akakce.com HP Omen 16-0000NT 8X168EA Ryzen 7 7840HS 16 GB 512 GB SSD RTX4060 16.1" Full HD Gaming Laptop Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe https://www.akakce.com/oyun-bilgisayari/en-ucuz-hp-omen-16-0000nt-8x168ea-ryzen-7-7840hs-16-gb-512-gb-ssd-rtx4060-16-1-full-hd-notebook-fiyati,438745549.htmlArkadaşlar geçen hafta 48k idi fiyatı 6 taksit var < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONUR-40 -- 2 Ağustos 2024; 20:15:55 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Hp omen ryzen 7 7840hs 4060 36.999₺
-
-
amazonHP Victus Gaming Dizüstü Bilgisayar, 16,1 inç 144 Hz FHD IPS, AMD Ryzen 5 7640HS, 16GB Ram, NVIDIA GeForce RTX 4060 DLSS 3, 512 GB SSD, FreeDos, Performans Mavi, 7Z590EAhttps://www.amazon.com.tr/dp/B0C85JQYQ6
8 çekirdek zorunlu değilse 5k ucuza bu da var alternatif olarak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
@Gunpower-storm hocam 8 çekirdek olup olmamasının bana yararı nedir ? Örneğin oyun oynarken performans farkı çok yaratır mı ? Bilgim olmadığından soruyorum.
-
Eski konu hortlatıyorsunuz, fırsat bitmişken yapılması çok hoş değil.
Onun dışı farkını bilmiyorsanız çok büyük ihtimalle işinize pek yaramaz
-
Sakın bunu almayın ben aldım ayıplı ürün geldi İade olduğu için alanlardan birine benin aldığım makinenin gitme ihtimali olabilir
Ürünü sipariş ettim geldi. İlk başta Windows 11 kurmakta baya zorlandık. Ssd ile ilgili bir sorun var gibiydi flash belleği görmedi. (İSO da sıkıntı yok, rufus ile yaptım daha önce yaptıklarım gibi videolardan) bir İSO daha oluşturduk kurtarma flaşı vs garip bir şekilde f11 factory reset çalışmıyordu. Flash gördü bu seferde windowsu kurmaya izin vermedi. Diski seçip ilerleyemedik. Neyse bütün zorlukları aşıp yazılımı kurduk.
Asıl bomba w11 kurulunca ortaya çıktı. Ben laptopu şarja taktım yemek vs pil full iken uğraştık. Öyle yapmasak zaten formatla uğraşırken kapanırmış. Laptobu kullanılamaz hale getiren bir sorun var. Cihaz kapalı iken şarj oluyor. Power a bastığın an şarjı kesiyor. (Anker 521 de gördüğüm değer kapalı 45w, açıldığı an adaptör 6w güç çekmeye başlıyor. Ama cihaza hiç aktarım yok) Yazılım ile düzeltmenin imkanı yok. Windows kurulu değilkende aynı şey oluyor. Pili çıkarmak belki çözer ama çıkarırsan garanti dışı içine bütünleşik kasanın batarya...
Ben aynı sorunu Victus 16 da aldıktan daha sonra yaşayan Türk iki kişi daha buldum. Biri technopat üzerinde konu açmış biri de şikayet varda...
Detaylı araştırdım yabancı forumlarda hp için aynı sorun daha çok yazı var bu konuda Hp için kronik bir sorun olduğunu yazanlarda var. Dc şarj portu pimlerinin yerleşiminin neden olduğunu söyleyenler vardı.
Bana denk gelen sorun.
www.sikayetvar.comHP Victus Bilgisayarım Açıkken Şarj Olmuyor.https://www.sikayetvar.com/hp/hp-victus-bilgisayarim-acikken-sarj-olmuyorBenin Kanaatim; Adaptörün sağlam olduğunu düşünüyorum. Sorun kuvvetle muhtemel anakartta olan bir sorun.
Şarj sorunu da kronik mi bilmem de aynı sorunu ben dahil 3 farklı victus 16 da görmek korkutucu Ben Hp Victus serisini veya Hp artık kimseye önermeyeceğim. Pc hoşuma gitmişti mavi renk iyi 120w 4060 var cihazda çift fan ama kullanamayacağın donanımsal bir arıza sıfır cihazda en son uğraşmak isteyeceğim şey donanım arızası...
Alacaklar göz önünde bulundurun derim. En azından amazonda banko bir tane böyle ürün var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam geçmiş olsun.
Genel olarak her markanın adında araştırma yapsak olumsuz yorumlar bulma imkanı var. HP çok sevdiğim bir marka olmasa da problemli ünitelere denk gelmek mümkün.
Yazdığınız problemlerin ilki Legacy/UEFI farkı sorunu gibi görünüyor, RUFUS ayarlarında düzgün ayarlanmazsa anakart ayarlarıyla çakıştığı zaman diski görmeyecektir
İkinci problem ise daha çok failsafe moduna düşüyor gibi laptop. Büyük ihtimal bir iki direnç patladı, sistem de 12V 0.5A default güç çekim moduna girmiş gibi, tabii sistem 20+W çekeceği için şarj olma hızından daha hızlı güç tüketiyor. Veya sistem açıldığı zaman adaptörü tanımıyor/yanlış tanımlıyor, kendi açısından rezistansı ve sayesinde akımı engelliyor gibi geldi.
Bunların normalde yaşanmaması gerek tabii ki.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X