Şimdi Ara

HP Omen 15 - 2020 Modelleri - Ryzen 7 4800H, i7-10750H, i5-10300H (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.063
Cevap
31
Favori
90.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet boost modunu kapatınca düzeldiğini söylüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saçmalıyor ya , imkansız yeni ryzenler 90 ı bile görmez, bende i5 10. Nesil var turbo boost açık full yükte 83 ü geçmedi daha

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Recaizade-i Nabizade kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de sizin dediğiniz gibi biliyordum şaşırdım şimdi. Bilgili olan arkadaşlar açıklık getirirse iyi olur cidden.

• @d1mguy Hocam çok sık soruluyor bu soru ama maalesef elimizde net bir bilgi yok.. Eylül başı gibi tahmin ediyoruz ama ne desek yalan olur.

@Return to Monke Zor soru hocam ama benim okuduklarımda 110W 2060'ın MaxQ 2070'ten daha iyi veya aynı olduğu yönündeydi. Tabii arada tonla para farkı var o yüzden 2060'ı tercih edin denmiş. Şu linkleri bi incele istersen:
    https://www.reddit.com/r/GamingLaptops/comments/idwnhg/which_is_faster_a_110_watt_1660_ti_or_an_80_watt/
    https://www.reddit.com/r/GamingLaptops/comments/bfdcdu/rtx_2070_maxq_vs_rtx_2060_laptop/
    https://www.reddit.com/r/GamingLaptops/comments/gkup6n/msi_gs66_rtx_2060_vs_2070_max_q/

@Recaizade-i Nabizade Ben o bilgileri pek sağlıklı bulmadım. 2. kısımdaki şeyi zaten kimse önermiyor, azaltın ama tam olarak boşaltmayın kesinlikle diye. Telefonlarda da benzer hatta bu kural. İlk dediği de bana pek mantıklı gelmedi ama onu araştırmadım. Yanıyor çünkü bir yerden sonra isterse istemez adaptör, tüm gece öyle kalması. Şunu anlayan varsa açıklayabilir mi.

- AC güç kaynağını gece boyunca dizüstü bilgisayara takılı olarak bırakmak kullanım ömrünün artmasını sağlar.
    - Dizüstü bilgisayarı pilleri yerlerindeyken uzun süre fişe takılı halde bırakmayın.

Ben mi yanlış anladım birbirinin zıttı şeyler değil mi bunlar? Pili çıkarıp mı kullanın diyorlar yani?

@P0yrazz İnanın o kadar farklı sonuç gördüm ki dünden beri, bence sizde aynı ürün olmadan emin olmayın bu kadar. Ben bu kadar net olmayan bir konu görmedim daha önce.

Birazdan Reddit'ten gelen soru üstüne hem max fan performance modunda bataryada azalma oluyor mu (fişe takılıyken) onu test edeceğim hem de balanced mod max fan'da kaç derece çıkacak ona bakacağım. r/GamingLaptops bayağı iyi, sizinle aynı modeli kullanan ve genel olarak bu konularda bilgili bir sürü kişi buluyorsunuz, yardımcı olmak veya sorununuzu çözmek için ideal bir yer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KOSMERCAN -- 22 Ağustos 2020; 22:21:5 >

• KOSMERCAN kullanıcısına yanıt
    Şu testleri yapta aydınlanalım hocam ya 😂

TheLordOfTheGames kullanıcısına yanıt
    Bana da çok zıt geldi hocam, 2020 yılına geldik ama hala pil konusu bir netlik kazanmadı. Pil her tamamen tükendiğinde ömrü azalır diye kafamda netleşmişti ama bu HP aklımı karıştırdı.
    Hocam HP'deki Rtx 2070 Super Max-Q. Yani 2070 115W'tan da daha güçlü hem kağıt üstünde hem de oyunlarda.

gittigidiyor
    HP OMEN 15-ek0002nt 3A694EA Dizüstü Bilgisayar (Laptop) Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/hp-omen-15-ek0002nt-3a694ea-i7-10750h-16gb-ddr4-1tb-ssd-rtx-2070-8gb-gddr6-15-6-dos_pdp_588860069

Bu cihazın fiyatına göre konuşuyordum.

Almaya niyetim var ama bir laptoba bu kadar para verilir mi diye düşünmeden edemiyorum. Yani ortalamanın üstünde bir laptop ama bu paraya Razer Blade,MSI GS serisi gibi cihazlar olmalıydı. Bunun için istedikleri fiyat dolar bazında uygun bile olsa Türk lirasına vurunca çok pahalı geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: KOSMERCAN

@d1mguy Hocam çok sık soruluyor bu soru ama maalesef elimizde net bir bilgi yok.. Eylül başı gibi tahmin ediyoruz ama ne desek yalan olur.

