Şimdi Ara

Hotspot özelliği olan en ucuz telefon

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
10.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde internet paketi olan fakat telefon görüşmelerinde kullanmadığım bir hattım var. Bunu iPad PC ve cep telefonuma internet sağlamak için kullanacağım. Yeni model android telefonların neredeyse tamamında cihazı Access Point olarak göstererek wi-fi modem gibi kullanabiliyoruz, sanırım Android 2.3 ve üzerinde de bu özellik dahili olarak geliyor (tabi cihazın da hotspot'u desteklemesi gerekiyor)

Forumda biraz araştırdım bu konuyla ilgili bir başlık daha açılmış fakat telefon piyasası ve fiyatlar sürekli değiştiği için ve konu amaçtan biraz uzaklaştığı için tekrar açmak istedim, Hotspot özelliği olan, wi-fi modem gibi kullanabileceğim ikinci eli en ucuz olan telefon nedir? Bu telefon sadece çantamda cebimde vs duracak ve internet yayacak başka bir amacı yok, telefon olarak kullanılmayacak, o yüzden bu işi gören tüm cihazlar uygundur. 3G MiFi tarzı br cihaz almaktansa hotspot özelliği olan bir cihaz almayı düşünüyorum o yüzden MiFi önermeyiniz, sıfır da almayacağım ikinci el olarak en ucuz (şöyle bi 150-200 liraya) ne alabilirim acaba?

Örneğin HTC'nin LG'nin Hatta Samsung'un okadar çok modeli var ki Android'li hangisinde bu özellik var hangisinde yok bilmiyorum, başlığı açmamın sebebi bilen bir arkadaşın tavsiyede bulunması. Şimdiden teşekürler.

• Şimdi başka bir başlık gördüm, sanırım JoikoHotspot programı ile bazı nokia modelleri bile hotspot olarak kullanılabiliyormuş, yani android olması gerekmiyormuş, extradan programla da yapılabiliyormuş okuduğum kadarıyla, ozaman fiyat bayağı bi düşer sanırım :) Bu işi Joiko ile yapabilen Nokia modelleri de tavsiyelere dahil edilebilir.
  • Kimseden bir cevap gelmedi... Kendi araştırmalarımı yazayım bari başka arayan birisi olursa yardımcı olsun, N81 ikinci elleri 100-120 lira civarında symbian alıp programla bu işi yapmaktansa android alıp olayı kökten çözeyim dedim ve Vodafone 858 buldum ikinci el 120 liraya, piyasası 160-200 arasında değişiyor, ben baya ucuza buldum 120 liraya yani, Android 2.2 var ve Wi-Fi Hotspot özeliği var, ayrıca Turkcell T10 alıp 2.2 kurup ardından hotspot olarak kullanılabiliyormuş, onlarında piyasası 120-140 lira civarında. Başka arayan arkadaşlar olursa yardımcı olsun en azından araştırmam.
  • Saolasin arkadasim.bi sorum olacak telefonun sarji hot spot kullaninca ne kadar gidiyor acaba.bana 2_3 gun gidecek bir sey lazim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android cihazlar bu konuda daha stabil joiku bazen kopmalar yapabiliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KralMurat34

Şimdi başka bir başlık gördüm, sanırım JoikoHotspot programı ile bazı nokia modelleri bile hotspot olarak kullanılabiliyormuş, yani android olması gerekmiyormuş, extradan programla da yapılabiliyormuş okuduğum kadarıyla, ozaman fiyat bayağı bi düşer sanırım :) Bu işi Joiko ile yapabilen Nokia modelleri de tavsiyelere dahil edilebilir.

5800'da deneme fırsatı buldum o programı Hem Free Hem Full Version'da, sorunlu bir program.
    -Yavaş internet
    -Aynı anda, birkaç sekmeyi açarsan program bi aptallaşıyor abartısız 90 saniyede açıyor aynı anda 2-3 sekmeyi
    -Acil durumlar için iyi bir alternatif ama aktif olarak internet kullanmak istersen kanser olursun.

Ayrıca bir anı:
    Bende bilmiyordum, arkadaşım yaptı, -otobüsteydik- kendisinde One x ya da One S gibi bi telefon var, bak dedi şimdi telefonun internetini bilgisayara bağlayacam, Speedtest.net'te 3.4Mbps down 0.25Kbps gibi bir upload çıktı çok başarılıydı. Mac'te hiç kasma olmadı, çatır çatır internete girdi. Sonra gel senin telefonada yapacaz dedi(iPhone 4s). Açtı ve denedi, ölümcül hızlar aldık 6Mpbs/0.50kbps gibi.
    En kötüsünden bi Android 2Mbps hız yapsa işine yarar.

1 saat kullanma ile iki telefonda yaklaşık %25-30 sarj harcadı. Daha aktif kullansak belki %50 olacaktı.
    Eğer mobil internet istiyorsan Turkcell Vınn al, şarj derdi olmaz ayrıca boştaki hattını ona takıp, o hatta internet paketi alabilirsin. Sim'i telefona takıp internet ayarlarınıda yapabilirsin, Wap'tan bağlan, Gprs kullan, Direk internete bağlan gibi. Hem daha ucuz hem daha hızlı hem daha pratik.

• jouki her cihaz ile uyumlu değil sadece pc ve nokia lar ile uyumlu, sakın nokia almayın aldırtmayın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hotspot için alınacak en iyi telefonlardan birisi bence Samsung Galaxy (GT-i7500) kopmasız ve gayet hızlı bir şekilde bağlanıyorum internete :D hem USB hem de wireless hotspot kullanabilirsiniz, yalnız Custom Rom atmanız lazım :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: KralMurat34

Şimdi başka bir başlık gördüm, sanırım JoikoHotspot programı ile bazı nokia modelleri bile hotspot olarak kullanılabiliyormuş, yani android olması gerekmiyormuş, extradan programla da yapılabiliyormuş okuduğum kadarıyla, ozaman fiyat bayağı bi düşer sanırım :) Bu işi Joiko ile yapabilen Nokia modelleri de tavsiyelere dahil edilebilir.

Cihazı hotspot sağlayıcı olarak ne kadar süre kullanabiliriz, şarj durumu nedir, kopmalar oluyor mu? ipod touch'a wifi sağlamak amacıyla kullanmak istiyorum bu telefonu alıp, aylık 3g paket ile.
  • Ben 5800 ile JoikiSpot sayesinde Wifi paylaşıyordum ve laptoptan internete giriyordum.Tek sorun telefonun ısınması ve şarjin hızla bitmesi.Ama telefonu wifi hotspot yaparken sürekli şarjda bırakırsın ve bakarsın keyfine. Gayet hızlıydı Vınn gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3G Mobile Wi-fi bir cihaz almayı düşünüyordum bu konuyu gördüm mantıklı geldi hem ekonomik hem de alternatifli - yedek telefon olur durur yanımızda - .

ancak birkaç handikap var,

* şarj süresi ? 2 saat ile 3 saat arasında genellikle bu süre biraz kısa 5 6 saat yetebilen bir cihaz arıyorum,

* ısınma ve verimlilik, alet uzun süreli kullanımda ciddi derecede ısınacaktır zaten çok da iyi olmayan paylaşım verimi daha da düşerek
    çekilmez bir hal alabilir mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.