Şimdi Ara

HP EKRAN KARTI SORUNU!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bu konuyu daha önce de açmıştım saolsunlar bütün forum seferber oldu :D ama yarama merhem olamadı :D

şimdi arkadaşlar dediğim problem sürmekte ve ben son olarak bu problemin donanımsal olduğunu anladım ekran kartımın yanması ihtimali aklıma geldi ve eğer bu ihtimal üzerinden gidersek bazı sorularım olucak;
    1.eğer anakartı bi elektronikçiye götürürsem çözüm olabilir mi ?? (bu çözümün kısa ya da uzun vadeli olması önemli değil ama en azından 3-4 ay gitsin)
    2.önceki yazımda da belirttiğim gibi cihazı güvenli kip te 1 saat kadar çalıştırdıktan sonra yeniden başlatıyorum ve ekranda herhangi bir bozukluk olmuyo fakat bu durum sadece 30 dk ya da daha az sürüyor.

lütfen bu konuyla bilen birileri ilgilensin koca forumda böyle bişeyden haberi olmayacak birileri olmadığını sanmıyorum sonuçta donanımhaber burası
    ekranın bozuk olduğu durumları makinemle çekmiştim önceki konunun içeriğinde bulabilirsiniz...şimdiden teşekkürler
    (Not:Format,Ekran Kartını silip tekrar yükleme,güncelleme gibi şeyleri çoktan denedim ve artık sorunun donanımsal olduğuna kesin kanaat getirdim ama denemediğim şeyler varsa eğer biliyorsanız paylaşın lütfen)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• ewt baya bi ilgi gösterilmiş konuya ilginize teşekkürler demekki bu forumda en azından "belki .... olabilir" diyebilicek kimse yok sağlık olsun
  • 1- Sistem Ramleri aşırı ısındığı yada arızalandığı zamanlarda verdiğin foto daki gibi çizgilenmeler olabilir.
    2- Ekrankartı bellekleri aşırı ısındığı zaman da yapabilir..Bu daha büyük ihtimal
    3- Ekrankartı işlemcisi (GPU) yeterli soğutulmadığı zamanda olabilir..

Garanti ile ilgili bir sorunun kalmadığına göre şunları dene....
    LCD ekranda bir sorun yoksa ki 30 dk filan normal çalışıyor demişsiniz, sorun %99 sıcaklık yüzünden..Eliniz tamirat işlerine yatkınsa yada en azından paniklemeden küçük vidaları söküp takabilirseniz makinanın arkasındaki İşlemci ve Ramleri koruyan kapakları söküp gözünüzle ve elinizle bir terslik olup olmadığını kontrol edin..2 tane Ram varsa birini söküp deneyin, yerlerini değiştirin..
    Olmadı güvenebileceğiniz bir bilgisayarcıya götürüp bu dediklerimi söyleyin, iş bilmeyen kullanıcı deyip fazladan para almasınlar :)

• çok teşekkürler en azından ilgilendiğiniz için gerçekten teşekkürler
  • ekrandaki çizgiler varken bi resim çekmiştim onlara bakmışmıydınız? ramlarin yerlerin değiştirdim + 1 tanesini takıp da denedim netice vermedi ama dediğiniz gibi ekran kartının ısınması olabilir çünkü bilgisayar gerçekteen çok ısınıyor.ayrıca geçen gün şu da oldu:sorunun yazılımsal olduğunu düşünüp format attım formattan sonra ekran pırıl pırıldı 5-6 kere yeniden başlattım(emin olabilmek için :) ) hala ekran düzgündü yaklaşık 2-3 saat bu böyle düzgün kaldı hatta oyun oynayıp film bile izledim :D sonra kapattım başka bir odaya geçtim tekrar açtım bu sefer yine ekranda çizgiler belirdi ve bi daha da düzelmedi sizce sorun power çıkışndan olabilir mi ?? ayrıca güvenli kipte 1 saat kadar çalıştırıp yeniden başlatınca ekran 30 dk kadar düzgün kalıyo demiştim buna göre ekran kartının ısınmasıyla bi alakası olmayabilir mi? çünkü o 1,5 saatlik süre içinde ısınıyor.

• LCD ekranda sorun olabilirmi acaba ??? O çizgiler ekranda iken harici monitore bağlama imkanınız varsa bi deneyin..Aynı çizgiler çıkmazsa sorun LCD ekrandadır diyebiliriz. Yok yine olursa mecburen kasanın komple sökülüp bir elden geçmesi gerekebilir..Ve söz konusu norebook lar olunca bunu bilen birisinin yapmasıda yerinde olur..
  • ben harici monitörü de denedim aynı sonucu verdi yine de teşekkürler demekki bizim notebook a servis yolu göründü :D tekrar teşekkürler ilgilendiğinz için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    Ekran KARTI Driver Sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Ekran kartı, anakart sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • umarım büyük bir masraf çıkmaz, gelişmelerle ilgili bilgi verirseniz sevinirim..Benzer sorunlarla karşılaşırsak ne yapacağımızla ilgili fikrimiz olur..
  • servis buldum bi tane fakat 150 milyon dedi sıfır anakarta ise 350 milyon dedi bende anakartı almaya karar verdim sorunu tam olarak öğrenip buraya aktarmaya çalışırım
  • sorun chipsette kısa devre;nemden veya benim yanlışlıkla üzerine dökmüş olabileceğim suyla chipset in board da bağlanma noktalarında kısa devre meydana gelmiş anakart tamir edildi şu an görüntü normal
  • geçmiş olsun...Yüksek bir ücret istememişlerdir umarım. Sonuçta anakart değişmemiş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.