@Return to Monke Zor soru hocam ama benim okuduklarımda 110W 2060'ın MaxQ 2070'ten daha iyi veya aynı olduğu yönündeydi. Tabii arada tonla para farkı var o yüzden 2060'ı tercih edin denmiş. Şu linkleri bi incele istersen:
    https://www.reddit.com/r/GamingLaptops/comments/idwnhg/which_is_faster_a_110_watt_1660_ti_or_an_80_watt/
    https://www.reddit.com/r/GamingLaptops/comments/bfdcdu/rtx_2070_maxq_vs_rtx_2060_laptop/
    https://www.reddit.com/r/GamingLaptops/comments/gkup6n/msi_gs66_rtx_2060_vs_2070_max_q/

@Recaizade-i Nabizade Ben o bilgileri pek sağlıklı bulmadım. 2. kısımdaki şeyi zaten kimse önermiyor, azaltın ama tam olarak boşaltmayın kesinlikle diye. Telefonlarda da benzer hatta bu kural. İlk dediği de bana pek mantıklı gelmedi ama onu araştırmadım. Yanıyor çünkü bir yerden sonra isterse istemez adaptör, tüm gece öyle kalması. Şunu anlayan varsa açıklayabilir mi.

- AC güç kaynağını gece boyunca dizüstü bilgisayara takılı olarak bırakmak kullanım ömrünün artmasını sağlar.
    - Dizüstü bilgisayarı pilleri yerlerindeyken uzun süre fişe takılı halde bırakmayın.

Ben mi yanlış anladım birbirinin zıttı şeyler değil mi bunlar? Pili çıkarıp mı kullanın diyorlar yani?

@P0yrazz İnanın o kadar farklı sonuç gördüm ki dünden beri, bence sizde aynı ürün olmadan emin olmayın bu kadar. Ben bu kadar net olmayan bir konu görmedim daha önce.

Birazdan Reddit'ten gelen soru üstüne hem max fan performance modunda bataryada azalma oluyor mu (fişe takılıyken) onu test edeceğim hem de balanced mod max fan'da kaç derece çıkacak ona bakacağım. r/GamingLaptops bayağı iyi, sizinle aynı modeli kullanan ve genel olarak bu konularda bilgili bir sürü kişi buluyorsunuz, yardımcı olmak veya sorununuzu çözmek için ideal bir yer.
    Lityum ion piller için en sağlıklı kullanım şekli %20-%80 arasında kullanmak, %60 civarında saklamaktır. Tamamen bitirmek kadar olmasa da %100 de bekletmek de pile zarar verir. Bu nedenle yeni cihazlarda maksimum şarj seviyesini %60 ya da %80'e sabitleme imkanı sunuyor markalar.

Batarya kontrolcüsü ve cihaz yazılımsal olarak buna destek veriyorsa ilgili program yüklü gelir büyük ihtimalle. Maksimum %80'e ayarlarsanız istediğiniz kadar prize takılı bırakın, batarya ömrü çok kötü etkilenmez. Ha, bu sınırlama olayı cihaz kapalı iken de geçerli olmalı tabi. Bunu test edip öğrenebilirsiniz.

Bataryayı söküp de kullanmak şehir efsanesi, ki bu cihazda kapak açılmadan sökülemiyor şimdikilerin hepsi gibi. Şarj belirlenen maksimum seviyeye ulaştığında bataryaya verilen güç kesilir. Sadece adaptörden gelen güç kullanılır ve bu batarya üzerinden geçmez. Belirlenen maksimum seviyenin %3-10 civarı altına düşüldüğünde pil şarj edilmeye başlar ancak yine sistem güç kullanımını adaptörden sağlar.

• Model numarasını HPde aratınca RTX 2060 çıkıyor. Bu fiyatlarda 2070 Super Max Q imkansız.

support.hp.com
    OMEN Laptop - 15-ek0002nt Ürün Özellikleri | HP® Müşteri Desteği
    https://support.hp.com/tr-tr/document/c06656598

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Masterium -- 22 Ağustos 2020; 23:27:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Recaizade-i Nabizade

Bana da çok zıt geldi hocam, 2020 yılına geldik ama hala pil konusu bir netlik kazanmadı. Pil her tamamen tükendiğinde ömrü azalır diye kafamda netleşmişti ama bu HP aklımı karıştırdı.
    Üstte mesajımı okuyun. Yıllardır lityum ion, lipo, kurşun asit, ni-mh, gel türlerindeki pillerdem kullanmaktayım ve araştırmalarım sonuçları edindiğim doğru bilgileri özetle paylaştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fırat.ç. -- 22 Ağustos 2020; 23:29:14 >
  • Masterium M kullanıcısına yanıt
    https://ssl.www8.hp.com/tr/tr/products/laptops/product-detail.html?oid=34723618

• Model numarası Lenovolardaki gibi tutarlı değil sanırsam yanılttı beni. Açıkçası fiyatı çok iyi ve 2070lı kasaların ekranı metal diye biliyorum. Yani esneme vs olmuyor. GSYNC de vardı 2070li modelde HP UKde. Lenovo 7i Eylül'de gelince aynı özelliklerde 17bine satarlar ve kalitesi de baya düşmüş.

