Şimdi Ara

HP G Serisi Kullanıcı Kulübü (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.243
Cevap
8
Favori
102.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: serhatsaglam

quote:

Orijinalden alıntı: Zenyxia

quote:

Orijinalden alıntı: App_Data
    İntelin yeni cıkardıgı driverı kurdum denedim de amd'yle cakısıyodu o benim kurdugumda. Ben amd'nin 13.3 betasıyla birlikte kurmustum intel ekran icin ses (hdmi olsa gerek) driverını kuruyo o da amd'yle cakıstıgı icin hd7000m series kısmında ünlem isareti cıkıyodu windows'un aerosunu kullanamıyodum falan. Bu sorunlar sizde yok sanırım hocam? Eger öyleyse direk intelin yeni sürücüsünü kurucam Dediginiz gibi arayüz falan benim de hosuma gitti de sorunlardan dolayı kutlayamadım henüz :/

Aynen hocam bende öyle bir sorun yaşadım. 13.3 Beta kuruluyken yüklemeyi denedim ve hata verip yüklemedi. Uyumsuzluk vardı sanırım. 13.4 WHQL çıkınca onu indirip önceki Intel ve AMD'e ait sürücüleri kaldırdım. Kaldırdıktan sonra aygıt yöneticisinde iki tane sarı ünlem işaretli "Standart VGA Grafik Bağdaştırıcısı" yazıyordu. Eğer bilgisayarda ekran kartı sürücüsüne dair bir şey kalmamışsa böyle yazmalı. Buradan sonra, önce Intel'in, daha sonra AMD sürücülerini yükledim. İşlemleri bu şekilde yaptım ve kurarken herhangi bir sorunla karşılaşmadım umarım sizde de düzgün çalışır.

Sürücü linklerini de vereyim lazım olabilir. Buyrun:

Intel® HD Graphics Driver for Windows 7* and Windows 8* 64 bit

15.31.3.64.3071

http://downloadmirror.intel.com/22605/a08/Win64_15313.exe

AMD Catalyst Mobility 13.4 Win 8 | Win 7 | Vista (64-bit)

http://www2.ati.com/DriverS/mobile/13-4_mobility_vista_win7_win8_64_dd_ccc_whql.exe

Nedense AMD'nin sitesinde WHQL sürümü yok 13.5 Beta 2 görünüyor sadece.

arkadaşım bu linktekileri indirdim. sonra amd uninstall ile amd yi kaldırdım. pc. yeniden açtım. sonra inteli kaldıramadım. program ekle kaldırda catalyst control cnter gibi gözükmüyordu. başka şeyleri silerim diye ellemedim, intelli şeyler vardı orada. sonra önce inteli direk üzerine yükledim. panel manel değişti. çok süper olmuş bu arada. kapatıp açıldı pc tekrar. amd yükledim. onun da panel iyileştirilmiş. daha fazla ayar gelmiş falan. sorun çözülmüş bence dediğin gibi artık, geçiş olaylarında falan sıkıntı yok heralde. her neyse. sonra tekrar kapatıp açtım. oyuna girdim. ilk önce euro truck smülatör oynadım. hiç sıkıntı vermedi. eskiye göre daha başarılıydı. sonra scania truck oynadım. o da aynı şekilde iyiydi. sonra biraz bekledim 10 dk. kadar. soğuması için. arkasaından call of duty mw 3 e girdim. yüksek performans seçiliyken tabii. fakat sıkıntı oldu nedense. oyun açılıyor ama ekran sürekli çok hızlı olarak kapanıp açılıyormuş gibi, ışık geliyor gidiyor, geliyor gidiyor. görüntüler üst üste biniyor falan. öyle bir gariplik oldu. neden böyle yaptı sence? bana ne önerirsin? silip başka bir sürüm mü yükleyeyim?
    şuanda aygıt yöneticisinden baktığımda sürümler şöyle:
    intel hd 4000: 9.18.10.3071
    amd radeon 7670m: 12.104.0.0
    sence ne yapmalıyım? yardımcı olursan sevinirim arkadaşım..
    aklıma takılan bir şey var yine, bilgisayarıma sağ tıklayınca yönet yazıyordu eskiden, şimdi bu işlemleri yapınca artık manage yazıyor. masaüstüne sağ tıklayınca 'yenile' falan normal ama 'yeni' kısmına gelince mesela metin belgesi yazardı eskiden. şimdi text document yazıyor.
    yine bir sorum olacak, bios bende f.24 sürümü. giriyorum fakat fn tuşu ile ilgili en ufak bir şey yok. yapanlar nasıl yapıyor o ayarı.
    bu arada benim pc 2212-et win 8 orjinal hali. ellemedim hiç.

