Şimdi Ara

HP Omen 15 - 2020 Modelleri - Ryzen 7 4800H, i7-10750H, i5-10300H (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.063
Cevap
31
Favori
90.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @TheLordOfTheGames Hocam çok açıklayıcı olmuş. İlk yöntem aklıma yattı bayağı. Undervolt gibi bir şey aslında o da. Ellerine sağlık ilk mesajın başına ekledim.

@Bright like a Diamond Size gönderilen maildeki PDF'i açıp şartları okuyun. Orada belirtmişlerdir kesin. En kötü WP destek attı akşam 6'ya kadar cevaplıyor kısa süre içerisinde.

@mehmetmt Bana yardımcı olan arkadaşı PM attım.

@OHOHO Hocam oyun oynayacağı için çoğu kişi hep pilde kalacak zaten. Haftada bir falan normal kullanıp bitirmeniz bataryayı iyi olabilir. Ben de hep şarjda kullanıyorum ama şuan olduğu gibi öylesine nette takılacağım zaman kucağıma vs alıyorum, bugün bitirdim ilk kez uyarı verince taktım.

@paxal Ben de öyle bir durum yok. Aslında bekliyordum çıkar diye olmadı. Diğer arkadaşlar da cevap verirse daha net bir sonuç elde edersiniz.

• Işık sızması bende de yok , ekstra özen gösterilmiş gibi böyle sorunlara

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bf5 ve origins oynadım cpu 90 gpu 70 ten aşağıyı pek görmedi balance ve ultra ayarlarda sizde nasıl sıcaklıklar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bright like a Diamond kullanıcısına yanıt
    Ben warzone ve pubg de maximum 83 ü gördüm performans modunda ve ultra ayarlarda

• Batarya süresini de ölçtünüz mü 2 saat bile dayanmıyor normal işlerde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bright like a Diamond kullanıcısına yanıt
    Norma işler yaparken en iyi pil ömrüne getirin daha iyi idare eder

• Üstteki mesajımda ve ilk mesajda dediğim gibi turbo boost kapatırsanız batarya çok daha uzun gidiyor.

• i7 modelini kullanıyorum ben ama değerler çok da farklı değil hocam. Sorun yaratacak düzeyde değil lakin ısınıyor. Benim görebildiğim 'çözmüşler termal işini' gibi bir durum yok, çoğu laptop gibi. O yüzden biri sorduğunda belirtiyorum çünkü yine bu sorulardan anladığım kadarıyla bazı incelemelerden böyle bir izlenim elde etmişler. TLOTG hocamın da dediği gibi kapatıldığında FPS olarak çok fark etmiyorsa Turbo Boost kapatılabilir daha serin kalması için veya diğer yöntem uygulanabilir.

2 i7 incelemesinde bataryayı 3 saat civarı ölçmüşlerdi Balance modunda. İkisi de gaming laptopların bu amaçla çok kullanmadığını ama yine de bu sürenin az olduğunu belirtmişlerdi. Ben de benzer süreler aldım ve aynı düşüncedeyim.
  • Öncelikle cihazı alanlara hayırlı olsun, ben de bu cihazı 11850 TL'ye satın aldım ve şu an kargoda. Stok bitmişti, tekrar stoka girince kaçırmamak için kampanya araştırmadan sipariş verdim. Muhtemelen yarın gelecek ve bugün foruma girdiğimde bu konuyu gördüm. Bu cihazdan alan başka arkadaşların olduğunu görmek beni memnun etti ama HP değişim kampanyasını görünce kampanyayı kaçırdığım için moralim bozuldu. Fatura kesildikten sonra bu kampanyadan faydalanmanın hiçbir yolu yok mu? Ne yapmamı tavsiye edersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Recaizade-i Nabizade -- 16 Ağustos 2020; 19:44:32 >
  • Recaizade-i Nabizade kullanıcısına yanıt
    Maalesef. Kayıt yaptırdığınız tarihten sonra satın alınmış olması gerekiyor. Yani uğraşmak isterseniz geleni iade edip satıcıyla uğraşmanız gerekecek. Bir de benim gibi kredi kartından vs aldıysanız taksitli, onun geri ödemesi de taksitli oluyor, sonra laptopsız kalmayın.

