Şimdi Ara

HP ENVY SERİSİ KULLANANLAR KULÜBÜ... (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
306
Cevap
3
Favori
36.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: nohackmove

bios tan hdd test yapın bence

valla hocam dedigini yaptım ama problem gözukmedı testı gectı yazdı (alan wake,assassing creed 1,batman arkham city,vs hiç birini açamadım oyun dısında diger hiç bir seyde problem yasamıyorum aslında 1080 p mkv lerı vs hepsını ızlıyorum lcd ye aktarıyorm vs vs ama oyun konusunda kafayı yıdırıcek sonunda cıft ekran kartı varmış acaba oyunlrda atı ekran kartına mı gecıs yapmıyo cihaz aklama gelen tek sey bu oluyo acıkcası yada bızım yazpmamız gerekenmı var atı ekran kartı ıcın siz oyun konusunda problem yasıyormusunz benım gıbı..??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Biggqmerx

quote:

valla hocam dedigini yaptım ama problem gözukmedı testı gectı yazdı (alan wake,assassing creed 1,batman arkham city,vs hiç birini açamadım oyun dısında diger hiç bir seyde problem yasamıyorum aslında 1080 p mkv lerı vs hepsını ızlıyorum lcd ye aktarıyorm vs vs ama oyun konusunda kafayı yıdırıcek sonunda cıft ekran kartı varmış acaba oyunlrda atı ekran kartına mı gecıs yapmıyo cihaz aklama gelen tek sey bu oluyo acıkcası yada bızım yazpmamız gerekenmı var atı ekran kartı ıcın siz oyun konusunda problem yasıyormusunz benım gıbı..??

1. oyunlar orjinal mi?
    2. bilgisayarın tüm güncelleştirmeleri yapıldı mı?
    3. oyunları açamıyormusunuz? yoksa açılıyorda donuyor mu?
    4. oyunları batarya takılıyken mi açmaya çalışıyorsunuz elektrik kablosu takılıyken mi?
    5. batarya ile kullanırken ati devre dışı kalıyor olabilir. kablo takılıyken deneyin bir de.
    6. son olarak .Net Framework 4.0'ın yüklü olduğundan emn olun.
    aslında bilgisayarın ürün numarasını P/N yazabilirseniz özelliklerini kontrol edebiliriz.

ama bu tip cihazlarda oyun açma garantisi yoktur. oyun değilde Photoshop , autocad gibi programlarda sorun yaşamıyorsanız bilgisayarda sorun yok demektir.

• quote:

quote:

quote:

1. oyunlar orjinal mi?
    2. bilgisayarın tüm güncelleştirmeleri yapıldı mı?
    3. oyunları açamıyormusunuz? yoksa açılıyorda donuyor mu?
    4. oyunları batarya takılıyken mi açmaya çalışıyorsunuz elektrik kablosu takılıyken mi?
    5. batarya ile kullanırken ati devre dışı kalıyor olabilir. kablo takılıyken deneyin bir de.
    6. son olarak .Net Framework 4.0'ın yüklü olduğundan emn olun.
    aslında bilgisayarın ürün numarasını P/N yazabilirseniz özelliklerini kontrol edebiliriz.

ama bu tip cihazlarda oyun açma garantisi yoktur. oyun değilde Photoshop , autocad gibi programlarda sorun yaşamıyorsanız bilgisayarda sorun yok demektir.

tüm güncelleştirlemelr yapılı
    oyunlar açılıyor ama okadar agır hareket edıyorkı oyun kapamak zorunda kalıyorsun
    batarya takılı ıken oynuyorum
    net frawework yuklu
    oyunlar ınternetden ındırıkme orgınal degıl

hp envy 14 1100 et dıye gecıyor kardesım

• quote:

oyunlar açılıyor ama okadar agır hareket edıyorkı oyun kapamak zorunda kalıyorsun
    net frawework yuklu

XE668EA ürün numarasına sahip bilgisayarın. hp sitesinden kontrol ettim.
    Bir şey daha soracağım ardından yardımcı olabilecek farklı tavsiyelerim olacak

Şuan kullandığın işletim sistemi acaba ne? (Windows 7 Home Premium 64-bit olmalı orjinal olarak sistemle geln işletim sistemi)

DUZELTME: Windows 7 Professional kurduğunuzu okudum yukarıda.
    Bu durumda mutlaka aşağıda yazdıklarımın kurulu olup olmadığını kontrol edin.

