Şimdi Ara

HP Pavilion 15-N012ST F1F09EA - Yorumlarınız lütfen :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
4.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba uzun süredir laptop araştırmaktayım bu ürünü buldum. tanıdıklarım vasıtasıyla ürün bana buradaki fiyatından çok daha makul bir fiyata gelecek yaklasık 1300-1400 arası...

HP Pavilion 15-N012ST F1F09EA

Özellikleri :

İşlemci Modeli : 4.Nesil Intel® Core i5-4200U Çift Çekirdekli işlemci
    İşlemci Tipi : Intel Core i5
    İşlemci Hızı : i5-4200U - 1.6 GHz Turbo Boost ile 2.6 GHz'e kadar
    İşlemci Cache : 3 MB
    Ekran Boyutu : 15.6
    Ekran Tipi : LED HD
    Ekran Çözünürlüğü: 1366x768
    Grafik İşlemcisi : Nvidia GeForce GT 740m
    HDMI : Var
    Sistem Belleği : 4GB
    Bellek Tipi : 1600 MHZ DDR3
    Max Bellek : 8 GB
    Disk Kapasitesi : 500 GB
    Disk Hızı : 5400 RPM
    Bluetooth : Bluetooth 4.0
    Usb Portu : 1 USB 2.0 + 2 USB 3.0
    Hoparlör : Dahili Stereo Hoparlörler
    Kamera : HD Web Camera
    İşletim Sistemi : FreeDos
    Paket İçeriği : Notebook/Adaptör/Pil
    Pil Teknolojisi : 4-cell Li-lon Pil

http://www.gold.com.tr/hp-pavilion-15-n012st-f1f09ea-freedos-notebook_u

Arkadaşlar bu laptopla crysis 3 battlefield 4 gibi yeni oyunları 1366x768 ve medium ayarlarda 30-35 arası fps alabilme sansim nedir. Yorumlarınız bekliyorum...

• Ürünü 4GB RAM ve 500GB sabit disk ile 1450 civarına bulabilirsiniz İnternet'teki çeşitli PC satış sitelerinde. Mesela:http://www.istanbulbilisim.com.tr/hp-pavilion-15-n002et-e9k95ea-notebook-fiyati,73477.html

Ekran kartı çok oyuncu bilgisayarı kartı değil, yüksek olmasa da oyun ayarlarını bir miktar düşürmeniz durumunda sanırım o kadar FPS alınabilir. İşlemcisi i5 ancak ULV yani düşük voltaj bir işlemci, güç tasarrufu amaçlı bir işlemci. Çok fazla performans bekleniyorsa normal voltaj işlemcili ürünlere bakmak daha iyi olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Ürünü 4GB RAM ve 500GB sabit disk ile 1450 civarına bulabilirsiniz İnternet'teki çeşitli PC satış sitelerinde. Mesela:http://www.istanbulbilisim.com.tr/hp-pavilion-15-n002et-e9k95ea-notebook-fiyati,73477.html

Ekran kartı çok oyuncu bilgisayarı kartı değil, yüksek olmasa da oyun ayarlarını bir miktar düşürmeniz durumunda sanırım o kadar FPS alınabilir. İşlemcisi i5 ancak ULV yani düşük voltaj bir işlemci, güç tasarrufu amaçlı bir işlemci. Çok fazla performans bekleniyorsa normal voltaj işlemcili ürünlere bakmak daha iyi olabilir.

Öncelikle ilgilendiğin için teşekkür ederim...
    Belirttiğim gibi crysis 3, battlefield 4, call of duty: ghost tarzı oyunları 1366x768 çözünürlükte orta ayarlarda 30-35 arası fps almam beni tatmin edicektir ayriyetten suan için bütçe konusunda aşım yapamamaktayım ileride ram ve eğer ihtiyac olursa ki hiç sanmıyorum harddisk ilavesi yapabilirim. ürünü 1350 tl ye satın alabilecek pozisyondayım arkadaşlar yorumlarınızı beklemekteyim :)

• 1370'e görmüştüm bir yerde FreeDos'lusunu, ama bulamadım.
    N005SG diye bir modelinin incelemesi var şurada:
    http://www.notebookcheck.net/Review-HP-Pavilion-15-n005sg-Notebook.105200.0.html
    Bu modelde GT740M ekran kartı yok, sonuçlar işlemcinin dahili GPU'su ile alınmış. Sessiz ve fazla ısınmayan, uygulama performansı iyi ve güç tüketimi, batarya dayanma süresi iyi denmiş. Ekranının parlaklığından ve mavimtırak görüntüsünden şikayet edilmiş.
    Oyunlarda Dell'in de aynı işlemciyi kullanan daha pahalı bir makinesi var. Yeterince değer vermeli bence.
    Ama bu 4200u serisi işlemcilerde harici ekran kartı bağlantısı direk işlemciden değil PCH üzerinden yapılıyor sanırım ki, normal bir işlemci ile arasında performansta çok fazla fark olur mu bilmiyorum.

