Şimdi Ara

HP ENVY SERİSİ KULLANANLAR KULÜBÜ... (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
306
Cevap
3
Favori
36.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ne zamandır notebook bölümüne uğramıyordum.Envy'ler almış başını gitmiş
    Bu arada Türkiye'ye gelecek olan Envy17 3D'i çok beğendim.Fiyatı 3000 olursa güzel olur
  • kardes verelim sana ozaman almayi dusunursen
    turkiyede 4000 den asagi zor bulursun
    ama sana biseyler yaparim 3099 demistim dusunursen bisey yaparim
  • quote:

Orijinalden alıntı: suatgullu

kardes verelim sana ozaman almayi dusunursen
    turkiyede 4000 den asagi zor bulursun
    ama sana biseyler yaparim 3099 demistim dusunursen bisey yaparim

burası 2.el bölümü değil konunun amacını saptırmayın satışınızı 2.el bölümünde yapın yoksa şikayet edileceksiniz.4000'den aşağı zor bulursunuz gibi bir terim de yanlış olmuş hp sitesine bakmadınız galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoNneCtinG_04 -- 6 Aralık 2010; 23:36:31 >
  • Merhaba, daha once uzun bir mesaj yazmistim ama yollayamadim ya da yolladim ama forum kabul etmedi uye girisi yapin diye, ben zaten yapmistim ya neyse...
    Gecen hafta amazondan hp envy 14 1110nr modelini aldim. Deneyimimi ve yasadigim sorunlari paylasmak ve fikrinizi almak istiyorum.
    Benim icin en buyuk eksisi glossy screen olmasi. Bu yuzden bu laptopu geri verme asamasindayim. Cunku basimi agritiyor. Sanirim bunu cok az kisi yasiyor pek bu konudan muzdarip olan gormedim, belki benim gozluk derecem ve astigmat olmamadan kaynaklaniyordur. Bas agrisini geciri diye viewguarddan anti-glare matte screen protector aldim -tabi hp envy 14.5 inch oldugu ocon orjinal boyutu yoktu ben de 16.4 inc alip kestim, iyi kesmisim cuk oturdu. Fakat bu da bas agrimi azaltti ama gecirmedi. Ikincisi hoparlorden gelen ses ortalamanin altinda - kulaklikla ise cok iyi en yuksek seste ise cizirti oluyor ama ona gerek kalmiyor cunku en yuksek seste kulaklikla dinlemenin imkani yok gibi cok yuksek. Ben hoparloru fazla kullandigim icin beni bu konuda hayalkirikligina ugratti. Sizin dediginiz gibi srs audio sandbox kurmak istedim ama iki kez denedim ikisinde de ses kesildi. Kurdum ama boyle olunca kaldirdim. Bu iki eksi buyuk eksiler bence... Artilarina gelince hizli bir islemci, guzel bir grafik karti, fazla isinmiyor, $IK bir tasarim, klavyede isik var mi yok mu bilmiyorum ama guzel bence.... Ortada olanlar ise: oyun oynarken fan sesi biraz rahatsiz edici, vga cikisi yok, mousepad sorunlu gibi ama ben ayri bir mouse kullaniyorum o yuzden bir sorun yasamadim. usb'den bende ses gelmiyor iyi bisey tabii, biraz agir,
    Ben geri gonderme niyetindeyim daha once soyledigim gibi bas agrisi yuzunden, hic boyle basi agriyan oldu mu aranizda ayrica ses olayini nasil cozebilirim, tesekkurler.
    Buarada eminim cogunuzun envysinin ozellikleri benimkinden iyidir.

• Merhaba,

Yeni bir laptop almayı düşünüyorum... Ağırlıklı olarak multimedya işlemleri gerçekleştiriyorum...

HP DV-6 3114 ve ENVY 14-1100 ET ilgilendiğim modeller...

Burası ve diğer forumlarda okuduğum kadarı ile ENVY 14 serisinin ciddi ısı problemleri varmış... I7 işlemci kullanan diğer ürünlerin de temel sorunu bu galiba... İşlemci çok ısındığı için fan sürekli çalışıyor ve fakat tam soğutma sağlanamadığı için ısı ve beraberinde fan gürültüsü de oluşuyor...

Merak ettiğim konu şu, ENVY 14 kullananlar bahsi geçen bu sorunlarla makina aşırı yüklendiğinde mi karşılaşıyorlar yoksa normal kullanımda mı?

Bir diğer konu da DV-6 3114 ile ilgili son derece olumlu yazılar var, bu konuda fikri olan varsa ve paylaşabilirse çok sevinirim....

