Şimdi Ara

HP Omen 15 - 2020 Modelleri - Ryzen 7 4800H, i7-10750H, i5-10300H (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.063
Cevap
31
Favori
90.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cevapla butonunu kullanırsak alıntı yerine fena olmaz gibi.

@Recaizade-i Nabizade Hocam 45 gündür forumda yoğun geziniyorum, IPS'lerde çok olan bir durum bu maalesef daha önce de söylendiği gibi. İade edip başka bir laptop alsanız bile aynı şey başınıza gelebilir. Çok göze batmıyorsa ki belli şartlarda oluyor demişsiniz, gerek yok.

2 yazılım var, HP Support Assistant ve OMEN Command Center. Bu ikisini kurun. İlkinden ürünle alakalı garantiden desteke, güncellemelere birçok şeye ulaşabiliyorsunuz. Command Center'dan da Balance - Performance modu, anlık sıcaklık ve kullanım değerleri, klavye ışıklandırmaları vs hepsini görebiliyorsunuz. Kurunca zaten daha iyi anlarsınız. İkisi de Microsoft Store'da mevcut.

@Return to Monke Çok iyi fiyat, iade ile 11'den aşağı iner. O boşlukla alakalı olarak tek dikkat ettiğim şey tutup bir yere koyarken o kısımdan tutuyorsam üstten baskı uygulamıyorum. Çantaya vs daha koymadım ama testleri yapılmış ben sorun olacağını sanmıyorum hiç. HP servisi deneyimlemedim, sadece işi servise düşmüş bir arkadaştan çok iyi olduğunu duydum ama onu baz almamak lazım direkt. Her markanın var bu tür örnekleri.

@Bright like a Diamond Yanınızda bir yere götürmesi sorun yaratmayacaksa bence iadeye gerek yok. Kafama takılır illa derseniz ya laptop bakın yerine kafanızda bi tane olsun yada iade edip bekleyin bir süre laptop'sız yeni modelleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KOSMERCAN -- 18 Ağustos 2020; 18:46:49 >

• KOSMERCAN kullanıcısına yanıt
    Konu boyunca herkesin sorularını sabırla yanıtladığınız için öncelikle helal olsun diyorum OMEN Command Center'ı kurduğumda açılan siyah pencerede birçok işlem yapıldı, siyah ekranda çıkan yazılardan birinde de "error" ifadesi geçti ve işlem tamamlanınca bilgisayarı yeniden başlattı ama program hala yüklü değil. O "Error" dan kaynaklı olabilir mi? Klavyenin sağ üst köşesindeki Omen simgeli tuşa tıkladığımda tahminim odur ki bu program açılmalı ama o tuşa tıkladığımda herhangi bir işlem gerçekleşmiyor. Asistanı kurduktan sonra tekrar deneyeceğim.

Edit: Bu HP'nin sitesinde bir yavaşlık mı var? Yazılımlar çok yavaş iniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Recaizade-i Nabizade -- 18 Ağustos 2020; 19:7:10 >

• Recaizade-i Nabizade kullanıcısına yanıt
    Sadece ben değil hocam herkes bildiğini ortaya koyuyor, bir anda sayımız da arttı bayağı güzel oldu.

Olabilir, nereden yüklediniz Store'dan mı? Başlattan Store'a girin eğer normal kurduysanız, oradaki gayet iyi çalışıyor. Evet o tuş Command Center'ı yanındaki da hesap makinesini açıyor.

Evet yavaşlık olabilir Store'u hiç sevmesem de güncelleştirmeleri vs daha kolay olur. Olmazsa oradan deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KOSMERCAN -- 18 Ağustos 2020; 20:10:13 >
    TUF başlığındaki gibi dayanışmanın olması çok güzel oldu
    https://support.hp.com/tr-tr/drivers/ sitesinden yüklemeye çalışıyordum hocam.

Edit: Dediğiniz şekilde Store'den indiriyorum şu an hem daha hızlı iniyor herhalde bu sefer sorun çıkmaz

Edit2: Store'den indirince sorunsuz şekilde çalıştı, yeni laptop alan arkadaşlar benim gibi HP'nin kendi sitesinden indirmeye çalışmasın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Recaizade-i Nabizade -- 18 Ağustos 2020; 19:25:6 >

• Arkadaşlar sürücüler için driver booster adlı programı da öneririm ücretsiz ve 1 tuşla tarıyor 1 tuşla kuruyor hepsini.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TheLordOfTheGames kullanıcısına yanıt
    Ben de onu kullanıyordum masaüstümde ama HP'nin kendi yazılımı bayağı iyi bu konuda, yüklemeye gerek görmedim. Yine de iyi bir alternatif.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KOSMERCAN -- 18 Ağustos 2020; 20:36:55 >
  • (İnternette gördüğüm kadarıyla bu sorunu yaşayan çok ama çözüm bulabilen pek yok gibi.)

Yine bir problemle karşınızdayım, yardımınız bekiyorum.

"HP Support Assistant" programında "yazılımlar ve sürücüler" bölümüne tıklıyorum ve yenile diyorum va şu manzaralarla karşılaşıyorum:

HP Omen 15 - 2020 Modelleri - Ryzen 7 4800H, i7-10750H, i5-10300H

Sistem niye analiz edilemiyor? Eylem listesi neden hazırlanamıyor? Güncel yazıyor ama daha hiç denetlenmemiş bir şey güncel olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Recaizade-i Nabizade -- 18 Ağustos 2020; 20:6:52 >

Bende Lenovodan memnun kalmış olmama rağmen rezillik yaşayanlar var. Bence risk alıp Lenovo'nun cihazlarının ucuzlamasını beklemeye gerek yok. Uzadıkça uzuyor.

