Şimdi Ara

Hp Omen 15 i7-10750h, 2070 MaxQ, 144Hz [İndirim Sona Erdi] (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
423
Cevap
4
Favori
18.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Glasus

bestbuy da kullanıcı aşağıdaki yorumu yapmış 2070 max-q nun super diyor :) iyice kafam karıştı

I was never a big fan of gaming laptops, they have many limitations. You can either have portability or performance. Not both. BUT this laptop changes that for me. I have a desktop with Ryzen 5 3600 and GTX 1660Ti. This laptop outperforms my gaming desktop. Wow! The i7-10750H has almost the same performance as my R5 3600 and the 2070 Super Max-Q (yes, its a SUPER) is about 25%+ more powerful than the 1660 Ti. One more thing that stopped my from buying a gaming laptop was dim screens. Gaming laptops always have had less than 250 nits screens. This one has 300 nits with 144 Hz and G-Sync. So its very comfortable to use this laptop at a cafe where there is some sunshine coming in. No problems there. The keyboard. It does not have a number pad and its looks much like a TKL keyboard. The arrow keys and then the Home, End, Delete and Insert keys are placed at the most comfortable places ever. As a programmer, I really appreciate the placement of these keys. The only problem I had with this laptop was track pad. Its a very nice track pad but there was just this rattle when tapping it. So, I opened the laptop and placed a piece of paper under it. And now, no more rattle. Its a perfect laptop for me. The thermals are also amazing. I stayed under 80 C when playing Assassins Creed Odyssey at Ultra settings while getting 60 FPS average. And with G-Sync it was totally flawless and very enjoyable experience. I am just in love with this laptop. I guess, it is time to get rid of my desktop :)

bu farkli G-synch modeli var super. maxq nun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• ssbrutality S kullanıcısına yanıt

Intel işlemcili laptoplarda eğer ultrabook veya ona benzer tipte işlemciler kullanılıyorsa pil ömrü uzun olmayacaktır. Gaming laptop olarak Razer Blade veya Gigabyte Auros'un bataryaları iyiydi ama onların da fiyatları malum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

bir an heyecanlandım :) belki kutudan supriz çıkar bu arada gelmiş cihaz eve akşam kurcalarım artık

• Glasus kullanıcısına yanıt
    Burada yazanlar doğru, 135w ben de gördüm:

Hp Omen 15 i7-10750h, 2070 MaxQ, 144Hz  [İndirim Sona Erdi]

• Makineyi az biraz kurcaladım öncelikle çok şaşırdım özellikle kasa kalitesine öyle resimde durduğu gibi değil, ve parmak izinin hemen kaybolması bu raider da yoktu nereyi ellesem olduğu gibi izler dururdu gene raider la kıyaslayacak olursak özellikle menteşeler daha sağlam bir hissiyat verdi makine ağır ama tamamiyle plastik değil bu şuan omen den yazıyorum şaşırtıcı derecede güzel bir klavye hissiyatı var öyle tak tuk sesler çıkmıyor yazmak keyifli bana macbook pro yu anımsattı raider da tuşlar daha sert ve sesliydi klavye de tek beğenmediğim nokta o power tuşu oraya mı konur birader yapsana ayrı bir yere bir de tam delete tuşunun yanına koymuşlar :) rgb aydınlatmaya gelirsek beyaz renk seçiyorum mavimsi oluyor neyse önemli değil dedim geçtim touchpad gayet iyi ve zaten touchpad e tuş koyduklarında gıcık oluyorum bunda yok istenilen bölgeye hafif bastır hoop açılsın öyle çok sert basırmaya da gerek yok tam ayarında olmuş biraz daha büyük olsaymış tam macbook gibi diyecektim geçtik bunu da gelelim en en çok şaşırdığım noktaya panel harika renkler, keskinlik yansıma oranı vs mükemmel bu kadar beklemiyordum raider de ufak dokunuşlarla renk ölçekleri ile oynardım bunda gerek duymayacağım sanırım 300 nit gayet yeterli henuz aydınlık ortamda tam bakamadım ama iyi görünüyor gelelim ilk bakışta gördüğüm minik sorunlara makine boşta hafif bir fan sesi veriyor tamamen sessiz değil ama rahatsız edici de değil kötü noktaya gelirsek ses çıkışları ortalama olmuş yada ben hem mac hemde raider ın giant speaker larına alıştım ondan mıdır bilemem ama çok garip sesleri çok temiz ve detaylı veriyor ama birşeyler eksik gibi ona peki bass kalitesi... bu güzelim pırıl pırıl ses netliği veriyorsun ama basslar garip, ama özellikle akustik müziklerde bu berraklığı ve ses çeşitliliğini sevdirdi bana raider da duyamadığım bazı sesleri bunda duyuyorum tabi oyuncu pc yaklaşan adamın ayak seslerini hemen verecek ya detay var ama ne bileyim biraz daha büyük hoparlor kulanılsaydı tadından geçilmezdi. gelelim herkesin merak ettiği sıcaklıklara henuz frenleme yapmadım birkaç gün yeni alınmış araba gibi motoru açacağım sadece rome total war ı indirebildim bu kadar vakitte bir 20 dk kadar bakabildim bingo 90'a yaklaşıyor ama birşey müdahele ediyormuş gibi geri sekiyor ağırlıklı 85-86 derecelere sabitliyor yani turboyu kapatsak 70-75 lerde olacak şu konu önemli alet ısınabilir ama ne kadar zamanda soğur yine şaşırdım hızlı soğutuyor ama malum fan sesi uçuyor.. batery drain henuz görmedim raider da aldığım notlara ortalama sıcaklık 92 en yüksek 96 diye not almışım bunda en düşük 78 ortalama 85-88 arası en yüksek 91 gördüm ama 90 larda çok duramıyor saniyelik görüyorum afterburner dan.. yani öngörüleri şaşırtmadı bunların alayı ister 10k ver ister 20k ver ısınıyorlar birde artık bu sıcaklık mevzusuna pek takılmıyorum, daha detaylı test ederim şimdilik bu kadar birde yazılımları vasat omen command center beğenmedim pek bir espirisi yok, sürücü yazılım update garip hp support assistan güncel birşey bulmuyor siteye giriyorum bakıyorum yeni bios var bu nasıl oluyor update leri nasıl takip ediyorsunuz bilmediğim başka bir uygulaması mı var