İyi çalışmalar,
  • Umarım envy 17 3d Türkiyeye gelir..
  • okadar bahsettim eski mesajlarda.

gerçek kullanıcılar kullandıkça bu göz yaşarması olayları dahada artacak.

piyasadaki çoğu panel sorunlu...

kalite düştü.

sony f serisi, dell xps, birde mac.
    gerisi ekran olarak iyi değil.
  • Selamlar ben de 6 ay önce ENVY 14 aldım. 2,700TL gibi bir para verdik Bimeks'e.

Apple gibi klavyesini, hafifliğini, seyahat bataryası olmasını beğeniyorum ama F(F1,F2...) tuşlarını function tuşu olmadan kullanamamaya gıcık oluyorum. Buna bir çare bilen var mı?

Ayrıca bu kadar sağır bir mousepad ilk defa kullanıyorum, parmaklarım birbirine giriyor page scroll yapıcam veya büyütüp küçültücem diye...Ben de ayrı bir mouse kullanıyorum bu seferde fanın üflediği sağ tarafta arasıra elim yanıyor sıcak havadan :)

Ekran konusunda beni de çok rahatsız ediyor, gözlerim sulanıyor 1 saat kullanımdan sonra...

Fan sesinin bu kadar yüksek olacağını düşünmemiştim..

Beats Audio ise kulaklık haricindeki hoparlör seslerinde rezalet bence...SRS Audio sandbox neyse bir de onu kurup deneyeceğim.

Makinede kurulu gelen Windows 7 ilk günden beri sürekli kasıyor. Bizim şirketin bilgi işlemimdeki arkadaş bu ne ya, baştan kuralım bu makineyi dedi, ben onun yalancısıyım :)

Sonuçta Macbook'lara kıyasla hayal kırıklığı bence...

• 5 senedir kullandığım HP laptopımdan o kadar zor vazgeçtim ki, hiç bir bilgisayarı begenmedim içime sinmedi. Sonunda ENVY 14 içime sindi ve aldım. Hiçbir şikayetim de yok.

F(F1, F2) tuşlarını function tuşu olmadan kullanamamak beni de deli ediyodu ama azmettim ve nası yapılıcağını buldum. Linkten ulaşabilirsiniz.

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c02035108&cc=us&dlc=en&lc=en&jumpid=reg_R1002_US
  • meraba arkadaşlar, amerikadan arkadaşımla bi laptop getirticem ama arada kaldım bu modeller arasında, toshiba qosmio x500 Q930X, sonynin yeni 3D modeli, dell xps 17 3D, envy 17 3D den birini getirtmeyi düşünüyorum arkadaşımla, ama şimdiye kadar okuduğum hp yorumları pek iç açıcı değildi, düşük ses seviyesi ve kalitesi, yüksek fan sesi, ısınma, ekran çatlaması vs.. bunlar envy 17 3D için de geçerli mi.. dayanıksız gibi geldi hp, ama şimdiye kadar hiç hp laptop kullanmadım, envy 17 ile ilgili incelemesi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum..
  • Oncelikle bir dizustu bilgisayar gozlerimi yoruyorsa, cikardigi sesle kafami sisiriyorsa ve inanilmaz bir sekilde kisacik zaman icerisinde hemen isiniyorsa normal sartlarda o bilgisayarin ozelliklerini inceleyerek almaya deger olup olmadigini bile dusunmem... Malasef ki ENVY14 e sahibim. yaklasik 4 aydir kullaniyorum. Amerikaya gelirgelmez aldim. Cabuk isindigi ve ses cikardigi icin hemen gittim degistirdim. Ikinci aldigimi 3 gun kullandiktan sonra ayni sebeplerle gittim onu da degistirdim. Ancak ucuncununde ayni soruna sahip oldugunu gorunce iade etmeye gittim. Iade islemleri biraz garip geldi ve ingilizce seviyemden dolayi da tam anlamadigim icin Lanet olsun dedim kendi kendime ve kullanmaya karar verdim. Hayatimda ilk kez SONY disinda birsey almaya kalktim bin pisman oldum.
    Bu kadar agir, bukadar berbat sesli bu kadar gurultu cikartan ve bu kadar kisa zamanda isinan baska bir bilgisayar gormedim. Eski masaustu bilgisayarimin(8 yillik) Fanindan ve Hardiskinden cikan seslerin toplamindan daha fazla ses cikartiyor. Butun bunlar yetmezmis gibi sozde i5 islemci var ama hani biraz abartarak pentium 3 u az bisey gecmis desem yeridir. Mesela 2 tane program acikken fotograflara bakmaya kalktigimda bir fotodan digerine gecis 2 sn civari zaman aliyor..
    Ozetle sicak, gurultulu, agir, goz yoran ve yavas olmasi ve de Usb 3.0 onemli degil diyorsaniz cekinmeden alabilirsiniz. Tus takimi, isiklandirma, tasarim vs mukemmel. Son olarak en cok ovulen sesin nasil oldugu konusunda yorum yapamiyorum malasef.. Cunku ben sesi duymak icin bulundugum ortami izole etmem gerekiyor. Dis ortamda kulakliksiz sesi duymaniza imkan yok neredeyse...

