Şimdi Ara

HP G Serisi Kullanıcı Kulübü (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.243
Cevap
8
Favori
102.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: khytr89

quote:

Orijinalden alıntı: Alfren

quote:

quote:

SSD takmaya niyetliydim bir süredir. Garantiyle ilgili bir problem olmaması için HP teknik servisiyle konuştum şimdi.

Aldığım cevap ibretlik,

"SSD takmak ilerde donanimsal bir arızaya sebep olabileceği için mevcut HDD'yi değiştirmek cihazınızı garanti dışı bırakır"

ben taktım sonra hp desteğine başvurdum pc min tüm donanımsal özellikleri rapor halinde gitti.. sorguladım 2015 e kadar garanti var dedi.. ayrıca büyük ustalıkla takıp çıkarttım.. zaten benim pc de vida da yok o... işlemci değiştirsem ruhları duymaz

Aynı modeli mi kullanıyoruz acaba? HDD'den aşırı derecede yazma okuma sesleri duyuyorum sessiz ortamda. SSD'nin hızında falan değilim şu seslerden kurtulmak adına herşey :) Tespit edemezler derseniz, takmayı düşünüyorum herşeye rağmen.

benim pc hp probook 4540s.. g6 da kullandım.. ayrıca eski hp 6730s min 120gb hdd sini 500gb ye çıkartmıştım laf etmemişlerdi.. aynı şekilde dm1 imi garantiye vermiştim onda da hdd yüksek kapasiteyle değişmişti..

bir tek recovery'i alın birde sizin pc deki hdd yi 2 adet vida tutuyor olmalı.. onları çıkarırken tornavidanın başına pamuk sarın ya da bir şekilde vidanın açıldığını hissettirtmeyin (peçete falan da olur - bu ne olur ne olmaz işlemi :) ) ..

çıkan hdd yi de akasa n-storla ya da harici kutuyla saklayın.. servise verince orijinal hdd yi takarsanız daha iyi olur çünkü olası bir değişim işlemi olursa riske girersiniz.. ssd nizi geri vermeyebilirler.. hdd yi satmayı ya da başkasına vermeyi kesinikle düşünmeyin derim :)

Bunu demeseydiniz çıkan HDD'yi satacaktım :) Çok iyi oldu bu uyarınız.

Son bir soru.. Makineyle beraber gelen Win8'i SSD taktıktan sonra kullanmak mümkün olur mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: CoMiSeR

ekran kartı belleği 1gb görünüyor ama

@ LaraCroft*,
    yani yurtdışı uçak bileti alırsam daha da ucuza gelir ama 1200-1300 aralığına kötü mü diyorsunuz?

2gb ekran kartıyla rahat oynuyorum oyunları 1gb la ne olur orasını bilemem
  • quote:

quote:

quote:

quote:

ekran kartı belleği 1gb görünüyor ama

@ LaraCroft*,
    yani yurtdışı uçak bileti alırsam daha da ucuza gelir ama 1200-1300 aralığına kötü mü diyorsunuz?

INTEL CORE i5-3210M 2,5 GHz
    2GB AMD HD7670M EKRAN KARTI
    WINDOWS8 EM64
    2,48 KG
    EKRAN:15,6" HD BRIGHTVIEW LED
    HDD : 500 GB
    RAM : 8 GB DDR3

yazıyor özelliklerinde..

darty e güvenmiyorsanız en sağlam siteden geliyor bu alıntı

Ekran
    39,6 cm (15,6") HD BrightView LED Arkadan Aydınlatmalı (1366 x 768)
    Grafik
    AMD Radeon HD 7670M (2 GB DDR3 ayrılmış)

http://www8.hp.com/tr/tr/products/laptops/product-detail.html?oid=5351128

bu arada hp nin sitesinde şöyle bir hata olmuş 7670m gddr5 bellek yongasıyla geliyor.. orda ddr3 yazılmış hatalı.. paylaşımlı kartlar ddr3 olur o da ramden yediği için..

edit: ddr3 ten kastı belki hd4000 güç tasarruflu ekran kartıdır..

ben g7'yi alıyorum hocam siz farklı ürüne bakıyorsunuz

hea laracroft arkadaşın attığı linkteki cihaz sandım :s

ee o niye bu linki atmış ki anlamadım :s
    http://www.darty.com.tr/e_commerce/NOTEBOOK/HP/PAVILION-G6-2303ST-D4M78EA-p-96422-c-1.htm

neyse konuya dönecek olursak

1gb se hp biraz ayıp etmiş ama yine de günümüz için iyi.. 1-2 yıl daha oyunlar açısından götürür.. gta5 i kaldırır en azından :)

bence ne yap biliyor musun.. zaten gg deki satışta kapanmış..

bu model iyi..

