Şimdi Ara

HP 530 Notebook kurulum Problemi (Acil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
9.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar elimde şu an sıfır HP 530 notebook var. Ürün üzerinde Ms-dos kurulu olarak geldi. Buna Xp kurmaya çalışıyorum ama ön yükleme bitip kuruluma geçeceğim anda , sistem üzerinde sabit disk bulunamadı çıkmak için F3 e basın diyor ve kurulum yapılamıyor.
    Disk bu arada SATA.
    Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• winxp sp2 dene
  • Bilgisayar ilk açıldığı anda BIOS a girip (muhtemelen F10 tuşudur) oradan SATA/Raid ayarını bulup Disable edersen sorunun çözülür...
  • bu konuyu biraz daha açabilirmisiniz aynı sorunu bende yaşıyorum
  • serenityatlast arkadaşın söylediğini görmeden yapmıştım. Kendisininde söylediği gibi, bios a girip divice options tan "sata support" yazan bölümü disable edince sorunsuz bir kurulum oluyor.

Bu cihazın anakartının sata/ide kanalları arasında swich edemediğinden dolayı bunu bios üzerinden manuel olarak yapmak gerektiğini öğrendim.

bu arada serenityatlast arkadaşıma teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Eye -- 20 Eylül 2007; 12:26:41 >
  • abi dediğini yaptım sistemi kurdum server 2003 kurdum fakat bu sefer de wireless çalışmıyor network controller ethernet controller pci device çalışmıyor nası halledecem bu problemimi??
  • bakın sata harddiskler e xp kurmadan önce biostan sata yı disable ( yani etkisiz ) hale getirdiğimizde harddisk normal hdd ler gibi çalışmaya başlar. hızı yavaşlayabilir. bu dnedenle kurulum bitince tekrar enable yapmak lazım. ancak driverını bir disket sürücü yada floppy disk kullanmadan yükleme olanağı forumlarda henüz gecmedi.böyle imkanınız varsa zaten sata diye aratın defalarca anlatıldı.
    sadece hp lAPTOP lar için ben yabancı bir siteden şunları buldum. işe yarıyor. uzun lafın kısası hdd yi tekrar sata olarak kullanmak istiyorsanız bunları yapın ve biostan tekrar enable yapın ( tavsiye ederim) benim yöntem disketsizzzzzzzzz

http://forums1.itrc.hp.com/service/forums/bizsupport/questionanswer.do?threadId=1144704&admit=-682735245+1193405807378+28353475

şayet ingilizceniz yoksa ordaki linkten driverı indirin ve kurun. sonra orda tarif ediyor ingilizce olmasada dediği yerleri açın ve prepare deki install a iki kez tıklayın. ardından pc yi kapatıp acın ve biostan enable yapın. pc acılınca yani donanımı bulacak. listeden ben gösterecemi secip C:\DRIVERS\WIN\IMSM burayı gösterin ve nexte basın. hyrlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hokayi -- 26 Ekim 2007; 16:47:10 >

• quote:

Orjinalden alıntı: sametkosmene

abi dediğini yaptım sistemi kurdum server 2003 kurdum fakat bu sefer de wireless çalışmıyor network controller ethernet controller pci device çalışmıyor nası halledecem bu problemimi??

hp nin sitesinden pc nin modelini yazın driverın set up ını indirin ve kurun
  • quote:

Orjinalden alıntı: serenityatlast

Bilgisayar ilk açıldığı anda BIOS a girip (muhtemelen F10 tuşudur) oradan SATA/Raid ayarını bulup Disable edersen sorunun çözülür...

• Dark Eye D kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun iki gündür şu sorunla uğraşıyordum. Boşu boşuna harddiske de format attım. Neyse ki sorun çözüldü. HP 530 lattopa xp kurmak için biostan device options dan sata ayarını disable yapınca xp kuruluyor kurulumdan sonra tekrar ayarı enable yapmak lazımmış ayrıca. Teşekkürler herkese.... Şu forumlarda olmasa halimiz nice olurdu acep...
  • gecemy G kullanıcısına yanıt
    kurulumdan sonra sata yı enabled yapınca xp hata verip açılmıyor. Sanırım ACHI driver moduna geçiyor sata yı enabled yapınca bu modda iken xp kurmak lazım bildiğim kadarıyla ACHI nin aktif olabilmesi için ama nasıl kuracaz bu lattopa...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.