< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Hp Omen 15 i7-10750h, 2070 MaxQ, 144Hz [İndirim Sona Erdi] (14. sayfa)
-
-
Hocam aldığınız laptop gayet iyi bence. İyice düşünün.
Bu arada Acer eğer Helios 300 ise ondaki ekran kartı 90W RTX 2060 var. Legion'da 80W var. HP'deki RTX 2070 80W fakat boost ile 100W oluyor diyorlar. Ben direk HP'ye sormuştum bu konuyu RTX 2060 için 80-90W olduğunu söylemişlerdi. Kullanıcılar HWInfo'dan bakarak yapıyorlar fakat tutarlı mı bilmiyorum. Şunu da söylemem lazım RTX 2070 Max-Q 80W ile RTX 2060 80W arasında en az %10 en fazla %20-30 civarında fark vardır. Elimde tam benchmark puanları yok. Legion 5'in time spy puanı 6369. Eğer internette time spy puanı bulursanız laptopların puanlarını tahmini olarak kıyaslayabilirsiniz.
-
tam 4 gündür surekli kıyaslama ve bench. skorlarini izliyorum takip ediyorum. Artik cigerim söndü takip etmekten dostum. Canımı sıkan bi kac madde var bahsettigim gibi
-Numpad yok.
-2060 ayarinda bir kart 2070 maxq.
-Batarya performansı berbat diyorlar 2 saat bile gitmiyor diyen arkadaş gördüm
-ısınma ve buna bağlı fan gürültüsü
-2.5 sata yuvasi olmaması
-3 çıkışlı tasarim ( muadilleri 4 cikisli hava delikli)
şimdi düşünüyorum helios 300 daha mi gürültüsüz hayir degil ama 92 lere kadar da çıkmıyor cpu.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
90 üzerine çıkmayan 10. Nesil i7 yok, Helios da alsanız, Legion da alsanız Omen de alsanız hepsi çıkacak. Undervolting yapmak zorunda kalacaksınız...
RTX 2070 Max-Q'nun 2020 Refreshed versiyonunun benchmark skorunu bulabildiniz mi hocam? Ben bulamamıştım.
Helios 300'ün iyi olduğunu duymuştum. Hatta onda standart 90W'lık RTX 2060 modeli var. 80W'lık modele göre en fazla %15 civarı bir fark var.
Tamamen size kalmış. Ben olsam cihazı açıp kullanırdım. En fazla undervolt yaparsınız veya turboyu kapatırsınız 90 üstüne çıkmaz. Acer Türkiye'de çok iyi bir marka değil sanırım.
-
merhaba bu yeni omen lerin model no ları farklı ama configleri aynı neden böyle örneğin ek0003nt ile ek0005nt herşeyi aynı aşağıdaki linkteki makineye bakıyorum benzerini 11-12 k bandında alan olmuş ek0005nt alınabilir mi bir de, beklediğimiz gibi çıkmazsa amazon a iade de sıkıntı yaşarmıyım o var aklımda
-
Birinde Windows 10 Home var diğerinde FreeDOS
Amazon’da iade sorunu çıkmaz...
Arkadaşlar geldigi gibi kapali kutu satacagim ilgilenenler olursa PM atsin
quote:
Orijinalden alıntı: Hicks
90 üzerine çıkmayan 10. Nesil i7 yok, Helios da alsanız, Legion da alsanız Omen de alsanız hepsi çıkacak. Undervolting yapmak zorunda kalacaksınız...hocam bu Undervolting nedir ne işe yarar nasıl yapılır
-
http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&m=145634953
quote:
http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&m=145634953bilgisayardan kullanıyorum ve link e tıkladığımda gelmiyor birşey ama
bide genel olarak bu bilgisayarı alanlar win 10 hangi sürüm ile kurulumu yaptınız? 2004 sürümü ile bir türlü boot edemedim.
