Şimdi Ara

Hp Omen 15 i7-10750h, 2070 MaxQ, 144Hz [İndirim Sona Erdi] (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
423
Cevap
4
Favori
18.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

yani işte bunların hepsi ısındığına göre benim için kıstas maddeler şunlar

Panel kalitesi (renk gamutu bakımından)

Tn panel olmayacak hatta Ips e yakın Tn lafı hikaye alakası yok..

vasat bir ses kalitesi olmayacak

rgb olacak ama per key tarzı olmasada olur

gaming bakıyoruz ama öyle uçuk derecede kalın/ağır olmayacak çok slim de olmayacak yani altın oran :)

işyerine bir keresinde raider ı götürmüştüm 10 kişiden 9 u dönüp bakıyordu o nasıl alet diye yani hp nin elitebook serisi gibi ne çok business gözüküyecek nede raider gibi rengarenk gözükecek orta karar birşey yani

ben işim gereği çok yazı yazıyorum klavye hissiyatı iyi olacak küçük tuş istemiyorum

iyi bir servis ağı ve yetkili servisi olacak

yazılımları iyi olacak bios güncellemesi, firmware vs tek bir arayüzden görebileceğim ve güncel olacak

upgrade edilebilirliği kolay olacak

birde ben de raider varken 256ssd 1tb harddisk vardı bu 256ssd bana yetmiyordu oyunların çoğu harddisk te bunu da tutup 5400 rpm yapmışlar makine hızlı koşuyor ama biri sırtından geri çekiyor gibi sürekli takılma harddisk okumaları vs bu yüzden 1 tb nvme ssd lazım

yukarıdaki kriterlerde ne var :) fiyat 15k yı geçmesin (16gb ram ve 2060 dan yüksek bir kart)

• quote:

Orijinalden alıntı: Glasus

yani işte bunların hepsi ısındığına göre benim için kıstas maddeler şunlar

Panel kalitesi (renk gamutu bakımından)

Tn panel olmayacak hatta Ips e yakın Tn lafı hikaye alakası yok..

vasat bir ses kalitesi olmayacak

rgb olacak ama per key tarzı olmasada olur

gaming bakıyoruz ama öyle uçuk derecede kalın/ağır olmayacak çok slim de olmayacak yani altın oran :)

işyerine bir keresinde raider ı götürmüştüm 10 kişiden 9 u dönüp bakıyordu o nasıl alet diye yani hp nin elitebook serisi gibi ne çok business gözüküyecek nede raider gibi rengarenk gözükecek orta karar birşey yani

ben işim gereği çok yazı yazıyorum klavye hissiyatı iyi olacak küçük tuş istemiyorum

iyi bir servis ağı ve yetkili servisi olacak

yazılımları iyi olacak bios güncellemesi, firmware vs tek bir arayüzden görebileceğim ve güncel olacak

upgrade edilebilirliği kolay olacak

birde ben de raider varken 256ssd 1tb harddisk vardı bu 256ssd bana yetmiyordu oyunların çoğu harddisk te bunu da tutup 5400 rpm yapmışlar makine hızlı koşuyor ama biri sırtından geri çekiyor gibi sürekli takılma harddisk okumaları vs bu yüzden 1 tb nvme ssd lazım

yukarıdaki kriterlerde ne var :) fiyat 15k yı geçmesin (16gb ram ve 2060 dan yüksek bir kart)

Anlatmak istediğim tamamen bu ve bu bizi tek cihaza yönlendiriyor. :)

+1 yıl garanti uzatma imkanını da ekleyebiliriz...

Bu arada HP ile görüştüm, Omen 2020 15-ek0002nt 3A694EA için konuşursak, RAM, SSD upgrade işlemleri, CPU/VGA thermal macun değişimi gibi işlemler siz yaparken cihaza zarar vermediğiniz sürece garantiyi bozmuyormuş.