Birde Geçmiş olsun. BEats Audio özelliği sadece bilgisayar ile gelen işletim sisteminde kullanılabiliyor. sonradan kuracağınız işletim sistemi için sürücüler yükleyerek aktif hale getiremiyorsunuz.
    Umarım işletim sistemi (Recovery) yedeğini dvd veya usb ye almışsınızdır formattan önce.

ekran kartından emin değilim ama neredeyse aynı bir model cihaz var işyerinde yarın ekran kartını kontrol ederim. ama bizdeki envy 15 olabilir. maxpayne 3 ü denemiştik açıyordu orta ayarlarda.

Alttaki linkten şunları indirip kurmayı bir dene istersen

*AMD Yüksek Tanımlı Grafik Sürücüsü ►
    2010-12-03 , Sürüm:8.771.1.0, 199.25M

*ntel Turbo Boost Technology Sürücüsü ►
    2010-08-13 , Sürüm:1.2.0.1002, 1.43M

*Microsoft Windows 7 için Intel Yonga Seti Yükleme Yardımcı Programı ►
    2010-08-13 , Sürüm:9.1.1.1027, 2.3M

*Intel Management Engine Arabirimi (MEI) Sürücüsü ►
    2010-08-13 , Sürüm:6.0.0.1179_V2, 5.66M

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareCategory?os=4063&lc=tr&cc=tr&dlc=tr&sw_lang=&product=4300662

Birde imkanın varsa ki teknoloji marketlerde D&R Vatan DARTY Bimeks vs... ARAL oyunlarında indirim vardı en son örneğin ColinMcRae DIRT 3 oyununu 5 tl ye satıyorlar. bütçe dostu ve performansı test edebileceğin güzel bir oyun.

Üstte saydıklarımı yaptıktan sonra sorun devam ederse fabrika ayarlarına geri dönmeyi (Recovery Manager)

Güç planlarından Yüksek Performansı açıp en azından dediğim gibi bir tane güncel orjinal bir oyunu açmayı deneyebilirsin.

SON OLARAK ŞUNUDA BIR KONTROL EDINIZ LUTFEN:
    GPU-Z adlı bir program vardı galiba o program ile ekran kartının detaylı özelliklerini değerlerini görebilirsin. bir kontrol et bakalım kaç bit olarak görünüyor veri yolu denetleyicisi?
    GPU-Z programında Bus Width olarak geçer ve 128bit olması gerekiyor. çok düşük bir olasılık olarak fabrika çıkışı bit değeri hatalı bir ekran kartı takılı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nohackmove -- 8 Ağustos 2012; 1:09:07 >

• quote:

quote:

net frawework yuklu

XE668EA ürün numarasına sahip bilgisayarın. hp sitesinden kontrol ettim.
    Bir şey daha soracağım ardından yardımcı olabilecek farklı tavsiyelerim olacak

Şuan kullandığın işletim sistemi acaba ne? (Windows 7 Home Premium 64-bit olmalı orjinal olarak sistemle geln işletim sistemi)

DUZELTME: Windows 7 Professional kurduğunuzu okudum yukarıda.
    Bu durumda mutlaka aşağıda yazdıklarımın kurulu olup olmadığını kontrol edin.

Birde Geçmiş olsun. BEats Audio özelliği sadece bilgisayar ile gelen işletim sisteminde kullanılabiliyor. sonradan kuracağınız işletim sistemi için sürücüler yükleyerek aktif hale getiremiyorsunuz.
    Umarım işletim sistemi (Recovery) yedeğini dvd veya usb ye almışsınızdır formattan önce.

ekran kartından emin değilim ama neredeyse aynı bir model cihaz var işyerinde yarın ekran kartını kontrol ederim. ama bizdeki envy 15 olabilir. maxpayne 3 ü denemiştik açıyordu orta ayarlarda.

Alttaki linkten şunları indirip kurmayı bir dene istersen

*AMD Yüksek Tanımlı Grafik Sürücüsü ►
    2010-12-03 , Sürüm:8.771.1.0, 199.25M

*ntel Turbo Boost Technology Sürücüsü ►
    2010-08-13 , Sürüm:1.2.0.1002, 1.43M

*Microsoft Windows 7 için Intel Yonga Seti Yükleme Yardımcı Programı ►
    2010-08-13 , Sürüm:9.1.1.1027, 2.3M

*Intel Management Engine Arabirimi (MEI) Sürücüsü ►
    2010-08-13 , Sürüm:6.0.0.1179_V2, 5.66M

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareCategory?os=4063&lc=tr&cc=tr&dlc=tr&sw_lang=&product=4300662

Birde imkanın varsa ki teknoloji marketlerde D&R Vatan DARTY Bimeks vs... ARAL oyunlarında indirim vardı en son örneğin ColinMcRae DIRT 3 oyununu 5 tl ye satıyorlar. bütçe dostu ve performansı test edebileceğin güzel bir oyun.