• quote:

Orijinalden alıntı: Hicks

Burada yazanlar doğru, 135w ben de gördüm:

çok ilginç yorumları doğrular nitelikte bunda sıradan bir max-q olmayabilir.. işin garibi gerçi tek oyunla test ettim rome total war da hep seçtiğim bir battle var giriş sahnesinde aynı ayarlar rtx2060 lı raider 73 fps yazmışım bunda 85 altına düşmedi özellikle o sahneye dikkat ederim ya oyun yeni patchler le hızlandı ama eski bir oyun yada bu max-q rtx 2060 la aynı diyorlar ya rome adına konuşursak alakası yok bariz rtx 2070 max q daha iyi ama güncel oyunları bilemem

• quote:

çok ilginç yorumları doğrular nitelikte bunda sıradan bir max-q olmayabilir.. işin garibi gerçi tek oyunla test ettim rome total war da hep seçtiğim bir battle var giriş sahnesinde aynı ayarlar rtx2060 lı raider 73 fps yazmışım bunda 85 altına düşmedi özellikle o sahneye dikkat ederim ya oyun yeni patchler le hızlandı ama eski bir oyun yada bu max-q rtx 2060 la aynı diyorlar ya rome adına konuşursak alakası yok bariz rtx 2070 max q daha iyi ama güncel oyunları bilemem

Alıntıları Göster
    daha fazla kurcala dostum, battery drain lazim. tasarruf modunda video falan izle webde gezinme vs. rdr 2 yada cod varsa sana zahmet sicaklik testi yapar mısın hw monitörle takip edebilirsin max min ave. birde after burner da OC yapip aida 64 testinde sadece ama sadece fpu seçip test yaparmısin hw monitör acik şekilde. bu verilere ihtiyaç var

Afterburner ile scan yapacağım bir vakit bulsam sonra oc profile yaparız stok hız ve değerlere bakmam lazım rdr2 bende yok. Ağırlıklı strateji ve rpg oynuyorum benim için önemli olan ilk etapda Msi üst düzey makinelerine kafa tutuyor mu onu görmek şuna ki izlenimlerim hp bu sefer yapmış yalnız o bios ne öyle hiçbir ayar yok voltaj için xtu yada ts e kaldık

• quote:

Afterburner ile scan yapacağım bir vakit bulsam sonra oc profile yaparız stok hız ve değerlere bakmam lazım rdr2 bende yok. Ağırlıklı strateji ve rpg oynuyorum benim için önemli olan ilk etapda Msi üst düzey makinelerine kafa tutuyor mu onu görmek şuna ki izlenimlerim hp bu sefer yapmış yalnız o bios ne öyle hiçbir ayar yok voltaj için xtu yada ts e kaldık

