aynı fabrikadan çıkma 2 üründen bir tanesi marka değeri yüksek diye pahalıya satılıyorsa no frostlarda da aynı durum söz konusu. Neye talep çoksa o ürün pahalılaşır. Talebin çok olması da o ürünün doğru olduğunu göstermiyor. Zira benim kullandığım buzdolabını çok beğenip överken no frostlarını ise asla tavsiye edip önermediğimi bilen bilir. O kadar forum okuyorsunuz halen farkedemediniz mi yahu.

Bu aradawww.hotpoint.com.tr sitesine girip ürünün teknik özelliklerine tıklarsan paylaştığım (ha pardon üzerine kattığım!)değerleri kendin de görebilirsin. Hani ben yalancıyım ya.

Hatta zahmet etme link de vereyim

http://www.hotpoint.com.tr/urunler_h/Buzdolaplari_E2BYH_19223_F_O3(TK)/pid_78004TK.do

Fiyatın uygun olmasının cok satma yada az satmayla alakası yok ozaman 5 kg lik Oçm ler daha cok satıldıgı için 11 Kg liklerden daha pahalı olması lazımdı dedigin burada dedigim kadar saçma. Birde Su ürünü incele Sadece Oksijen Ozelligi yok A++ 40DB ses Fiyatı İse 270TL daha düşük.
    Al buda Linki :
    Ve Nofrost Dikkat edelim Low Degil No

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.