Son sorum olarak batarya ömrü ne kadar? 7 saat görebildiniz mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Benim eski Acer vasattı hocam ondan paranoyak olmuşum hiç bakmamıştım HP'ye. 2 sini de denerim artık sağ ol :)

• Hocam omeni kastediyorsanız 7 saat mümkün değil. İ5 modeli turbo kapalı+batarya tasarrufu modunda+orta parlaklık internet-netflix kullanımda 4-5 saat anca gördü.

• TheLordOfTheGames kullanıcısına yanıt
    Eski kullandığım S6'dan daha uzun ömürlü.

Keşke batarya büyütme olsa.

Neyse zaten batarya taşıyacaktım gene taşırım. Bu iş uzadıkça uzar. Umarım yarın indirim bitmez de alırım.

• Gaminglerde batarya performansını çok beklemeyin

• Recaizade-i Nabizade kullanıcısına yanıt
    Aynısı bende de oldu şu an baktım

• P0yrazz kullanıcısına yanıt
    Hocam Legion 5'in çok uzun dayandığını söylüyorlar. 6-7 saat gidiyormuş. Bataryası daha büyük çünkü.

Benim için pek sıkıntı değil evde zaten adaptör bağlı kullanıyorum. Okulda kullanırken de üzülmek istemem. 4-5 saat gitse yeter zaten.

• @Recaizade-i Nabizade Aynı durum bende de var hocam bu tür şeyler çok kafaya takılacak şeyler değil. Analiz edemediği için diğer aşamaya geçemiyor. Diğer insanlarda da varmış zaten. Bir sürücü vs gelir ve güncelleştirme görmezse o zaman bakarız duruma.

@Return to Monke Hocam insanlar her şeyini bilerek alsınlar istiyorum TLOTG hocamın da dediği gibi ben 4 saat görmedim 3 gördüm ama ona göre kullansam belki görürdüm, sizin için çok önemliyse üzülmeyin sonradan. Çünkü incelemelerde de aynı şey söylendi, gaming laptoptan çok bi batarya performansı beklenmez ama bu ortalamanın altında diye.

Biz uyaralım sonradan üzülmeyin.

3 saat düşük maalesef ama öldürücü değil.

Ryzen İşlemcili laptobun bataryası daha uzun ömürlü duruyor. Mevcut Intel işlemcili laptoplarda sıkıntı mı yaşıyorlar diye düşünüyorum. Belki bios ile hallederler. Arada sizin dediğinize göre %100 fark var. 7 saat YouTube kullanabilmek gayet iyi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Recaizade-i Nabizade

Aylardır laptop araştırıp en son 12 bin TL'ye aldığım cihazda böyle bir durum olması insanın sinirini bozuyor. Bu normal mi sizce? Üstte iki tane altta bir tane olmak üzere ışık süzmesi var. Çok rahatsız edici değil ama bu fiyata alınan bir üründe normal bulmadım. İade mi etmeliyim? Şarj adaptörünün üzerindeki jelatini falan sökmüştüm, iade edecek olursam sorun olur mu?

Normaldir. Ben de şimdi kendi cihazımda test ettim. Aydınlık ortamda test ettiğimde göremedim. Sonrasında tamamen karanlık odada ekran parlaklığını sonuna kadar açtığımda ışık sızmasını görmüş oldum. Bu şekilde bakıldığında (üst segment ürünler hariç) hemen hemen her IPS ekranda az ya da çok ışık sızması olur.

Benim cihazım seninkine nazaran sanki biraz daha iyi gibi geldi. Ayrıca kameraya gözle görüldüğünden fazlası yansır genelde. Çıplak gözle bakıldığında da fotoğraftaki şekilde ise çok fazla. Çıplak gözle bakıldığında daha düşük bir seviyede ise takılmayın bu detaylara.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-ED5D10718

Cihaz Trendyol da 11400 TL'ye düşmüş. Almayı düşünüyorum fakat şu ekranla kasa arasında kalan boşluk korkutuyor beni. Sıkıntı yaşayan oldu mu?

Ayrıca HP'nin servisi nasıl? Lenovo kadar iyi mi?
    Bilsem beklerdim. Bence çok çok iyi fiyat. Ben 11.599 liraya aldım daha ucuza bulamam diye. Uzun vadede belli olacak sorun olup olmayacağı. ben birkaç gündür kullanıyorum genel olarak memnunum. Memnun olmadığım 2 konu var.

1. Numpad olmaması (zaten kabullenip satın aldım)
    2. Fan sesinin yüksek olması (fan sesi genel olarak yüksek geldi, hem boşta hem yük altında)
  • _magnetar_ kullanıcısına yanıt
    Hocam redditte numpadli versiyonun geleceğinin onaylandığına dair postlar var. Yalnız bunlar Türkiye'ye gelir mi bilmiyorum.

Boşta çok ses çıkarması üzücü. Öyle bir yorum da görmemiştim. Boşta kaç derecede çalışıyor?

• Cihazın SSD'sini test ettim. Samsung'un 1TB'lık bir PCI express SSD'si var.

SSD: Samsung MZVLB1T0HBLR-000H1

CrystalDiskMark sonuçları:

Boştayken SSD'nin sıcaklığı 50 dereceydi. Test esnasında maksimum 78 dereceyi gördü. Sıcaklık SSDnin bulunduğu alanda hissedilir hale geldi. Performans değerleri muazzam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _magnetar_ -- 19 Ağustos 2020; 15:15:58 >

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.