Üstte saydıklarımı yaptıktan sonra sorun devam ederse fabrika ayarlarına geri dönmeyi (Recovery Manager)

Güç planlarından Yüksek Performansı açıp en azından dediğim gibi bir tane güncel orjinal bir oyunu açmayı deneyebilirsin.

SON OLARAK ŞUNUDA BIR KONTROL EDINIZ LUTFEN:
    GPU-Z adlı bir program vardı galiba o program ile ekran kartının detaylı özelliklerini değerlerini görebilirsin. bir kontrol et bakalım kaç bit olarak görünüyor veri yolu denetleyicisi?
    GPU-Z programında Bus Width olarak geçer ve 128bit olması gerekiyor. çok düşük bir olasılık olarak fabrika çıkışı bit değeri hatalı bir ekran kartı takılı olabilir.

aynen kardesım recovery ısını sıldım kendım kurdum beats audi diyi kullanamıyacagımı bılmıyordum ama olsun cok onemlı degıl benım ıcın ama ayende bılgım oldu verdigin lınk dekı driver lara bı bakıcam bu arada kurdugum assassıng creed 1 oyunu orgınaldı güç ayarlarımda dedıgın gıbı yuksek secenegınde devamlı onları daha onceden kontrol etmıstım gelışmelerden haberdar edıcem ılgın ıcın teşekkur ederım...

• Konuyu geç gördüm yazayım yine de Envy'lerde ekran kartı geçişleri manuel yapılıyor.Eğer yeni bir işletim sistemi yüklediyseniz HP'nin sitesinden video driverını yükleyip masasüstünde sağ tıklayarak yüksek performanslı gpu'ya geçiş yapmanız gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslanemre58

Konuyu geç gördüm yazayım yine de Envy'lerde ekran kartı geçişleri manuel yapılıyor.Eğer yeni bir işletim sistemi yüklediyseniz HP'nin sitesinden video driverını yükleyip masasüstünde sağ tıklayarak yüksek performanslı gpu'ya geçiş yapmanız gerek

evet haklısınız masaüstünde iken sağ tuş menusunde değiştirilebilir grafikler menüsünden ayarlanabilmesi gerekiyor eğer ekran kartı sürücüleri yüklü ise
  • quote:

Konuyu geç gördüm yazayım yine de Envy'lerde ekran kartı geçişleri manuel yapılıyor.Eğer yeni bir işletim sistemi yüklediyseniz HP'nin sitesinden video driverını yükleyip masasüstünde sağ tıklayarak yüksek performanslı gpu'ya geçiş yapmanız gerek

hocam kendim windows 7 64 yukledım ekran kartı drıver ı olarakta adının sıtesınden en son surumunu ındırıdım yukledım ayrı olarak napmam lazım hp nın sıtesınden bır drıver ındırmem gereklıyse lınk ını verırmısın ayrıetten suan masa ustunde sag tıklıyorum ama nereye gırmem gereklı atının CATALYST control center danmı yapıcam bu dedıgınız ıslemı cunku başka bırsey yuklu degıl bende

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kabasaakall -- 11 Ağustos 2012; 18:59:10 >
  • hocam hp nın sıtesınden yuksek tanımlı grafık surucusunu ındırdım 200 mb lık bır dosya ama gecısı nerden nasıl yapıyorum onu bulamadım
  • quote:

quote:

hocam kendim windows 7 64 yukledım ekran kartı drıver ı olarakta adının sıtesınden en son surumunu ındırıdım yukledım ayrı olarak napmam lazım hp nın sıtesınden bır drıver ındırmem gereklıyse lınk ını verırmısın ayrıetten suan masa ustunde sag tıklıyorum ama nereye gırmem gereklı atının CATALYST control center danmı yapıcam bu dedıgınız ıslemı cunku başka bırsey yuklu degıl bende

böyle bir menü olmalı ve "değiştirilebili grafikleri yapılandır" yazan yere basınca açılan sayfadan ayarlanabiliyor olması lazım.

HP ENVY SERİSİ KULLANANLAR KULÜBÜ...

