Şimdi Ara

HP 17-AB201NT 1DN09EA İ5-7300HQ 8GB 128GB SSD+1 TB HDD 4 GB GTX1050 17.3 FREEDOS (ANA KONU) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
841
Cevap
16
Favori
36.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam 15 inçin ısıları daha iyi olsaydı 15 alırdım ama 17 daha iyi olugundan 17 alcam sagol her sey ıcın emek verıp o kadar ınceleme yapmıssın yapmasaydın belkı bc202 alıp pısman olacaktım.
  • barisgurler B kullanıcısına yanıt
    Hocam teste gerek yok ama bu sizin almanızı sağlayacak ise testte yapabilirim uygun zamanda ama zaten siz almamak için kendinize bir sürü sorun bulmuşsunuz . 3200 tl ye mal oldu bana bu cihaz varsa bu fiyatlara daha iyisi iade sürem varken değerlendireyim?
  • Hocam ben marka fanatiği değilim, sadece insanları doğru yönlendirmek amacım. Dediğim gibi içinize sinen hangisiyse onu alın sonra pişman olaya değmmez .
  • quote:

Orijinalden alıntı: _CLasSy_

https://www.notebookcheck.net/HP-Pavilion-15t-X7P44AV-7700HQ-FHD-GTX-1050-Laptop-Review.207548.0.html

bu hocam adı farklı sadece

p95 (cpu:%100) testinde throttling yapmamış.

p95+furmark birlikte çalıştırıldığında ise cpu frekansı 1.7GHz - 3.4 GHz ve 70°C - 90°C arasında dalgalanış sürekli. Yani kendini fena kaybetmiş ama p95+furmark testlerinin birlikte çalıştırılması (cpu:%100 & gpu:%100) çok gerçekçi bir senaryo değil.

p95'te frekans kısma yapmaması güzel en azından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisgurler -- 15 Nisan 2017; 23:23:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ARTHUR.

Hocam teste gerek yok ama bu sizin almanızı sağlayacak ise testte yapabilirim uygun zamanda ama zaten siz almamak için kendinize bir sürü sorun bulmuşsunuz . 3200 tl ye mal oldu bana bu cihaz varsa bu fiyatlara daha iyisi iade sürem varken değerlendireyim?

Ben zaten almayacağım. Sadece bilgi edinmeye çalışıyorum.
    Yani 90 dereceyi herhangi bir oyunda görmeyiz ? Böyle bir sonuç çıkarabilir miyiz ?

Siz ne düşünüyorsunuz hocam ? Ben 15 inç alcaktım beni 17 inçe iten tek şey 17 inchin 15 inche göre daha az ısınmasıydı ? Evet 17 al mı dersin yoksa yok 17 inç almaya değecek kadar ısınma olmaz 15 alabilirsin mi dersin ? Çünkü ARTHUR'un çektiği incelemelerde GTA 5 ve BF1 deki ısılar çok güzel

Doğru bir seçim yapmak için bu kadar araştırıp soruyorum hocam sık boğaz ediyorsam kusura bakmayın. İlk kez laptop kullanacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ORGANIKHOSAF -- 15 Nisan 2017; 23:21:55 >
  • quote:

Yani 90 dereceyi herhangi bir oyunda görmeyiz ? Böyle bir sonuç çıkarabilir miyiz ?

Siz ne düşünüyorsunuz hocam ? Ben 15 inç alcaktım beni 17 inçe iten tek şey 17 inchin 15 inche göre daha az ısınmasıydı ? Evet 17 al mı dersin yoksa yok 17 inç almaya değecek kadar ısınma olmaz 15 alabilirsin mi dersin ? Çünkü ARTHUR'un çektiği incelemelerde GTA 5 ve BF1 deki ısılar çok güzel

Doğru bir seçim yapmak için bu kadar araştırıp soruyorum hocam sık boğaz ediyorsam kusura bakmayın. İlk kez laptop kullanacağım.

Bende sen ne yaşıyorsan birebir aynısını yaşıyorum ve 17 inc alacağım.15 inc'e hiç kaymadım bile.Çünkü 15 inc'de doğru dürüst ısı değerleri bile yok.35 sayfa okudum toplasan 3 kişi değerleri anca paylaşmıştır.İnan bana ısı yüksek diyen az diyenden daha çok gördüm.Benim için önemli olan şey soğutma sistemi sonra özellik gelir.Çünkü soğutma yoksa özelliğin bir anlamı olmaz.Bu laptopta ise sadece Arthur hocam değil 2-3 arkadaş daha paylaşmış ve değerler hepsinde aynı.Üstelik makinanın kronik bir sorunuda yok.