• quote:

1370'e görmüştüm bir yerde FreeDos'lusunu, ama bulamadım.
    N005SG diye bir modelinin incelemesi var şurada:
    http://www.notebookcheck.net/Review-HP-Pavilion-15-n005sg-Notebook.105200.0.html
    Bu modelde GT740M ekran kartı yok, sonuçlar işlemcinin dahili GPU'su ile alınmış. Sessiz ve fazla ısınmayan, uygulama performansı iyi ve güç tüketimi, batarya dayanma süresi iyi denmiş. Ekranının parlaklığından ve mavimtırak görüntüsünden şikayet edilmiş.
    Oyunlarda Dell'in de aynı işlemciyi kullanan daha pahalı bir makinesi var. Yeterince değer vermeli bence.
    Ama bu 4200u serisi işlemcilerde harici ekran kartı bağlantısı direk işlemciden değil PCH üzerinden yapılıyor sanırım ki, normal bir işlemci ile arasında performansta çok fazla fark olur mu bilmiyorum.

Evet alacağım modelde dediğin gibi freedoslu zaten benim için önemi yok bu durumun... 4200u işlemci hakkında çok fazla detaylı bir bilgiye sahip değilim araştırmaya devam ediyorum... işin kötü tarafı ne forumda nede başka bir sitede bu ürün ile ilgili bir incelemeye rastlamadım eğer ürünü alırsam bir konu açıp detaylı bir inceleme yapmayı da düşünüyorum zaten... isteklerime cevap verebileceğini düşündüğüm bir ürün umarım bu konuya diğer forum kullanıcılarıda katılırda onlarında bu konu hakkında değerli yorumlarını öğrenmiş oluruz :)

• Burada 7500u kullanan modelin Ralink kablosuz ağ adaptörü kullandığını ve çekiminin iyi olmadığını okumuştum, Realtek, Atheros vs. kullanılan farklı çipler var. 4200u bulunan modellerde Realtek var galiba.
    Benim de şu an bu cihaz ile arasında olduğum cihaz arasında 100 TL kadar fiyat farkı var. Birinde ULV değil normal mobil işlemci ve 8GB SSD önbellek var. Ama bu cihazın da bekleme süresi çok daha iyi. Tipini de beğenmiştim ama acaba daha sonra bunu aldığıma pişman olurmuyum diyorum.
    ULV işlemci testlerde şu anki cihazıma iki kat kadar fark atıyor. Mobil işlemci ise neredeyse üç kat. Ama bölgemdeki elektrik kesintilerinden etkilenmeme garantisi de bu ULV işlemcili cihazda var. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 2 Şubat 2014; 2:45:25 >
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Dostum 4200u model işlemci hakkında bence ön yargılı olmamak lazım neticede yeni nesil bir işlemci ve 740m gibi bir ekran kartıyla desteklendiği sürece performans konusunda sıkıntı olacağını düşünmüyorum. anladığım kadarıyla bu nptebook ve bir başkası arasında kaldın ? diğer seçeneğin linkini verebilirmisin.

Bu konuda bilgili arkadaşlar varsa lütfen yorumalarını esirgemesinler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HP PAVİLİON GAMİNG 15-AK102NT
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Birkaç model var arasında kaldığım aslında. Şimdiki niyetim Lenovo Z510:
    http://www.ebrarbilgisayar.com/lenovo-z510-59-391785-notebook-pmu294461
    HP Pavilion 15 alternatifim de şu:
    http://www.ebrarbilgisayar.com/hp-pavilion-15-n013st-f1f11ea-notebook-pmu289571
    Lenovo v580c'ye de sulanıyordum mSATA girişi ile SSD takılma imkanı var diye de, bunlara da optik sürücü girişine takmak mümkün.
    Cihazı bir 4 yıl kadar kullanmayı planladığımdan da işlemci vs. güncellersem yeni serilerle uyumlu olsun diye bari Haswell olan bir şey alayım dedim ki HP Pavilion 15 ile Lenovo Z510 arasında kaldım. Şu anki işlemcim ile bu ULV işlemci arasında zaten iki kat fark var. Z510 işlemcisi ile de biraz daha fazla. Pavilion'un bekleme süresi ilgimi çekiyor da, 24 saat kullanmıyorum zaten Z510 da işimi görecek oldukça. Şimdiki boşta iken 1 saat gitmiyor bataryası. :D
    Aralarında 100TL fark var, almışken normal işlemcili Z510 alayım diyorum; performansı iyi gelirse SSD almaktan da vazgeçerim belki. Zaten mSATA SSD'ler de çok aşırı hızlı değil. Normal SSD'leri anca optik okuyucu yerine takabiliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 2 Şubat 2014; 16:18:42 >

ne zaman alacağım tam kesin olmamakla birlikte bu modelde karar kılmış bulunmaktayım

