Şimdi Ara

HP IPAQ 6915 ile Navigasyon sorunu..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Daha önce hp ipaq 6515 pocket pc kullanırken Emir Kaya arkadaşımızın açtığı sayfada bayağı gezinmiş spesifik birbaşlık olmasına rağmen herhangi bir sonuç alamamıştım.. Sağolsun forumdan bir arkadaşın 3-4 satırlık yardımı ve verdiği bir link ile Türkiye haritasına ulaşıp navigasyon işine girmiştim.

Şimdi hp ipaq 6915 (windows mobile 5) modeli var. GPS çalışıyor..
    Sanırım önce bir harita edinmem gerekiyor. bulamadım!
    Gps tuner programını aradım onu da bulamadım!
    İyi-kötü bir harita oluşturayım dedim onu da beceremedim!

Emir Kaya'nın açtığı başlığada yazdım cevap alamadım henüz.. tabii 2005 de açılmış ve şuan 77 sayfaya ulaşmış belki de güncelliğini yitirmiş bir başlık olduğu düşüncesiyle buraya açtım konuyu...

Yukarıda bahsettiğim 3 sorun için yardımlarınızı bekliyorum.

Selam ve saygılar..

• windows mobile 5 i yükseltip windows mobile 6.1 veya üstü olurmu bilemem, ondan sonra GPS yi kurmaya çalışsan iyi olur
  • Merhaba,

Ben de eski bir iPAQ hw6915 kullanıcısıyım.

Öncelikle, bahsettiğiniz Tuner vb. programlara veya harita oluşturmanıza gerek yok.

Emir Kaya'nın da konusu farkettiğiniz üzere çok çok eski.

Cihazınızla navigasyon yapmak istiyorsanız, bir navigasyon programı satın almalısınız. Yerli yazılım olarak YolBil(www.yolbil.com.tr) var. Bunun haricinde uluslararası yazılımlardan i-Go ve TomTom da satın alabilirsiniz.

Zaten, telefonunuzun satış tarihine bağlı olarak TomTom ve/veya NavTürk yazılımı yüklüdür. Bunlarla da navigasyon yapabilirsiniz ancak bu iki yazılım da çok çok eskidir.

Ücretsiz birşeyler yapmak istiyorsanız tek tavsiyem Google Maps+Latitude olacaktır. Bunu da telefonunuzdanhttp://m.google.com adresine girerek edinebilirsiniz.

Google Maps, hem GPS hem de GSM Tri-Location yöntemiyle yer tespiti yapar ve en güncel harita üzerinde yerinizi gösterir. Maliyeti ise sadece bulunduğunuz bölgenin haritasını Internet üzerinden indirme maliyetidir. Eğer operatörünüzde satın almış olduğunuz bir Internet Paketi varsa bu da sorun olmaktan çıkacaktır.

Google Maps ile istediğiniz yerleri bulabilir, kendi konumunuzu latitude üzerinden anlık olarak paylaşabilir veya tanıdıklarınızın nerede olduklarını görebilirsiniz.

Today ekranınızda bulunan BlueTooth, Wifi, GPS gibi butonlardan sadece GPS olanını elle açmanız mümkün değildir. Ancak bir GPS programı kullandığınızda rengi griden sarıya(açık ama lokasyon tespiti yapılmamış, no-fix) veya yeşile(fix'lemiş) döner.

Yazdıkça aklıma geliyor: Cihazınızın foto. makinesi özelliğinde de GPS kullanabilirsiniz. Böylece çektiğiniz fotoğrafların EXIF bilgilerine fotoğrafın nerede çekildiğinin bilgisi de koordinat olarak işlenir.

Cihazınızda bulunan GPS tesisatı 'bana göre' şu anda piyasada satılan bir çok GPS'li aygıttan kat be kat hızlı fix alıp dar ve yüksek binalı sokaklarda bile hata payı kabul edilebilir seviyelerde çalışmaktadır.
    Tek yapmanız gereken GPS'i ilk kez devreye almadan önce ilk kerteriz noktasının bulutsuz bir havada(gündüz/gece farketmez) ve olabildiğince dağ tepe bina vb. yükselti olmayan deniz seviyesi bir yerde alınması gerekiyor. Bunu yaptığınız zaman GPS'niz mükemmel şekilde çalışacaktır. Nasıl kerteriz alacağınız kullanma kılavuzunuzda yazıyor. Ama hatırladığım kadarıyla GPS ayarlarından Advanced'e girip Factory Reset yapmanız gerekiyor. Bu işlemden sonra ilk fix alması(yani kerteriz alması) 7-8 dk sürebilir, normaldir, yeterki cihaz sabit kalmalıdır.

• Windows Mobile sürümünüzü yükseltmeyi denemeyin, cihazınız çöp olabilir.
  • bodycik, öncelikle değerli zamanınızı ayırdığınız için çok teşekkürler..

cihazda navigasyon programı olarak tomtom yüklü. GPS çalışıyor koordinat bilgisi ekranda görülüyor. fotograf exif bilgilerinde GPS koordinatlarını görebiliyorum, google maps daha önce yükleyip çalıştırmıştım dediğiniz gibi internet paketi gerekiyor..

gps tuner programını bir ara demo olarak kurmuş gps izlerini kaydettikten sonra google earth'e atmıştım. hoşuma gitmişti..
    bu cihaz için harita satın almayı düşünmüyorum ama en azından bu sene için seyehat boyunca gps izlerini kaydetip sonra bunları görmek istiyorum. max-min hız, yükseklik vs..

umarım anlatabilmişimdir..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hp Ipaq hw6515 lütfen bakın
    18 yıl önce açıldı
    Hp recovery sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.