• bende de envy 17t 3D 1100 serisinden var ve aleti ısıtıcı olarak kullanabilirsiniz. bukadar aşırı ısınma ben başka bi alette görmedim. elinizi koyarsınız üstüne, sadece benim elim yanmıo diye hava atmak için yaparsınız. yoxa bu tarz gövde gösterileri için alınabilcek bi cihaz değil.

3D film olayına gelince, evet bazen çok güzel bazende şaşı bak şaşırdaki gibi boyutları oturtmaya çalışıosunuz buda gözü ve beyni yoruor. aletin içinde 2 adet demo 3D film var. biri mega mind diğersi ise NBA den 3-5 dkklık bir video. dediğim gibi her anı dolu dolu 3D keyfi yok ama bazı yerlerde çok gerçekçi oluo oda diğer olumsuzlukları giderio. henüz oyun oynamadığım için o konuda bişe diemiorum. çünkü bide oyun oynarsa aletin ısınmasını değilde alev alacağını düşünüorum. zaten normal nette surf yaparken altında cooler (avec marka dandik 3lü fan) kullanıorum. yoxa elimi klavyenin üstünde tutmak sorun. sol tarafında işlemci var. sol atl kısımda ise yani tochpad in sol kısmında da HDD var, orası zaten elin herhdaim, üzerinde sabit durduğu yer. Allah muhafaza, eliniz resmen yanıor. arkadaşın birinide katılıorum, işlemci fanının hava tahliye kısmının önüne sakın bişey koymayın atıorum digital cihaz yada soğuk içecek gibi. sadece kış günleri için sıcak sahlep tavsiyesinde bulunabilirim. ;)

tuş takımları ise, bence çok problemli değil, sadece alışmak lazım, problem şudurki ışıklı klavye denior ama, tuş takılmları ile panel arasındaki boşuklarda ışık taşıo ve ışık cümbüşü oluşuo. yani çok iyi değil ama ışıksız olmasından çok çok iyi.

ekran full HD ve bütün açılardan rahat rahat seyrdilebilio. öte yandan ses olarak altında subwoofer bas reflex borusu amaçlı bi yer var. sesteki çatlamaları gidersin diye fakats on seste çatlama yapıo,eskiden hp hdx 16t kullanıodum ve ondaki ses daha iidi. bu kötü değil onu da belirtiyim.

birde üzerinde win7 home vardı, win7 ultimate kurdum ve 2-3 tane aygıtı yükleyemedim. hp nin kendi sitesinden download ettiğim bütün driver ları yükledim kurdum install ettim ama nafile. öte yandan multimedia programlarını yükledim ama onlarda setup moduna geçicekken kalıo ve kurulmuo. walla başıma dert aldım. 3 gün zorladım kuruyum die. soorada vazgeçip üzerindeki recovery den win7 home a döndüm.

neyse netten 3D film indirdim, ama hiç bi şekilde açamadım. powerdvd, km player, hp nin kendi programı, dediğim gibi hiç bir playerda bu filmleri izleyemedim. filmler aynı sahneden 2 adet şeklinde yanyana split bi şekilde oynuo ama tahminim o 2 parçayı üst üste bindirip seyrettiren bişey lazım. bunuda araştırmaya zamanım olmadı. bu kadar uzun yazmamıştım bu DH e yazmamdaki amaç, alacak arkadaşlar bilgilensin. bende demiştimki ısınsa ısınsa nekadar ısınır. ben bunu alıyım nede olsa full + full bi alet. onu görmezden gelebilirim demiştim. emin olun görmezden gelemiyeceğiniz bir ısınma sorunu ile birlikte fan sesi. fan seside fiyasko.

dün HP online destekle chat yaptık. adamlar bios güncelleyin onu bunu yukleyin dedi. bende hepsini yaptım dedim. zaten buraya kadar düşüpte online destek te ingilizce chat yapıosam dedim çözüm bulamadığımdandır dedim ve adamı çok konuşturmadan ikna ettim. cihazı aldıralım bi adres ve iletişim bilgileri verin bakalım diolar. bende gönderme taraftarıyım.

birde 3D film seyredebilen arkadaşlar hangi programı kullandıklarını ve hangi filmleri ( uzantısı, filmin tipi gibi) konularda bilgi verirlerse çok sevinirim... başka merak edilen soru varsa benim belirtmediğim, sorabilirsiniz.

