Bildirim
hp dv6 6115st recover sorunu
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
güncelll -
quote:
Orijinalden alıntı: speedmanizm
merhabalar arkadaslar harddiski parçalamak isterken recovery dosyasını kaybettim bunun yenisini hp'den almak yerine daha baska nereden temin edebilirim yedeklemede yapmadim :(
Recovery bu saatten sonra geri gelmez geçmiş olsun.
Acronis True Image Home programıyla sistemin yedeğini alarak , sistem zarar gördüğünde Recovery yapabilirsiniz -
Sizin için HP teknik destek sayfalarını karıştırdım da... Ürettikleri çözüm şu: "Lütfen DVD kiti sipariş edin."
Ücretsiz bir çözüm var da... Aynı laptop'u kullanan birini bulup onun "recovery partition" kısmını Acronis veya Norton Ghost ile imajını almak. Acronis daha iyidir ve tercih nedenidir tabi. -
quote:
Orijinalden alıntı: Huseyin.79
Sizin için HP teknik destek sayfalarını karıştırdım da... Ürettikleri çözüm şu: "Lütfen DVD kiti sipariş edin."
Ücretsiz bir çözüm var da... Aynı laptop'u kullanan birini bulup onun "recovery partition" kısmını Acronis veya Norton Ghost ile imajını almak. Acronis daha iyidir ve tercih nedenidir tabi.
Hocam aynı işlemi forumda bir kişiye yapmasını söyledim bütün partitionların yedeğini aldığı halde çalışmamış. Yada o beceriksizlik mi yaptı ki
Notebook aynıymış..
Bende bu şekilde çalışacağını düşünüyorum..
-
Hmm...quote:
Orijinalden alıntı: Saiphquote:
Ücretsiz bir çözüm var da... Aynı laptop'u kullanan birini bulup onun "recovery partition" kısmını Acronis veya Norton Ghost ile imajını almak. Acronis daha iyidir ve tercih nedenidir tabi.
Hocam aynı işlemi forumda bir kişiye yapmasını söyledim bütün partitionların yedeğini aldığı halde çalışmamış. Yada o beceriksizlik mi yaptı ki
Notebook aynıymış..
Bende bu şekilde çalışacağını düşünüyorum..
Alıntıları Göster
Dediğiniz gibi arkadaşınız bir hata yapmışta olabilir. O zaman en güzeli Acronis ile tam disk imajı alıp tekrar deneyecek. Belki de "recovery partition, C sürücüsü, varsa D sürücüsü, varsa 100MB özel kurtarma alanının" primary/primary active gibi özelliklerini imajı geri atarken yanlış verdi! Yanlış bölümü aktif yaptıysa "recovery partition" çalışmaz.
Ya da... Acaba Windows ların ürün anahtarları farklı olduğu için bir sorun mu çıktı?
Ya da recovery partition'daki Windows anakartın yada işlemcinin seri numarasına göre falan mı çalışıyor acaba?
-
quote:
Hmm...
Dediğiniz gibi arkadaşınız bir hata yapmışta olabilir. O zaman en güzeli Acronis ile tam disk imajı alıp tekrar deneyecek. Belki de "recovery partition, C sürücüsü, varsa D sürücüsü, varsa 100MB özel kurtarma alanının" primary/primary active gibi özelliklerini imajı geri atarken yanlış verdi! Yanlış bölümü aktif yaptıysa "recovery partition" çalışmaz.
Ya da... Acaba Windows ların ürün anahtarları farklı olduğu için bir sorun mu çıktı?
Ya da recovery partition'daki Windows anakartın yada işlemcinin seri numarasına göre falan mı çalışıyor acaba?
Ben olsam diski o bilgisayar gibi bütün partitionları bölerim.
Acronis True Image Home programıyla bütün partitonları yedekleyip diğer sisteme Recovery yaparım.
Çalışmaya bilir çünkü Recovery'nin bulunduğu partitionun ismi farklı sistemi açıp aynı ismi verirse olabilir diye düşünüyorum.
CASPER notebook'larda WinRe Acer'lerde KURTARMA ya da Recovery yazıyor.
Windows ve anakartla ilgili olacağını sanmıyorum sonuçta HDD üzerindeki program..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 10 Ağustos 2012; 5:08:49 >
-
yalnız bir sorun var benim laptopun aynısından bulamiyorum :)quote:
Hmm...
Ben olsam diski o bilgisayar gibi bütün partitionları bölerim.
Acronis True Image Home programıyla bütün partitonları yedekleyip diğer sisteme Recovery yaparım.
Çalışmaya bilir çünkü Recovery'nin bulunduğu partitionun ismi farklı sistemi açıp aynı ismi verirse olabilir diye düşünüyorum.
CASPER notebook'larda WinRe Acer'lerde KURTARMA ya da Recovery yazıyor.
Windows ve anakartla ilgili olacağını sanmıyorum sonuçta HDD üzerindeki program..