Az para değil ama stok vs demişsiniz, iyice düşünün sonradan pişman olmayın derim.
  • KOSMERCAN kullanıcısına yanıt
    Hocam sepette 150 TL indirim kampanyası vardı şu an yok galiba. İade edip tekrar alırsam 12 bin TL'ye alacağım. Sepet indirimi olmadığı için HP iadesi ile koda vereceğim parayı da eklersek ancak 300 TL karım olacak. Nasıl hallederim bilemedim. 11200 TL'ye alanları görünce moralim bozuldu kendimi keriz gibi hissettim. Siz hangi kampanyalarla birleştirerek aldınız? Kampanyasız 12 bin liraya alacak olsaydınız gene bu cihazı alır mıydınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Recaizade-i Nabizade -- 16 Ağustos 2020; 23:40:59 >
  • Recaizade-i Nabizade kullanıcısına yanıt
    Hocam 300 lira evet az bir para değil ama keriz hissedecek bir durum yok, buradaki birçok kişi i5'lisini iadesiz aldı. Yalnız ben anlamadım 11.850'ye almışsınız, 12'ye alanları görünce derken 11 mi yazmak istediniz acaba? Ben aldığımda 12 idi, kendi hesabım olsun diye kupon işine girmedim. İade kampanyasına katıldım, 11.550'ye gelmiş olacak. Aldığımın ertesi günü 300 lira indirim yaptı GG, üstüne Kazananlar Kulübü üyeliğiyle alırsanız 11.150'ye geliyordu yaklaşık. Benim iade gibi bir şansım yok kredi kartı muhabbetinden dolayı ama uğraşır mıydım bilmiyorum.

Çok ufak paralar değil tabii ama uğraşmaya değer mi orası size kalmış. Ama keriz gibi hissedecek bir durum yok bence öyle düşünmeyin. 12 bine değer bir alet, ben de o şekilde yola çıkmıştım, denk geldim onu yaptım. 1 gün beklesem 300 daha gelecekti, şans işi.

11200 TL yazacaktım dalgınlıkla 12 bin yazmışım düzelttim hocam. Paylaştığınız bilgiler için ve moral için de teşekkür ederim Muhtemelen iade ile uğraşmam kullanırım cihazı Ürün hakkında baya bilgiler paylaşmışsınız ama ürün hakkında son olarak genel yorumunuz nedir?
  • Bir yandan sepete ekliyorum diğer yandan içimden bir ses alma masrafa girme diyor. Konudaki güzel yorumları okudukça alasım geliyor. Bakalım fiyat Bi tık daha inerse alacağım bende 😂

• quote:

Orijinalden alıntı: KOSMERCAN

Sonunda geldi.

İ7'li versiyonu alan var mı diye soran iki arkadaşı da ekledim. Kurulum bitince aklınızdakileri cevaplayabilirim.
    Hocam ben de biraz önce cihazımı kutusundan çıkardım ve windows 10 kurulumu yaptım. Şu anda ana güncelleştirmeleri yüklüyorum. Kafama takılan birkaç konu var.

1. Kurulum yaparken windowsun kurulacağı diski seçip ileri butonuna tıkladıktan sonra karşıma aşağıdaki ifadeyi içeren uyarı penceresi geldi.

"Diskteki yükleme için seçilmiş bölümler önerilen düzende değil. GPT disklerini yüklemeyle ilgili daha fazla bilgi için Microsoft web sitesine (www.microsoft.com) gidin ve GPT araması yapın.

Yüklemeye devam etmek istiyor musunuz?"

Ardından tamam butonuna bastım ve windows yüklemesi gerçekleşti. Sende de böyle bir durum oldu mu? Bende 5 veya 6 bölüm gözüküyordu o alanda. SSDnin parçalanması tavsiye edilmediği için bu uyarıyı almış olabilirim bilmiyorum. Ama diğer bölümler küçüktü. Kurulumun yapıldığı alan yaklaşık 950 GB idi.

