Şimdi Ara

HP OMEN KULLANICILARI KLUBÜ&ÜRÜN İNCELEMESİ (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.123
Cevap
26
Favori
98.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Abarti bi fiyati yok ya 3 gun fazla calismis olucam sadece😀 cok mu isinir bilgisayar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umut K. kullanıcısına yanıt
    E tabi,ama masaüstü 1080 de sıcak baya. Anakartı serin tutmak adına masaustu psu dan güç alan bir sogutucu stand yapın. Hazırlar bir boka yaramaz.Ya da undervolt yapacaksiniz. Cpu core voltage offset ayarından.

• Arkadaslar merhabalar ben hp omen 15-ce008nt laptopu almak istiyorum lakin sifir almaya param yetmedigi icin 11 ay garantili bir adet buldum fiyati 3900 tl malum dolarda bu kadar artmisken fiyatının uygun oldugunu dusunuyorum.Siz me dusunuyorsunuz simdiden teşekkürler.

• Selam. Ürünü yaklaşık 2 aydır kullanıyorum bu başlığı baştan sona okudum ve kendimi borçlu bulup sadece bu başlıkığa yorum yazmak için foruma kaydoldum. Aldığım model gtx 1050,i5 7300hq,128gb ssd kısaca hp omen 15 ce007nt modeli. Hepsiburada com dan satın aldım fiyatı o zaman 3899 tl idi şimdi 4199 tl olmuş.Satıcı olarak İntegra Teknoloji den epey memnun kaldım.
    Kullanım amacım fotoğraf video düzenlemek.Benim için en önemli etken ekranın IPS olmasıydı ve renk gamutu geniş olmasıydı.Notebookcheck de gtx 1060 modelinin sRGB değeri %91 olarak gözüküyordu. Ancak ürünü satın aldıktan sonra eski tn panelli monitörümden kötü olduğunu fark ettim.Bunun nedeni ce007nt modelindeki panelin IPS ancak 120hz değik 60hz lık başka bir sRGB değeri %51 olan bir panel geldi (isteyene panel kodunu verebilirim) tabi moralim epey bozuldu satıcıyla iletişime geçtim.İnternetten aldığınız için 2 hafta içinde iade alabileceğimi belirti.Bir ara bu modeli türkiye özel sıparişle getirdiklerini ve türkiyede sadece onlarda olduğunu söylediler.Sanırsam hp fiyatı düşük tutmak için bazı yerlerden kısmış adaptörüde farklı zaten 150w yani anlayacağınız gtx 1060 modelinde ekstra ekran da renk gamutu (ölçmedim ancak gözle görülür bi şekilde fark var) ve 120hz.Şahsi görüşüm anakart bile farklı olabilir ancak kasa olarak aynı.Bende oturdum düşündüm bütcem 4000 tl di.Ürün rakipleri dell inspiron 7577,asus,lenovo,msi vardı.Dell adaptör sorunu olduğundan batarya ile sorunu vardı onu eledim lenovo gerek kalitesini beğenmediğimden gerek soğutmasının düşük olduğundan ve touchpad sorunlarından lenovo yu da eledik.Asus ve msi tn panelli olmasından dolayı vazgeçtim.Gönlümde hep bir msi yatardı ancak kasası plastik ve ekranından dolayı vazgeçtim.2 hafta düşünme sonucunda o fiyata IPS panelli sorun çıkarmayan başka altarnatifi olmadığı kararına vardım.Omen bana geldiğinde kutusundaki hp bandı dahi zarar görmemişti iade edip başka bir omen 15 alsam bu fiyata ekranı aynen boyle devam edecekti.Satıcıyla konuştum hp nin geri ödeme kampanyasından bahsettim ve başvurdumu belirttim.Ancak ben ürünü satın almadan önce başvurduğum için kampanyada yararlanamıyacaktım.Satıcıya durumu belirttim bana yeniden fatura kesilmesini talep ettim onlarda eski faturamı istediler yolladım 1 hafta sonrasına yeni fatura kestirtim.Böylece hp nin geri ödeme kampanyasından 480 tl aldım.Yani ürün bana 3419 tl ye geldi.Gelen parayla planım paneli değiştirmek ama kaliteli panel bulmak biraz zor gibi yada harici bir kaliteli monitör almayı düşünüyorum.
