Şimdi Ara

Hp Pavilion 15-n003st küçük inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Cihazı bugün Bimeks, Ankamall şubesinden aldım, 1.815 TL para saydım ve yanında 91TL'lik'de hediye çeki verdiler.

Öncelikle Cihazın özelliklerini sıralayacağım sonra kısa incelememe geçeceğim:

Hewlett Packard Pavilion 15-n003st

İntel Core i5 4200u 1.6Ghz Turbo Boost ile 2.3'e kadar
    8 GB Ddr3 Sdram
    Nvidia GeForce GT740m Grafik İşlemci
    750 GB 5400rpm HDD
    39,62cm(15.6) Diyagonal HD BrightView LED ekran
    Windows 8 İşletim Sistemi
    DVD sürücü vs.

Öncelikle cihazın Kasa yapısından bahsedeceğim, Ekran kasası Gri renkte Piyano kasa ve dokunduğunuzda bilgisayarı güvenli hissediyorsunuz kısacası sağlam,
    Orta Kasa Gri- Mavi renk arası aliminyum kasa ve oldukça sağlam,
    Alt kasa ya da Alt kapak diyelim Siyah plastik.

Hp'nin bu modeli kasa kalitesi yönünden oldukça iyi

Bilgisayarın üzerinde Numerik Türkçe Q klavye bulunmakta ve siyah renkte, ancak tuşlar biraz alçak ve dar bunun yanı sıra pek sağlam gibide gelmedi bana yani
    klavye yönünden sınıfta kalıyor.

Ekran HD çözünürlükte ve parlak Sony Vaio'lar kadar canlı ekranı olmasada gayet güzel bir ekranı var,
    Hoparlörler DTS sound+ marka 2+1 Sesi Net ve oldukça yüksek kaliteli Hoparlörler kullanılmış.

Performans yönünden gayet iyi İntel Core i5-4200u İşlemci bu bilgisayarda kalitesini gösteriyor ve Nvidia GeForce GT740M ekran kartınında performansı gayet iyi, notebookchecklerdede bakabilirsiniz Güncel Oyunları Düşük-Orta Grafiklerde akıcı şekilde oynatır Profesyonel oyuncu GPU'su olmasada cidden iş görüyor.

Şimdi gelelim en önemli noktaya Bilgisayarın ısısına
    Evet arkadaşlar herkes merak ediyor tahminimce Hp'de ısı sorunu var mı? Hp'de ısı sorunu yaygındır Özellikle Dv6 G6 modeli kullananlar iyi bilir, ancak bu bilgisayarda hiç bir ısınma yok! Kasaya, Klavyeye elinizi koyduğunuzda hiçbir şekilde Isı hissetmiyorsunuz bunun yanı sıra CoreTemp ile test ettiğimde Boşta 44-45 derece civarı oluyor ve buda bence bir bilgisayarda olabilecek standart ısı değerleri yani tehlikede arz etmiyor İşlemci için.
    Bi ara Grafik kart güncellemesinde 61 dereceyi buldu sonra yukarısına çıkmadı, onun haricinde sadece Nfsu2 oynadım ve 61 derecenin üstüne çıkmadı evet fazla oyun deneyimim olmadı.

Ses durumuna gelecek olursak Fan gerçekten Sessiz Oyun açınca biraz yükseliyor tabi ama her notebook için standart birşey bu çkta kafa ütülemiyor açıkcası ancak HDD sesi fan sesi gibi geliyor ve sessiz ortamda duyuluyor fakat oda fazla rahatsız etmiyor.

Batarya sanırım 4 Hücreli Tam emin değilim dizayn olarak ekranla kasanın arasında tamamlayıcı yapıya sahip ve altı siyah üstü gri renkte, Ayrıca Bataryayı takılı kullanmanızı öneririm çünkü herhangi bir elektrik kesintisinde büyük ihtimalle HDD'niz arızalanabilir, İşletim sisteminiz çökebilir. Korkmayın fişte takılı diye bataryanızın ömrü kısalmaz artık yeni bataryalar polimer yapıda ve telefon gibi %100 olduğunda elektrikten çıkıyor ve böylece ömrü uzun kalıyor.

Cihazın kutusundan 2 Tane Hp'nin hazırladığı uzun kağıtlar çıkıyor ve Bir adet Windows rehberi çıkıyor, 1 Adet adaptör ve adaptör kablosu çıkıyor, Ürünün 2 yıllık garantisi var ve Garanti belgesi kutunun üstünde Bantlı şekilde duruyor.

Şu ayrıntıyada yer vereyi illaki aramızda Pc'lerin üstündeki İşlemci, Ekran kartı Stickerlara ilgi duyan vardır HP'nin bu modelinde Kasanın sağ tarafında Numerik tuş takımındaki Enter tuşunun altında 2 adet Sticker var Üstte İntel İnside Core i5 yazılı Mavi renkte Dikdörtgen şeklinde bir Sticker bulunmakta, onun altında gri renkte kare yapıda Nvidia GeForce yazılı Sticker bulunmakta ve bu stickerde küçk bir meşhur Nvidia logosu bulunmakta.

Evet arkadaşlar benden şimdilik bu kadar makinayı yeni aldığım için size ancak bu kadar bilgi verebildim ilerleyen zamanlarda incelemeye devam edeceğim, belki fotoda koyabilirim.
    Aklına soru takılan olursa zevkle cevaplarım ve yardımcı olmaya calışırım, Teşekkürler.

