Şimdi Ara

hp B110a sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1-2 hafta önce hp b110a modelli yazıcıdan ben ve arkadaşım sipariş verdik yazıcılar çok güzel çok özellikleri var fakat yazıcılar 10x15 hp advantage fotoğraf kağıdına ve hp a4 parlak fotograf kağıdına siyah basınca siyah renk bir süre sonra soluyor ve negatif gibi oluyor. bu durum karşısında hiç gecikmeden servisi aradık ve derdimizi anlattık 2 gün içinde kargo geldi yazıcıyı aldı ve servise götürdü 3-5 gün kadar serviste kaldıktan sonra yazıcı bu gün elime ulaştı tekrar denedim ve sonuç değişmemişti hala fotoğraf kağıdında siyah renk negatif gibi duruyor en yüksek dpı da basıyorum bide. yarın sabah tekrar hp servisini arayacağım fakat beni anladıklarını düşünmüyorum çünkü adamlar sadece renklerin hepsi çıkıyormu diye denemişler bir sürü a4 kağıda resim basmış yazıcı test sayfası basmış kartuş kafalarını temizlemiş falan filan ve en önemliside sarı kartuşumu eski bir kartuşla değiştirmiş diğer kartuşlarımın son kullanma tarihi 2012 de biterken sarı kartuşumun son kullanma tarihi 2011 de bitiyor böyle bir durum başına gelen biri varmı ?? buda bana hp nin ne kadar güzel bir servis anlayışı olduğunu gösterdi bakalım yarın sabah ne diyecekler çok merak ediyorum. bu yazıcıyı alacak arkdaşlarada ısrarla tavsiye etmiyorum bizim başımız yandı sizin başınız yanmsın bu yazıcıyı sırf poster basmak için almıştık bastığımız kağıtlar ve mürekkep ziyan oldu bunun sonucu olarak.

• Amacınıza uygun bir ürün almamışsınız. Bu model yazıcı tarayıcı fotokopi olan all-in-one bir ürün. Poster ve fotoğraf basmak için daha iyi ve pahalı ürünler var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumnik

Amacınıza uygun bir ürün almamışsınız. Bu model yazıcı tarayıcı fotokopi olan all-in-one bir ürün. Poster ve fotoğraf basmak için daha iyi ve pahalı ürünler var.

b110a photosmart giriş seviyesi fotoğraf basmak için bir yazıcı biz burada hp a4 glossy kağıda iyi basmadığından söz ediyoruz posteri geçtim. ki sonuçta bu ürünle posterde bastım ben resimde siyah olmadığı sürece hiç bir sorun yok yani. siyah olunca siyah bölümler anlattığım gibi çok kötü bir renk oluyor siyahtan başka herşeye benziyor yani. senin all-in-one dediğin yazıcılar diğer elimdeki 1410 o aynı hp a4 glossy kağıda daha kaliteli basıyor ben ne iş yapıp yapamayacağım için yazmadım bu yazıyı sadece b110a da ki sorunu yazdım yani
  • Bu tür yazıcılarda kağıt ayarının yazıcı içerisinde "düz kağıt" olarak ayarlı olduğu durumlarda siyah renk pigment siyah kartuştan püskürtülmektedir. Pigmentli siyah mürekkep genel olarak fotoğraf kağıdı üzerine püskürdüğünde diğer renklerden ayrı bir tabaka halinde göze çarpan, kağıdı ışık altına tuttuğunuzda yansıma yapan bir mürekkeptir. Bu yüzden yazıcı üreticileri 4 renkli yazıcılarda siyah rengi fotoğraf kağıdı yüzeyinde oluşturmak için CMY karışımını uygularlar. (mavi-kırmızı-sarı). Bu karışım çoğu zaman derin bir siyah oluşturamadığından üreticiler son yıllarda 4 renkli yazıcılara 4+1=5 şeklinde bir adet de pigment olmayan(dye) siyah eklemektedir.