Alıntıları Göster
-
quote:
yalnız bir sorun var benim laptopun aynısından bulamiyorum :)
İlk yaptığım yorumdaki gibi yapacaksınız başka yolu kalmamış.. -
quote:
merhabalar arkadaslar harddiski parçalamak isterken recovery dosyasını kaybettim bunun yenisini hp'den almak yerine daha baska nereden temin edebilirim yedeklemede yapmadim :(
d sürücüsünde yedeği faan yok mu bunun.bir kurcala istersen.ama şu da bir gerçek ki recovery dvd lerine otu boku doldurdukları için sıfır format gibi performanslı olmuyor.o dvd düzgün yapılırsa problemsiz çalışır. -
şu anda butun disk'e fdisk attim ve tekrar windows 7 yükledim hicbisi kalmadi icinde recovery falan filan bombos ama iste para vermeden kimden nasil temin edebilirim... yada az bi ücretle kimden alabilirim hp'de 80 Tl civari istiyorlar..quote:
Orijinalden alıntı: x571quote:
d sürücüsünde yedeği faan yok mu bunun.bir kurcala istersen.ama şu da bir gerçek ki recovery dvd lerine otu boku doldurdukları için sıfır format gibi performanslı olmuyor.o dvd düzgün yapılırsa problemsiz çalışır.
-
quote:
şu anda butun disk'e fdisk attim ve tekrar windows 7 yükledim hicbisi kalmadi icinde recovery falan filan bombos ama iste para vermeden kimden nasil temin edebilirim... yada az bi ücretle kimden alabilirim hp'de 80 Tl civari istiyorlar..
f disk olayı kötü olmuş.foruma yaz iyi niyetli birinden kargo parasına alırsın. -
hangi konuya acacagim yardimci olurmusunuz?quote:
Orijinalden alıntı: x571quote:
şu anda butun disk'e fdisk attim ve tekrar windows 7 yükledim hicbisi kalmadi icinde recovery falan filan bombos ama iste para vermeden kimden nasil temin edebilirim... yada az bi ücretle kimden alabilirim hp'de 80 Tl civari istiyorlar..
f disk olayı kötü olmuş.foruma yaz iyi niyetli birinden kargo parasına alırsın.
Alıntıları Göster
-
quote:
hangi konuya acacagim yardimci olurmusunuz?
Hocam dediğim program işini görür boşa para vermek zorunda değilsin.. -
fakat recovery die bi dosyam yok ki artik benim :)quote:
hangi konuya acacagim yardimci olurmusunuz?
Hocam dediğim program işini görür boşa para vermek zorunda değilsin..
Alıntıları Göster -
quote:
fakat recovery die bi dosyam yok ki artik benim :)
Burayı inceleyin olmak zorunda değil siz programla dosyayı yaratacaksınız.. -
teşekkür ederim bilgilendirmen icin ama bi sorun olacak mesela bi format atim image'sini alayim sorun oldukta bu imageyi kullanayim bi da güsel bir çözüm ama ben orjinalini bulmak istiyorsam nasil yapacam bu kadar ugrasmak istemeyen bi kisiyim bi sürü iş ya :)quote:
fakat recovery die bi dosyam yok ki artik benim :)
Burayı inceleyin olmak zorunda değil siz programla dosyayı yaratacaksınız..
Alıntıları Göster
-
quote:
teşekkür ederim bilgilendirmen icin ama bi sorun olacak mesela bi format atim image'sini alayim sorun oldukta bu imageyi kullanayim bi da güsel bir çözüm ama ben orjinalini bulmak istiyorsam nasil yapacam bu kadar ugrasmak istemeyen bi kisiyim bi sürü iş ya :)
Bilgisayar aldığınızda yanında Windows 7 kurulum DVD'si veriyorlardır ve orjinaldir. Formattan sonra her şeyi kurduktan sonra resimli anlatımdaki gibi yapacaksınız sistem Windows başlamadan önce boot ekranı ayarlanıyor sistem çöktüğünde açarak recovery yapabilirsiniz..
-
hayır hicbir dvd vermediler...quote:
teşekkür ederim bilgilendirmen icin ama bi sorun olacak mesela bi format atim image'sini alayim sorun oldukta bu imageyi kullanayim bi da güsel bir çözüm ama ben orjinalini bulmak istiyorsam nasil yapacam bu kadar ugrasmak istemeyen bi kisiyim bi sürü iş ya :)
Bilgisayar aldığınızda yanında Windows 7 kurulum DVD'si veriyorlardır ve orjinaldir. Formattan sonra her şeyi kurduktan sonra resimli anlatımdaki gibi yapacaksınız sistem Windows başlamadan önce boot ekranı ayarlanıyor sistem çöktüğünde açarak recovery yapabilirsiniz..
Alıntıları Göster
-
quote:
hayır hicbir dvd vermediler...
İnternetten Cr**klı indirip kurabilirsiniz. Orjinal yok diye takıntı yapmayın..
Benzer içerikler
- skype ekran paylaşımı ses sorunu
- windows pin unuttum
- televizyon kendi kendine kanal değiştiriyor
- machine check exception
- bios"tan güvenli mod açma
- iso dosyası nedir
- bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor
- suya düşen telefon
- pc otomatik kapatma
- secure boot nedir
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X