• @Return to Monke Şu laptop 144hz ise buradaki birçok kişi 2060 aldığına pişman olur. Şaka bir yana 2070'i bu fiyata bulamazsınız hocam yani Razer falan demişsiniz, kur ve vergi bazında haklısınız ama. N11 dükkanlarında 14.000₺ ilginç. HP Destek'te bile net bilgi alamıyorsunuz seri nosunu istiyor onlar, satıcı da onu paylaşmıyor. Masterium hocamın dediği gibi model numaraları tutarlı ve net cevap vermiyor.

@fırat.ç. %20-80 olayını bildiğim için garipsemiştim, aydınlatmanız çok iyi oldu hocam ilk mesaja ekleyeyim bunu da bir ara. Maalesef görebildiğim kadarıyla herhangi bir yazılımı yok %80 için. Diğer markaları denedim olmadı, kimi yüklemedi bile kimi hata verdi, marka uyumu şart. Ben elle çıkarıyorum oyun oynamadığım zamanlarda %25-30'a kadar kullanıp geri takıyorum şimdilik. Oyunlarda zaten 'drain' oluyor maalesef diğer mesajda onu değineceğim.

• @P0yrazz Hocam benimki i7 o yüzden sorun çıksa bile sizlik bir şey yok içiniz rahat olsun. i5'lerde ısınma vs bariz daha az testlerde gördüğüm kadarıyla.

Şimdi bir kötü bir de güzel sonuç aldım. Güzel olandan başlayalım, Reddit'teki adam Performance modunda, fan max'ta ve Turbo açıkken derece ne alemde dedi. Forza Horizon 4 oynadım Ultra ayarlarda.

İlk testi, sanki altında stand varmış gibi yastıkla destekledim altını açık bıraktım yani, 79-80 ortalama aldım, bunu benim için sevindirici, zaten altını açmadan ağır oyunlar oynamayı düşünmüyordum. Çünkü tam hava alması her zaman daha sağlıklı uzun ömürlü olması açısından. Turbo'yu kapatsam muhtemelen daha da düşer ama gerek yok.

İkinci testi tahta masanın üstünde yaptım, ortalama hemen 90'a zıpladı. Az önce de dediğim gibi bu tür ağır oyunları stand ile oynamak en iyisi. Veya turbo kapatılınca da yine bi 10 derece oynuyor rahat.

Gelelim üzücü habere. Yine Reddit'te 2070 modeline sahip biri, battery drain yaşıyor musun diye bakmamı istedi. Yani normal oyun oynuyorsunuz, tercihen çok güç isteyen bir oyun, oyuna başlarken pil %80 ise yarım saat oynadıktan sonra % kaç oluyor? 80'den aşağı ise drain yani boşalmış oluyor pil yavaş yavaş. Kendisinde böyle bir sıkıntı varmış.

Bunu da bilerek Forza'da denedim çünkü GPU-z yanlış göstermiyorsa 88W çekti Forza'da GPU'dan, en çok yoran oyunlardan. %44 ile başladım, fan max, turbo açık, performance modunda, parlaklık full, her şey sonda kısaca. %41'e düştü yarım saat oyun sonu. Tam değer vermek zor ama 10-15 dakikada bir %1 düşüyor muhtemelen. Uzun süreli test yapmak gerek ama böyleyse genel olarak sorun olmaz, %7 bile gitse saatte, 10 saat oynasanız aynı yoğunlukta yine bitiremiyorsunuz gibi bir hesap yapabiliriz. Tabii bataryaya bir zararı vs olur mu o konuda pek fikrim yok, diğer türlü bir sorun değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KOSMERCAN -- 23 Ağustos 2020; 1:16:50 >

• Fiyat çok iyi beyler 2070 Max-q lu model ve açıklamada Sıfır 2 Yıl Hp Tr garantili olduğu yazıyor.

Fiyat 12699 TL

gittigidiyor
    HP OMEN 15-ek0002nt 3A694EA Dizüstü Bilgisayar (Laptop) Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://www.gittigidiyor.com/dizustu-laptop-notebook-bilgisayar/hp-omen-15-ek0002nt-3a694ea_spp_822752?id=588860069

• fırat.ç. kullanıcısına yanıt
    Okudum hocam, teşekkür ederim.
  • Çok çok iyi. İade + kredi kartı muhabbeti olmasa uğraşmayı düşünürdüm yani. Hani MaxQ vs 115W (i7 modeli öyle deniyor) ne kadar fark eder bilmiyorum ama düz özellik bazlı konuşursak çok çok iyi fiyat.

i7 + 2060 bile 12K'ya çok iyi diyoruz ki öyle, aynı kombinasyon Monster'da 11.5.
    Başka fark yoksa, benzer performansa ek 2 Gb Vram farkı var. Fiyat mükemmel. Sıcak fıratlarda açtım konusunu. Yurtdışından Msi almasam sipariş geçerdim. İhtiyacı olanlar kaçırmaz umarım.
    Hocam, HP'nin sayfasında programsız şöyle bir yöntem buldum:

HP Omen 15 - 2020 Modelleri - Ryzen 7 4800H, i7-10750H, i5-10300H

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Recaizade-i Nabizade -- 23 Ağustos 2020; 0:58:57 >

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.