Fotoğraf basarken yazıcı içerisine fotoğraf kağıdı koysanız dahi yazıcı ayarında düz kağıt tanımlı ise siyah renk pigment siyah mürekkep tarafından oluşturulur ve söylediğiniz negatif film etkisini gösterir. Yapılması gereken; yazıcı içerisindeki kağıt tipini fotoğraf kağıdı olarak seçmektir. Bu seçildiğinde pigment siyah mürekkep yerine; varsa dye siyah mürekkep, yoksa sarı-kırmızı-mavi karışımı püskürtülür. CMY çoğu zaman dye tipinde olduğundan fotoğraf kağıdının resin tabakısının altına tam nüfuz ederek negatif film yansımasına benzer problemi ortadan kaldırmaktadir. Yazıcıdaki kağıt seçimi bu yüzden önemlidir; örneğin yazıcıya düz kağıt koyup fotoğraf kağıdı ayarında baskı alınırsa bu sefer pigment siyah yerine dye mürekkep püskürtülür, ayrıca kağıt fazlasıyla ıslak çıkar.

Pigment mürekkep ile DYE mürekkep birbirilerine göre üstünlükleri ve negatif yönleri olan mürekkep türleridir. Son zamanlarda moda haline gelen; "Mürekkebim mutlaka pigment olsun." cümlesini kurmaktan ziyade yazıcınızın kullandığı mürekkep türüne göre ürün seçmek daha akıllıca olacaktır. Son kullanıcıların pigment mürekkebi en kaliteli mürekkep türü olarak görmesinden ötürü birçok ithalatçı dye bazlı mürekkepleri pigment sıfatını kullanarak satışa sunmaktadır. Özellikle Epson R1800, R1900 benzeri çok renkli(8 ve üzeri) yazıcıları ve tüm geniş format plotter kullananların bu konuda daha dikkatli olmaları gerekiyor.

• peki sizce hp b110a yazıcısında fotoğraf kağıdında siyah renkleri mat soluk almamak için nasıl bir yöntem uygulamalıyız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecelyolcusu -- 27 Mart 2011; 9:03:46 >
  • Benimde başımda aynı sorun var. Karanlık resimler yeşilimsi, açık resimler pembemsi çıkıyor. Uyuz oldum iyice bu makineye. Kullandığım kağıt hp semi glossy daily photo paper. Normal ayarda en iyi kalitede ve en fazla dpi modunda problem değişmedi. Çıktılarla birlikte servise yollamayı düşünüyorum. Umarım problem fazla uzun sürmeden çözülür.
  • yazıcının üzerinden birde foto yazdırabilirmisiniz yanlış hatırlamıyorsam o cihazın usb ve kart desteği var birde o şekilde denermisin ?
  • fotograf çıktısında doldurma mürekkeplerde bile uygun kagıt kullanılırsa epsonlar mükemmel sonuçlar veriyor. epson la aldıgım fotograf çıktılarını bir çok kişi fotograf stüdyosundan aldıgımı zannediyor. hp yazıcıların da metin baskılarını begeniyorum çok keskin metin çıktıları veriyor.
  • Benim yaptığım hatadan dolayı mürekkep kartuşları yetersiz havalandığından renkler uygun çıkmamış. Bu akşam kartuşları kontrol edip tekrar çıktı aldım. 10 numara fotoğraf kalitesi. Havalandırma kısmının tam olarak açıldığından emin olun. Öndeki up yazan şeridi çektikten sonra üstte kanalın içinde yapıştırıcı olmadığından emin olun.

• bende bu yazıcıdan dün aldım ama henüz bir tane bile çıktı alamadan kağıt sıkıştı uyarısı aldım kartuşları taktım çıkardım ne yaptıysam olmadı driverini kaldırdım tekrar yükledim ne yaptıysam geçmedi sorun. bende bugün vatanbilgisayara götürmeyi düşünüyorum sanırım fabrika çıkışlı elektronik bir arıza gibi geldi bana sizin bi fikriniz var mı ?
  • Cihazın arkasında petek şeklinde bir kapak var sol tarafından sağa doğru çekip açın, iç kısmı kontrol edin, carriage sıkışmasıda olabilir belki kartuşları taşıyan mekanizmayı en sağa ve en sola 3 kez hareket ettirin en solda bırakın cihazın arkasından elektrirk kablosunu çekin 30 sn bekleyin tekrar takın, eğer oda olmassa semi reset işlemi yapmak gerekebilir, cihaz açın kağıt sıkışması hatası varken sol süt (geri)-sağ üst(iptal) - sol üst(geri) sol üst (geri)
    bu tuşların ışıkları yanmasada basın ekrana engineer menüsü gelcek buradan reset menü yü bulup semi full reset işlemi yapın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TeRraN

