Şimdi Ara

HP Pavilion dm3-1010et İnceleme & Kullananlar (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
458
Cevap
1
Favori
45.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cevaplar için teşeekürler arkadaşlar. sanırım tercihim dm3 olacak.
  • dm3 kullanan arkadaslar, cihazda gömülü gps oldugunu biliyomuydunuz, yazılımı yüklemek gerekiyomuş sadece, otomatik olarak igo yazılımını buluyomuş ve direk uyduya baglanabiliyomus sebekeye baglı (A-GPS)olmadan.
  • cidden mi ?
    denemek lazım
  • bu modelde oldugundan eminmisin? :S cunki dm3 ün baya bir modeli var ya onlarda olabilirde bunda varmı bilmiyorum..
    Biraz dhaa ayrıntı alırsak iyi olur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: delimavii67

dm3 kullanan arkadaslar, cihazda gömülü gps oldugunu biliyomuydunuz, yazılımı yüklemek gerekiyomuş sadece, otomatik olarak igo yazılımını buluyomuş ve direk uyduya baglanabiliyomus sebekeye baglı (A-GPS)olmadan.

dm3 teki bu olay 3g modülü ile mi ilişkili ? link verebilirimisin bu konuyla ilgili bir araştıralım çünkü ayrı bir gps modülü olduğunu sanmıyorum,eğer 3g modülde bu özellik varsa dm1 de de aynı özellik olması lazım çünkü aynı modülü kullanıyor her ikiside

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tamer Teknik Servis -- 14 Mart 2010; 20:04:04 >
  • evet ayrı bir gps modülü gömülüymüş aşagıdaki linkte asmily nickli vatandas anlatmış bi inceleyin bakalım sizin yorumunuz nedir

http://www.notebook.gen.tr/hp-notebook-f5/hp-pavilion-dm3-serisi-notebooklar-hakkinda-hersey-t10318.html

yıldız olan yerlere notebookgentr yazalım aralara nokta tabii

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delimavii67 -- 14 Mart 2010; 23:13:28 >
  • dm3 te bluetooth var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metedoruk -- 15 Mart 2010; 5:33:16 >
  • yok.....
  • Arkadaşlar dm3 de fabrika çıkışı olarak rem 1+1 mi yoksa tek slotta 2 gb mi bilgi verirseniz sevinirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: talebs

Arkadaşlar dm3 de fabrika çıkışı olarak rem 1+1 mi yoksa tek slotta 2 gb mi bilgi verirseniz sevinirim...

Benimkinde RAM'lar her 2 slotta 1+1, yani 2x1 GB'lık geldi.

Ne mantığa böyle yaparlar bilmem; ama 2 adet 1 GB'lık RAM modülü her durumda (yani HP gibi büyük bir üreticinin satın almasında bile olsa...) 1 adet 2 GB'lık'tan biraz daha pahalıya gelir. (Şu anki piyasa ve arz koşullarında 1 adet 4 GB'lık modül vs. 2x2 GB'lık iki modül için aynı durum geçerli değil amma...).

Ben de paraya kıyıp gidip iki adet 2 GB'lık Team markalı (Taiwan) DDR3/1066 modül alıp onları taktım. Seagate'in de 320 GB'lık 16 MB/7200 rpm. HDD'sinden temin ettim. Şimdi bu 320 GB'lık HDD Win 7 Ultimate yükleyeceğim. dm3'ten çıkan 2 adet orijinal 1GB RAM modülünü ve 250 GB'lık HDD'sini de ne olur ne olmaz; alet servise giderse garantisiyle ilgili sorunum olmasın diye bir köşede saklayacağım. Piyasamızda, Seagate'in 500 GB'lık 16 MB/7200 rpm. bir diski de var ama hakkında çok olumlu şeyler söylenmediği için onu almaktan kaçındım. Bana şimdilik 320 GB HDD yeterli olacaktır; fazlasını harici bir HDD ile de halledebilirim.

Piyasada SEagate'e göre daha tercih ettiğim WD'nin 320 GB/16 Mb/7200 rpm HDD'sinden bulamadım. Ancak şimdilik WD, bu türden 500 GB'lık bir notebook HDD'sini yurt dışında dahi piyasaya sürmüş değil.

Bakalım Samsung, Hitachi, Fujitsu ve Toshiba gibi notebook HDD'sinde de gündemde ve yüksek pazar payı bulunan markalar ne zaman 320/500 GB gibi 2.5" 7200 rpm/16 Mb HDD'lerini piyasaya sürmeye başlayacaklar?

Bu arada dikkat ederseniz harici (taşınabilir) 2.5" HDD'lerde (5400 rpm/8 Mb) 640 GB, 750 GB, 880 GB ve hatta 1 TB'lık modeller de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. (Gerçi bu son 3'ü epeyce pahalı...). Ancak bu yüksek kapasiteli HDD'ler henüz TR'ye ithal edilen notebook'ların içine girmiş de değil....