Hp Pavilion 15-N013ST F1F11EA

http://www.ebrarbilgisayar.com/hp-pavilion-15-n013st-f1f11ea-notebook-pmu289571

fiyatı 1450 TL ( bana özel :P )

sanırım yakın zamanda elime geçmiş olur eğer senden önce alirsam deneyimlerimi oyun performansını vb. herşeyi paylaşırım fakat işin ilginç tarafı diğer konular defalarca yorum alırken bu konuda bizden başka kişi yok hey AHALİ! uyuyomusunuz ya :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RewoLa -- 2 Şubat 2014; 20:04:12 >
  • RewoLa R kullanıcısına yanıt
    Dell'in aynı işlemciye sahip ama ekran kartı GT750M olan bir modeli var, o baya konuşuluyor ekran kartı yüksek olduğundan. Bilmiyorum, Teknosa'da cihazı beğenmiştim. Bahsettiğim Z510 bile çok Çin malı duruyordu yanında. Özellik olarak da fena değil de, bilemiyorum karar veremedim pek. Karar versem de İstanbul'a gidip elden almak istiyorum ama orada yaşayan biri olmadığım için ulaşım sıkıntı.
  • quote:

Dell'in aynı işlemciye sahip ama ekran kartı GT750M olan bir modeli var, o baya konuşuluyor ekran kartı yüksek olduğundan. Bilmiyorum, Teknosa'da cihazı beğenmiştim. Bahsettiğim Z510 bile çok Çin malı duruyordu yanında. Özellik olarak da fena değil de, bilemiyorum karar veremedim pek. Karar versem de İstanbul'a gidip elden almak istiyorum ama orada yaşayan biri olmadığım için ulaşım sıkıntı.

Anladım evet istanbul dışından bu alanda alışveriş yapmak biraz sıkıntılı haklısın :(
    Bu arada DELL in gt750 li ekran kartını banada link yoluyla ulastırırmısın
    Dostum guzel bi cihaz fakat malesef biraz butce meselesi...

konuyu acan kisinin i5 in "u" model serisi icin yaptigi yorumu bi okumani tavsiye ederim icini rahatlaticaktir =)
  • RewoLa R kullanıcısına yanıt
    İşlemci karşılaştırmalarını vs. inceledim baya. Mesela aşağıdaki iki linkten test sonuçlarını karşılaştırdım:
    http://www.notebookcheck.net/Review-Lenovo-IdeaPad-Z510-Notebook.105627.0.html

Kesinlikle bütçe meselesi. 2009 model eski Casper'ım 1200TL idi. Şu anda o fiyata bu cihazın günümüze göre dengi olan bir cihaz yok. Çok koydu ilk başta, hep 1500 altı ürünlere bakıyordum. Bahsettiğim model de alabilirim dediğimde 1550 civarı idi. Ben memlekete gelip cihazı alabilecek olana kadar da oldu 1700. :D 4GB RAM'li sürüm de işimi görüyor şu an ama bunu da bir dört sene kullanırım diye almışken biraz yüksek olmasında fayda var dedim. Çünkü sonradan şusu eksik busu eksik diye ekstra masraf yapıp aldığım ürünü daha pahalıya çıkarma halim var benim. 6 GB RAM'li alsam tam performans çift kanal çalışması için 4x2 kit alıp orijinallerini satardım vs... :) Fazla RAM'i TMP klasörü olarak ve önbellek olarak kullanabilirim; 1 TB disk de dosya depolama işinde beni rahatlatır. Pavilion ile arasında 100 TL civarı fark var. M işlemci ve SSD'li bir sabit diski olmasına değecek mi göreceğim. Bir de ısınma vs. değerleri ve performans olarak hoşuma gitti.

• Takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi requaizen -- 24 Mart 2014; 19:24:49 >
  • bende pavilion 15 n003st modelini kullanıyorum aradaki fark sadece hdd, işlemci ve ekran kartı performansı çok iyi kafan rahat olsun her türlü oynarsın.
  • Bende bu modeli almayı düşünüyorum arkadaşlar.Birkaç sorum vardı;
    Kasa iç kısmı(klavye çevresi)metal/alüminyum mudur ?
    Ram olarak ddr3l mi yoksa ddr3 mü var içerisinde ?
    İşlemcisi sorun yaratır mı performans anlamında ?
    Hoparlör kalitesi nasıldır ?
    Fan sesi var mıdır ? Isınır mı acaba ?
    Lenovo z570'den sonra pişmanlık duyar mıyım ?
    Lenovo özellikleri;2450m işlemci,8 gb ram,630m ekran kartı
    Tavsiye eder misiniz ?
    Teşekkürler...
  • Yukarı...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.