Şimdi Ara

HP Pavilion dm3-1010et İnceleme & Kullananlar (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
458
Cevap
1
Favori
45.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dm3 suan önümde açık. ekran kartınıda güncelledim biosuda güncelledim 4500m sadece. cihazı ikinci el almadım sıfır aldım
  • neden öyle göründüğünü bilemiyorum. Ancak sitesinde verilen bilgi 4500mhd olduğu yönünde. Kullanıcılarda gpu destekli 1080p çözebildiklerini söylüyorlar.
  • lcd tv olmadıgı için bunu deneyemiyecegim. fakat bazı arkadaslar 1080 lerde kasma oldugunu söylediler ama dm1 de bu durum yok. sanırım ekran kartıyula alakalı bir durum, dm3 kullanan arkadaslar bakabilirmi hangi ekran kartı olduguna
  • sitesinde kablosuz ağ kartı b/g olarak yazıyor ama bunda artı n de var... b/g/n
  • 7200rpm lik hd de mutlaka önemli fark yaratacaktır. Ancak kısa süre sonra ssd ile değiştirme yoluna gidilebilir .
    Temel fark ekran boyutunda elbette . 11.6 ' kısa süreli kullanım için yeterli, ancak uzun süreli bilgisayar olarak kullanılacaksa 13.3' tercih etmek gerek.
    11.6' ler sevimli görünüyor ancak bilgisayarı açıp windows ekranına bakınca kullanım için yetersiz bir boyut olduğuda anlaşılıyor.
  • zaten bende o düşünceye göre dm3 aldım, yani kısa kullanımlarda 11.6 güzel ama dedigin gibi uzun kullanımlarda en az 13 ekran olmalı diye düşünüyorum. ama neden donanım olarak dm1 den biraz üstün olduğu halde fark göremedim anlam veremedim, bir sürü artısı var işlemci biraz daha iyi ramler 4 gb hdd 7200 rpm oldugu halde dm1 e göre yavaş kalıyor, hatta windows açma kapamada bile dm1 önde
  • testlere daha dikkatli bakmak gerek. iki işlemci arasında aman aman bir fark yok diye biliyorum.
    ancak 7200rpm lik disk mutlaka ciddi fark yaratacaktır. Hp açılışı gereksiz yazılımlarla doldurmuş olabilir ilk akla gelen. bir yerlerde hata olmadan dm1 in açma-kapama hızında önde olması mümkün değil diye düşünüyorum.
  • bende aynen sizin görüşünüzdeyim şuan ikiside önümde hp ye dair yazılımları hep kaldırdım. msconfigle başlangıç dosyalarınada çalıştırmadım. suanda yazılım olarak her ikiside aynı durumda. ve üstelik artı olarak dm3 te 4 gb ram ve 64 bit işletim sistemi var. tüm gece bunlarla uğraştım. acaba bir yerde hatamı yaptım. bilgisayar bilgim oldukça iyidir. ramlerden şüphelendim ama diagnostik testten geçirdim ramler sağlam. başka neler yapmalıyım o kadar hevesle aldım dm3 ü, kullanım olarak gercekten güzel fn tuşuna basmadan direk f kombinasyonundaki ekran parlaklığı ses açma kapama mute tuşlarına direk erişim var. hatta fn tuşu bence bunda gereksiz. ama gel gelelim dm1 in gerisinde kalıyor
  • tamer eminim içten içe dersinki iyiki dm1 almışım sen ne diyorsun bu duruma? herkese iyi sabahlar biraz uyuyayım
  • @delimavii67

