Şimdi Ara

HP OMEN KULLANICILARI KLUBÜ&ÜRÜN İNCELEMESİ (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.123
Cevap
26
Favori
98.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çok memnunun hocam hiç bir sorun çıkarmadı şükür şimdiye kadar. Bu arada herkese iyi bayramlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selim_1905

Çok memnunun hocam hiç bir sorun çıkarmadı şükür şimdiye kadar. Bu arada herkese iyi bayramlar
    Hocam çok sağ ol. Sizin de mübarek olsun..

Peki şuna ne dersiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: expressimo

99 ayarli herkes bu değerleri alır 100 yapın 95c ler gösterir kendini.
    99 ile 100 arasında 25 derecemi oynuyor?

Ve 99 olunca ne oluyor 100 olunca ne oluyor?

Performansa ne kadar etki ediyor en yüksek işlemcinin 99 olması ne demek, 100 olması ne demek?

Ben 99'da herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

Bilmediğimden soruyorum bilgilendirirsen müteşekkir olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phoenixonex -- 15 Haziran 2018; 19:1:15 >
  • 100 den asagıda turboboost devreye girmez. Fps açısından ve ısınmaması icin, cihaz ömrü için doğru bir hareket. Ama 2.8 de çalışıyor.Ama 100 e kıyasla daha iyi fps verdigi de görülüyor bazi oyunlarda. Pratikte farkı asla hissetmezsiniz. Render hariç. Mantik olarak turbo ile o ısılar imkansız. Ben de hp kullaniyorum ve bizzat aynı değerleri alıyorum turbo kapalıyken. Kaldi ki bende pavilion var, 2016 kasa omen in grisi.

• Akustik34 kullanıcısına yanıt
    Benim kullandığım bu zaten hocam

• quote:

100 den asagıda turboboost devreye girmez. Fps açısından ve ısınmaması icin, cihaz ömrü için doğru bir hareket. Ama 2.8 de çalışıyor.Ama 100 e kıyasla daha iyi fps verdigi de görülüyor bazi oyunlarda. Pratikte farkı asla hissetmezsiniz. Render hariç. Mantik olarak turbo ile o ısılar imkansız. Ben de hp kullaniyorum ve bizzat aynı değerleri alıyorum turbo kapalıyken. Kaldi ki bende pavilion var, 2016 kasa omen in grisi.
    Öncelikle bilgi için çok teşekkürler hocam. Anlamadığımdan kusura bakmayın sayenizde bilgileniyoruz. Öncelikle Turbobost devreye girmemesi nedir iyi bir şey mi, kötü bir şey mi? Şuan ki gibi en yüksek işlemci 99 da kalsın mı sizce? En merak ettiğim 100 olmamasının ne gibi dezavantajları olur? Render hariç demişsiniz bu ne demek :) Ve son sorum Turbo ile o ısılar imkansız demişsiniz yani 100 e mi alalım tekrar? 99 olması ile neyden faydalanamıyoruz? Tek tek cevap verirseniz çok iyi olur sayenizde bilgileniyoruz sadece ben değil bir çok arkadaş bilgileniyordur eminim. Şimdiden çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phoenixonex -- 15 Haziran 2018; 21:5:28 >

• Açıklayayım : Renderda cpu ön plandadır , bu yüzden turbo kapalı daha az performans ve daha yavaş sürede render alırsınız.Yine de yetecektir. Ama turbo açık olunca daha etkili performans olduğu gibi daha da çok ısınacaktır.Autocad vs için genelde ise yarar.

Oyunlarda cok da fark etmiyor fps değeri olarak.Normal fabrikasyon macun ile genelde bu laptoplarda 3.2 yi geçmiyor turboda. 3.8 falan ancak 5 saniye durabiliyor.

Buna ragmen Ben 3.7 ghz ile dirt 3 oynadım minimum 3.4 ü görmüş yüksek performans modunda. Neredeyse düşmemiş, throttling yok(frekans düşme,frenleme demek,olmaması ciddi başarı ) ama 90c yi görmüş maksimum. Turbo kapalıyken 2.8 hatta 2.6 larda ama 80c maksimum,hatta 78c aslında. Ekran karti da 10c azalmış turbo kapali iken. 99 yaparsanız turbo kapali olur ve sıcaklik sabit kalır, malum 80 i geçmemesi durumu da bu yüzden. 100 yaparsaniz turbo devreye girer. Hız sabitleyicili amg mercedes gibi. Kısaca memnunsanız 99 da kalabilir, 100 yaparsanız ısınma şikayetlerini birebir yasarsınız. Çünkü omen 15, y520 kadar serin değil, msi gibi lenovo gibi turbo fani yok.

Fps olarak kolay kolay fark etmez, etse de hayati duzeyde olmaz. 5fps cs go da sizi sampiyon yapmaz bu alette . Zaten 50 uzeri veriyor her türlü.

Siz başta ooo buz gibi filan dediğinizde şok olduk hepimiz burada. Yani turbo kapalı bütün makineler serin.