    Genel olarak kendim için fotoğraf video düzenlediğimden ekran bana yetersiz geldi oyuncu ve normal kullanıcıları zerre kadar ilgilendireceği sanmıyorum.Panelin kendi özelliği sanırsam ekranda %5 gibi bir sarılık söz konusu ekran ışını kıstıkça dahada belirgin oluyor.Kısaca fotoğraf video düzenlemek için alıyorsanız pek uygun değil ancak notebookcheck in soylediğine göre 1060 model biraz uygun gibi.
    Kendim oyun oynamadığımdan dolayı pek bir ısınma göremedim genel olarak ısınması yok ancak dizinide kullanacaksanız alt tarafları rahatsız edebiliyor ancak masada vs kullanacaksanız ısı hissetmiyorusunuz.Tabi 6 saat yüksek ayarlarda oyun oynamadım denemek lazım.Sdd si okuma değeri 2200MB/s yazma ise 200Mb/s yazması gerçekten çok düşük.Bunların dışında kasası portları hissiyat olarak çok iyi klavye olarka iyi ancak keşke klavye ışını ayarlayabilseydik.Bana açma tuşu bıraz sert geldi klavyede caps lock un açık olup olmadığını belirmek için tuşun üstüne bir kuçük bir ışık koymuşlar açık olduğu zaman yanıyor touchpad de aynı ışık bulunuyor hatta ses kapatma tuşunda bile bulunurken num lock da o ışığın olmaması benim için dez avantaj.Soğutması benim için çok iyi.Ses olarak 2 adet hoparlör var keşke bir tanede bass olsaydı 2+1 ses enfes olurdu.Menteşesi sağlam tek elle kapak açılıp kapanabiliyor.Rj 45 portuna taktığınızda rj 45 portu beyaz ışık yanıyor buda hoş bir detay.Sağ tarafta güç kablosunun ordada 2 adet bildirim ışığı var 1.si hdd led 2.si laptop sarj olurken dolu iken beyaz sarj az iken kırmızı bir gosterge.Usb ler 3.1 ve type c thunderbolt portu var yani ilerde harici ekran kartı takılabilir.Biosdan bilgisayar kapalıyken usb den hızlı sarj özelliği açıp kapayabiliyorsunuz.Kulaklık ve mikrofon ayrı ayrı 2 port olarak verimiş keşke 2 si tek bir kombo jack olsaydı.Şarj ı iyi gidiyor oturup 1-2 film izleyebilirsiniz wifi açıkken.Adaptörü 150w ve diğer omen 15 gtx 1050ti-1060 modellereden daha küçük şık bir adaptörü var.802.11.ac kablosuz olarak çok başarılı.Hdd si 7200rpm.İ5 7300hq benim için biraz düşük kaldı ssd çok hızlı ekran kartı hızlı ramlar hızlı işlemci bazen yetersiz kalıyor.SD kart girişi var ve usb 3.0.Hp destek telefon ile hafta içi gerçekten kaliteli destek veriyor ve omen bilgisayarlara özel destek hattı oluşturmuşlar orada premium destek alabiliyorsunuz.
    ÖZET
    Avantajları
    1-IPS ekranna sahip olması
    2-İyi soğutması
    3-Kasa kalitesi
    4-İyi bir destek hattına sahip olması
    5-Type c thunderbolt sayesinde ileride harci ekran kartı bağlayabilirsiniz.
    6-Alttan aydınlatmalı klavye
    7-Tek elle açılabilen ekran
    8-Şık ve ufak 150w lık adaptörü kolay taşınabiliyor.
    9-802.11.ac kablosuz olarak çok başarılı
    10-Hdd si 7200rpm
    11-Usb 3.1 ve hızlı şarj cıhaz kapalıken şarj edilebiliyor.
    12-SD kart girişi var ve usb 3.0
    DEZAVANTAJLARI
    1-Ce007nt modelinde ekranın 60hz olması ve renk gamutu olarak sRGB %51 olması bunun yanında ekranda garip bir %5 lik sarıkık var panel üreticinin belirtiğine göre yazı okurken göz yormamak için kotulmuş bir özellik.
    2-İ5 7300hq benim için biraz düşük kaldı ssd çok hızlı ekran kartı hızlı ramlar hızlı işlemci bazen yetersiz kalıyor
    3-Num lock tuşunun açık kapalı olduğunu belirten bir ışık yok.
    4-Mikrofon ve kulaklık girişinin ayrı olması keşke tek port olsaydı
    4-Klavye aydınlatması ışığın değeri ayarlanamıyor.
    5-Sesi gayet yeterli keşke birde bass olsaydı ve 2+1 olarak kullansaydık.

