Şimdi Ara

HP Omen 15 - 2020 Modelleri - Ryzen 7 4800H, i7-10750H, i5-10300H (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.063
Cevap
31
Favori
90.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-ED5D10718

Hocam redditte numpadli versiyonun geleceğinin onaylandığına dair postlar var. Yalnız bunlar Türkiye'ye gelir mi bilmiyorum.

Boşta çok ses çıkarması üzücü. Öyle bir yorum da görmemiştim. Boşta kaç derecede çalışıyor?
    Ben artık satın aldım. Bu saatten sonra gelse de benim için çok anlamlı olmayabilir. Hem fiyatın artma riski de mevcut.

Çalışma sıcaklığı anlamında problem yok. Soğutma performansı gürültü haricinde gayet iyi. Boştayken 45 derece civarı CPU ve GPU.

Ayrıca köşeler çok sivri ve bilek dayadığımız kısım da keskin şekilde. Bu alanların yuvarlatılmış geçişlere sahip olmasını tercih ederdim.
  • Denk gelmediniz incelemelerde demek ki o da en büyük sorunlardan biri olarak geçtiği için ben bahsetme ihtiyacı hissetmedim görmüşsünüzdür diye.

İnternette takılırken yani boştayken bile hafif de olsa fan dönüyor yani sesi geliyor. Ben ilk kez laptop kullanıyorum, normali sıfır ses midir bilemiyorum beni rahatsız etmedi. Ama gece tam sessizlikte sizi edebilir bi ihtimal. Fanı elle en düşüğe alsanız da durum aynı. Güncellemeyle çözülebilecek bir şey aslında ama bilmiyorum sıcaklıktan mı korkuyorlar.
  • Birkaç incelemeye daha baktım dediğiniz gibi Ryzen testlerinde bayağı yüksek çıkmış. Dave Lee 4K modelinde 3.5 saat almış, 1080p 4-5 olur diyor. Bizdeki modeli inceleyen iki kişi 3 saat diyor. Şimdi sorun şurada, Youtube testi ne kadar etkili? Yani teknik olarak bilgi sahibi değilim ama dışarıda video mu izleyeceksiniz, yada Word'de aldığınız notun veya atıyorum Visual Studio'nun arkada açık olması ne kadar etkiliyor?

Aynı attığınız videodaki gibi, klavye ışıkları kapalı, ses %20 (tek fark bu orada %50 idi), pil tasarrufu sonda, %50 parlaklık, arkada 0 program, Netflix izledim test olsun diye, son yarım saat forumda vs takıldım. 1.5 saatte yaklaşık %25 şarj gitti. Sürekli aynı şekilde giderse 6 saate ulaşır diyelim. Beklediğimden daha iyi. Tabii Ryzen yine bir fark koyuyor ortaya.

Yani önceki 1 saatlik kullanımım da acaba Unity ile falan mı geçti diye düşünüyorum şimdi. Veya ben Discrete'e almıştım GPU Switcher'ı, yani hep RTX2060 kullanılıyordu şimdi test için Hybrid'e aldım ondan mıdır. Çünkü cidden çok daha fazla gitmişti. Pil tasarrufu belki bir kademe düşüktü. Neyse sonuç olarak güzel. Eğer dışarıda kullanma senaryosu video izleme eşdeğerinde şeyler ise 7 saat alamazsınız ama zorlarsanız 6 saati görürsünüz.

Demek ki 3'er saat alanlar tasarruf, parlaklık vs olarak farklı testlerdi. Bir ara Unity'de bir şeyler yaparken de test ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KOSMERCAN -- 19 Ağustos 2020; 15:56:20 >

• Havale gerçekleştirilmiştir diye mail geldi HP iadeden dün akşam ama para yatmadı. Tam 5'te gelince neyse dedim. Baktım bugün yine yok. HP'ye yazdım şimdi havale sonrası 7-15 gün içerisinden ancak gelir diye cevap aldım. Daha iadesini almamış arkadaşların haberi olsun panik olmayın.
  • Arkadaşlar ryzen serisi ne zaman gelecek net bilgisi olan varmi mayistan beri ryzenli pcleri bekliyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • KOSMERCAN kullanıcısına yanıt
    Aynen bende de öyle, havale gönderildi dedi 2 gün önce, bekleyelim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oguz_ua O kullanıcısına yanıt
    Hocam talep etmişler fakat giriş yapmadıklarını söylemişlerdi. Şu an durum nedir bilmiyorum ama en geç 1 aya gelir diye tahmin ediyorum. Lütfen gelsin de yeter artık yahu.

• Tesekkur ederim dostum. İnanki mayistan beri ryzen seri pcleri bekliyorum içlerinde en iyisi omen gorunuyor. Asus acer legion hepsini takip ettim. En stabil omen gorunuyor bakalim insallah kisa zamanda gelir. Bu arada talep ettikleri bilgisi nereden ulaştiniz ?

