Şimdi Ara

HP Envy X2 kalemli 2si1 arada bilgisayar inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    HP Envy X2 2si1 arada dizüstü bilgisayar tablet; uzun pil ömrü, taşınabilirliği, alttan aydınlatmalı ve touchpadli klavyesi yanında kalemiyle ilgi çekici bir ürün.

Eğer kalemli bir Windows tablet arıyorsanız bu incelemeyi izlemeden karar vermeyin. 

• İnce ve iç donanımları tıkış tıkış mi, aman benden uzak dursun.

• Hp biraz performansa biraz da fiyatlandırmaya önem verseymiş gerçekten çok güzel bi cihaz ortaya çıkabilirmiş.

• Envydia

• windows notebook formu bilgisayarların en kötü tarafı macbook lar gibi satışta çok önemli olan görünüme önem verilmiyor. macbookların ekranın alt tarafındaki inceliğe bakın bir de windows laptopların ekran altı ve klavye paneli ile birleşen bölgedeki kalınlığa bakın ve ekranı ne kadar iğreti duruma getirdiğine bakın.

• Surface Pro cakmasi ...

Elimde eskimis Surface Pro 4 var kullanmaktayim : i7 islemcili modelde cozunurlugu cok daha yuksek, ekrani daha da kaliteli, onden ve arkadan 1080p video ozelligine de sahip .

Surface deki Iris goz tarayicisina ek olarak klavyemde de parmak izi okuyucusu var ...

Surface Pro klavyesinde tus aydinlatmasi kademeli kisip acabiliyorsunuz HP bunlar yok...

Islemcisi ile cok cok ucuz olmasi gerekirdi olmamis ...

Surface i taklit ettigi belli bari ekran cozunurlugu klavye kalitesi klavye ozelliklerini de yillardir niye es gecmis ?

Surface de tablette entegre stand var mekanizmasi da cok saglam HP de bu ozellik te yok ...

Bence hic olmamis...

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    Surface ile mutlu musunuz tavsiye eder misiniz ?
  • göz aşinalığı sanırım 2 si 1 diye girdim izliyorum .:D

• Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Alternatifi her acidan ustun yeni yenilikci birseyler gormedikce evet memnumum.

Tavsiye isi gorecelidir. Beklentinizle alakalidir.

Surface Pro 4 un uzerine 2 jenerasyon yenileri vardir. Tavsiyem son jenerasyon 6. jenerasyon Surface Pro lardir.

Surface Book ta var 2 farkli ekran ebat ve cozunurlukte ...

Haberde bahsedilen cihazin SSD si okuma yazma hizlari filan hic bahsedilmemis ...

Surface Pro lar hizlidir . ELbette dusuk islemcili duusk ozellikli Surface ler de vardir daha uyguna. Ama alinacaksa Turkiye den veya Amazon B&H gibi online sitelerden Turkiye ye siparis verilecekse en mantiklisi Intel i5 veya i7 li olanlardir ...

Surface olupta rakiplerinde olmayan bir teknoloji vardir Microsoft uzunca yillar gelistirmistir Surface Pro 4 gibi eskimis cihazlara firmware guncellemesi ile aktiflenmistir ( bilerek kapatmislardi daha yeni modeller cezbedilsin diye ... ) Ne dir bu teknoloji : Surface Dial . Ekran konan nesneleri algilayip ona gore hareket etmektedir .Elbette herhangi bir zeminde de calismaktadir ... Ek olarak baska cihazlarda da calismaktadir ama ekranda da ayrica calismasi icin Surface Pro 4 ve sonrasi cikmis herhangi bir Surface cihazi olmasi gerekir ...

Ekrani PixelSense olan sadece Microsoft Surface Pro 4 ve sonraki urunlerindir

• Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Onceliginiz fotogracilik ise tavsiyem Surface Book 2 dir .

Fotografcilikta bilindigi uzere sRGB den daha cok Adobe RGB daha cok onemlidir ( sRGB en az %100 u asan bircok ortalama ekranlar dahi vardir ... )

Bir baska onemli detay ise renk derinlgi malesef 8 bit uzerine odaklanilmis ve 10 bit portatif cihazlarda gercek 10 bit renk derinligi yoktur :/ Pazarlama aldatmacalari ile aslinda 10 bit diye tabir edilenler aslinda 8 bit e cok yakin olan 8+2 ( FRC : Frame Rate Control ) . Yani 8+2 bit lik ler aslinda 8 bitliklere cok yakindir. Microsoft ta buna benzer birseyler kullaniyor ama 10 bit gibi aldatici pazarlama ifadeleri reklamlari yoktur .