dostum öncelikle hayırlı olsun güle güle kullan

DM1 ile DM3 arasında pek bir performans farkı olmayacağını tahmin ediyordum zaten işlemci aynı hızda,sadece L2 cache 3MB.DM3 işlemci olarak SU7300 ü haketmiyor, SU9600 kullanılması gerekirdi bana göre ! hard diskin biraz daha sesli çalışması normal çünkü 7200 rpm,ama açılışta bile dm3 ün yavaş kalması şaşırtıcı.bu arada ekran kartı 4500MHD değilde 4500M ise, hp hangi mantıkla bir eski seriyi koymuş anlamak zor,Dm3 ün 1080p videolarda ki performans kaybı da sanırım bu yüzden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tamer Teknik Servis -- 18 Mart 2010; 13:40:47 >
  • delimavi dostum hayırlı olsun oncelikle...
    benden kucuk bir öneri yanlıs anlama..İlk kurulumu yaptıgımda benim laptopda bisuru hata vs verdi ve daha 1 hafta bile dogru duzgun kullanmamısımdır laptop atomdan kotu calısıyodu tamer abi bilir gordu.. :)) Ben 3 dvd lik yedegi almıstım ve onunla tekrardan kurulum yaptım ramler aynı hersey aynı..Ve gereksiz herseyi kaldırdım tabiki hersey degil ama cogu sey.. Ve suanda bende ne bir gec acılma var ne de 1080 olsun 720p olsun filmlerde en ufak takılma... Bence ekran kartında da yanılıyorsun 4500mhd bizdeki de.. :S şaştım dogrusu.. Sen benim dedigim gibi dvd lerden 2 saatini ayırıp tekrar bir kur ve gereksiz seyleri vs kaldır bakalım... fark eminim olacak... yada sen biliyorsundur sonıcta benden yuksek tecrubelerin...
    Bolşans :)
  • 32 bit ultimate kurayım bakalım ne değişecek harddiske recovery bölümü dahil tam format atayım., serdar arkadasım ekran kartının mhd olduguna eminmisin bende 4500m olarak gözüküyor sadece, benim anlamadığım ram olayı 2 gb ram ilede 4.8 puan verdi 4 gb ilede değişiklik olmadı, ramler hatalı desem değil, test ettim.
  • şimdi hp yi aradım maalesef dm3 te hd destegi olmadığı için grafik kartı 4500m imiş. hd özelliği sadece dm1 de varmış...bilgilerinize sunarım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: delimavii67

şimdi hp yi aradım maalesef dm3 te hd destegi olmadığı için grafik kartı 4500m imiş. hd özelliği sadece dm1 de varmış...bilgilerinize sunarım...

söyleseydin aramışken,sitenizde 4500MHD olarak yanlış yazıyor diye
  • aman zaten moralim bozuldu iyi günler dedim kapattım :)
  • 4500M ile 4500MHD arasındaki farkı yabancı bir forumda şöyle açıklamışlar ;

4500M ; These support HD acceleration on the video hardware, but doesn't do it fully.

4500MHD ; This is the 4500M + all the HD acceleration. The only difference having that acceleration is that it'll run those videos more smoother.

4500M in tam olarak HD videoları çözemediği gibi bir sonuç çıkardım yarım yamalak ingilizcem ile yanlışım varsa düzeltilsin

bu arada DM3 teki chipset nedir ? GS45 mi ? GM45 mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tamer Teknik Servis -- 18 Mart 2010; 18:35:32 >
  • Ben fazla anlamamda .. O zaman biz 1080 HD filmde hic takılma yok guzel goruntu alıyorum..Bu izledigim kalite hd degilmi ozaman? :S cok sacma ya iyice kafam karıstı... On numara laptop yapıyosun dm3 olarak ozman 1010et cıkarma be kardesim... halla halla... sorun yok benim icin ya idare ediyo ama moral bozuklugu yani... :Spff
  • Hp'nin kendi sitesinde 4500mhd yazıyor. Bilemiyorum telefondaki görevli yerine yazılı bilgiye güvenirim ama kafamda karıştı. eğer 4500mhd yoksa bu modeli almayı düşünmem doğrusu.
    http://h10010.www1.hp.com/wwpc/tr/tr/ho/WF06b/321957-321957-3329744-64354-64354-4011360-4058587.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tamer_10

4500M ile 4500MHD arasındaki farkı yabancı bir forumda şöyle açıklamışlar ;

4500M ; These support HD acceleration on the video hardware, but doesn't do it fully.

4500MHD ; This is the 4500M + all the HD acceleration. The only difference having that acceleration is that it'll run those videos more smoother.

4500M in tam olarak HD videoları çözemediği gibi bir sonuç çıkardım yarım yamalak ingilizcem ile yanlışım varsa düzeltilsin

bu arada DM3 teki chipset nedir ? GS45 mi ? GM45 mi ?

aynen öyle tamer ya benim anlamadığım olay şu mademki dm3ü dm1 in üstü diye çıkardınız ne diye bazı seylerini kısıtlıyosunuz.. amaç ne?
    tamer çipseti everstle göremedim bilinmiyor dedi. nerden bakıyoruz başka ben hp nin yazılımlarını kaldırmıştım.. benim esas takıldıgım olay ram meselesi, ben şimdi boşunamı masraf edip 4 gb ram aldım hiç bir fark olmayacaksa...bu gece biraz daha uğraşayım izlenimlerimi paylaşırım. adam gibi cihaz bulamadık vesselam hep hayal kırıklığı :))) asusun ul30 diye modeli var ona geçerim belki...

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.