Şimdi Ara

HP 2310 Eİ MONİTÖR İNCELEMESİ WT429AA (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
352
Cevap
0
Favori
25.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben LG aldim dün bimeksten ölü pixsel çikmadi allahtan süper bi ürün tavsiye ederim ha bide LG 2360V modeli
  • Valla ben HP den son derece memnunum ayrıca HDMI olmasa bile Displayport var

Displayport'un genel tanımı

2006 yılında çıkan ilk DisplayPort arayüzü, 8,64 GB/saniye bant genişliğini 2 metreye kadar kablolarla sağlayabiliyordu.

İlk sürüm olan DisplayPort 1.0'dan sadece 1 yıl sonra, DisplayPort 1.1 geliştirildi ve fiberoptik kablo desteği eklendi.

2009 yılında kullanıma sunulan DisplayPort 1.2 standardında ise, iletişim kapasitesi iki katına çıkartılarak 17,28 GB/saniye seviyesine ulaştırıldı. Böylece HDMI'dan daha yüksek iletişim kapasitesine ve çözünürlük desteğine erişebilen DisplayPort, 1.2 standardıyla birlikte xvYCC renk paleti desteğine de kavuştu.

DisplayPort'un beraberinde getirdiği içerik şifreleme standardı, Philips tarafından geliştirilen 128 bitlik şifreleme sağlayan, (DPCP) DisplayPort İçerik Koruması'dır. Bu içerik şifreleme tekniği sayesinde, aktarılan içeriğin yetkisiz kullanıcılar tarafından alınamaması veya üçüncü kişilerle paylaşılamaması amaçlanmıştır. 1.1 güncelleştirmesi ile HDMI ve DVI arayüzleri tarafından desteklenen HDCP içerik koruması desteği de eklenmiştir.

İlk güncelleştirmesinin ardından fiberoptik kablolar üzerinden de kullanılabilen DisplayPort, fiberoptik kablolarla 15 metre veya uygun şartlarda daha uzun mesafelerde aktarım yapabilir. Bakır kablolar üzerinden kullanıldığındaysa, 1.2 standardıyla birlikte tam kapasiteyle çalışabileceği kablo uzunluğu 3 metreyle sınırlıdır.

DisplayPort arayüzü...

DisplayPort arayüzü, HDMI'dan üç yıl sonra, 2006 yılında hayatımıza girdi. Kısa adı VESA olan Video Elektronik Standartları Kurumu tarafından geliştirilen DisplayPort'un geliştirilme hedefi, bilgisayarlar ve ev sinema sistemleri olmuştur.

DVI uyumlu olduğundan bahsettiğimiz HDMI'ın aksine, DisplayPort tamamen yeni bir standarttır. Bunun anlamı, HDMI'da olduğu gibi basit çeviriciler yardımıyla DVI-DisplayPort ya da HDMI-DisplayPort arası doğrudan bağlantı yapmak mümkün değildir.

Bu sebeple, DVI ve HDMI desteği de sağlayan DP++ adı verilen, geriye uyumlu bir bağlantı portu geliştirilmiştir. Bu port, yalnızca tek hat DVI veya HDMI bağlantısı sağlayabilmektedir. Yani DP++ portuna DVI/HDMI pasif çeviricisi bağlandığında, desteklenen azami çözünürlük 1080p (24 bit) ile sınırlıdır. Daha yüksek çözünürlükleri ve renk derinliğini desteklemesi için aktif harici çeviricilere ihtiyaç duyulmaktadır.

DisplayPort'un işleyişindeki en önemli fark ve doğrudan geriye uyumlu olmamasının sebebi, paket tabanlı iletişim gerçekleştiriyor olmasıdır. Bu yöntem DisplayPort'a, sahip olduğu bant genişliğini daha esnek kullanma şansı vermektedir. DisplayPort, bantgenişliği ihtiyacına göre; tek, çift veya dört hat bağlantıyı destekleyebilmektedir.

HDMI ve DisplayPort: Hangisi daha iyi?

Üreticiler tarafından pek tutulmayan bir özellik olsa da, DisplayPort'a ayrıcalık katan ilk özellik Direct Drive monitör desteğidir. Bu destek sayesinde, üzerinde hiçbir kontrol tuşu bulunmayan ve tamamen DisplayPort üzerinden kontrol edilen monitörler tasarlanabilir..