Ekranın sürekli gelip gitmesi kararıp aydınlanması falan intelin yeni sürücüsünden dolayı. Onu aygıt yöneticisinden kaldırın. Sag tıklayıp kaldır derseniz kaldırır. Bilgisayarı yeniden baslatın sonra windows update'den güncellestirmeleri denetle diyip önerilen güncellestirmelerden hd4000 grafik kartının driverını kurun sorun cözülücektir

• oyunu hd 4000 açtığımda yani güç tasarruflu ekran kartını seçtiğimde açılıyor. sorun olmadan oynanıyor. ama malum, oyuna göre eksik kalıyor hd 4000.
    performans lı ekran kartını seçtiğimde bu dediğim oluyor. yani amd radeon 7670m de.
    dediğini deneyeceğim şuan netim çok sıkıntılı. sürekli kopmalar yaşıyorum. bi kaç gün içersinde halledersem söyleyeceğim sonucu.
    bir de şöyle bir olay var, dirt 3 ü tam 2 saat boyunca oynadım bugün performanslı ekran kartıyla. eskiye göre çok daha iyiydi full ayarlarda. eskiden full de oynamak biraz kasıyordu ısıdan. ama bugün ne kastı ne de öyle çok ısındı.. gayet başarılıydı.
    wrc 3 oyunum var. onda da kasmadı. ve sorunsuz oynattı. ısınma olayı da eski versiyona göre gayet stabildi, fazla ısınmadı.
    scania truck oyununu ise açıyor normal olarak, ama ısınıyor ve görüntüde kasmalar oluyor.
    bunlar benim deneyimlerim. teşekkür ederim cevap için.

• Ben kurdum o driver'ı bi tane oyun vardı I'm alive diye o oyunda aynı bahsettiginiz sorunu verdi sonra logitech mouse var onun programı var tusa görev atamak icin falan o programda bile sorun cıkardı intelin yeni sürücüsünü kaldırdım eski sürücüyü kurdum her sey normale döndü. Cakısıyo bi hata var o belli ama haliyle o da intelin yazılımcılarının isi :) Stabil sürüm cıkıcaktır mutlaka onu beklemek en mantıklısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LordOfSummer -- 5 Mayıs 2013; 22:52:52 >
  • Arkadaşlar merhaba,

Şu an i3 m350 işlemcili 2gb ramli dell laptobum iyice yavaş gelmeye başladı,
    genel de internet vs takılıp java oyunları açıyorum ama ona rağmen bile kasıldığı zamanlar oluyor,

şimdi HP G7-2200et modelini almak istiyorum, özellikle büyük ekran olması beni cezbediyor,
    ama forumda herkes HP'nin çok ısındığı ve kesinlikle alınmaması gerektiği yönünde yorumlar var,
    şu anki dell im sabaha kadar açık dl yapsa da bana hiç bir sıkıntı çıkarmadı,
    siz değerli hp kullanıcıları, belki de forumda yanlı olan bu yorumlardan ziyade bana daha objektif yorumlar verebilirler mi acaba buna göre ürünü yarın alacağım,

şu anda gg sitesinde

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/hp-g7-2200et-c0w14ea-17-3-inc-win8-notebook-84215050

1444 liraya satılıyor ki %10 wp ile 1350 liraya gelir, sizce nasıl?

