Yapılacak bir ayar falan varsa onu bilmiyordum ama bios ve tüm sürücüler günceldi. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Hp Omen 15 i7-10750h, 2070 MaxQ, 144Hz [İndirim Sona Erdi] (19. sayfa)

-
-
ama en iyi performans yazıyor orda dostum. en iyi pil ömrü diye bir seçenekte mevcut neyse bunu sonra yapıp bizle paylasabilirsin ama asil önemli olan sarji fulleyip kapa sana zahmet. isten geldiginde de ac. bakalim 100 de acicak. misin onemlo olan buquote:
Orijinalden alıntı: bilonemsihiç birşey yapmadım ve pil kaybı bu şekilde ben öyle çok birieyde kurmadım makineye biraz pil harcıyor. yatacağım şimdi yarın işten gelince bakarım boşta iken pil kaybı varmı diye
bende msi gf63 vardı. pili bana cok rahat 2 bucuk saatlik bir filmi kendi hoparlörleri ile seyrettiriyordu bundan onu beklemiyorum ne yalan söyliyim.
bunları yazar yüklerken %87 oldu. @Glasus
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Yani bahsettigin pil problemiyle ilgili makineyi uyku ve hazirda beklet modlarinda olmadigini varsayiyorum. usb yada sarj olacak herhangi bir aygitin takılı olmadigini da varsayaraktan..quote:
Orijinalden alıntı: FLCLYapılacak bir ayar falan varsa onu bilmiyordum ama bios ve tüm sürücüler günceldi.
böyle bir düşüş yaşamış olman cok tuhaf bende bunun testini yapcam haftaya. bi arkadas da yarin haber vericek. bakalim.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Test yapmaya falan gerek yok bence, böyle genel bir sorun yok çünkü, olamaz zaten. Sadece en yüksek güç çektiği anda toplam 190w. civarı bir güç harcanırsa adaptör yeterli gelmeyeceği için pilden ekstra güç harcamaya başlar adaptör takılı durumdayken, buna da battery draining denir, bunun dışında bu şekilde bir sorun var ise cihaz sorunludur, servise gider, genel olarak böyle bir sorun var mı yok mu diye uğraşılacak, test edilecek, bunun takibi yapılacak bir durum yok burada... Aylardır bu cihazları kullanıyoruz, yeni piyasaya çıkmış ilk kullananlarmış gibi davranmayalım lütfen...
-
adam bu sorunu yaşamış iade etmis, diger arkadaşlarda da aynı sorun olursa çözüm aranır ya da iade edilir.. sana noluyoki onu anlayamadık? Hp hisselerinin %99 una falan mi sahipsin.. hea rahatsızsan ugrama konuya hayret birsey tavırlara bak cümlelere bak.. HP kalite kontrol mühendisi sanki.. olamazmis boyle bir problem.. asla kathaa olamazmiş.. girme konuya kardeşim madem rahatsız ediyorsa seni.. birde bisey soralim sana... iade etmek falan istedinde edemedin mi? bu sinirin sebebi bu mu gerçekten çözmeye çalışıyorumquote:
Orijinalden alıntı: HicksTest yapmaya falan gerek yok bence, böyle genel bir sorun yok çünkü, olamaz zaten. Sadece en yüksek güç çektiği anda toplam 190w. civarı bir güç harcanırsa adaptör yeterli gelmeyeceği için pilden ekstra güç harcamaya başlar adaptör takılı durumdayken, buna da battery draining denir, bunun dışında bu şekilde bir sorun var ise cihaz sorunludur, servise gider, genel olarak böyle bir sorun var mı yok mu diye uğraşılacak, test edilecek, bunun takibi yapılacak bir durum yok burada... Aylardır bu cihazları kullanıyoruz, yeni piyasaya çıkmış ilk kullananlarmış gibi davranmayalım lütfen...