• oguz_ua O kullanıcısına yanıt
    Tedarikçi GittiGidiyor üzerinden bana söyledi. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Recaizade-i Nabizade

Aylardır laptop araştırıp en son 12 bin TL'ye aldığım cihazda böyle bir durum olması insanın sinirini bozuyor. Bu normal mi sizce? Üstte iki tane altta bir tane olmak üzere ışık süzmesi var. Çok rahatsız edici değil ama bu fiyata alınan bir üründe normal bulmadım. İade mi etmeliyim? Şarj adaptörünün üzerindeki jelatini falan sökmüştüm, iade edecek olursam sorun olur mu?

Biraz fazla var gibi geldi ancak fotoğrafta daha fazla gözükebiliyor. i7 li model mi bu?

Internetten aldığınız ürünlerde cayma hakkınızı kullanabilmeniz için sadece olağan bir inceleme yapmış olmanız gerekmekte.

"Tüketici cayma hakkını kullanırken, satın aldığı malı ancak olağan bir gözden geçirmenin gerektirdiği ölçüde kullanabilir; aksi takdirde tüketici cayma hakkını kullanamaz"

Önce iade/ değişim talebi oluşturup satıcı ile cayma hakkınızı kullanarak, olmazsa garanti kapsamında ekran değişimi için servisle halletmeye çalışın derim. Tüketici haklarına başvurup ayıplı mal olduğunda diretirseniz en kötü servise ücretsiz ekran değişiminde baskı oluştururlar diye düşünüyorum. Bu da olmazsa kafanıza takmayıp cihazın tadını çıkarın. Ips ekranlarda büyük ihtimalle bu seviyede ışık sızması ile karşılaşıyorsunuz.

Yukarıdaki bahsettiğim yolları denerken kargoyu satıcı/servis anlaşmalı kargo ile göndermezseniz sigortasız kargolama gerçekleşeceğinden taşıma esnasında başına bir şey geldiğinde sorumluluk size ait olur.

• fırat.ç. kullanıcısına yanıt
    _magnetar_ kullanıcısına yanıt
    @_magnetar_ @fırat.ç.
    Fotoğrafa tekrar baktım da sanki başka bir bilgisayarın fotoğrafı çekilmiş gibi :D Hem telefonun kamerasının kalitesizliğinden hem de odanın karanlık olmasından dolayı fotoğrafta çok abartılı gözüküyor. Ne gündüz ne akşam bilgisayarı kullanırken ışık sızması gözükmüyor. Yalnızca zifiri karanlıkta ekran parlaklığı sonuna kadar açıkken siyah bir görüntü açtığımda belli oluyor ki o halde bile dikkat çekmiyor. Bahsettiğim extrem şartlarda da çok hafif bir sızma sizin de dediğiniz gibi normal bir durummuş ben de bu vesileyle öğrendim. @fırat.ç. Bu arada evet cihaz İ7 işlemcili hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Recaizade-i Nabizade -- 20 Ağustos 2020; 0:30:9 >
  • Merhabalar,
    Son üç ayım dizüstü bilgisayar aramakla geçti. Öncelikle bu bilgisayar arama sürecim boyunca bana devamlı yardımcı olan ve bu sürecin sonunda bana harika bir laptop bulan @selcuky1 hocama çok teşekkür ederim.

Cihazı iki gündür yoğun şekilde kullanıyorum. Cihazdan çok memnun kaldım. Ekran kalitesi, performansı, soğutması, hoparlörü, malzeme kalitesi beni hayran bıraktı. Yorum yapmak için erken ama eksi özellik diyebileceğim bir durumla karşılaşmadım. (İPS panellerde ışık sızmasının normal olduğunu bilmediğim için o hafif ve normal şartlarda belli bile olmayan ışık sızmasını problem zannettim yani pireyi deve yaptım bu sebepten bu durumu eksi haneye yazmıyorum :D) Omen'in bu kasasında ısınma problemini çözdüğünü de gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Bu bilgisayara (makine desem daha doğru olur) aşık oldum, her şeyiyle kalite kokuyor. Bir ay sonra eğer unutmazsam ayrıntılı bir inceleme yazısı yazacağım. Bilgisayar alan arkadaşlara tekrardan hayırlı olsun, Allah kazalardan korusun; daha bilgisayar arayışında olanlara ve alma imkanı olmayanlara da Allah en güzelini nasip etsin.

