Şimdi Ara

HP 17-AB201NT 1DN09EA İ5-7300HQ 8GB 128GB SSD+1 TB HDD 4 GB GTX1050 17.3 FREEDOS (ANA KONU) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
841
Cevap
16
Favori
36.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • HP 17-AB201NT 1DN09EA İ5-7300HQ 8GB 128GB SSD+1 TB HDD 4 GB GTX1050 17.3 FREEDOS (ANA KONU)

buyrun hocam ben testi yaptım (tam 5 dk)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cerkezyns -- 19 Nisan 2017; 23:4:21 >

• Test videosu. Aceba boşuna mi uğraşıyoruz recep baltasin dediği gibi isininca turbo boost açmıyormu. Kafam karıştı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ARTHUR. kullanıcısına yanıt
    https://store.donanimhaber.com/83/cc/d6/83ccd639a88707ce70853d3919f2da9b.png

Yukardaki resme bakin hocam.51 kullanimda turboya gecmis internetde 4 cekirdegin tamami.calistigi zaman turboya gecer yaziyordu tek.cekirdek calisirken turbo calismaz yaziyordu

• Ek olarak frekans kismasi.dedigim.sey turbo bolsta gecme degil.hocam.diyelim.2900 mhz ile calisiyor bir anda 2100 e dusuyormus 2400 e dusmeden yapiyo bunu bu frekans dusmesi.islemci.kullaniminida dusurur dedigim.gibi sorun bu yoksa yukarda resim attim.51 kullanimdada turboya gecebiliyormus biraz baktim.intelin turboya.ne.zaman gectigine dair 4 cekirdek tam.yuk ltinda clisirsa geciyor.yaziyor sizde biraz arastirin dedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ORGANIKHOSAF -- 20 Nisan 2017; 6:58:25 >
  • Hocam bende onu diyorum, güç ayarlarını yaptığımda normalş kullanımda 3.47 ghz ye kadar çıkıyor hatta sürekli öyle çalışıyor ama bu arada kullanım yüzdesi %60 falan . Sorun tam voltaj verince. Kafam karıştı şimdi şimdi araştırdığım tam yük altında zorlayınca turbo boost sürekli çalışırmı . Kimisi çalışmaz normal frekansına dönüyor diyor kimisi çalışması lazım diyor . Bende bilemedim .

Videoda görüldüğü üzere benimki normal çalışma frekansı 2.50 nin altına inmemiş hatta tam yükte normal çalışma frekansı olan 2.50 nin üzerinde çalışmış . Mantık olarak baktığımda bı çok doğal bir durum . Eski bilgisayarımda böyle bir test yapmadığım için normal bir durummu bilemedim.
    Hocam bunu oyunlarda frekans hizini gostererek anlayabiliriz.mhz gostergeli bi program.bulun hocam youtubede vardi

• Dün akşam ona baktım, afterburnerde vardı diye hatırlıyorum. Bu gün hp ile görüşüeceğim bilgisayara bağlanacak,bakacaklar akşamda dediğiniz programı bakıp deneyeceğim. Umarım bulurum işe yarar bir program
    Tamam hocam mesela islemci kullanimi.yuzde 60 ama hiz 3 ghz uzerine cikabiliosa problem.yok ama mesela 2.80 e cikip bi anda dusuyo problem frekans kisma dedigim.o

• Aynen bende şu an bu sorunun peşindeyim .
  • Az önce hp ile görüştüm, bizde bir kısıtlama yok diyor intel ile göüşün

Pek bir şeyden anladığı söylenemez. Bakalım oyun içi frekans ne durumda dolaşıyor ondan sonra karar verebiliriz .

Bana göre bir sorun değil ama yinede durumu çözmekte fayda var .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ARTHUR.

Az önce hp ile görüştüm, bizde bir kısıtlama yok diyor intel ile göüşün

Pek bir şeyden anladığı söylenemez. Bakalım oyun içi frekans ne durumda dolaşıyor ondan sonra karar verebiliriz .

Bana göre bir sorun değil ama yinede durumu çözmekte fayda var .

Bende 1 gün önce felan görüştüm turbo teknolojisi için intel ile görüşün teşvik etmek istemiyorlar ama overclock meselesine bakmanızı tavsiye ederim dedi eleman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Callofkinq -- 20 Nisan 2017; 18:12:1 >
  • Callofkinq C kullanıcısına yanıt
    Neyse onalrı bırak bişeyden anladıkları yok. Bana oyun esnasında işlemci frekansını ölçebilecek bir program lazım varmı bilginiz
  • Frekans gösterme olayını buldumda bu seferde nvidanın kayıt programı çalışmıyor ya uyuz oldum :D

Bu arada gtada %100 kullanımda 3.95 ghz hıza çıkıyor orda sabit kaliyor ufak tefek dalgalanmalar hariç.
    Hocam
    Technopatyoutube
    GTX 1050 Ti GTA 5 Performansı
    https://www.youtube.com/watch?v=wjW8SWTKV60
    bu videoda ekran kartıın frekans hızını göstermişler cpu da açılıyodur altda yorumlarda nasıl yapılacagının rehberide var, ben kararımı verdim gerçi bc202 modelini alacağım inş % 100 kullanımda ısılar kaça çıktı peki ?

• Hocam ısılar yine düşük ama işlemci 3.50 ye çıkmadı hiç. 3.091- ve 3.095 arası . Video çekıcemde vindows programı ile çekince takılma oluyor . Nvidiada çalışmıyor nedense .

Hocam o yorumlardada aradığımızı bulmak çok zor ya :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARTHUR. -- 20 Nisan 2017; 21:13:20 >
  • Hocam burdan bakabilirsin . Ets 2 videosu 10 dk.

Müsait bir zamanda ayarları düzenleyip gta5 videosunu ekleyeceğim . Daha aydınlatıcı olur .

Sonuç olarak anladığım ısı ile birlikte bir frekans düşüşü mevcut, Şu oyunda aldığım verilere göre bile çok iyi diyebilirim. Ama takıntısı olanlar bence bulaşmasın bu cihaza

Bu şekilde birde 15 ekranlı çift fanlı modelin videosu olsaydı karşılaştırma açısından çok aydınlatıcı olurdu .

Tamam hocam sagolun bende o yuzden zaten karsilastirmalarim sonucu 15 alicam

• 15 olanın videosu mevcutmu aceba . Nasıl karşılaştırdınız .
    Videosu yok.frekans hizinin ama.kararlilik test yapan birisi dedi.yuzde yuz.klanimda 3100 mhz de sabit calismis frekans kisma yapmadi dedi hemde 12 gb ram.olmasi cezbetti Emre Mor ile baya arastirdik 15 e karar verdik

• Anladım hocam hayırlısı olsun diyelim .
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.