Ardından bu sayfa gelecek

Veya ati catalyst içerisinde şöyle bir yer olması gerek

• hocam sımdı en hp nın sitesinden dirver ı ındırdım kurdum ama bende sag tuş yapınca o secenek cıkmıyo ustune catalaty contolr center calışmaz oldu acaba ust ust e driver yukledıgımden mı oldu tekrar sıfırdan windows u kurup o driver ı mı kursam baştan..?? valla cok sevındım ılk once laptop da sıkıntı var sandım ama bu seferde atı cardta gecıs konusunda sıkıntı yasıyorumm insallah bunuda atlatıcam... bana hangı driver ları kurup yuklemem gerekıyo sıfır windows kurdukdan sonra solermısın kardesım.. link verebilrisen çok sevinirim

ben windows u kurdugumda kurulmuyan driver olarak Ag baglaştırıcıları ve ekran kartı driver ları kurulmamış kalıyo o kadar onlarıda ekran kartı harıc hp nın sıtesınden ındırdıgım driverlerı kurup halloluyo ama ekran kartı ıcın atinin sitesinden indirdigim driver ı kuruyordum
  • quote:

quote:

quote:

böyle bir menü olmalı ve "değiştirilebili grafikleri yapılandır" yazan yere basınca açılan sayfadan ayarlanabiliyor olması lazım.

Ardından bu sayfa gelecek

Veya ati catalyst içerisinde şöyle bir yer olması gerek

hocam yok kafayı yıcem windows u sımdı sıfırdan kurdum hp nın sıtesınden yukledıgım driver ı da kurdum ama ne sag tıklıyınca ole bır secenek cıkıyo nede ati catalsyt nın menusunde güç bölmesinde degiştirile bilir grafik birimi secenegi cıkıyo neden dır bu problem anlam veremedım nerde hata yapıyorum.:??

birde (İntel turbo boost Driver) ı yuklıyemıyorum yuklerken hata verıyor system uygun degıl gıbı bırseyler yazıyo acaba bunu yuklıyemedıgımden olabılırmı ve neden yuklıyemıyorum..

Birde aygıt yoneticisinde baktıgımda ve ati catalsty sistem bilgisi kısmında görüntü birimi olarak sadece ati gözüküyo ıntel chıp setli kartın ısmı cısmı hıc bır yerde gecmıyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kabasaakall -- 12 Ağustos 2012; 3:08:12 >

• intel i7 720qm.
    1. nesil i7 işlemci var senin cihazda dolayısı ile onboard ekran kartı olmayabilir o yüzden de ekran kartını değiştirmek mümkün değil zaten sadece tek amd ekran kartı olacaktır.

intel i serisi 2. nesil işlemcilerde tümleşik ekran kartı vardı galiba ve 4 haneli oluyordu işlemci kodları.
  • intel i7 720qm.
    1. nesil i7 işlemci var senin cihazda dolayısı ile onboard ekran kartı olmayabilir o yüzden de ekran kartını değiştirmek mümkün değil zaten sadece tek amd ekran kartı olacaktır.

intel i serisi 2. nesil işlemcilerde tümleşik ekran kartı vardı galiba ve 4 haneli oluyordu işlemci kodları.
  • quote:

intel i7 720qm.

silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kabasaakall -- 12 Ağustos 2012; 4:02:19 >
  • quote:

intel i7 720qm.

aynen hocam 1. nesil işlemci benim laptop sonra dan cıkan envy lerde 2. nesil kullamışlar sorun bumu dıyorsun yanı..bendekı ekran kartı su sekılde ATI Mobility Radeon HD 5650 1Gb Max. 2714 MB Ekran Kartı yanı ram dende yıyo ve 2714 mb oluyo acaba oyunları çalıştırıken RAM den yıyıp 2714 oluyosa e zaten windows 7 kendıde yıyo e ortada oyunu oynıcak RAM kalmıyo acaba bumu sıkıntı yapıyo dıcem ama ıncelemesını ızledıgımde oyunları catır catır acıyo makıne yanı ASSASSING CREED 1 ı bıle acamazmı bu cıhaz cok kafam karıstı yemınle

• hp envy 7200 et bu modeli kullanan var mı ???

- Tasarım

- Hız

- Soğutma,Fan

- Oyun

bu alanlarda bu makinanın hızı ve kalitesi nasıldır.bir değerendirme yapacak olan olursa sevinirim.

Saygılar
  • tavsiye etmem pek özelliklere kanmamak lazım.
    şahsen ben tavsiye etmem
    ayrıca sadece windows 8 desteği ile geliyor.
    Windows 7 sürücüleri çıkmayacak bu model için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: universteli

hp envy 7200 et bu modeli kullanan var mı ???

- Tasarım

- Hız

- Soğutma,Fan

- Oyun

bu alanlarda bu makinanın hızı ve kalitesi nasıldır.bir değerendirme yapacak olan olursa sevinirim.

Saygılar

Fiyatına göre berbat önermem.Envy serisiyle alakası yok bu cihazın bildiğin Pavilion bu.Lenovo Y580 ya da Asus N56VZ çok daha iyi tercihler
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.