-
quote:
Hiç bir mobil 10. nesil i5/i7 işlemci thermal throttling yapmadan çalışmaz, yani hem çok ısınır hem de soğumak için kendini yavaşlatır. Kendini her yavaşlattığında da oyunda takılma olur. Bu işin çözümü undervolt yapmak ya da power limit düşürmektir. Böylece çok az performans kaybı ile ısıyı ciddi anlamda düşürürsünüz ve throttling'e de takılmazsınız, daha akıcı bir oyun deneyiminiz olur.
Bu işin markası modeli yok maalesef, tüm marka modellerde bu durum aynı, internette undervolting diye aratırsanız biraz bu işi bilen herkesin bu işlemi yaptığını görürsünüz.
2020 Omen serisinde undervolting mümkün değil, bir güvenlik açığı sebebi ile BIOS dan engelli. Dolayısı ile voltajı düşüremiyoruz ama yapabileceğimiz turbo için power limiti kısıtlamak. i7 10750H için konuşursak; CPU en çok ısındığı an olan turbo yaptığı anda harcayacağı gücü kısıtlayacağız, böylece 5.0Ghz.çıkamayacak ama 4.5-4.6 Ghz. (anlık olarak aktif çekirdek sayısına göre değişir) civarında kalacak, bu değer de 10-15 dereceye yakın ısı kaybı yaratacak ayrıca ciddi anlamda fan sesini engelleyecek. Bunu da basitçe ThrottleStop ile yapacağız:
ThrottleStop 9.2'yi indirme linki:https://www.techpowerup.com/download/techpowerup-throttlestop/
Zip'ten bir klasöre çıkart. Açınca ilk pencerede sadece "Speed Shift - EPP", "BD PROCHOT", "SpeedStep" ve "C1E" işaretli olsun, sonra "Options" tuşuna bas, "Start Minimized" ve "Minimize on Close" işaretle diğerleri olduğu gibi kalsın. "OK" tuşuna bas ana ekrana dönünce "TPL" tuşuna bas, "Turbo Boost Power limits" altında sağda 2 kutu var, mevcut değerleri bir yere kaydet, sonra üsttekini 35 alttakini 45 yap. "OK" tuşuna bas. Ana ekranda "Turn On" ve "Save" tuşuna bas ve programı kapat. Program arkada çalışır. Bilgisayarı yeniden başlatırsan sadece ThrottleStop'u çift tıkla yeter, direk çalışır. Zip'ten çıkarttığın klasörü unutma, her yaptığın değişiklik o klasör içinde "ThrottleStop.ini" dosyasında tutulur. Bu dosyayı silip sistemi yeniden başlatırsan tüm ayarlar ilk haline döner.
Otomatik Windows açılınca çalışsın dersen aşağıdakileri yap:https://www.repairwin.com/how-to-start-throttlestop-at-windows-startup/
Alıntıları Gösterheralde bassettiğin konu bu inceliyorum bilgilendirme için cok saol
-
Evet bu
quote:
Birinde Windows 10 Home var diğerinde FreeDOS
Amazon’da iade sorunu çıkmaz...sipariş verdim yarın gelecek görünüyor teşekkürler bilgi için
-
Kaça aldınız? Aşağıda mesajını paylaştığım arkadaş 12000’e aldı, kutusunu açmadan satacak benzer fiyattan:
http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&m=146027893
Aynen kapalı kutu hiç acmadan vereceğimquote:
Kaça aldınız? Aşağıda mesajını paylaştığım arkadaş 12000’e aldı, kutusunu açmadan satacak benzer fiyattan:
http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&m=146027893
15k gitti ek0005 i aldım umarım pişman olmam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hangi versiyon maxq mu hocam birde 15.000 çok değil mi? iade yada iptal edebilirsinquote:
Orijinalden alıntı: Glasus15k gitti ek0005 i aldım umarım pişman olmam
quote:
Orijinalden alıntı: Glasus15k gitti ek0005 i aldım umarım pişman olmam
Direk iptal edip arkadaşın sattığını alın 3000 lira çok büyük fark aynı cihaz için...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X