Cihazın arkasında petek şeklinde bir kapak var sol tarafından sağa doğru çekip açın, iç kısmı kontrol edin, carriage sıkışmasıda olabilir belki kartuşları taşıyan mekanizmayı en sağa ve en sola 3 kez hareket ettirin en solda bırakın cihazın arkasından elektrirk kablosunu çekin 30 sn bekleyin tekrar takın, eğer oda olmassa semi reset işlemi yapmak gerekebilir, cihaz açın kağıt sıkışması hatası varken sol süt (geri)-sağ üst(iptal) - sol üst(geri) sol üst (geri)
    bu tuşların ışıkları yanmasada basın ekrana engineer menüsü gelcek buradan reset menü yü bulup semi full reset işlemi yapın.

cevap için tşk ederim. 31 martta vatan bilgisayara götürdüm o gün akşam yenisi ile değiştirdiler sanırım elektronik bi arızası varmış çok geç cvp yazdım kusura bakmayın

• Merhaba arkadaşlar bugün hp B 110 A printerim kargodan geldi. Hevesle hemen açıp kurdum ama açılışta gelen dil seçim ekranını bir türlü geçemedim. tuşların hiç biri işlemiyordu sadece açma ve kapatma tuşu çalıştı. Yön ve ok tuşu çalışmadı acaba ne yapmam gerekiyor bu konuda bir bilgisi olan varmıdır yardım edermisiniz?
  • hp yazı larda malesef bircok modelin de aynı sorun bu soun kaliteli mürekep ile çözebilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: cordobatdi

Merhaba arkadaşlar bugün hp B 110 A printerim kargodan geldi. Hevesle hemen açıp kurdum ama açılışta gelen dil seçim ekranını bir türlü geçemedim. tuşların hiç biri işlemiyordu sadece açma ve kapatma tuşu çalıştı. Yön ve ok tuşu çalışmadı acaba ne yapmam gerekiyor bu konuda bir bilgisi olan varmıdır yardım edermisiniz?

Tuşlar dokunmatik olmasına rağmen üzerine biraz basılı tutmak yada fazla baskı uygulamak çözüm olabiliyor. Algılaması pek hassas değil. Dokunmatik telefonlarla hiç alakası olmayan bir dokunma algılama ekranına sahip.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 16trali

quote:

Orijinalden alıntı: cordobatdi

Merhaba arkadaşlar bugün hp B 110 A printerim kargodan geldi. Hevesle hemen açıp kurdum ama açılışta gelen dil seçim ekranını bir türlü geçemedim. tuşların hiç biri işlemiyordu sadece açma ve kapatma tuşu çalıştı. Yön ve ok tuşu çalışmadı acaba ne yapmam gerekiyor bu konuda bir bilgisi olan varmıdır yardım edermisiniz?

Tuşlar dokunmatik olmasına rağmen üzerine biraz basılı tutmak yada fazla baskı uygulamak çözüm olabiliyor. Algılaması pek hassas değil. Dokunmatik telefonlarla hiç alakası olmayan bir dokunma algılama ekranına sahip.

Merhabalar hp b110a ile ilgili benimde bir sorum olacak eğer yardımcı olabilirseniz sevinirim.

HP b110a Yazıcıyı yeni kullanmaya başladım. Kartuşların takıldığı bölümün yanında bir kol var. Yaylı bir kol geriye kaldırılabiliyor ve sanki kartuşları etkiliyor gibi. Bu kolun ne işe yaradığını bilen varsa söylesin. Kılavuzlarda herhangi bir açıklama bulamadım.
    Teşekkürler

• Benim yazıcımda da "mürekkep sistemi hatası" gözüküyor ekranda. kartuş degiştim, mürekkep degiştim düzelmedi. Yardım edebilecek olan var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.