Aşağıda da cihazın nasıl söküleceği ile ilgili resmi HP Support videosu:

00:00 - Introduction

00:09 - Base Enclosure

01:11 - M.2 Solid State Drive

02:30 - Battery

03:22 - Memory Module

04:17 - Left Speaker

05:21 - SD Card Reader Board

06:22 - Heat Sink

08:15 - DC-in Connector

09:31 - System Fans

11:22 - USB Board

13:01 - RJ-45 Bracket

13:34 - System Board

16:40 - Right Speaker

17:32 - IR Board

18:46 - Touchpad

20:44 - Top Cover with Keyboard

23:56 - Display Bezel

25:21 - Display Panel

27:50 - Hinges

30:22 - Webcam

31:42 - LVDS cable

33:09 - Wireless LAN Antennas

Aslında 16 GB. her şeye şu an yetiyor ama ben MSFS 2020 oynadığım için 32 GB. RAM taktım, işe yaradı da...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hicks -- 16 Ekim 2020; 12:22:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hicks

Anlatmak istediğim tamamen bu ve bu bizi tek cihaza yönlendiriyor. :)

+1 yıl garanti uzatma imkanını da ekleyebiliriz...

Bu arada HP ile görüştüm, Omen 2020 15-ek0002nt 3A694EA için konuşursak, RAM, SSD upgrade işlemleri, CPU/VGA thermal macun değişimi gibi işlemler siz yaparken cihaza zarar vermediğiniz sürece garantiyi bozmuyormuş.

Aşağıda da cihazın nasıl söküleceği ile ilgili resmi HP Support videosu:

00:00 - Introduction

00:09 - Base Enclosure

01:11 - M.2 Solid State Drive

02:30 - Battery

03:22 - Memory Module

04:17 - Left Speaker

05:21 - SD Card Reader Board

06:22 - Heat Sink

08:15 - DC-in Connector

09:31 - System Fans

11:22 - USB Board

13:01 - RJ-45 Bracket

13:34 - System Board

16:40 - Right Speaker

17:32 - IR Board

18:46 - Touchpad

20:44 - Top Cover with Keyboard

23:56 - Display Bezel

25:21 - Display Panel

27:50 - Hinges

30:22 - Webcam

31:42 - LVDS cable

33:09 - Wireless LAN Antennas

Aslında 16 GB. her şeye şu an yetiyor ama ben MSFS 2020 oynadığım için 32 GB. RAM taktım, işe yaradı da...

Alıntıları Göster
    Pil süresi hakkkinda bilgi verirmisin bir de msfs de sicaklik durumu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ssbrutality

Pil süresi hakkkinda bilgi verirmisin bir de msfs de sicaklik durumu

Alıntıları Göster

Pil için net bir şey söyleyemem, sadece Internet vs. kullanımında 4 saat gidiyor ama yük verip oyun falan denemedim, 2 saati geçmeyeceğini sanıyorum. Güç ayarı yapmadım ama CPU/GPU güç ayarlarını yaparsan yüksüz kullanımda 1 saat daha eklenir üzerine tahminim, dediğim gibi ihtiyaç duymadığım için denemedim.

ThrottleStop ile 45/55 PowerLimit ile MSFS2020'de 80 derece alında kalıyorum işlemcide, dolayısı ile fan sesi de olmuyor. GPU zaten hiç bir şartta ısınmıyor 65'i geçtiğini görmedim desem yeridir. Bu şartlarda Ultra ayarlarda 35-40 FPS alıyorum, biraz ince ayar ile 50 FPS mümkün oluyor.

• quote:

Pil için net bir şey söyleyemem, sadece Internet vs. kullanımında 4 saat gidiyor ama yük verip oyun falan denemedim, 2 saati geçmeyeceğini sanıyorum. Güç ayarı yapmadım ama CPU/GPU güç ayarlarını yaparsan yüksüz kullanımda 1 saat daha eklenir üzerine tahminim, dediğim gibi ihtiyaç duymadığım için denemedim.