• quote:

Rica ederim ne demek.

Ben olsam 15" tercih ederim. Nedenleri;

Fiyat
    Çift fan
    DVD içermemesi
    Taşıma kolaylığı

İki modelin de oyunda 90°C göreceğini sanmam.

Yalnız 17" modelin testlerinde bir sıkıntı var. notebookcheck de anlam verememiş. İşlemci ısınmamasına rağmen throttle yapmış. Çok garip. Hatta ilk testte yapmış, ikincisinde yapmamış. Stabil değil gibi. BIOS veya sürücü güncellemesi ile çözebilir belki HP.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisgurler -- 15 Nisan 2017; 23:41:54 >

Bir şeyler daha ekleyerek sorumu tamamlıyım hocam.

1- ) Ülkemizdeki işlemciler i5 7300hq bu yüzden ısı farklılık gösterir mi ? Notebookcheckdekiler i7 7700 hq

2- ) BC202 modelinde çift fan var evet buda mantıken daha iyi soğutma sağlaması anlamına gelir ama öyle değil sanırım durum sadece forumdaki yorumlardan ve ARTHURUN inceleme videolarının altına gelen yorumlardan bunu çıkardım. Test videosu görmedim yani belki de o ısınıyo diyenler driverları yanlış kurmuştur oda sıcaklığı etki etmiştir bilemiyoruz.

3- ) Çift fanlı modelde soğutma tek boru üzerinden yapılıyor buda 2.fanın bir işe yaramadığı anlamına gelir mi ? Arthurda bunu düşünerek tek fanlıyı aldı ve haklı çıktığını düşünüyor bende BC202 yorumlarını gördüğümde hak verdim kendisine siz ne düşünürsünüz ?

Son sorularımdı teşekkürler :)

Şu videonun altına gelen yorum çok önemli hocam bu laptoba kaydıran yorumlardan bir tanesi
    Zavallı Adamyoutube
    BATTLEFİELD 1 TEST VIDEOSU HP 17-AB201NT İ5 -7300HQ GTX1050 17.3
    https://www.youtube.com/watch?v=4-9QMfUb0w0

Berkay 600RR
    Bende çift fanlısı var hp 15-bc202nt işlemci rahatlıkla 85 90 ı görebiliyor. Bu işte bi sıkıntı var ama anlayamadım. Hp destek biz testte daha fazlalarınıda gördük normal diyor. Bu videoda tek fanlı 75 ı bile geçmemiş.

Bir başka bf1 incelemesi ARTHURun
    Zavallı Adamyoutube
    BATTLEFİELD 1 TEST VİDEOSU HP 17-AB201NT İ5 -7300HQ GTX1050 17.3
    https://www.youtube.com/watch?v=WNNYWXXs9K0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ORGANIKHOSAF -- 15 Nisan 2017; 23:48:30 >

• aynen öyle hocam ısı çok önemli benim içimde bakalım araştırıyoruz soruyoruz :)
  • quote:

Bir şeyler daha ekleyerek sorumu tamamlıyım hocam.

1- ) Ülkemizdeki işlemciler i5 7300hq bu yüzden ısı farklılık gösterir mi ? Notebookcheckdekiler i7 7700 hq

2- ) BC202 modelinde çift fan var evet buda mantıken daha iyi soğutma sağlaması anlamına gelir ama öyle değil sanırım durum sadece forumdaki yorumlardan ve ARTHURUN inceleme videolarının altına gelen yorumlardan bunu çıkardım. Test videosu görmedim yani belki de o ısınıyo diyenler driverları yanlış kurmuştur oda sıcaklığı etki etmiştir bilemiyoruz.

3- ) Çift fanlı modelde soğutma tek boru üzerinden yapılıyor buda 2.fanın bir işe yaramadığı anlamına gelir mi ? Arthurda bunu düşünerek tek fanlıyı aldı ve haklı çıktığını düşünüyor bende BC202 yorumlarını gördüğümde hak verdim kendisine siz ne düşünürsünüz ?

Son sorularımdı teşekkürler :)

Şu videonun altına gelen yorum çok önemli hocam bu laptoba kaydıran yorumlardan bir tanesi
    https://www.youtube.com/watch?v=4-9QMfUb0w0

Berkay 600RR
    Bende çift fanlısı var hp 15-bc202nt işlemci rahatlıkla 85 90 ı görebiliyor. Bu işte bi sıkıntı var ama anlayamadım. Hp destek biz testte daha fazlalarınıda gördük normal diyor. Bu videoda tek fanlı 75 ı bile geçmemiş.

