Şimdi Ara

HP 15-BC202NT 1DN08EA i5-7300HQ 12GB 1TB 4GB GTX1050 15.6 FreeDOS ( ANA KONU ) *KULLANICILAR KULÜBÜ* (122. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.796
Cevap
22
Favori
111.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 120121122123124
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Gayet doğru

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son Windows güncellemelerinden sonra tuşa basılı tutmada bir sıkıntı yaşayan var mı aranızda? Ben mesela yanlış yazdığım yeri silmek için basılı tuttuğumda önce bir bekliyor sonra silmeye başlıyor ve çok yavaş siliyor
  • musq kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum sizdeki mevzuyu...
  • CSGo da 92-93 dereceleri görünce bi açıp temizleyeyim dedim. Sonuç bu. Hp bizi kandırdı galiba. Süs olarak fan koymuş adamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇVK -- 27 Mayıs 2018; 1:3:28 >

• ÇVK kullanıcısına yanıt
    Tavsiyem istanbulda custom bios atabilecek birisini bulun ve lenovo y700 biosundaki fan prensibini bu cihaza uyarlatın başka oluru yok.
    Edit:Aklıma bir fikir geldi, sola vakulma fan takın böylece hp nin hatasından da fersah fersah kurtulursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expressimo -- 27 Mayıs 2018; 1:30:3 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: expressimo

Tavsiyem istanbulda custom bios atabilecek birisini bulun ve lenovo y700 biosundaki fan prensibini bu cihaza uyarlatın başka oluru yok.
    Edit:Aklıma bir fikir geldi, sola vakulma fan takın böylece hp nin hatasından da fersah fersah kurtulursunuz.
    Diğer fanın çıkışından köprü alsak nasıl olur acaba? Yurtdışındayım custom bios vs zor bulamam. İnternette bakıyorum bu alet için pek bir şey de yok.

Siz sattınız heralde cihazı?
    Satmadım.Öğrenciyim aldım bir kere. En olmadı turbo boostsuz kullanıyorum yine de kardayım 3500 e vatandan almıştım.Bende 16gb ram i7 versyonu var. Windows içinde. Diğer fandan köprü almak ne oluyor ?Aynı anda tek fan gibi çalıştırabilsek rakipsiz bir laptop ya neyse...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expressimo -- 27 Mayıs 2018; 2:2:23 >
    Kolay açılıyor mu hocam cihaz, ben de macun için açıcam da dikkat etmem gereken bi şey var mı karadüzen açayım mı
  • quote:

Satmadım.Öğrenciyim aldım bir kere. En olmadı turbo boostsuz kullanıyorum yine de kardayım 3500 e vatandan almıştım.Bende 16gb ram i7 versyonu var. Windows içinde. Diğer fandan köprü almak ne oluyor ?Aynı anda tek fan gibi çalıştırabilsek rakipsiz bir laptop ya neyse...
    Çalışan fanın çıkışından paralel alıp diğer fana vermek lazım. İlk fana gönderdiği devir sinyali ile diğeri de döner diye düşünüyorum. Ama direnç mirenç akım koruması varsa çalışmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YoureGodDamnRight

Kolay açılıyor mu hocam cihaz, ben de macun için açıcam da dikkat etmem gereken bi şey var mı karadüzen açayım mı
    Arkadaki vidaların hepsini al. Sonra kredi kartı veya pena vs ile klavyenin olduğu yüzeyin kenarlarından yavaş yavaş ayırmaya başla. Arkada ortada sağlam bi geçme var o ayrılırken sanki vida var gibi hissettiriyor. Korkma aban gitsin.

Macun olarak da noctua al.
    Teşekkür ederim hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Nasıl yapılır peki ?
  • quote:

Nasıl yapılır peki ?
    Şu sokette gözüken her bir kablodan çalışmayan ikinci fana direk paralel alınabilir. Ama sensör vs o tarz bişey varsa fanı algılayamazsa cihaz arıza verir bipler falan. Onun içinde fan kadar direnç yapmak lazım oraya. Bunlar fantezi hep boşver

Bozulunca yenisini alırız. Bende 2009 da aldığım HP Pav. Dv6-1140 hala çalışıyor. Isındı mısındı ama çalışmaya devam etti. Ne badireler atlattı o alet

• quote:

Orijinalden alıntı: YoureGodDamnRight

Teşekkür ederim hocam
    Rica ederim.
    Anladım tek sokette toplayacaksınız ikisini de. sorun bios ta sokette değil.Ama denenebilir.Ben deneyemem ya neyse...
  • quote:

Anladım tek sokette toplayacaksınız ikisini de. sorun bios ta sokette değil.Ama denenebilir.Ben deneyemem ya neyse...
    Yazılımsal olduğunu biliyorum benimki alaylı çözümü :)
    Bence cihazın fazla ısınmasının sebebin fandan ısıyı atamaması değil de işlemciden heatsinke ısıyı aktaramaması gibi geliyor. Ben bir aralar delid macunu( thermal grizzly conductonaut) kullanmayı düşünmüştüm. Sen ne düşünüyorsun bu işlemciden heatsinke aktarma veya aktaramama hakkında?
    Macun olarak mx 4 sürdüm ben ama acaba doğru mu süremedim ?Temiz kurulum ve macundan sonra eskisinden sıcak durumda. İnce de sürmüştüm gerçi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: musq

Bence cihazın fazla ısınmasının sebebin fandan ısıyı atamaması değil de işlemciden heatsinke ısıyı aktaramaması gibi geliyor. Ben bir aralar delid macunu( thermal grizzly conductonaut) kullanmayı düşünmüştüm. Sen ne düşünüyorsun bu işlemciden heatsinke aktarma veya aktaramama hakkında?

Inan fikrim yok o konuda.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Macun olarak mx 4 sürdüm ben ama acaba doğru mu süremedim ?Temiz kurulum ve macundan sonra eskisinden sıcak durumda. İnce de sürmüştüm gerçi.

Noctua yi ben testlere bakarak eskiden kullanmistim, memnundum. Macunu yaymadan mercimek tanesi gibi oraya surup sonra direk heatsinki ustune yerlestirmek gerekiyor diye biliyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 120121122123124
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.