• dostlar yok mu bir yorum yapabilecek olan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoMiSeR

dostlar yok mu bir yorum yapabilecek olan?

ürünü inceledim güzel bence özellikleri işlemcisi ekran kartı felan iyi fiyatıda iyi ekranın büyük olması filmlerde güzeel keyif verecektir fakat ürünün arka kasası mat gibi gözüküyor bu iyi , ama touchpadin etrafı parlak yapmişlar resimde gördügüm kadarıyla buda çabuk parmak izi ve çizikler yapıp makinenin kısa sürede eskiymiş gibi gösterebilir ama sen böle şeyleri takmam diyorsan sıkıntı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: gunner92fb

quote:

dostlar yok mu bir yorum yapabilecek olan?

ürünü inceledim güzel bence özellikleri işlemcisi ekran kartı felan iyi fiyatıda iyi ekranın büyük olması filmlerde güzeel keyif verecektir fakat ürünün arka kasası mat gibi gözüküyor bu iyi , ama touchpadin etrafı parlak yapmişlar resimde gördügüm kadarıyla buda çabuk parmak izi ve çizikler yapıp makinenin kısa sürede eskiymiş gibi gösterebilir ama sen böle şeyleri takmam diyorsan sıkıntı yok

film için düşünmüyorum ama ekranın büyüklüğü iyi 15.6" sarmıyor artık,
    ama işlemci eski değil umarım beni 3-4 yıl götürür mü acaba?

bu arada iz çizik vs önemli değil, eşe dosta veririz gider, işimizi görsün de 3-4 yıl..

bir de tabii en büyük derdim şu hp yanıyor yok bilmem ne oluyor muhabbetleri, yani 17" bu modeli kullanan varsa ısı durumunu da bilmek isterim,
    zira ben günlerce kullanıyorum laptobu zira dl filan yaptığım için 3-4 günde bir ancak kapatıyorum,
    bu ısınma konusunda bu seride sıkıntı var mıdır acaba?

bir de 1440 liraya 17" i5 işlemcili 6gb ram 750gb harici 1gb ekran kartlı bir laptop ideal değil mi ki 100 lira da puan kazanacağım ayrıca 50lira da üye indirimi var, oldukça cazip oluyor o koşullar altında sanki

• quote:

Arkadaşlar merhaba,

genel de internet vs takılıp java oyunları açıyorum ama ona rağmen bile kasıldığı zamanlar oluyor,

şimdi HP G7-2200et modelini almak istiyorum, özellikle büyük ekran olması beni cezbediyor,
    ama forumda herkes HP'nin çok ısındığı ve kesinlikle alınmaması gerektiği yönünde yorumlar var,
    siz değerli hp kullanıcıları, belki de forumda yanlı olan bu yorumlardan ziyade bana daha objektif yorumlar verebilirler mi acaba buna göre ürünü yarın alacağım,

şu anda gg sitesinde

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/hp-g7-2200et-c0w14ea-17-3-inc-win8-notebook-84215050

KAZIK!!

http://www.darty.com.tr/e_commerce/NOTEBOOK/HP/PAVILION-G6-2303ST-D4M78EA-p-96422-c-1.htm
    Dartyden 1550 yada 1500 e almıştım bimekste 1400dü daha ucuzunu bulana aradaki farkı ödüyorlardı 1400 gbi bi fiyata gelmişti cihaz. Şimdide fiyatı 1400e çekmişler kaçırma derim hocam. aynı ürünü kullanıyorum.
    EDİT:görmemişim hocam ekranı büyük diye seçmişsin ama ben benimkini öneririm. Isınma olayı kafaya takılacak kadar büyük sıkıntı yaratmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nathan - Drake -- 6 Mayıs 2013; 22:12:02 >

• msi afterburner ile overclock yapabilen varmı 7670m e?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LaraCroft*

quote:

Arkadaşlar merhaba,

şu anda gg sitesinde

KAZIK!!