bu belirttiğim dez avantajlar ufak telefek şeyler yinede herşeyini belirtim kimisi için o ufak şeyler değerli olabilir.Benim için tek sorun ekranının renkleri fotoğraf düzenlemek için yetersiz olmasıydı.
    sonuç olarak kaliteli kasa,kaliteli desteği olan bir ürün gönül rahatlıyla alabilirsiniz pişman olacağınızı sanmıyorum. 2 aydır kullanıcısıyım ekran dışında çok memnunum iyiki dell veya lenovo almamışım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radierr -- 18 Temmuz 2018; 8:53:20 >

• Saolun hocam cok guzel anlatmissiniz emeginize saglik.[

• Bi öneride bulunacak yok mu

• mustafa.durmazer M kullanıcısına yanıt
    Fiyat iyi. 17 lik bakin ama. Bir de legion veya dell,msi bakın.

• garip1mühendis G kullanıcısına yanıt
    128GB SSD’nin neyini beğenmiyorsunuz olmayanlar da var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mustafa.durmazer M kullanıcısına yanıt
    Kardeşim aynı modeli bende kullanıyorum gönül rahatlığı ile alabilirsin. PC alt boşluğunu yüksek tut ısınma falan hiçbir sorun yok. 36. sayfada resimleri ile attım hiçbir sorun olmadığını oradan bakabilirsin.
  • Dell baktim ekrani iyi degil dediler lenovoya baktim o fiyata gtx 1050 li model var su ana kadar en iyi alternatif bu gibi

• Memnunsunuz yani degil mi

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafa.durmazer

Memnunsunuz yani degil mi
    Gayet memmunum iyi ki almışım diyorum. Temiz bir cihazsa alacağın rahatlıkla alabilirsin şuanda Vatanda fiyatı 8.000 tllerde geziyor. 36. sayfalarda izlenimlerimi yazdım oradan fotoğraflı olarak bakabilirsin.
  • 36.sayfaya baktim sicaklik degerleri gayet iyi gtx 1050ti oyunlar icin yeterli performansi gösterebilir degil mi.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafa.durmazer

36.sayfaya baktim sicaklik degerleri gayet iyi gtx 1050ti oyunlar icin yeterli performansi gösterebilir degil mi.
    Benim oynadıklarım;

- PUBG ultra ayarlarda FPS 60 altına düşmüyor sıcaklık 85'i geçmiyor genelde, 88 gördüm bir defa sonra fanlar giriyor devreye zaten tekrar düşüyor 78 lere falan.

- LOL' de FPS 234-130 arasında gidip geliyor. sıcaklık 70'i geçmiyor.

- 1050 ti 'da her oyunu ultra ayarlarda rahatlıkla oynarsın. 4k oyunlar hariç sanırım.