Bir başka bf1 incelemesi ARTHURunhttps://www.youtube.com/watch?v=WNNYWXXs9K0

7300hq - 7700hq ikisi de 45w işlemciler, ısı konusunda büyük fark olmaz. Olursa da 7300hq belki bir tık daha az ısınır denilebilir.

Genelde çift fanlı sistemler daha iyi soğutur.

Ama adil karşılaştırma yapmak lazım. Bir taraf frekans kısıyorsa (kısıyor demiyorum, emin değilim) daha az ısınması normal. 15" modelin işlemcisini %80 ile sınırla bakalım sıcaklık kaç derecelere düşüyor :)

quote:

Çift fanlı modelde soğutma tek boru üzerinden yapılıyor buda 2.fanın bir işe yaramadığı anlamına gelir mi?

Aslında HP 15" modelde biraz aptalca bir tasarım yapmış. Dediğin gibi ısıyı tek kanal ile taşımış. Sonra gelen ısıyı çift fanla atmak istemiş. Aslında bu tasarımın büyük bir tek fandan çok farkı yok gibi.

Yalnız bu işler cihazdan cihaza değişebilir. Eline geçen makinenin termal macun uygulamasının kalitesi bile mesela sonucu çok etkiler.

Ben 2 senedir fansız laptop kullanıyorum ve boşta sessiz çalışmayan laptop'lara aşırı uyuzum. 15" model de boşta sessiz değil ama en azından diğerinden yaklaşık 3dB daha az ses çıkarmış (büyük fark). Bu nedenle biraz etkilenmiş olabilirim.

Siz benden çok araştırmışsınız bunu gençler. Kafanıza hangisi yatıyorsa onu alın. Fazla kurcalamayın, sonuçta fiyatına göre iyi makine.

Ben boşta sessiz çalıştığı ve pili 9+ saat dayandığı için Dell 7567 takibindeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisgurler -- 17 Nisan 2017; 16:24:12 >

Tamam abi çok sağol hayırlı geceler.
  • arkadaşlar boşta kullanım sesine bu kadar takmayın ses söylediğiniz gibi çok değil ayrıca biosta ayarı var ordan boşta kullanımda fanı kapat derseniz fan internette gezerken dönmüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cerkezyns

arkadaşlar boşta kullanım sesine bu kadar takmayın ses söylediğiniz gibi çok değil ayrıca biosta ayarı var ordan boşta kullanımda fanı kapat derseniz fan internette gezerken dönmüyor.

Aynen, gayet sessiz, hatta oyun sırasında bile diğer bilgisayarlarla karşılaştırıldığında fazla gürültülü sayılmaz.
    Soğutması da yeterli, HP soğutma işini çözmüş artık, eski modeller gibi hiç değil.
  • Hepsiburadada kalmamış sanırım.
    Sadece ebrarda var görünüyor. 1 ay sonra falan almayı düşünüyorum bu modeli.
    Fiyat daha düşer mi sizce ? Referandum sonrası dolar hızla düşüşe geçti. Stoklarda bulabilirmiyiz ki
  • Manav kullanıcısına yanıt
    Mayis basi integra gamers arena getircek bu modeli hem cantali daha uygun fiyat ebrar baya yuksekden aatiyot

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Mayis basi integra gamers arena getircek bu modeli hem cantali daha uygun fiyat ebrar baya yuksekden aatiyot

merhaba bende alacagim ebrardan ama daha uyguna gelir mi cidden. ona gore bende bekleyeyim biraz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arsemiea A kullanıcısına yanıt
    Hocam integra stoklar bitmeden evvel su iki fiyatdan sattı.

3799 TL

3899 TL

Şimdi 3899 TL ile ebrardaki fiyat yakın hemen hemen ama integra çantada veriyor.

Siz bilirsiniz.

Ama şimdi gelip integra daha yüksek fiyat koyar mı bilemem onu hocam.
  • aida 64 ile Stress test yapar mısınız hocam ?

Önce hepsine tikleri koyarak deneyin 5 dk lık bir süre test edin amacım altdaki resimlerle karşılaştırmak.

HP 17-AB201NT 1DN09EA İ5-7300HQ 8GB 128GB SSD+1 TB HDD 4 GB GTX1050 17.3 FREEDOS (ANA KONU)

HP 17-AB201NT 1DN09EA İ5-7300HQ 8GB 128GB SSD+1 TB HDD 4 GB GTX1050 17.3 FREEDOS (ANA KONU)

Daha sonra hepsine tik koymadan CPU GPU HDD yeterli sanırım nasıl yapılır bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ORGANIKHOSAF -- 19 Nisan 2017; 12:16:44 >

• Bu akşam müsait olabilirsem yapacağım hocam, konu altına ekleyip haberdar ederim sizi .
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.