2. Kurulum tamamlandıktan sonra ilk iş güncellemeleri kontrol ettim. Çok sayıda güncelleme çıktı ve otomatik yükleme başladı. Güncellemeleri indirirken 3-4 dk geçmesinin ardından mavi ekran verdi cihaz, yeniden başladı. Şimdi güncelleştirmeler yüklenmeye devam ediyor. Bir daha olur mu bilmiyorum. Yeni kurulumun akabinde mavi ekran almak biraz moralimi bozdu açıkçası.

3. Hoparlörler çalışmıyor sanırım sürücüsü yüklenmedi otomatik olarak. Bağlı hoparlör yok görünüyor. Aygıt yöneticisine baktığımda "Çoklu Ortam Ses Denetleyici", "PCI Aygıtı" ve "Microsoft Temel Görüntü Bağdaştırıcısı" kısımlarında ünlem işareti görünüyor. Sürücü ile ilgili olduğunu tahmin ediyorum. Güncelleştirmeler bittikten sonra bunlara bakacağım.

Bu konular hakkında yorumlarını beklerim. Bu durumlar başına geldi mi?

Düzenleme: Birkaç saat kullandım herhangi bir sorun olmadı. 3. maddede bahsettiğim sorunlar güncellemelerin tamamlanmasıyla kendiliğinden düzeldi. Eksik sürücüden kaynaklıymış, windowsa zaman verince kendisi hallediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _magnetar_ -- 17 Ağustos 2020; 4:36:16 >

• @ultimateFB Gerçekten pahalı aletler, ihtiyaç varsa bakın hocam yoksa hiç gereği yok. Zor zamanlardan geçiyoruz bence, gerek olmadıkça bu kadar paralar vermek - ekonomik durumuna da bağlı olarak elbette - çok mantıklı değil.

@Recaizade-i Nabizade Yani ben memnunum bayağı. Şuana kadar ki en büyük sıkıntılarım güç tuşunun delete tuşunun yanında olması, ekranın sol altındaki gözüme batan 144hz stickerı, ne bileyim metal veya plastik kısmının hafif iz bırakması mikrofiber bez ile geçmemesi tarzında sorunlar. Hep diyorum, soğutması ortalama yani diğer laptoplar gibi, ek bir özelliği yok ama alt kısmını hafif masanın kenarına verince bile oyunlarda 4-5 derece fark ediyor, üstüne daha önce konuştuğumuz gibi Turbo'yu da kapatınca iyice azaldı. Bir TUF serisindeki gibi büyük bir sorun falan değil kesinlikle. E tasarımı güzel, SSD çok geniş ve hızlı, klavye ekran 144hz IPS her şey iyiyken bayağı memnunum haliyle.

Diğer arkadaşlarda bir şeyler söylesin, pek alan olmadığı için bu tarz çok yorum yapmak durumunda kalıyorum, biraz rahatsız edici oluyor pahalı aletler, hep de övüyorum memnun olduğum için. :/ Ama az çok neyi iyi neyi kötü belli. Detaylı bir ilk hafta deneyimini ilk mesaja da ekledim, BURADAN DA okuyabilirsiniz.

@_magnetar_ İlk madde aynı şekilde oldu. Hatta başka bir şeyler daha demişti zannediyorum. Mavi ekranı tam hatırlamıyorum, güncelleştirme kısmında abim başındaydı PC'nin. Sorarım yarın ama söylerdi herhalde olsaydı, W10'da olabiliyor böyle şeyler. Bir sorun olsa bile ben cihaz ile alakalı olduğunu sanmıyorum. Son dediğiniz madde olmadı. Eğer devam ederse Aygıt Yöneticisi > Ses denetleyicileri > Realtek High Def. Audio olmalı, sağ tıklayıp sürücüyü güncelleştir yapın bi, olmazsa yine araştırırız. Hayırlı olsun.
    ---
    Yalnız şaka maka laptop o eski forumda takılma ruhumu geri getirdi. Mailleri, bildirimleri hemen istediğim yerden kontrol etmek, kasılmadan yazmak falan ne güzel bir şeymiş. 14 sene masaüstü kullanınca böyle oluyor demek ki. Tek sorun kendi evimde olmadığım için rahat sandalye olmaması. Standın yanında laptop masaları da bakınıyorum, tatlı şeylermiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KOSMERCAN -- 17 Ağustos 2020; 4:6:25 >

3. maddede belirttiğim sorunlar tahmin ettiğim gibi sürücü kaynaklıymış. Güncellemeler bitince kendiliğinden düzeldi, herhangi bir işlem yapmama gerek kalmadı. Mavi ekran da birkaç saatlik kullanımda bir daha oluşmadı.