ThrottleStop ile 45/55 PowerLimit ile MSFS2020'de 80 derece alında kalıyorum işlemcide, dolayısı ile fan sesi de olmuyor. GPU zaten hiç bir şartta ısınmıyor 65'i geçtiğini görmedim desem yeridir. Bu şartlarda Ultra ayarlarda 35-40 FPS alıyorum, biraz ince ayar ile 50 FPS mümkün oluyor.

Alıntıları Göster
    Power limit devre dışı olsaydi ki denemişsindir diye düşünüyorum 90 C 'yi geçti mi diye sormak istiyorum bazi ekran görüntüleri var onları eklemek istiyorum Hp Omen 15 i7-10750h, 2070 MaxQ, 144Hz  [İndirim Sona Erdi] Hp Omen 15 i7-10750h, 2070 MaxQ, 144Hz  [İndirim Sona Erdi] Hp Omen 15 i7-10750h, 2070 MaxQ, 144Hz  [İndirim Sona Erdi] Hp Omen 15 i7-10750h, 2070 MaxQ, 144Hz  [İndirim Sona Erdi]

araya helios 300 pil ve sıcaklık degerlerini de sıkıştırıyorum :)

• yani bu pil mantığı kişiden kişiye göre değişir ben mesela hiç bakmam pil meselesine benim ağırlıklı kullanım alanı ev için canım sıkılıyor odamdan balkona çıkarıyorum bazen salona getiriyorum, ve hep prizde desktop da yapardım bu paraya ama sürekli kasa, monitor mu söküp taşıyayım birde şöyle birşey var diyelim ki 6 saat normal işlemler için yani webde gezinme,e-book, okuma ofis işleri için felan hangi gaming olursa olsun bu aleti bu tip sebepler için sürekli gezdirmem yanımda bir ipad aldım nereye gidersem yanımda canım oyun oynamak isterse ve pc den uzaksam steam client üzerinden tablette oyun açıyorum ama galiba omen ler de kendine has remote play var sanki öyle birşey gördüm

• Agirligin berbat olduğunu falan söylemişler ama helios ve msi bu konuda cok daha ağırlar. herşey dahil paket 2.66 KG omen. bir diğer test de de 6.42 pil suresi almis helios. tabi zephyrus g14 11.4 saat pil suresiyle lider

• quote:

Orijinalden alıntı: ssbrutality

Power limit devre dışı olsaydi ki denemişsindir diye düşünüyorum 90 C 'yi geçti mi diye sormak istiyorum bazi ekran görüntüleri var onları eklemek istiyorum

araya helios 300 pil ve sıcaklık degerlerini de sıkıştırıyorum :)

Alıntıları Göster

PowerLimit olmadan geçiyor 90'ı tabiiki, günlerdir söylüyorum, 90'ı geçmeyen 10750H ve üstü yok... Tam yükte geçmediğini iddia eden ya PL ya UV yapıyordur.

• Hicks kullanıcısına yanıt

bunu gördüğüm iyi oldu teşekkürler bu arada ben sadece Omen için değil belirli uç noktaki cihazlar hariç tüm gaminglerin turbo açıkken bir frenleme yapılmadan 90-95 arası değerleri göreceğini düşünüyorum ha bu değerlde ne kadar sabit kalır anlık mı yaşar yada raider 90'ı 1 saatte görür omen 15 dk da görür, oda sıcaklığı nedir. havalandırma şartları vs bunlar hep (değişken) etkenler ben raider da 90 ı geçtikten sonra hiçbir makinenin değerlerine güvenmem artık

• ssbrutality S kullanıcısına yanıt

Ayrıca bu cihazları "Zephyrus G14" ile karşılaştırmak ne kadar adil?

