Şimdi Ara

HP LaserJet 1020 Yazıcının Sürücüsünü Bir Türlü Yükleyemiyorum (Win 7 64 bit)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
12.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Windows 7 64 bit işletim sistemli bilgisayarıma HP 1020 yazıcıyı bir türlü kuramadım. Sitesinden Sürücüsünü indiriyorum, kuruluma başlıyorum, yazıcıyı bağlayın kısmı geldikten sonra açıyorum yazıcıyı, bulundu diyor, bi süre sonra yeni aygıt aranıyor diyor ama orda kalıyor... topu topu 5mb lık bir dosya, ama neredeyse 1 saat bekledim tık yok :)

Yardım edin lütfen...

İşte burda takılıp kalıyor:
     HP LaserJet 1020 Yazıcının Sürücüsünü Bir Türlü Yükleyemiyorum (Win 7 64 bit)

• yazıcının bağlandığı usb portunu değiştirip başka bir porta takın ve yazıcıyı hiç kapatmayın,
    bide, yazıcı açıkken usb yi bilgisayara takın yeni donanım bulundu demesi lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Derin_KarayeL

yazıcının bağlandığı usb portunu değiştirip başka bir porta takın ve yazıcıyı hiç kapatmayın,
    bide, yazıcı açıkken usb yi bilgisayara takın yeni donanım bulundu demesi lazım

Yeni donanım bulundu diyor, hatta Windows Update'de araştırıyor ama bulamıyor. Diğer yazıcımı aynı şekilde buldu ama bunu bulmuyor. Sürücüsü de yüklenmiyor. Yine de dediklerini yapayım, hatta farklı bi kabloyla da deneyyim, belki kablodan da olabilir...
  • usb yuvasını değiştirmek sürücüsü olmayan donanımı işler hale getirmeyecektir.
    yukarıda yazılan ve hp1018 hp 1018, hp1020 hp 1020 hp 1022, hp1022 yazıcılar win7 64 bit vista 64 bit sürücüleri mevcut. İşletim sisteminize uygun yazıcı sürücüsünün (3-4 mb) hp sitesinden indirdiğinizi varsayıyorum aşağıdaki yolu deneyebilirsiniz. Bendeki win764bit sistemde hp1020 çalıştı.
    aygıt yöneticisinden yacıyı kaldırın.
    daha önce yüklemeye çalıştığınız başarasız olan sürücü yazılımını kaldırın
    yazıcının usb bağlantısını kesin
    sistemi kapatıp açın.
    sürücü yazılımın yeniden yüklemeye çalışın.
    Yazılım sizden çalışır vaziyetteki yazıcının usb kabolsunu takmanızı isteyecek, kabloyu takın.
    yazıcı tanındı lütfen bekleyin yazısı ekranda görünecek. ve sizin de belirttiğiniz gibi Bir türlü ekrandan kaybolmayacak
    bir taraftan windows yeni donanım bulundu diyerek windows update sitesine bağlanmaya çalışacak bunu iletişim kutusunu kapatın, kapatmazsanız da zaten tanımlanamamayan yazıcı diye tanıyacak.
    denetim masası>Aygıt yönteticisinde>bilinmeyen aygıt>hp1020 bulun ve sürücü güncelleştirme menüsüne gelin.
    sürcü seçmeme izin ver bölümünden listenin en altında bulunan yazıcı bölümünü tıklatın.(donanımı seçme ve sürücüyü elle yükleme bölümüdür. )
    Disketi var'ı tıklatın ve c:program files(x64)/helward-packerd/hp 1022/ hp1022 dosyasını işaretleyin.(dikkat hp1022)
    tamam'a basın
    hadi hayırlı olsun.
    bu açıklama 3100 gündür kullandığım ve bir gün olsun beni yarı yolda bırakmayan hp1010 yazıcıma atfedilmiştir. Beni yazıcımla gömün. :-)