• Dostum sagolasın bilgilendirmeler icin..
    HDD'den yana bir sıkıntım yok ancak ilerde durumları duze cıkarınca 3 ya da 4 gb yapıcan ram'i.. 3 oldgunda pek bi fark yaratmıyor sanırım? 4 yapmaya calısıcam... Bakalım...
  • Gerçekten bilgiler için teşekkür ederim...
    Ben de 2 gb ram takarım olur 4 gb diyodum ama hayalkırıklığı piyasaya baktım 400 tl den aşağı 4 gb ram yok.Derdim ekran kartının hızını yükseltmekti. YANDIK...
  • 4 gb i gorebilmek icin 64 bit isletim sistemi kurulu olmasi lazim bilginize =)
  • zaten 64bit işletim sistemi ile geliyor.
  • suanda dm3 ü kutusundan çıkarıp hemen arka kapağı söküp 2+2 samsung 1333 mhz ramleri taktım, suanda kurulum yapıyor. ama üzerinden çıkan ramler 1066 mhz. dm1 de 1333 mhz ram çıkmıştı. ilk izlenimlerim iyi sadece hdd dm1 göre biraz sesli çalışıyor, dm1 de hdd çalışma sesi duyulmuyordu ama bunda azda olsa duyuluyor can sıkıcı değil ama. oda sanırım 7200 rpm ile çalıştığı içindir. ben kendi masaüstümde 10.000 rpm wd hdd kullanıyorum hdd çalışırken cayır cayır ediyor klavyesi tasarımı vs gercekten çok hoş, birde ben bunda multitouch oldugunu bilmiyodum, gerci dm1 yazılımla multitouch özelliği kazanılıyor ama bunda direk olarak multitouch özellikli. ürünle beraber gelen harici dvd writeri çok begendim, kitapçığında bazı pc lerle kullanılmaz yazıyor ama ben masaüstü pc ye taktım xp otomatik olarak tanıdı. aryıca adaptöre takmak gerekmiyor, benim başka bir model harici dvd writerim var ama adaptörle çalışıyor ayrıyeten ikinci bir adaptör taşımak lazımdı yani :) kurulum bittiğği zaman windows puanlarını ve dm1 le arasında olan farkları yazarım. süperpi testi yaparım ikisindede. performans olarak fazla bi fark olacagını sanmıyuorum. suanda dm1 ve dm3 yanyana duruyolar, ama ne yalan söyliyeyim dm1 den vazgeçesimde yok, oda çok güzel özellikle taşınabilirlik açısından. ama isteyen olursa dm1 satılıktır tamer arkadasım biliyor 1 hafta önce aldım aynı zamanda ferraride var :)

• @delimavi

testlerini 4 gözle bekliyorum:)

Dm1 ile Dm3 arasında çok bir taşınabilirlik farkı olduğunu sanmıyorum. Zaten ikisinide çanta ile taşımak şart. İkiside evrak çantası veya oul çantasına girer. Gerçi hanımların çatası dm3 girerken zorluk çıkartır ama dm1 de boyut olarak çok ufak değil. Yani bence taşınabilirlik olarak ikisi arasında sadece 400gr fark var. Tabi zaman geçtikçe yerçekimi artar:) ama 400gr büyük fark yaratmaz:) Eski laptoplar batarya ile 5-6 kg oluyordu çantada onların yanında bunlar tüy gibi:) hem pilde uzun batarya taşımaya gerek yok. Tabi bende 2 modelde yok.

Senin için taşınma olarak nasıl bir fark yaratıyor? benimkiler sadece düşünce, senin gerçek yaşamdaki izlenimlerini duymak isterim. Çünkü aklımı çok kurcalıyor. 13.3 rahat okunurlukmu yoksa illa minimalizm ve en fazla 12" mi sorusu? Ama taşınalıbilirlikte o kadar farkta görmüyorum dışardan bakınca. Gerçi kalbim minimalist yaklaşımdan yana :)

Ben Acer Aspire Timeline veya Dell Vostro V13 modelinide beklemekten yanayım kendi durumum için:) tabi şu an için dm1 ve dm3 piyasanın kulvardaki en iyileri.. hem netbook hemde laptop için. (laptopu oyun oynamak veya 3d çizim yapmak için kullanmıyorsanız tabi özel modeller ile)

• kurulum bitti suanda recovery dvd oluşturuyorum, donanım olarak ağ kartı dm3 te farklı, ve dm1 de olmayan wireless n bunda var ama bunda bluetooth yok, cokta gerekli değil hiç kullanmadım bugune kadar. ama ağ kartının markası atheros kullanmışlar benim ferrarideki kartın aynısı tamer beğenmiyodu atherosu. ve dm1 kullanıcıları; dm1 dm3e göre daha hızlı açılıp kapanıyor diyebilirim. windows puanlarında hiç bir fark yok işlemci puanı 4,1, ram puanı 4,8 olarak çıktı,ama ben şaşırdım 4 gb ramle en az 5in üzerinde bir puan bekliyordum, birazdan süper pi testlerinide yapacam, dm3 teki yavaşlık gereksiz hp yazılımlarını kaldırmadıgım için olabilir.
  • Arkadaşlar bu ürünün kasasının rengi çok hoşuma gitti, ama özellik olarak benim istediğimin altında. Hp'nin bu renkte başka modelleri var mı bundan daha üstün özelliklere sahip....
  • Hp'nin sitesinden ve yabancı sitelerden bakarsan bu dm3 serisinin degisik bikac modeli daha var daha performanslı ve iyi olan modelleri..Bi gir arastır..Fakat Turkiye'de bildigim kadarıyla sadece bu model var...
    Saygılar
  • süper pi 1M testi dm1 39s dm3 38s. süperpi 2M testi kafa kafaya her ikiside 1.31, bu durumda iki cihazın performansını eşit olarak görüyorum, üstelik dm3 te 4 gb ram varken yaptım, bir diğer konu ekran kartları dm1 daha iyi... dm1 de GMA 4500MHD var dm3 te ise GMA 4500M var. aynı oyunları aynı zamanda actıgımda dm3 sanki kasıyo gibiydi. ben ekran büyüklüğü ve karizması dışında aralarında bir fark göremedim. donanım olarak dm3 dm1 den daha üstün oldugu halde kafa kafaya diyebilirim bazı durumlarda dm1 öne çıkıyor, eger batarya pil ömründede dm1 öne geçerse hiç şaşmam doğrusu
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.