• quote:

Alıntıları Göster

bende sırf flight sim için aldım desem yeridir. ama 35-40 fps min kaç fps görüyor özellikle gece şehir üzerinde uçarken ağır lighting gelince ne yapıyor makine eğer 35 altına inmiyorsa çok iyi bu oyun için

• quote:

Orijinalden alıntı: Glasus

bende sırf flight sim için aldım desem yeridir. ama 35-40 fps min kaç fps görüyor özellikle gece şehir üzerinde uçarken ağır lighting gelince ne yapıyor makine eğer 35 altına inmiyorsa çok iyi bu oyun için

Alıntıları Göster

Ben de sırf MSFS 2020 için aldım, ilk MSI GL65 almıştım, onu iade edip bunu aldım.

Anlık nadir 20 altına düşüyor ama ilk pist başında falan. RAM'i 32 GB. upgrade ettiğimden beri (Newyork üzerinde 19GB civarı RAM kullandığını gördüm.) micro stuttering olayı bitti, ben çok memnun bir şekilde oynuyorum. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hicks -- 16 Ekim 2020; 13:53:19 >

ram e abanacağını tahmin etmiştim neyse makine yi iade etmezsem 32 yaparım :) yada shadow kaplamaları kaç gb acaba ordan kısarım görüntü 4096 nın üzerinde gibi ultra da

• Ekran renk gamutu ile ilgili yanlis bi bilgi var sanirim youtube da rakamlar oldukca düşük ne düşünüyorsunuz bu konuda Hp Omen 15 i7-10750h, 2070 MaxQ, 144Hz  [İndirim Sona Erdi] Hp Omen 15 i7-10750h, 2070 MaxQ, 144Hz  [İndirim Sona Erdi]

Bu da 300 Hz icin ekran degerleri

Hp Omen 15 i7-10750h, 2070 MaxQ, 144Hz  [İndirim Sona Erdi]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssbrutality -- 16 Ekim 2020; 14:59:45 >

• bu da 300 Hz icin degerler Hp Omen 15 i7-10750h, 2070 MaxQ, 144Hz  [İndirim Sona Erdi]

• Amd Cpu icin termal sogutucu görünümü

intel cpu icin termal sogutucu görünümü

• All that vivid coloration is a result of the panel’s color reproduction capabilities. The Omen 15 registered 71.8% of the DCI-P3 color gamut. It’s much more colorful than the 64.4% mainstream gaming laptop average, the Strix G15 (46%) and the Nitro 5 (45%). However, the G5 15 was just a bit more vivid at 76.6%.

ben bu linkten bakmıştım

https://www.laptopmag.com/reviews/hp-omen-15-2020

başka bir sitede aşağıdaki bilgi

The Omen 15's 144Hz anti-glare screen is plenty bright and colorful—HP rates it for 300 nits and 72 percent coverage of the NTSC gamut. It also offers wide viewing angles so the picture never washes out. The panel lacks support for frame-rate-smoothing technologies such as G-Sync or FreeSync, but these are rarely seen outside of much more expensive gaming notebooks.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Glasus -- 16 Ekim 2020; 15:28:48 >

• bestbuy da kullanıcı aşağıdaki yorumu yapmış 2070 max-q nun super diyor :) iyice kafam karıştı

I was never a big fan of gaming laptops, they have many limitations. You can either have portability or performance. Not both. BUT this laptop changes that for me. I have a desktop with Ryzen 5 3600 and GTX 1660Ti. This laptop outperforms my gaming desktop. Wow! The i7-10750H has almost the same performance as my R5 3600 and the 2070 Super Max-Q (yes, its a SUPER) is about 25%+ more powerful than the 1660 Ti. One more thing that stopped my from buying a gaming laptop was dim screens. Gaming laptops always have had less than 250 nits screens. This one has 300 nits with 144 Hz and G-Sync. So its very comfortable to use this laptop at a cafe where there is some sunshine coming in. No problems there. The keyboard. It does not have a number pad and its looks much like a TKL keyboard. The arrow keys and then the Home, End, Delete and Insert keys are placed at the most comfortable places ever. As a programmer, I really appreciate the placement of these keys. The only problem I had with this laptop was track pad. Its a very nice track pad but there was just this rattle when tapping it. So, I opened the laptop and placed a piece of paper under it. And now, no more rattle. Its a perfect laptop for me. The thermals are also amazing. I stayed under 80 C when playing Assassins Creed Odyssey at Ultra settings while getting 60 FPS average. And with G-Sync it was totally flawless and very enjoyable experience. I am just in love with this laptop. I guess, it is time to get rid of my desktop :)