Baktın ki çok kasan bir oyun oynuyorsun sıcaklıkta 90 lara falan geliyor. Yapacağın şey en düşük işlemci durumunu 100'den 99'a almak o zaman sıcaklık max 78'i bile geçmez. İşlemcin 2,70'lerde çalışır hiç bir sıkıntıda yaşamadan paşa paşa oynarsın.

• Tmm o zman aliyorum ikinci eli 3900a , sizinde onerilerinizle.

• Bende 17-AN003NT 2BU43EA modelini kullanıyorum yüksek range'i olan ve performans isteyen arkadaşlara öneririm kendi fiyat aralığındaki en iyi bilgisayarlardan bir tanesi indirim döneminden 11500 yerine 8800'e denk gelmişti bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: expressimo

Omen x mi ? Sorunları var o cihazın.Youtube da çok ısındığı ve bazı cihazlarda mavi ekran verdiğini duydum. Ama omen x değil de düz omen 17 1070 ise o iyi diye hatırlıyorum. Ama bilemiyorum.Git msi veya lenovo y720 1060 lı al.
    bir çokcihazı denedim. yorularıma bakarsanız görebılırsınız. yinede kısaca özetliyeyım. HP 17-AB201NT aldım, ışık sızması yüzünden iade ettim. Asus gl553vd aldım, hoparlörü bozuk çıktı ve ayrıca ısıdan el yakıyordu iade ettim. Lenevoyu kankam kullanıyor, sakın ha alma diyor. Sebeleri ise kitlenme, ısı ve abuk subuk donanım hataları. Msi ı da çok düşündüm fakat gamıng modellerı boşta çalışıyorken bile sıcak. bu yuzden omen aldım ve cok memnunum. ha bu hiçmi ısınmıyor , tabıkı ısınıyor ama bır msi asus kadar değil. ve aldıgımdan berı sadece 1 kez mavi ekran verdi. onunda windowstan dolayı oldugunu duusnuyorum.

• İyi forumlar arkadaşlar.Ben de HP Omen 17-an005nt kullanıcısıyım.Alalı bir hafta olmadı daha.Vatan Bilgisayar'dan aldım.Önceki sayfalarda bahsedilen ışık sızması , hoparlör bozukluğu , fazla ısınma gibi sorunlar yaşamadım şimdilik.Ama benim başka bir sorunum var.Henüz fazla yüksek performanslı oyun indirmedim. LoL ve CS-Go indirdim.Oyun oynarken şöyle bir şey fark ettim : Bir gün ekranın üst kısmında bir günse ortalarında bir kayma sorunu var.Sanki bir çizgi var ve o çizgiden itibaren pixel kayıyor gibi.Bu sorunu sadece oyunlarda yaşıyorum.Video izlerken veya başka bir şeyle uğraşırken böyle olmuyor.GeForce exp. indirip ekran kartını güncelledim ama sorun çözülmedi gibi.FPS sorunu da yaşamıyorum.Karakter ya da oyun hızlandığında bu bahsettiğim kayma artıyor.Bilgisayar işlerinden fazla anlayan biri değilim , umarım durumu anlatabilmişimdir.Sizce sıkıntı ne olabilir ? Bu durumu yaşayan var mı ? HP'nin servisini aramayı düşünüyorum.Bir de Vatan'a gidip bu sorundan bahsetsem lapoptu değiştirme imkanım olur mu ? Cevaplarsanız çok sevinirim.

• Oetkeer43 kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğin sorunla karşılaşmadım ama bendede W tuşunda tutukluk vardı vatana götürdüm değişim istedim. Önce birşey yok diye geri verdiler.Vatan herhangi bir arızaya önce kendisi bakıyor halledemezse servise yolluyor. Adamlar bakmış birşeyi yok deyip geri yollamış.Ben tekrar yollamalarını istedim. HP değişimi onayladı sonra.Zaman kaybetme direk hp ye yollamalarını iste değişirler.
  • Demandred D kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. O kadar para verdik. İçime sinmedi bu durum. Hafta sonu olmadan götüreyim o zaman. Umarım derdimi anlarlar ve sıkıntı çıkarmazlar

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.