DisplayPort arayüzünün bir diğer artısı, tek kablo üzerinden çok sayıda monitörü destekleyebilmesidir. Böylece, 1080p çözünürlükteki 4 monitörü, tek bir kablodan bağlamak mümkündür.

İki arayüzü, bant genişliği açısından karşılaştırdığımızdaysa, koşulların yine DisplayPort lehine olduğunu görüyoruz. DisplayPort'un desteklediği 17,28 GB/saniye aktarım kapasitesinin karşısında, HDMI 10,2 GB/saniye bant genişliği sunmaktadır.

Ancak evinizin odaları arasında görüntü aktarımı yapmak isterseniz, kazanan bu kez HDMI olacaktır. Zira DisplayPort arayüzü, bakır kablolarla en fazla 3 metreyi desteklerken, HDMI kesin bir sınıra sahip değildir ve 15 metre mesafeye, sinyal yükselticiye ihtiyaç duymaksızın erişebilir.

Örnek vermek gerekirse, DisplayPort arayüzü ile 10 metrelik mesafeye görüntü aktarmak istediğinizde fiberoptik kablo kullanmanız gerekecektir. Bu durumda karşılaşacağınız fatura 500 dolar seviyesinde olacaktır. HDMI ise aynı mesafeye, bakır kablolarla erişebileceği için ciddi bir masrafla karşılaşılmayacaktır.

DisplayPort'un son ayrıcalığı ise sahip olduğu yedek iletişim kanalıdır. 720 Mb/s aktarım hızını destekleyen bu kanal, mikrofon veya USB girişlerini destekleyebilmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Deadmau5- -- 12 Haziran 2011; 14:02:02 >

• Arkadaslar bugün monitörü aldım..İlk izlenimlerim güzel bi monitör ama canımı sıkan bi nokta var orayıda size sorarak rahatlamak istiyorum.
     HP 2310 Eİ MONİTÖR İNCELEMESİ WT429AA

fotoraftaki kısımda benim monitörde ışık yanmıyor..Acaba hepsinde böylemi yoksa bunda bi arızamı var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***redbull*** -- 13 Haziran 2011; 18:44:54 >
  • Bendede orası yanmıyor :S
  • menüsünd led ayarı var oraya baktınmı...?bizde yanmıyorda bu arkadasınki nasıl yanmış?Bu incelemeyi yapan arkadasın resmi bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pankre@s

menüsünd led ayarı var oraya baktınmı...?bizde yanmıyorda bu arkadasınki nasıl yanmış?Bu incelemeyi yapan arkadasın resmi bu

baktım sadece arkadaki ışığı kapatma var bende anlamadım
  • Birde monitör açma kapama düğmesinin ışığını ayarlayabiliyoruz.Bu resimdeki olay muhtemelen kameradan kaynaklı heralde.Sağ alt köşede monitörün modeli de ışıklı mesela
  • arkadaşlar alemsiniz orada ışık normalde yanmıyor sadece fotoğraf makinesinin flaşından parlamış

öte yandan bir oyun daha devirdim medal of honor airborne, tek kelimeyle harikaydı

oyun vasattı kastettiğim oyun performansı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grqvayns -- 13 Haziran 2011; 21:31:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: grqvayns

arkadaşlar alemsiniz orada ışık normalde yanmıyor sadece fotoğraf makinesinin flaşından parlamış

Sonunda ona karar kıldık zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pankre@s

quote:

arkadaşlar alemsiniz orada ışık normalde yanmıyor sadece fotoğraf makinesinin flaşından parlamış

Sonunda ona karar kıldık zaten.

Üşenmedim resmini çektim O kısımda ışık falan yok.

• LG 2360V modeli diyorum hala üstüne basa basa bu cihaza 10 basar ama hala kimse farkında değil

görmeyenler için resim

• @grqvayns yorumlarına güvenerek biraz önce hepsiburada dan sipariş verdim. Aslında 2ms özelliğinden dolayı fujitsu monitörde aklıma yatmıştı ama inceleme yazısı bulamadım. Umarım ölü piksel çıkmaz. Yorumlarda hp monitörlerin ölü piksel çıkma ihtimali en düşük monitör olduğu yazıyordu inşallah böyle bir sorun yaşamam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selta

@grqvayns yorumlarına güvenerek biraz önce hepsiburada dan sipariş verdim. Aslında 2ms özelliğinden dolayı fujitsu monitörde aklıma yatmıştı ama inceleme yazısı bulamadım. Umarım ölü piksel çıkmaz. Yorumlarda hp monitörlerin ölü piksel çıkma ihtimali en düşük monitör olduğu yazıyordu inşallah böyle bir sorun yaşamam.