• Eyvallah kardeş güzel açıklamalar yapmışsın. Benim en çok merak ettiğim batarya kullanım süresi ve oyunlarda max ısı durumu. Yaklaşık 10 günü geçmiş buarada ki deneyimlerin nasil ilk analizine göre değiştimi değiştiyse hangi yönde değişti (olumlu- olumsuz)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustafas215 M kullanıcısına yanıt
    bu zamana kadar makinayı dizimde kullandığımda işlemci maksimum 73 dereceyi gördü, masada kullandığımda ise 68 dereceyi buldu, ekran kartı iki türlü kullanımdada 68 dereceyi gördü, kasa aliminyum ve gerçekten buz gibi sadece oyunlarda çok hafif bir sıcaklık var oda şöyleki iyice elini bastırıp bakarsan farkediyorsun, kafana takmazsan elinde sıcaklığı hissetmiyorsun bile.
    boşta işlemci 33 ile 54 derece arası gidip geliyor, boştan kastım chrome falan açıkken yani, malum turbo boost olayı var işlemci hızı arttıkça ısılarda ani yükselip alçalmalar oluyor, uzun lafın kısası hp bu makinada ısı sorununu çözmüş.

batarya süresi yeterli bence, bataryayı kullanırken herşeyi maksimum güç tasarrufuna alarak kullanıyorum ayrıca ekran parlaklığını sonuna kadar azaltıyorum, böylece bir buçuk saatte bataryanın %100'den %80'e indiğini gördüm chrome hep açık kaldı ve 2 defa video izledim.

bilgisayarın sadece bir olumsuz yanı var, fan ve hdd sesi ! chrome, video vs. açıkken fan ultra sessiz, ama hdd'nin sesi fan sesi gibi geliyor, eğer olurda alırsan bu yanılgıya düşme hdd çok sesli ancak fanda çok masum sayılmaz oyunları açınca biraz sesi yükseliyor bence oyunun sesini açarak sabote ediyorum.

umarım yardımcı olmuşumdur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bsendal259@hotmail.com -- 24 Mart 2014; 21:40:27 >

• bsendal259@hotmail.com B kullanıcısına yanıt
    Sağol kardeşim gayet faydalı oldu yorumların bu hafta içinde almayı düşünüyorum insallah, tabi farklı bi cihaz çıkmazsa karşıma.:) tekrar teşekkür;)

• mustafas215 M kullanıcısına yanıt
    hayırlısı neyse o olsun kardeşim tabi bundan daha iyisi çıkarsa kaçırma al bende ilk başta vaio aldım sonra bayağı bi sıkıntı oldu, bu makina ile değiştirdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bsendal259@hotmail.com -- 25 Mart 2014; 1:15:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bsendal259@hotmail.com

bu zamana kadar makinayı dizimde kullandığımda işlemci maksimum 73 dereceyi gördü, masada kullandığımda ise 68 dereceyi buldu, ekran kartı iki türlü kullanımdada 68 dereceyi gördü, kasa aliminyum ve gerçekten buz gibi sadece oyunlarda çok hafif bir sıcaklık var oda şöyleki iyice elini bastırıp bakarsan farkediyorsun, kafana takmazsan elinde sıcaklığı hissetmiyorsun bile.
    boşta işlemci 33 ile 54 derece arası gidip geliyor, boştan kastım chrome falan açıkken yani, malum turbo boost olayı var işlemci hızı arttıkça ısılarda ani yükselip alçalmalar oluyor, uzun lafın kısası hp bu makinada ısı sorununu çözmüş.

batarya süresi yeterli bence, bataryayı kullanırken herşeyi maksimum güç tasarrufuna alarak kullanıyorum ayrıca ekran parlaklığını sonuna kadar azaltıyorum, böylece bir buçuk saatte bataryanın %100'den %80'e indiğini gördüm chrome hep açık kaldı ve 2 defa video izledim.

bilgisayarın sadece bir olumsuz yanı var, fan ve hdd sesi ! chrome, video vs. açıkken fan ultra sessiz, ama hdd'nin sesi fan sesi gibi geliyor, eğer olurda alırsan bu yanılgıya düşme hdd çok sesli ancak fanda çok masum sayılmaz oyunları açınca biraz sesi yükseliyor bence oyunun sesini açarak sabote ediyorum.

umarım yardımcı olmuşumdur

Öncelikle mrb.görünüşe göre cihazınızdan memnunsunuz.bende aynı üründen sipariş verdim kısmet olursa yarın elimde olacak.fan sesi normal kullanımda sessizse iyi bence oyunlarda da doğal olarak fan kendini zorluyor.HDD sesi olmazsa daha iyi olurdu günlük kullanımda sessiz ortamda rahatsız edeceğini düşünüyorum.

• hayırlı olsun, açıkçası cihaz normal kullanımda sesli ama bu fan sesi değil hdd sesi, bende ilk başta fan sesi zannetmiştim ancak inceledim falan hdd sesli çalışıyor fan sessiz, ama fan oyunda ses yapıyor eğer oyun sesini açarsanda rahatsız olmazsın.

zaten buda normal sonuçta yani asus ve toshiba makinaların fiyatta tuzlu olmasının sebebide bu hdd'yi fan'ı vs. kaliteli koyuyor. bu özellikte olan toshibalar asuslar 500 600 lira civarı yüksek fiyatta.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.