• ilahi siz hocam :) son cümleye bittim... Deneyeceğim bu yöntemi de ;) tesekkurler...
  • arkadaşlar win 7 64 bit professional kurulu, hp 1022 yazıcıyı tanıtıyorum, çıktı alırken sorun yok, ama aygıtlar/yazıcılar bölümünde yazdırma tercihlerini, diğer yandan word/pdf vb. her türlü dosyadan çıktı alırken özellikler bölümünü kullanamıyorum. sürekli hata verip ya windows gezginini kapatıyor, ya da ilgili dosyayı. defalarca yeniden yükledim, kabloyu değiştirdim, başaka yazıcı (yine hp 1022 modeli) denedim olmadı. gösterilen hatalar APPCRASH veya BEX64. bu konuda yardımcı olabilir misiniz.

ben işim gereği çok sayıda çıktı alıyorum ve ekonomi moduyla toner tasarrufu yapmalıyım. ama lanet hata yüzünden hiçbirşey yapamıyorum. ACİLL YARDIMMM
  • Windows 7 64 bit işletim sistemli bilgisayarıma HP 1020 yazıcıyı bir türlü kuramadım diyen arkadaşlar!!!!!! önce hp sitesinden 64 biti secip paketi indiriyoruz sonra onu
    winrar la yeni bi klsöre açtın ve sonra bilgisarayım özllikler ordan aygıt yötetiçisene girip yazıcımızın üzerine sag tıklayıp güncelleştir diyerek bilgisarayı tara yı secerek sonra çıkarttıgımız yeni dosyayı gösteriyoruz ve sorun çözülecektir. bu arada yazıcı bağlı ve acık olsun güncelleştirme yaparken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zerro84 -- 23 Ağustos 2012; 15:42:55 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekenek

usb yuvasını değiştirmek sürücüsü olmayan donanımı işler hale getirmeyecektir.
    yukarıda yazılan ve hp1018 hp 1018, hp1020 hp 1020 hp 1022, hp1022 yazıcılar win7 64 bit vista 64 bit sürücüleri mevcut. İşletim sisteminize uygun yazıcı sürücüsünün (3-4 mb) hp sitesinden indirdiğinizi varsayıyorum aşağıdaki yolu deneyebilirsiniz. Bendeki win764bit sistemde hp1020 çalıştı.
    aygıt yöneticisinden yacıyı kaldırın.
    daha önce yüklemeye çalıştığınız başarasız olan sürücü yazılımını kaldırın
    yazıcının usb bağlantısını kesin
    sistemi kapatıp açın.
    sürücü yazılımın yeniden yüklemeye çalışın.
    Yazılım sizden çalışır vaziyetteki yazıcının usb kabolsunu takmanızı isteyecek, kabloyu takın.
    yazıcı tanındı lütfen bekleyin yazısı ekranda görünecek. ve sizin de belirttiğiniz gibi Bir türlü ekrandan kaybolmayacak
    bir taraftan windows yeni donanım bulundu diyerek windows update sitesine bağlanmaya çalışacak bunu iletişim kutusunu kapatın, kapatmazsanız da zaten tanımlanamamayan yazıcı diye tanıyacak.
    denetim masası>Aygıt yönteticisinde>bilinmeyen aygıt>hp1020 bulun ve sürücü güncelleştirme menüsüne gelin.
    sürcü seçmeme izin ver bölümünden listenin en altında bulunan yazıcı bölümünü tıklatın.(donanımı seçme ve sürücüyü elle yükleme bölümüdür. )
    Disketi var'ı tıklatın ve c:program files(x64)/helward-packerd/hp 1022/ hp1022 dosyasını işaretleyin.(dikkat hp1022)
    tamam'a basın
    hadi hayırlı olsun.
    bu açıklama 3100 gündür kullandığım ve bir gün olsun beni yarı yolda bırakmayan hp1010 yazıcıma atfedilmiştir. Beni yazıcımla gömün. :-)

sorun son paragraftaki yöntemle çözüldü arkadaşa teşekkür ediyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.