Hala aradığı bilgisayarı bulamayan arkadaşlara için de şunu anlatmak isterim:
    Ben üç aydır bilgisayar arıyordum, yurt dışından alacaktım, engellerle (banka ve Amazon kaynaklı) karşılaştım alamadım. En son tüm engelleri aştım tam alıyordum ki Selçuk hocam bana bu laptopun çıktığını haber verdi ve bunu aldım. O engeller önüme çıktığında moralim bozulmuştu şimdi ise iyi ki onları almamışım diyorum. Bilgisayar arayan arkadaşlar hiç üzülmesin onların da nasibi ayrılmıştır, yalnızca yeri ve zamanı gelmemiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Recaizade-i Nabizade -- 20 Ağustos 2020; 1:32:2 >

• Recaizade-i Nabizade kullanıcısına yanıt
    Bfv oynuyor musunuz? Ya da Gta v? Yüklü ise işlemci sıcaklıklarını package temprature ya da çekirdek bazlı 20 dk oyun sonrası paylaşabilir misiniz? Mümkünse çekirdeklerin maksimum sıcaklıklarını öğrenmek istiyorum.

En çok merak ettiğim mevzu aslında sağdan hava çıkışı olması. Tam cihazın kenarında mouse kullanan birini rahatsız eder gibi duruyor. Sıcak hava rahatsız ediyor mu sizi?

Teşekkür ederim. Güle güle kullanın.

Hocam cihazın sağ tarafında küçük bir hava çıkışı var, asıl büyük hava çıkışı cihazın arka tarafında kalıyor. Sağ taraftaki çıkıştaki ısıyı fare mesafesinden hiç hissetmedim.

Bilgisayarın performansını görmek için GTA 5'i indirdim yüksek ayarlarda hiç kasmadan oynadım. Fanlar bu sürede yüksek şekilde çalıştı ama kulaklık kullandığım için hiç rahatsız etmedi. Oyun falan oynamadığım zamanlar da ise sessiz bir şekilde çalışıyor. Üç saattir falan oyun açık durumda ve sıcaklık değerlerinin ekran görüntüsünü paylaşıyorum. Oyun oynarken oyunu aşağıya indirdiğim an bu ekran görüntüsünü aldım.

HP Omen 15 - 2020 Modelleri - Ryzen 7 4800H, i7-10750H, i5-10300H

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Recaizade-i Nabizade -- 20 Ağustos 2020; 13:40:9 >

Bilgi için teşekkür ederim. Evet sağdaki çıkış tek bir ısı borusundan gelen ısıyı transfer ediyor. O da Gpudan gelip onboard Intel wifi çipi yakınından geçiyor sadece. Ancak yine de kullanıcıların büyük kısmı sağlak olacağı için sol tarafa konumlandırılsaydı çok daha iyi olurmuş.

İşlemcinin bu sıcaklıkta kalması imkansız =) Oyunu aşağı alıp ekran görüntüsü alayım vs derken düşmüş muhtemelen sıcaklık. Keza Hp Command Center çok değişken gösteriyor sıcaklıkları.

90'ın altında undervoltsuz seyretmesi o işlemci için gayet güzel olurdu. MSI lar bile alev alev.

Msi Afterburner ile oyun sırasında canlı takip edebilir misiniz rica etsem? Tabi cihaz doğrudan masa üzerinde mi yoksa yükseltilmiş durumda veya soğutucu ile birlikte mi kullanılıyor, öğrenebilirsem sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fırat.ç. -- 20 Ağustos 2020; 16:34:38 >
  • Sıcaklık sonucu bana da pek sağlıklı gelmedi hocam. ATS'de bile Boost kapalı daha yüksek sıcaklıklar görüyorum. Hayır normali oysa bilelim biz iade edelim cihazı. :/
    Rica ederim. Evet haklısınız ama dediğim gibi bu durum kullanıcı deneyimini etkilemiyor. Fazla ısındığı zamanlarda bile 3-4 cm mesafeyi ısıtıyor ki benim fareyi kullandığım konum bunun uzağında kalıyor. Fana özellikle elinizi yaklaştırmadıkça orada fanın olduğunu unutacağınızı söyleyebilirim.

Oyunu aşağıya indirdiğim gibi ekran görüntüsü aldım ki saniye farkıyla sıcaklık farkının çok oynayacağını zannetmiyorum. Tabi oyun oynarken oluşan sıcaklığa göre hata payı muhakkak vardır ve ayrıca uygulamadan kaynaklı hatalı ölçüm de olabilir.

Tabi indiririm, ben de merak ettim ilk fırsatta deneyip ekran görüntüsü paylaşırım. Ahşap bir masa üzerinde, havalandırmanın etrafında hava akışını engelleyecek bir cisim olmadan klimalı serin bir odada kullanıyorum hocam. Herhangi bir soğutucu kullanmıyorum.
  • KOSMERCAN kullanıcısına yanıt
    Ben de şaşırdım hocam, Msi Afterburner ile yeniden ölçüm yapacağım.
  • Akşama doğru HP iadesi geldi. Faturayla beraber son kaydı oluşturduktan 10 gün, havale işlemlerinin onayından 3 gün sonra para gelmiş oldu.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.