Lenovo X1 Carbon ( 6. nesil Intel in nesli degil aman dikkat Lenovo un kendi ic isimlendirmesidir :) ) ekrani ve cozunurlugu ufaktir kalite olarak OLED ekranlar gibi cok iyi Dolby Vision ekran olarak ifade ediliyor ama gercek Dolby Vision degil gerek renk derinligi gerek minimum 1000 nit olmayisi ile ... 14" ve ekran cozunurlugu de pek yuksek degildir almayi da dusunuyordum sirf 10 bit sanmistim zamanla X1 Carbon 6.th Gen megerse 8+2 bitlikmis ... Sonra da Agustos ta tanitilan donanimli ufacik ve ince ve hafif Lenovo Extreme X1 in 4K yari mat dokunmatik kalem destekli modelinin de cakma 10 bit oldugunu ogrendim yani 8+2 bit renk derinligi varmis :/ Sirf yuksek cozunurluk ve yuksek Adobe RGB sebebiyle siparisini vermistim internette ekrani uzerine yeni esasli incelemeler daha dogrusu kiyaslamalar yapilmamasi bende suphe uyandirmisti ... Turkiye de de yok ki . Sonucta iptali yeni verdim :/ ...

En iyisi kendi gozlerimle gorup Windows 10 RS5 yuklenmis ( 10 bit destegi Windows 1809 surumu ile geliyor ) Netflix HDR veya Dolby Vision destegi Extreme X1 da da var gerco ...

Fotograf duzenleme ve Netflix ten baska birsey yoksa o halde Ipad Pro lari oneririm ozellikle yeni son cikanlari . Ekrani 10 bit HDR destegi de var 120 Hz tazelemesine sahip. Bende ayrica eskimis Ipad Pro 10.5 LTE modeli var . Fotograf duzenlemede ucretli olan ama kaliteli Photoshop gibi ozellikleri olan Affinity Photo for iPad satin almistim ...

https://affinity.serif.com/en-gb/photo/ipad/

Adobe 2019 da tam masausu surumlu olani Ipad lere getirecek . Ipad Prolar ile yeni kalem de gelistirildi ...

Bence Ipad Pro lar size en mantiklisi hem ufak hem ideal olmasi ile ...

• Valla uzun bir araştırmadan sonra Samsung tab s4 aldım. " Alma amacım ofis yazı yazma ve eğlenceidi. windows 2 in 1 le r hem uygulama açısından hemde mobilite açısından daha kısıtlı ydı. Benimönceliğim Kalemdi. Windowsta Kalem olayı 1 firt geride kaldı.

• jubeii kullanıcısına yanıt
    iPad Pro alın ekranına bakın kalem hassasiyetine hızına bakın elinizdeki cihazı camdan fırlatır atarsınız ben bunamı para verdim diye.

• Yani işin özü hp güzelce samsung un devam ettirmediği windows tab w serisi cihazlarından güzelce aşırmış hp adını yazıp satışa koymuş.Yanıltmadı yine teşekkürler hp :D

• Çöp. Tamam bu kadar kısa yazma derseniz, ekran çok soluk, tam boy usb 2 tane bile koyabilirdi kapkalın alet, çerçeveler bağımsızlığını ilan etmiş, işlemci zayıf, eğim ayarı yok ki bu şekilde kullanmak eziyet, fiyat çok saçma, bana özel olarak klavyede enter tuşu takıntım var büyük olmalıydı, hızlı şarj var mı belli değil ben hatırlamıyorum ama yoktur kesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: rockndarkk

iPad Pro alın ekranına bakın kalem hassasiyetine hızına bakın elinizdeki cihazı camdan fırlatır atarsınız ben bunamı para verdim diye.

3000 liraya pro varsa gosterin.
    Bide ios eko sistemine girmek istemiyorum. Ya win ya
    Android olucakti. Fiyat segmentinde biri merso parası dieri opel.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi bırak bilgisayarı 2si 1 nerde kaldı?

• surface pro dan kopya çeksinler biraz, bu nedir ya, HP Uyan artık nokia gibi yok olmaya doğru gidiyorsun... yenilik yok çevir çevir sun modundasın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.