-
Dahasi öyle bir sorunun olamayacağını bizde biliyoruz belkide uyku. modu yada hazirda beklet de bıraktı cihazi.. onu anlamaya çalışıyoruz. yada herseyi gec arkadas bilmiyor belki yardımcı olmaya çalışıyoruz fikir paylaşıyoruz.. Hayir sana ne oluyor onu anlayamadım direk kestirip atiyorsun.. belki kronik bir problem var.. sende çıkmadı onda çıktı nolacak? olamaz mi... Allah allah gece gece yarabbm
quote:
Orijinalden alıntı: ssbrutality
adam bu sorunu yaşamış iade etmis, diger arkadaşlarda da aynı sorun olursa çözüm aranır ya da iade edilir.. sana noluyoki onu anlayamadık? Hp hisselerinin %99 una falan mi sahipsin.. hea rahatsızsan ugrama konuya hayret birsey tavırlara bak cümlelere bak.. HP kalite kontrol mühendisi sanki.. olamazmis boyle bir problem.. asla kathaa olamazmiş.. girme konuya kardeşim madem rahatsız ediyorsa seni.. birde bisey soralim sana... iade etmek falan istedinde edemedin mi? bu sinirin sebebi bu mu gerçekten çözmeye çalışıyorum
Alıntıları GösterCihazı aldığınızdan beri kullanmadığınız halde bütün Omen konularını birbirine kattınız, abuk subuk duyduğunuz, görmediğiniz, deneyimlemediğiniz şeyleri yaşamış gibi yazıp duruyorsunuz. Günlerdir anlatmaya çalışıyoruz, sanki ürün ilk defa piyasaya çıkmış gibi her duyduğunuzu büyütüp genel sorunmuş gibi lanse ediyorsunuz. Şimdi de pil çıktı... Açıp kullanın ya da satın da siz de kurtulun biz de kurtulalım ya. Burada bilgi, tecrübe paylaşırdık sayenizde saçma sapan olmayan problemler konuşuluyor, yok testler, planlamalar yapılıyor. Ben aylardır kullanıyorum çok da memnunum, kronik bir sorunu falan da yok. Battery draining bilinen birşey, siz keşfetmediniz, şartlarını anlatıyoruz, bir türlü anlamak istemiyorsunuz...Tıpkı undervolt ve power limiti de sizin keşfetmediğiniz gibi.
Kendi içinizde çelişiyorsunuz, kronik problem olsa bende de olur, herkeste de olur. Beğenmiyorsanız kullanmayın iade edin ya bu kadar zor birşey değil, hangi ürün içinize sinecekse onu alın. Sanki zorla almış gibi günlerdir bir karalama çabası, ben de bunu anlamıyorum...
-
Hala ayni kafada geliyor ya? allah allahquote:
Orijinalden alıntı: HicksCihazı aldığınızdan beri kullanmadığınız halde bütün Omen konularını birbirine kattınız, abuk subuk duyduğunuz, görmediğiniz, deneyimlemediğiniz şeyleri yaşamış gibi yazıp duruyorsunuz. Günlerdir anlatmaya çalışıyoruz, sanki ürün ilk defa piyasaya çıkmış gibi her duyduğunuzu büyütüp genel sorunmuş gibi lanse ediyorsunuz. Şimdi de pil çıktı... Açıp kullanın ya da satın da siz de kurtulun biz de kurtulalım ya. Burada bilgi, tecrübe paylaşırdık sayenizde saçma sapan olmayan problemler konuşuluyor, yok testler, planlamalar yapılıyor. Ben aylardır kullanıyorum çok da memnunum, kronik bir sorunu falan da yok. Battery draining bilinen birşey, siz keşfetmediniz, şartlarını anlatıyoruz, bir türlü anlamak istemiyorsunuz...Tıpkı undervolt ve power limiti de sizin keşfetmediğiniz gibi.
Kendi içinizde çelişiyorsunuz, kronik problem olsa bende de olur, herkeste de olur. Beğenmiyorsanız kullanmayın iade edin ya bu kadar zor birşey değil, hangi ürün içinize sinecekse onu alın. Sanki zorla almış gibi günlerdir bir karalama çabası, ben de bunu anlamıyorum...