http://www.darty.com.tr/e_commerce/NOTEBOOK/HP/PAVILION-G6-2303ST-D4M78EA-p-96422-c-1.htm
    Dartyden 1550 yada 1500 e almıştım bimekste 1400dü daha ucuzunu bulana aradaki farkı ödüyorlardı 1400 gbi bi fiyata gelmişti cihaz. Şimdide fiyatı 1400e çekmişler kaçırma derim hocam. aynı ürünü kullanıyorum.
    EDİT:görmemişim hocam ekranı büyük diye seçmişsin ama ben benimkini öneririm. Isınma olayı kafaya takılacak kadar büyük sıkıntı yaratmıyor.

benim gösterdiğim ürün ile sizinki arasında işlemci farkı ile 2gb ram farkı ve sanırım bir de ekran kartı farkı var,
    ekran kartı çok mu zayıf benim alacağım üründe?
    ayrıca 3210m ile 3230m arasındaki fark çok mu hissedilir?
    2gb ram eksiği çok önemli değil gibi ama diğerleri önemli gibi geldi bana..

ayrıca ben 1200TL'ye mal ediyorum linkte verdiğim ürünü

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba,

şu anda gg sitesinde

KAZIK!!

benim gösterdiğim ürün ile sizinki arasında işlemci farkı ile 2gb ram farkı ve sanırım bir de ekran kartı farkı var,

17 inc 2gb ekran karti ve birde i5.. Toplam 1.200 e mal oluyorsa bence super.. kasa daha genis olacagi icin isi da da bir miktar az olur 15.6 ya oranla..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• SSD takmaya niyetliydim bir süredir. Garantiyle ilgili bir problem olmaması için HP teknik servisiyle konuştum şimdi.

Aldığım cevap ibretlik,

"SSD takmak ilerde donanimsal bir arızaya sebep olabileceği için mevcut HDD'yi değiştirmek cihazınızı garanti dışı bırakır"
  • quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba,

şu anda gg sitesinde

KAZIK!!

1200e mal oluyorsa kaçırma derim 1450 verilmez ona bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alfren

SSD takmaya niyetliydim bir süredir. Garantiyle ilgili bir problem olmaması için HP teknik servisiyle konuştum şimdi.

Aldığım cevap ibretlik,

"SSD takmak ilerde donanimsal bir arızaya sebep olabileceği için mevcut HDD'yi değiştirmek cihazınızı garanti dışı bırakır"

ben taktım sonra hp desteğine başvurdum pc min tüm donanımsal özellikleri rapor halinde gitti.. sorguladım 2015 e kadar garanti var dedi.. ayrıca büyük ustalıkla takıp çıkarttım.. zaten benim pc de vida da yok o... işlemci değiştirsem ruhları duymaz
  • ekran kartı belleği 1gb görünüyor ama

@ LaraCroft*,
    yani yurtdışı uçak bileti alırsam daha da ucuza gelir ama 1200-1300 aralığına kötü mü diyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: khytr89

quote:

SSD takmaya niyetliydim bir süredir. Garantiyle ilgili bir problem olmaması için HP teknik servisiyle konuştum şimdi.

Aldığım cevap ibretlik,

ben taktım sonra hp desteğine başvurdum pc min tüm donanımsal özellikleri rapor halinde gitti.. sorguladım 2015 e kadar garanti var dedi.. ayrıca büyük ustalıkla takıp çıkarttım.. zaten benim pc de vida da yok o... işlemci değiştirsem ruhları duymaz

Aynı modeli mi kullanıyoruz acaba? HDD'den aşırı derecede yazma okuma sesleri duyuyorum sessiz ortamda. SSD'nin hızında falan değilim şu seslerden kurtulmak adına herşey :) Tespit edemezler derseniz, takmayı düşünüyorum herşeye rağmen.

• quote:

ekran kartı belleği 1gb görünüyor ama

@ LaraCroft*,
    yani yurtdışı uçak bileti alırsam daha da ucuza gelir ama 1200-1300 aralığına kötü mü diyorsunuz?