garip bir durum var hp bir pazarlama hatası mı yapıyor bunda aslında düz max-q gibi tdp değerlerinde çalışan bir rtx2070 yok super max-q gibi değerler yakalıyormuş yoksa başka yutdışında ki ler başka bir spec e mi sahip

The specs list this as having a 2070 max Q. if you go look online, you will see that a 2070 max Q is a terrible card that underperforms a "full" 2060. I had the 2060 model of the Omen and read a review on this page that suggested going for this one instead, and boy were they correct! As others have pointed this out, this is in fact a 2070 SUPER MAX Q and not only that, but in fact it can easily go over its power limit of 90w (mine goes up to 135w but is often hanging around 105w). i have compared the specs to other laptops i've tried, and it often outperforms a "full" 115w 2070 by 10% or so, at a fraction of the thermals. Whoever wrote the listing for this needs to correct it immediately, because a 144hz GSYNC screen with a 1TB NVME drive (samsung!) and a 2070 SUPER max q for this price is almost a steal. The listing being so mistaken is a big deal because at this price range, you will see many 2070 laptops that don't even have a 1tb NVME and GSYNC and you'd think those are better. they are not, especially not when you consider the insane amount of thermal headroom this one has (never goes past 75~80C on CPU, 65 on GPU)

Summary: Great Laptop for gaming as well as video editing and 3D rendering. Looks nice as well. I would recommend for sure. Pros: - The laptop marketing states it has a RTX 2070 Max-Q, however after actually checking it out, it has a RTX 2070 Super Max-Q. Not sure why they wouldn't market this, but definitely a plus. I'm not complaining. - The design is very sleek, would fit well in a work place environment. - Speakers are surprisingly good, many reviewers online I feel were downplaying this quality of the speakers. Not top tier but much better than the typically laptop speaker. - Keyboard is 4-Zone RGB. Do what you will with that information. For me I like just keeping the entire keyboard one colour, so I'm glad they chose this to keep the price down. - Tons of fan control through the OMEN software. - Screen is 144hz, and very bright. Read some people being concerned it doesn't have enough nits, but I never have it on full brightness for what it's worth. Cons: - When closed, a part of the display flexes; like a lot. However if you are cognizant of this issue you can avoid this. Avoid putting it in a backpack with a bunch of random shaped objects, textbooks should be fine, but use your best judgement. It's a really expensive machine, so treat it as such. - The cooling vents are massive, which isn't really a con, but if you plan on working/playing in a very dusty area or have a ton of pets, just be aware you may have to dust it off more frequently to avoid getting pet hair in the vents. - The trackpad feels pretty cheap to me, which isn't a deal breaker but definitely a con. If this is the only gripe you have with the laptop, get the laptop. If you plan on using this thing for gaming or work, you'll be using a mouse 99% of the time anyways. If you plan on using this laptop with the trackpad most of the time, chances are your workload doesn't justify purchasing this laptop. - Fans can get extremely loud on auto, even when just idling. During conference calls I need to set it to low. Not a big deal but yeah. - Battery life is low. But every high performance laptop will be the same. 99% of the time it's either plugged at the office or at home. Conclusion: I got this laptop as it does everything I want extremely well, and any con isn't a big deal to me, as it can be avoided or is a non-factor anyways. Of course everyone is different, so check out some more reviews on Youtube or online, to get multiple perspectives on this device. Good luck!

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.