http://www.sadecenotebook.com/Urun/HP-H5J79EA-ProBook-4540s-Core-i5-3230-260-Ghz-6-GB-750-GB-2-GB-VGA-156-Linux-pmu239925.html

birde ssd alırsın artan paraya.. yok 17 inç olsun dersen bunu öneriyorum

http://www.sadecenotebook.com/Urun/Samsung-350E7C-S01TR-Core-i5-3230-260-Ghz-8-GB-500-GB-2-GB-VGA-173-Windows-8-pmu240534.html

Mesajları iyi oku istersen
    Ürünü önerdiğim için link attım.
    http://www.darty.com.tr/e_commerce/NOTEBOOK/HP/PAVILION-G6-2303ST-D4M78EA-p-96422-c-1.htm

• quote:

1gb se hp biraz ayıp etmiş ama yine de günümüz için iyi.. 1-2 yıl daha oyunlar açısından götürür.. gta5 i kaldırır en azından :)

bu model iyi..

http://www.sadecenotebook.com/Urun/HP-H5J79EA-ProBook-4540s-Core-i5-3230-260-Ghz-6-GB-750-GB-2-GB-VGA-156-Linux-pmu239925.html

http://www.sadecenotebook.com/Urun/Samsung-350E7C-S01TR-Core-i5-3230-260-Ghz-8-GB-500-GB-2-GB-VGA-173-Windows-8-pmu240534.html

Valla pek oyun derdim yok, o yüzden 3-4 yıl rahat gider bana..
    verdiğiniz linklerdeki ürünler güzel ama ben 17" hp'yi 1200e mal ediyorum çek ile vs,
    ayrıca yeni satış linki de mevcut sanırım bugün alacağım artık yeter

• quote:

quote:

bu model iyi..

Valla pek oyun derdim yok, o yüzden 3-4 yıl rahat gider bana..
    verdiğiniz linklerdeki ürünler güzel ama ben 17" hp'yi 1200e mal ediyorum çek ile vs,
    ayrıca yeni satış linki de mevcut sanırım bugün alacağım artık yeter

O zaman bize de gule gule eskit demesi duser :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hayırlı olsun
  • g6-2209et temiz kullanılmış laptopu kaça satabilirim?
  • quote:

SSD takmaya niyetliydim bir süredir. Garantiyle ilgili bir problem olmaması için HP teknik servisiyle konuştum şimdi.

Aldığım cevap ibretlik,

"SSD takmak ilerde donanimsal bir arızaya sebep olabileceği için mevcut HDD'yi değiştirmek cihazınızı garanti dışı bırakır"

Oha :S O nası bi cevaptır ya :D Böyle sacmalık mı olurmus :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: App_Data

quote:

Aldığım cevap ibretlik,

HP servisinden beklenebilecek bir cevap. Ram ve HDD kapakçığının ayrı olmasının sebebinin bunların zaten değiştirilebilir olması olduğunu söyleyince -bu sorumluluğu alıyorsanız değiştirebilirsiniz- gibi apayrı bir saçma cevap verdi. Şaşırıp kalıyor insan ne yapsam diye.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: App_Data

quote:

Aldığım cevap ibretlik,

HP servisinden beklenebilecek bir cevap. Ram ve HDD kapakçığının ayrı olmasının sebebinin bunların zaten değiştirilebilir olması olduğunu söyleyince -bu sorumluluğu alıyorsanız değiştirebilirsiniz- gibi apayrı bir saçma cevap verdi. Şaşırıp kalıyor insan ne yapsam diye.

Bence bi daha arayın yine aynı cevap verirlerse daha yetkili birini isteyin pesini bırakmayın :) Tabiri caizse cirkef olun. Sitesinde yazıyo zaten kullanıcı erisimli diye. Yerinizde olsam pesini bırakmazdım :)

• Adding third-party memory or disk drives does not void the warranty...

Üçüncü taraf bellek veya harddisk sürücü ekleme garantiyi geçersiz yapmaz...

HP nin kendi forumu ve cevabı veren HP expert yani uzman..
  • bu demek oluyor ki ben her hangi bir değişim yapacaksam hp servisine gideceğim garanti kapsamına giren kısımla yetineceğim bu nasıl iştir böyle anlamadım
  • Arkadaşlar,

Oğlum kendisine HP Pavilion g6 AMD 8 8gb laptop almış. Media markt 1450 tl.

Bana pahallı geldi ne diyorsunuz. Laptop için yorumlarınızı rica ediyorum. Ayrıca bunu iade edip yerine başka ne alınabilir.

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onat

Arkadaşlar,

Bana pahallı geldi ne diyorsunuz. Laptop için yorumlarınızı rica ediyorum. Ayrıca bunu iade edip yerine başka ne alınabilir.

Teşekkürler.

Arkadaşlar,

Bilgisayarı bugün iade edeceğim. Yardım lütfen.

• quote:

quote:

Arkadaşlar,

Teşekkürler.