2070 super maxq versiyonunda bios cok detayli ve youtube da izledigim videolarin birinde deli gibi ayar yapiyordu arkadas. ama dedigim gibi dostum önemli olan aida64 de fpu testi yapman sadece fpu islemcinin tam cekirdegine yük bindiriyor ve iste o an 5 dk dan sonra sicaklik ve fan sesi hangi duzeyde bu lazim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssbrutality -- 16 Ekim 2020; 22:1:41 >

Dostum iyi güzel diyonda ben mobil işlemcilerde stress testine karşıyım hiçbir oyunun bindirmeyeceği yükü bir anda bindirmek bana mantıklı gelmiyor o yüzden elimde Raider ın verileri olduğu için onla karşılaştırıyorum bu load testen hiçbir Laptop güzel sonuçlarla çıkamaz

• quote:

Orijinalden alıntı: ssbrutality

2070 super maxq versiyonunda bios cok detayli ve youtube da izledigim videolarin birinde deli gibi ayar yapiyordu arkadas. ama dedigim gibi dostum önemli olan aida64 de fpu testi yapman sadece fpu islemcinin tam cekirdegine yük bindiriyor ve iste o an 5 dk dan sonra sicaklik ve fan sesi hangi duzeyde bu lazim

Alıntıları Göster

BIOS'da ayar falan yok, daha önce defalarca kere yazdım, BIOS kilitli tek seçenek ThrottleStop... Ne videosu seyrettiniz bilemiyorum...

• quote:

MSI AB ile hızlı bir OC scan yaptım +170 MHz. GPU yaptı, Time Spy puanı 6816'dan 7201'e çıktı... (TS 45-55 PL mevcut.)

• Hicks kullanıcısına yanıt
    İyiymiş daha çok sevdim bu makineyi ben buradaki konuları pek okumadım ağırlıklı msi konularındaydım bios çok yavan son f6 sürümü nasıl peki bir halt yazmamış f5 de bıraktım release not da düzgün birşey görmezsem genelde son sürüme geçmiyorum şu flight simülatör u bir alayım belirleyici oyun olacak kendisi

• quote:

Dostum iyi güzel diyonda ben mobil işlemcilerde stress testine karşıyım hiçbir oyunun bindirmeyeceği yükü bir anda bindirmek bana mantıklı gelmiyor o yüzden elimde Raider ın verileri olduğu için onla karşılaştırıyorum bu load testen hiçbir Laptop güzel sonuçlarla çıkamaz

Kesinlikle katılıyorum en fazla 3D Mark gibi benchmark'lar yapılabilir bence de...

• quote:

İyiymiş daha çok sevdim bu makineyi ben buradaki konuları pek okumadım ağırlıklı msi konularındaydım bios çok yavan son f6 sürümü nasıl peki bir halt yazmamış f5 de bıraktım release not da düzgün birşey görmezsem genelde son sürüme geçmiyorum şu flight simülatör u bir alayım belirleyici oyun olacak kendisi

F06'da hiç bir değişiklik yok hatta sanki fan 1 tık hızlanmış gibi geldi bana belkş de psikolojiktir...

• Hicks kullanıcısına yanıt

Ok tşk bu arada ışık sızması da pek yok bu cihazda sadece minik alt çerçevede var bu zamana kadar aldığım bu anlamda en iyi ürün oldu iyi sıkıştırmışlar çerçeveleri Raider de 4 köşe sap sarıydı elimi bastırınca çerçeveye öyle düzeliyordu

• Glasus kullanıcısına yanıt
    Memnun kaldığınıza sevindim güzel günlerde kullanın. :)

• Merhaba
    Amazon indirimlerinden bende aldım bu cihazı ve çok memnunum.

Merak ettiğim konu şu ekranın altında omen yazisinin orası panele yakın kısım ufak bir yer ısınıyor sizce nedendir ? Daha önce notebooklarda böyle bir şey ile karşılaşmıştım

• quote:

Orijinalden alıntı: bilonemsi

Merhaba
    Amazon indirimlerinden bende aldım bu cihazı ve çok memnunum.

Merak ettiğim konu şu ekranın altında omen yazisinin orası panele yakın kısım ufak bir yer ısınıyor sizce nedendir ? Daha önce notebooklarda böyle bir şey ile karşılaşmıştım

Hayırlı olsun güle güle kullanın... Orada hava kanalı var, sağ taraf işlemci sol taraf VGA, ne tarafa yakın ısınma? Benin dikkatimi çekmedi...

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.