Dell de de guya muhtesem sogutma var ama turbo kapatmayan bir Allah ın kulu da yok kolay kolay.

• Uplay den For Honor alıp kuran var mı bu cihazda?
    Ben oyunu indirdim ama oynayamıyorum.
    Oyun kendi kendini kapatıyor açtıktan sonra.
    Uplay sisteminiz bu oyun için yetersiz diye uyarı veriyor.
    Aynı problemi yaşayan oldumu ?
  • ali08368 A kullanıcısına yanıt
    Bendede vardı aynı problem. Cihazı değiştirdim hala var. Vatandaki cihazlarada baktım onlardada var. Galiba kronik bir şey. Ama bir sıkıntıya sebep olacağını sanmıyorum. Yalnız ses çok yüksekse değiştirin hocam. PC'yi yüksek performansa alırsanız daha rahat duyulur oluyor.
  • quote:

Açıklayayım : Renderda cpu ön plandadır , bu yüzden turbo kapalı daha az performans ve daha yavaş sürede render alırsınız.Yine de yetecektir. Ama turbo açık olunca daha etkili performans olduğu gibi daha da çok ısınacaktır.Autocad vs için genelde ise yarar.

Oyunlarda cok da fark etmiyor fps değeri olarak.Normal fabrikasyon macun ile genelde bu laptoplarda 3.2 yi geçmiyor turboda. 3.8 falan ancak 5 saniye durabiliyor.

Buna ragmen Ben 3.7 ghz ile dirt 3 oynadım minimum 3.4 ü görmüş yüksek performans modunda. Neredeyse düşmemiş, throttling yok(frekans düşme,frenleme demek,olmaması ciddi başarı ) ama 90c yi görmüş maksimum. Turbo kapalıyken 2.8 hatta 2.6 larda ama 80c maksimum,hatta 78c aslında. Ekran karti da 10c azalmış turbo kapali iken. 99 yaparsanız turbo kapali olur ve sıcaklik sabit kalır, malum 80 i geçmemesi durumu da bu yüzden. 100 yaparsaniz turbo devreye girer. Hız sabitleyicili amg mercedes gibi. Kısaca memnunsanız 99 da kalabilir, 100 yaparsanız ısınma şikayetlerini birebir yasarsınız. Çünkü omen 15, y520 kadar serin değil, msi gibi lenovo gibi turbo fani yok.

Fps olarak kolay kolay fark etmez, etse de hayati duzeyde olmaz. 5fps cs go da sizi sampiyon yapmaz bu alette . Zaten 50 uzeri veriyor her türlü.

Siz başta ooo buz gibi filan dediğinizde şok olduk hepimiz burada. Yani turbo kapalı bütün makineler serin.

Dell de de guya muhtesem sogutma var ama turbo kapatmayan bir Allah ın kulu da yok kolay kolay.
    Açıklamalı bilgiler için tekrardan teşekkür ederim. Emin olun bu konuya gelecek bir çok arkadaşta sizin verdiğiniz bilgilerden faydalanacaktır.

Belli ki bu konuya hakim biri olarak 99 da kalmamın oyun oynarken donma veya kasma gibi bir sakınca yaratmayacağını sıcaklıklarında 80 i geçmemesinin pc açısından faydalı olduğunu bu şekilde devam etmemi mi öneriyorsunuz?

Peki ben dediğiniz gibi işlemcinin 100 olarak yapıp turbo olarak çalışmasına neden dolayı ihtiyaç duyabilirim? Yeni çıkan bir oyun olup bilgisayarın gücünün yetmeyeceği zaman falan mı? Ben bu bilgisayarı uzun vadeli düşünerek aldım yaklaşık 5 yıl için en kötü her oyunu rahat rahat oynaya bilir miyim sizce? Siz deki bilgisayarın özelliklerine de baktım aşağı yukarı neredeyse aynı özellikler var sadece ekran kartı bendeki 1050 ti sanırım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phoenixonex -- 15 Haziran 2018; 22:30:7 >

• 1. Si Evet, yetecektir. 2.si evet ,yani 5 sene sonra çok üst bir oyun kasarsa olabilir,fakat çok iyi soğutma gerekecek turboyu kullanabilmek için. 2.3 e bile düşebiliyor turbo da ısınınca . 12v adaptör ile laptop soğutucu çaliştırır ve sola da vakum fan takarsanız tam performans çalışır.

• quote:

1. Si Evet, yetecektir. 2.si evet ,yani 5 sene sonra çok üst bir oyun kasarsa olabilir,fakat çok iyi soğutma gerekecek turboyu kullanabilmek için. 2.3 e bile düşebiliyor turbo da ısınınca . 12v adaptör ile laptop soğutucu çaliştırır ve sola da vakum fan takarsanız tam performans çalışır.
    Sağol hocam geldik bombaya :) kendi kendime dedim ki işlemciyi 100 yapıp PUBG ye gireyim bakalım ne olcak diye düşündüm. 1 saat aralıksız ultra ayarlarda oynadım sonra ekrana gelip ısı değerlerini aldım ekte gönderiyorum. Dediğiniz gibi 95 lere falan yükselmedi hiç max 84 falan gördüm 82 de sabit kaldı genelde. Fakat fanlar bildiğiniz aralıksız çalıştı uçak motoru gibi. Sorun yok gibi görünüyor 100 yaptığım halde... Böyle devam edeceğim dediğiniz gibi 95 dereceleri falan görürsem bir gün işlemciyi 99 a o zaman düşürürüm diye düşünüyorum. Bence pcnin altında 7 cmlik boşluk olması işlemci 100 olsa dahi 84 ü geçmemesine sebep oluyor?