Hayırlı olsun. bende HB'dan aldım ölü pixel çıkmadı.
  • zaten led monitörlerde Lcd monitörlere göre ölü pixel çıkma olasılığı daha az.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sPeerless

quote:

Orijinalden alıntı: selta

@grqvayns yorumlarına güvenerek biraz önce hepsiburada dan sipariş verdim. Aslında 2ms özelliğinden dolayı fujitsu monitörde aklıma yatmıştı ama inceleme yazısı bulamadım. Umarım ölü piksel çıkmaz. Yorumlarda hp monitörlerin ölü piksel çıkma ihtimali en düşük monitör olduğu yazıyordu inşallah böyle bir sorun yaşamam.

Hayırlı olsun. bende HB'dan aldım ölü pixel çıkmadı.

Bende de çıkmadı sapa sağlam vallahi tasarım görüntü şıklık 10 üzerinden 10
  • arkadaşlar ben monitörü aldığım fiyatın biraz düşük bir oranına sattım yerine 21.5" samsung 2ms monitör aldım memnunum, 2310ei beş para etmez ofis monitörüymüş tekrar ediyorum hp2310 ei business class

şimdi samsungdan memnunum yakında inceleme yazarım 21.5" fakat en azından multimedya monitör

eğer alan varsa bence elinden çıkarsın bir an önce vakit kaybetmeden elinizde patlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grqvayns -- 15 Haziran 2011; 15:47:06 >
  • quote:

arkadaşlar ben monitörü aldığım fiyatın biraz düşük bir oranına sattım yerine 21.5" samsung 2ms monitör aldım memnunum, 2310ei beş para etmez ofis monitörüymüş tekrar ediyorum hp2310 ei business class

şimdi samsungdan memnunum yakında inceleme yazarım 21.5" fakat en azından multimedya monitör

eğer alan varsa bence elinden çıkarsın bir an önce vakit kaybetmeden elinizde patlar

Senin yaptığına diyecek bir şey bulamıyorum...Bu ve diğer konularda Hp den memnun olduğunu söylüyordun sürekli.Ben sana güvenerek almadım belki monitörü ama size güvenerek sipariş eden arkadaslar illaki olmuştur..Şimdi diyorsunki hp beş para etmez alan arkadaslarada yanlış yapmış oluyorsun bi açıdan.monitörü kaça sattın? şimdiki monitörü kaça aldın ve modeli ney bunlarıda yazsaydın merakımızı yenmiş olurduk.

• quote:

arkadaşlar ben monitörü aldığım fiyatın biraz düşük bir oranına sattım yerine 21.5" samsung 2ms monitör aldım memnunum, 2310ei beş para etmez ofis monitörüymüş tekrar ediyorum hp2310 ei business class

valal dicek bişe bulamiyorum monitörü övüyordun hep güzel diye heryere yaziyordun abi şimdi ise sattim diyon alan kişilerde sana güvenerek almişlardir kesin üzüldüm açikcasi

LG 2360V alin rahat edin arkadaşlar başka birşey demiyorum. gerçe samsung da iyi marka ama pahali

hangi modelini aldin samsung un ?

• hocam sizin aldığınız monitör 3 haftasını doldurmadan sağ ve sol köşelerden 1 mmlik açılma yapsa ne yapardınız? hala övmeye devam edermiydiniz? ilk başta güzeldi ama bu elektronik cihaz ne zaman ne olacağı belli değil, ben müneccim miyim böyle çıkacağını nerden bileyim boru değil hp dedik aldık, ben kimseyi zorlamadım hiçkimseye gidin bu monitörü alın diye emri vaki ypmadım sadece kendi görüşümü yazdım ama bir monitör 3 hafta sonra tahta gibi sünerse o zaman kimse kusura bakmasın insan çileden çıkar
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.