Alıntıları Göster
ya arkadaş niye karalamaya çalışayım? öyle bir derdim olsa neden alayim.. Aklinda deli sorular varken sen masaustu toplamaya calisirken.. vazgeçip msi notebook'a yönelmedin mi sonrasında bunu almadin mi.. ve yine sonrasinda bunu da satar masaustune gecerim demedinmi actigin konularda bunlari yazmissin vs talep etmissin her neyse.. Olmayan birseyleri değil yasanilan sorunları konuşuyoruz seni hala ne rahatsiz ediyor onu çözemedik? ayrica istersem 20 farklı konuya yazarim.. seni niye ilgilendiriyor. Bak napalim biliomusun sen bence konuya falan girme.. msfs oyna geç biz konuşuruz tammmam?
-
Bu kadar uygun fiyata almışken benim için de kötü oldu gönderirken de ikilemdeydim ama bu şekilde pil bitmesi de aşırı geldi. Şarja falan bir şey de yoktu takılı olarak. Kapalı iken gitmesinin yanında açık olarak boşta iken de gidiyordu. Başka model sahibi kişilerle konuştuğumda akşam 100 de bırakırlarsa sabah en kötü 99 da aldıklarını söylüyorlar. Açık ve boşta iken saatte yüzde 1 gidiyorsa gidiyor diyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
tamam dostum bilgi için teşekkürler.quote:
Orijinalden alıntı: FLCLBu kadar uygun fiyata almışken benim için de kötü oldu gönderirken de ikilemdeydim ama bu şekilde pil bitmesi de aşırı geldi. Şarja falan bir şey de yoktu takılı olarak. Kapalı iken gitmesinin yanında açık olarak boşta iken de gidiyordu. Başka model sahibi kişilerle konuştuğumda akşam 100 de bırakırlarsa sabah en kötü 99 da aldıklarını söylüyorlar. Açık ve boşta iken saatte yüzde 1 gidiyorsa gidiyor diyorlar.
Yeni gözlemlerim tahmin ettiğim gibi monitor bağlayınca, kapak kapalı iken aradaki boşluktan sıcak hava direk fırlıyor omen yazısına doğru olan alanda yoğunlaşan ısı ( ki msi raider da aynı bölge ısınıyordu) bu boşluklardan dışarı çıkıyor ısı panele çok az bir miktar geçiyor artık laptop gibi değil masaüstü gibi kullanmaya başladım birde logitech gaming set klavyem var o bağlı şekilde sabit kalacağım zaman bu kombinlee çalışıyorum acaba bu alete bir dock station da takılabiliyorsa tadından geçilmez.
diğer konu bu makinenin bana gösterdiği bir işlev önceki makinelerimide 512ssd 1tb harddisk şeklinde idi oyunların çoğu harddisk de yüklü ssd ise sadece işletim sistemi vardı dün mortal kombat 11 ultimate satın aldım 100gb oyunun size ı, şuan diskimde bir sürü oyun, spotify dan download edilmiş müzikler vs toplam kullanım alanım 700gb oldu, yani demem o ki 1tb ssd resmen hayat kurtardı yedeklerim için zaten 1 tb lık extarnal diskim var ihtiyacım olunca bağlıyorum sanırım iade den vazgeçeceğim elveda ge66 raider :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: GlasusYeni gözlemlerim tahmin ettiğim gibi monitor bağlayınca, kapak kapalı iken aradaki boşluktan sıcak hava direk fırlıyor omen yazısına doğru olan alanda yoğunlaşan ısı ( ki msi raider da aynı bölge ısınıyordu) bu boşluklardan dışarı çıkıyor ısı panele çok az bir miktar geçiyor artık laptop gibi değil masaüstü gibi kullanmaya başladım birde logitech gaming set klavyem var o bağlı şekilde sabit kalacağım zaman bu kombinlee çalışıyorum acaba bu alete bir dock station da takılabiliyorsa tadından geçilmez.