Disk Yönetimine girdiğimde 6 adet disk görünüyor. Bir anormallik var mı emin değilim.

HP Omen 15 - 2020 Modelleri - Ryzen 7 4800H, i7-10750H, i5-10300H

• quote:

Orijinalden alıntı: KOSMERCAN

@ultimateFB Gerçekten pahalı aletler, ihtiyaç varsa bakın hocam yoksa hiç gereği yok. Zor zamanlardan geçiyoruz bence, gerek olmadıkça bu kadar paralar vermek - ekonomik durumuna da bağlı olarak elbette - çok mantıklı değil.

@Recaizade-i Nabizade Yani ben memnunum bayağı. Şuana kadar ki en büyük sıkıntılarım güç tuşunun delete tuşunun yanında olması, ekranın sol altındaki gözüme batan 144hz stickerı, ne bileyim metal veya plastik kısmının hafif iz bırakması mikrofiber bez ile geçmemesi tarzında sorunlar. Hep diyorum, soğutması ortalama yani diğer laptoplar gibi, ek bir özelliği yok ama alt kısmını hafif masanın kenarına verince bile oyunlarda 4-5 derece fark ediyor, üstüne daha önce konuştuğumuz gibi Turbo'yu da kapatınca iyice azaldı. Bir TUF serisindeki gibi büyük bir sorun falan değil kesinlikle. E tasarımı güzel, SSD çok geniş ve hızlı, klavye ekran 144hz IPS her şey iyiyken bayağı memnunum haliyle.

Diğer arkadaşlarda bir şeyler söylesin, pek alan olmadığı için bu tarz çok yorum yapmak durumunda kalıyorum, biraz rahatsız edici oluyor pahalı aletler, hep de övüyorum memnun olduğum için. :/ Ama az çok neyi iyi neyi kötü belli. Detaylı bir ilk hafta deneyimini ilk mesaja da ekledim, BURADAN DA okuyabilirsiniz.

@_magnetar_ İlk madde aynı şekilde oldu. Hatta başka bir şeyler daha demişti zannediyorum. Mavi ekranı tam hatırlamıyorum, güncelleştirme kısmında abim başındaydı PC'nin. Sorarım yarın ama söylerdi herhalde olsaydı, W10'da olabiliyor böyle şeyler. Bir sorun olsa bile ben cihaz ile alakalı olduğunu sanmıyorum. Son dediğiniz madde olmadı. Eğer devam ederse Aygıt Yöneticisi > Ses denetleyicileri > Realtek High Def. Audio olmalı, sağ tıklayıp sürücüyü güncelleştir yapın bi, olmazsa yine araştırırız. Hayırlı olsun.
    ---
    Yalnız şaka maka laptop o eski forumda takılma ruhumu geri getirdi. Mailleri, bildirimleri hemen istediğim yerden kontrol etmek, kasılmadan yazmak falan ne güzel bir şeymiş. 14 sene masaüstü kullanınca böyle oluyor demek ki. Tek sorun kendi evimde olmadığım için rahat sandalye olmaması. Standın yanında laptop masaları da bakınıyorum, tatlı şeylermiş.
    turbo modu nasıl kapatabilirim

• P0yrazz kullanıcısına yanıt
    @TheLordOfTheGames hocamın dediği gibi yaptım ben, ThrottleStop'ı BURADAN indirin. Exe'yi açıp ben de işaretli olan Disable Turbo'yu işaretleyin, Save deyin. Ben PC'yi yeniden başlatıp tekrar açtım programı emin olmak için, öyle yapabilirsiniz.

HP Omen 15 - 2020 Modelleri - Ryzen 7 4800H, i7-10750H, i5-10300H

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KOSMERCAN -- 17 Ağustos 2020; 13:25:11 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.