Öncelikle herkese merhabalar arkadaşlar, başlıktanda anlaşılacağı üzere laptopumda fan sesi internette gezinirken birden fazlalaşıyor ve birden ses kesiliyor sonra ara ara böyle oluyor.Oyun oynarken olsa hadi ekran kartı fanı çalışıyor filan derim ama anlayamadım ses kirliliği oluyor,bide mesela normal çalışırken ben fan kullanmasın istiyorum:İşte atıyorum,internette gezinrken,dosya hddye kopyalarken müzik dinlerken film izlerken(hd çözünürlükte olmayanları) vb. Bunun için neler yapabilirim? Programı filan var mı?
Not:Isı değerlerinin bilgisini ek dosya olarak koydum.
Böyle bir şey yapmak çok sakıncalı olacaktır.Hele ki HP laptoplar için çünkü çok ısınan bir marka.
Sürekli yüksek seste çalışmasındaki sebep artık alüminyum soğutma panalleri tozla dolmuş olabilir,arkada çalışan gereksiz uygulamalar olabilir ve termal macun kurumuş olabilir.
ne yapmak tehlikeli olabilir anlamadım?
Yardımcı olan yok mu? Flood yapmak istemem ama...
Fan hızını düşürmek sakıncalı olur.Bu normal haldeki ısınmaysa normal ama eğer ufak bir işlemde mesela internette bir fil yada video açtığınızda kaş dereece oluyor bir ölçün buraya atın resmini.Bu eski bir makine eğer temizlik yapmamışsanız bildiğim kadarıyla bu modellerde fan alttan açık arkadaşımda vardı çok rahat toz toplar fan temizliği yaptırmanız gerekir ayrıca ekran kartı ve işlemci çipine termal macun sürdürmeniz gerekir sizin sıkıntınız her halükarda bu gibi gözüküyor bunları yaptırın fan sesinde düşüklük illaki olur. fan bilgisayarda işlem yaparken ses çıkarıyorsa soğutma düzgün yapılamıyordur buda ısınmayı beraberinde getirir.
Bu normal kullnımda mı fan çalıştıması normal hafif ısınma mevcut birde oyunda deneyin yarım saat oynayın program arka planda açık olsun oyunu görev çubuğuna çekin asıl o zaman sıcaklıkları görelim