diğer konu bu makinenin bana gösterdiği bir işlev önceki makinelerimide 512ssd 1tb harddisk şeklinde idi oyunların çoğu harddisk de yüklü ssd ise sadece işletim sistemi vardı dün mortal kombat 11 ultimate satın aldım 100gb oyunun size ı, şuan diskimde bir sürü oyun, spotify dan download edilmiş müzikler vs toplam kullanım alanım 700gb oldu, yani demem o ki 1tb ssd resmen hayat kurtardı yedeklerim için zaten 1 tb lık extarnal diskim var ihtiyacım olunca bağlıyorum sanırım iade den vazgeçeceğim elveda ge66 raider :)
İşte milletin kapak kapalıyken ekran esniyor diye yaygara yaptığı o çentiğin tasarım amacı bu, kapak kapalı durumda başka hiç bir makinada bu şekilde serin kullanım sağlayamazsınız kolay kolay. Desktop replacement oluyor cihaz bu şekilde dediğiniz gibi.
Kendi birebir uyumlu docking station'ı aşağıdaki ürün ama çok pahalı, 1500 liraya kadar indiğini gördüm, 1000 altına iner ise almayı düşünüyorum:
https://www.amazon.com.tr/dp/B07Z6J2WT6
Elbette herhangi bir DisplayLink destekli USB/Thunderbolt dock ile de çalışacaktır ama kendi önerilen modeli bu...
-
BF de ali üzerinden thunderbolt destekli bi cok ürün indirime girecektir takipte kalmaliquote:
Orijinalden alıntı: GlasusYeni gözlemlerim tahmin ettiğim gibi monitor bağlayınca, kapak kapalı iken aradaki boşluktan sıcak hava direk fırlıyor omen yazısına doğru olan alanda yoğunlaşan ısı ( ki msi raider da aynı bölge ısınıyordu) bu boşluklardan dışarı çıkıyor ısı panele çok az bir miktar geçiyor artık laptop gibi değil masaüstü gibi kullanmaya başladım birde logitech gaming set klavyem var o bağlı şekilde sabit kalacağım zaman bu kombinlee çalışıyorum acaba bu alete bir dock station da takılabiliyorsa tadından geçilmez.
-
tam istediğim ürün ama evet biraz pahalı takip edeyim.. tşk.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ssbrutality
BF de ali üzerinden thunderbolt destekli bi cok ürün indirime girecektir takipte kalmali
Alıntıları Gösterhep şu Bf aklımdan çıkıyor doğru o zamanı bekleyelim
-
evet arkadaşar ben de denedim dun gece 86 ile kapadığım pil bugun açtım ve 77 de idi ilginç valla sadece kulaklık ve mause takılı idi alet e
-
quote:
Orijinalden alıntı: Glasushep şu Bf aklımdan çıkıyor doğru o zamanı bekleyelim
Alıntıları Gösterbf nedir?? :)
-
Black friday bu arada sizdeki OMEN hangi model
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
OMEN Laptop - 15-ek0002nt, Intel Core i7-10750H, 16 GB RAM, 1 TB SSD, GeForce RTX 2070, 15.6 inç FHD IPS 144Hz FreeDOS, 3A694EA
amazondan indirimde aldım gerci benim için cok önemli değil ben neredeyse hep şarjda oynuyorum haftada bir de bataryayı boşaltıp dolduruyorum alışkanlık edindim artık
-
böyle birşey olamaz sacma bunlar kapatın konuyu aylardır kullaniyoruz abuk subuk şeyler bunlar diyen biri vardi noldu o ?quote:
Orijinalden alıntı: bilonemsievet arkadaşar ben de denedim dun gece 86 ile kapadığım pil bugun açtım ve 77 de idi ilginç valla sadece kulaklık ve mause takılı idi alet e
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X