İşte ekteki resimde 1 saatlik oyun sonunda ultra ayarlarda PUGB den aldığım ısı değerleri ;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phoenixonex -- 15 Haziran 2018; 23:46:53 >

• Selam.

HP 17.3” 4K bir notebookum var omen degil fakat ozellikler hemen hemen benzer (7700,gtx1050 vs.) bu baslik aktif oldugundan buraya sorayim dedim.

Ekran degisimi yaptirmak istiyorum ekranda olu pixel olustu. Bu isi nerde yaptirabilirim kadikoyde birkac yere sordum cikma ekran ile degistiren yerler var 200-300tl civarina. Sifir olarak yaptirmak mumkun mudur? Ve bu isin maliyeti ne kadardir?

• Lev Tolstoy L kullanıcısına yanıt
    Servis bedava degiştirmek zorunda diye biliyorum.

• quote:

Servis bedava degiştirmek zorunda diye biliyorum.
    yurtdisindan aldim garantisi yok maalesef. hp pavilion serisi

• herkese merhabalar...

arkadaşlar öncelikle ben bilgisayarımı amerika'dan aldım. modeli 15-CE019DX... dediğiniz gibi işlemciyi 99 hatta 60'a kadar düşürdüm ancak cs yada american truck simulator oynarken 100 dereceleri geçiyordu. şimdi altına inca soğutucu aldım ve oyun oynarken throttlestop programını kullanıyorum. bunlarla bile cpu sıcaklığı 86'lara kadar geliyor. cihazı kasım ayında almıştım. garantiyi bozmamak için şimdilik içini açıp ta temizlemiyorum. ama sizce normal mi bu sıcaklık? not: adana'da kullanıyorum ortamın sıcaklığı 40 derece
  • Cpu pubgdeyken 97 dereceleri bile görüyor . Sizce ne yapmalıyım bu durumda ?

Edit : İşlemciyi nereden 100'e çıkarabilirim ya da 99'a indirebilirim ? Ve etkisini görür müyüm ? Bildiğim kadarıyla yeni nesil yüksek performanslı kartlar olduğundan ısınması normal oluyor ve soğuması da zor oluyor ama bu kadarı da fazla değil mi ?

Edit 2 : Sizce servise göndermeli miyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamgee -- 21 Haziran 2018; 19:10:3 >
  • Gamgee kullanıcısına yanıt
    90 derecenin altındaki her değer iyi ama üstü sıkıntılı diye biliyorum ben. bende 99'a düşürmek etki etmedi. düşürdükten sonra yine de devreye girdi turbo boost. o yüzden throttlestop adında bir program buldum onun yardımıyla çözdüm. bende 100'lü derecelere çıkıyordu oyundayken. soğutucu ve throttlestop ile şimdi 84-90 arası geziyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carraciola

90 derecenin altındaki her değer iyi ama üstü sıkıntılı diye biliyorum ben. bende 99'a düşürmek etki etmedi. düşürdükten sonra yine de devreye girdi turbo boost. o yüzden throttlestop adında bir program buldum onun yardımıyla çözdüm. bende 100'lü derecelere çıkıyordu oyundayken. soğutucu ve throttlestop ile şimdi 84-90 arası geziyor.
    99'a düşürmeyi buldum ve yaptım .90 dereceyi geçmiyo artık ama yine içim el vermiyor .Throttlestop'ı nasıl kullanabiliriz hocam yardımcı olur musunuz ? Bi de bu kadar ısınması gereken bileşenlerin düzgün çalışmadığını mı gösteriyor ? Bazı arkadaşlar yukarda çok düşük değerler aldığını söylemiş .Ben onları okumadan önce bu ısıların normal olduğunu düşünmüştüm malum ekran kartı yüksek performanslı bir kart ve küçücük laptopun içinde ısınmasının normal olduğunu düşünmüştüm .

• Gamgee kullanıcısına yanıt
    ben şuan adana'da kullanıyorum bilgisayarı sanırım ortam sıcaklığı çok etkiliyor. kışın böyle bir problem yoktu. assassin's creed origins'i full ayarlarda oynarken 90 dereceyi geçmiyordu. throttlestop resmini aşağıya bıraktım kırmızı daire içerisindeki disable turbo seçeneğini seçmen yeterli. başka birşey yapmana gerek yok. zaten bir kere seçersen kaydediyor. daha sonra oyuna girerken sadece programı çalıştırman yetiyor.

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.