Arkadaşlar,

amd ama amd ney hdd kaç model numarası nedir? bunları yazarsanız piyasasına bakarız.. amd a10 ve 7670m li bir modelse pc oyun için şahane..

ama fiyatı uçuk.. iade edin bunu alın ;) üstünede bir ssd sata 3 takın off ki off ;)

http://sadecenotebook.com/Urun/HP-D1Q78EA-G6-2263et-Amd-A10-4600-230-Ghz-8-GB-750-GB-1-GB-Vga-156-Freedos-pmu259046.html

(not: amd intele göre daha az ısınır.. eski hurafeler artık sona erdi.. o yüzden forumda bahsedilen ısınma sorunları bu cihazda olmaz diyebilirim.. bunun dayanağı bende amd a6 lı pc vardı arkadaşımda i5.. aynı dönem aldık.. onunki 50 dereceyken bendeki 32 derecede takılıyordu ;) performansı da gayet iyi.. i5 le i7 arası bu a10.. 4 çekirdekli ve çoğu oyunu paylaşımlı kartında çalıştırabilecek kapasitede olduğu için pili de daha fazla gider ;) )

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar,

Teşekkürler.

Arkadaşlar,

amd ama amd ney hdd kaç model numarası nedir? bunları yazarsanız piyasasına bakarız.. amd a10 ve 7670m li bir modelse pc oyun için şahane..

ama fiyatı uçuk.. iade edin bunu alın ;) üstünede bir ssd sata 3 takın off ki off ;)

http://sadecenotebook.com/Urun/HP-D1Q78EA-G6-2263et-Amd-A10-4600-230-Ghz-8-GB-750-GB-1-GB-Vga-156-Freedos-pmu259046.html

(not: amd intele göre daha az ısınır.. eski hurafeler artık sona erdi.. o yüzden forumda bahsedilen ısınma sorunları bu cihazda olmaz diyebilirim.. bunun dayanağı bende amd a6 lı pc vardı arkadaşımda i5.. aynı dönem aldık.. onunki 50 dereceyken bendeki 32 derecede takılıyordu ;) performansı da gayet iyi.. i5 le i7 arası bu a10.. 4 çekirdekli ve çoğu oyunu paylaşımlı kartında çalıştırabilecek kapasitede olduğu için pili de daha fazla gider ;) )

Yanıtınız için teşekkürler.
    Öncelikle fiyatta düzeltme yapayım. 1549 tl.
    Cihaz Amd 8 işlemcili.tam tanımı aşağıdaki gibi
    COX82EA/A8-4500M/8/750/1/W8P

• quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar,

Teşekkürler.

Arkadaşlar,

Yanıtınız için teşekkürler.
    Öncelikle fiyatta düzeltme yapayım. 1549 tl.
    Cihaz Amd 8 işlemcili.tam tanımı aşağıdaki gibi
    COX82EA/A8-4500M/8/750/1/W8P

fiyatı çok pahalı.. iade edip dediğim ürünü alın (işlemcisi daha yüksek) arda kalana da dediğim gibi bir ssd alırsınız..

• beni de ekleyin.
  • arkadaşlar yine bazı sorunlarım var.
    ilk sorunum pil güç planları ile ilgili. geçen performans moduna alayım dedim bi baktım ki mod diye bişey kalmamış. uçmuş gitmiş. yeni plan oluştur dedim, onu da yapmadı. birden bire ne olduysa bi sıkıntı çıktı. bu durumu nasıl düzeltebilirim.
    ikinci sorunumsa yine ekran kartıyla alakalı sanırım. metro arayüzündeki uygulamalarında ekran gidip gelmek değil de, bazı yerden kısmen kapkara oluyor sanki oyunlarda kasar da bazı yerler gözükmez falan ya hani. onun gibi bişey oluyor. mouse u kararan yerde gezdiriyorum. geliyor gidiyor ekran. nerdeyse hepsinde yaşıyorum bunu. güncel driverlarda var bu sorun. eski sürümleri yüklüyken bi problem yoktu böyle. eski sürücülere de dönmek istemiyorum. çünkü şuan yüksek performans isteyen oyun veya programlarda falan eskiye göre çok daha iyi performans alıyorum. bu sorun giderilebilir mi sizce? yoksa bu duruma katlanmalı mıyım?
    postalarıma bakıcam, ekran gidip gidip duruyor. (kastettiğim şey, ekranda bazı bölgelerin kararması falan. sanırım çakışma falan oluyor.)
    hava durumuna bakıcam, yine aynı şey. sinir bozucu oluyo bu durum. başkasının yanında açmıyorum win 8 metromdaki programları. bütün karizmayı çiziyo

• G6-2277ET bu laptopu vatandan 1100tl ye almayi
    planliyorum.
    bi yerde konu actim.
    ve bu laptop un fiyatinin cok ucuz oldugunu ve kronik
    bi sorun olabilcegini duydum.
    bu marka laptop kullanan arkadaslar bana yardim
    edebilirmi?

• 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.