• arkadaşlar hp envy 14 1100 almayı düşünüyorum kullananlar varsa pi süresi hakkında bilgi verebilir mi? tşk
  • dün hp online support tan Regina ablaylan konuştum, diolarki bu ısınma problemi üzerinde HP teknik servis ve argecileri çalışıolar dio. 3D performansını görebilmek için power dvd 11 i indirin diolar. ben annamam onu bunu, aleti göndeiorum dedim ve bu sorunlar devam ederse canınızı yakarım dedim. şimdi HP POP Team die bi ekip varmış, ürünü geliolar adresinden teslim alıollar sorada tamir edip geri getiriollar. 5 kuruş talep etmiolar. ama bu ısınma sorunundan dolayı aleti kullanamazsak yani elimizi kolumu eriticek duruma gelio, bu nedenle iade etme şansımız varmı dedim yok dediler. bende dedimki koskoca HP siniz, müşteri memnuniyeti için bize ne yapabilirsiniz dedim. ekip gelir alır alır gider sora geri getirir bu işlemden de herhangi bir para almayız dediler, bende Allah razı olsun dedim yazışmaya devam ediom bakalım ne olcak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Garraro

dün hp online support tan Regina ablaylan konuştum, diolarki bu ısınma problemi üzerinde HP teknik servis ve argecileri çalışıolar dio. 3D performansını görebilmek için power dvd 11 i indirin diolar. ben annamam onu bunu, aleti göndeiorum dedim ve bu sorunlar devam ederse canınızı yakarım dedim. şimdi HP POP Team die bi ekip varmış, ürünü geliolar adresinden teslim alıollar sorada tamir edip geri getiriollar. 5 kuruş talep etmiolar. ama bu ısınma sorunundan dolayı aleti kullanamazsak yani elimizi kolumu eriticek duruma gelio, bu nedenle iade etme şansımız varmı dedim yok dediler. bende dedimki koskoca HP siniz, müşteri memnuniyeti için bize ne yapabilirsiniz dedim. ekip gelir alır alır gider sora geri getirir bu işlemden de herhangi bir para almayız dediler, bende Allah razı olsun dedim yazışmaya devam ediom bakalım ne olcak.

hangi ülkeden konusuyorsunuz :)

• envy 14 ün ısınma problemi doğru mu? aleminyum kasa olmasına rağmen ısınma sorunu mu var? ekranın baş ağrıtması da ilginç. eğer bu sorunlar ciddi boyutta ise almaktan vazgeçeceğim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: GrounD_ZerO

quote:

dün hp online support tan Regina ablaylan konuştum, diolarki bu ısınma problemi üzerinde HP teknik servis ve argecileri çalışıolar dio. 3D performansını görebilmek için power dvd 11 i indirin diolar. ben annamam onu bunu, aleti göndeiorum dedim ve bu sorunlar devam ederse canınızı yakarım dedim. şimdi HP POP Team die bi ekip varmış, ürünü geliolar adresinden teslim alıollar sorada tamir edip geri getiriollar. 5 kuruş talep etmiolar. ama bu ısınma sorunundan dolayı aleti kullanamazsak yani elimizi kolumu eriticek duruma gelio, bu nedenle iade etme şansımız varmı dedim yok dediler. bende dedimki koskoca HP siniz, müşteri memnuniyeti için bize ne yapabilirsiniz dedim. ekip gelir alır alır gider sora geri getirir bu işlemden de herhangi bir para almayız dediler, bende Allah razı olsun dedim yazışmaya devam ediom bakalım ne olcak.

ben ankarada oturuyorum ;) geç yanıt için kusura bakma.

• aleti gecen ay geri aldım, hp gerekli değişikliği yapmış. oda şunlar; notebook un alt tablasını değiştirmişler, birde işlemci fanını değiştirmişler. eskisi kadar ısınmıyor. ısında da hissettirmiyor. bi şekilde izalasyon yapmışlar. ellerine sağlık ama üzgünümki 3D gözlüğüm çalışıyordu şuan ise gözlüğün sağ camı fim seyretme esnasında ilk sinyal aldığında açıp kapatarak yani active shutter moduna gireceği sırada sadece kararıoz ve açılmıyor. bakalım sahibinden com da satacam. burdan almak isteyen olursa öm atsın.
  • quote:

quote:

quote:

hıı.. problem değilde.. bu dediklerinizi türkiyedeki hp de yapıyor :) bir ekstrası yok :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

hıı.. problem değilde.. bu dediklerinizi türkiyedeki hp de yapıyor :) bir ekstrası yok :)

burdan hiç hp almadım ki. bilmiom nasıl bi muamele yapıolar... dediğinize göre burada da varsa

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.