INTEL CORE i5-3210M 2,5 GHz
    2GB AMD HD7670M EKRAN KARTI
    WINDOWS8 EM64
    2,48 KG
    EKRAN:15,6" HD BRIGHTVIEW LED
    HDD : 500 GB
    RAM : 8 GB DDR3

yazıyor özelliklerinde..

darty e güvenmiyorsanız en sağlam siteden geliyor bu alıntı

Ekran
    39,6 cm (15,6") HD BrightView LED Arkadan Aydınlatmalı (1366 x 768)
    Grafik
    AMD Radeon HD 7670M (2 GB DDR3 ayrılmış)

http://www8.hp.com/tr/tr/products/laptops/product-detail.html?oid=5351128

bu arada hp nin sitesinde şöyle bir hata olmuş 7670m gddr5 bellek yongasıyla geliyor.. orda ddr3 yazılmış hatalı.. paylaşımlı kartlar ddr3 olur o da ramden yediği için..

edit: ddr3 ten kastı belki hd4000 güç tasarruflu ekran kartıdır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 7 Mayıs 2013; 14:20:29 >

• quote:

quote:

quote:

Aldığım cevap ibretlik,

Aynı modeli mi kullanıyoruz acaba? HDD'den aşırı derecede yazma okuma sesleri duyuyorum sessiz ortamda. SSD'nin hızında falan değilim şu seslerden kurtulmak adına herşey :) Tespit edemezler derseniz, takmayı düşünüyorum herşeye rağmen.

benim pc hp probook 4540s.. g6 da kullandım.. ayrıca eski hp 6730s min 120gb hdd sini 500gb ye çıkartmıştım laf etmemişlerdi.. aynı şekilde dm1 imi garantiye vermiştim onda da hdd yüksek kapasiteyle değişmişti..

bir tek recovery'i alın birde sizin pc deki hdd yi 2 adet vida tutuyor olmalı.. onları çıkarırken tornavidanın başına pamuk sarın ya da bir şekilde vidanın açıldığını hissettirtmeyin (peçete falan da olur - bu ne olur ne olmaz işlemi :) ) ..

çıkan hdd yi de akasa n-storla ya da harici kutuyla saklayın.. servise verince orijinal hdd yi takarsanız daha iyi olur çünkü olası bir değişim işlemi olursa riske girersiniz.. ssd nizi geri vermeyebilirler.. hdd yi satmayı ya da başkasına vermeyi kesinikle düşünmeyin derim :)

• quote:

quote:

@ LaraCroft*,

WINDOWS8 EM64
    2,48 KG

yazıyor özelliklerinde..

Ekran
    Grafik

bu arada hp nin sitesinde şöyle bir hata olmuş 7670m gddr5 bellek yongasıyla geliyor.. orda ddr3 yazılmış hatalı.. paylaşımlı kartlar ddr3 olur o da ramden yediği için..

ben g7'yi alıyorum hocam siz farklı ürüne bakıyorsunuz

• quote:

quote:

quote:

@ LaraCroft*,

WINDOWS8 EM64
    2,48 KG

yazıyor özelliklerinde..

Ekran
    Grafik

ben g7'yi alıyorum hocam siz farklı ürüne bakıyorsunuz

hea laracroft arkadaşın attığı linkteki cihaz sandım :s

ee o niye bu linki atmış ki anlamadım :s

neyse konuya dönecek olursak

1gb se hp biraz ayıp etmiş ama yine de günümüz için iyi.. 1-2 yıl daha oyunlar açısından götürür.. gta5 i kaldırır en azından :)

bence ne yap biliyor musun.. zaten gg deki satışta kapanmış..

bu model iyi..

http://www.sadecenotebook.com/Urun/HP-H5J79EA-ProBook-4540s-Core-i5-3230-260-Ghz-6-GB-750-GB-2-GB-VGA-156-Linux-pmu239925.html

birde ssd alırsın artan paraya.. yok 17 inç olsun dersen bunu öneriyorum

http://www.sadecenotebook.com/Urun/Samsung-350E7C-S01TR-Core-i5-3230-260-Ghz-8-GB-500-GB-2-GB-VGA-173-Windows-8-pmu240534.html

• 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.