Şimdi Ara

HP Pavilion dm3-1010et İnceleme & Kullananlar (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
458
Cevap
1
Favori
45.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben dvd lerle tekrar kurdugumdan beri o sorunu fazla farketmedim...yada gozummu alıstı acaba :) Ama ben yuksek performansta kullanıyorum sarjı biraz daha cabuk bitiyor ama sorun olmuyor.. bi eve gittigimde tekrar dener bakarım...

GRKMKZN dostum 1nci sayfada link verdim altda orada en son guncel surumler var Connection Manager'i de bulabilirsin o linkte.. Diski bolmedim ama yedegini aldıkdan sonra böl sorunn olmaz...
  • tamer haklısın benimde aklıma sensör olabileceği gelmişti ama araştırmadım sitesindede böyle bir bilgi yok. yani malum cihazda en küçük detayı yazarlarya :) olmazsa hafta içi hp destegi arayıp öğreneyim, gerci son ekran kartı olayı aramamdan sonra onlarında bilgilerine güvenim kalmadı oda ayrı konu :)
    bu arada orherworld arkadasım diski bölmeden recovery oluştur sonra kaç parçaya bölersen böl
  • sağolun, delimavii67; intelin driverini yüklemek için windowsu yeinden mi yüklememiz gerekir? yoksa silip driverını indirebilirmiyiz? birde 3g güncelleştirmesi yaptıktan sonra programda gps bölümü açıldı. sanırım bu cihazda bir arkadaşın dediği gibi gps var.

ayrıca çanta aldınız mı? veya aklınzda buna en uygun çanta sizce hangisi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otherworld -- 20 Mart 2010; 13:54:37 >
  • Dostum hicbisey kaldırmadan direk kur intel in sitesinden otomatik ayarlar... kaldırma etme tekrardan windows kurma felan yapma sakın!GPS hakkında bilgim yok... :S cok kayda deger bilgi de tyok piyasada...
    Canta olarak tavsiye bana da lazım...
    Saygılar
  • intelin sitesinde support bölümünden download kısmına girdim. oradan grafiks seçtim. laptop grafiks seçtim. sonra 4500mhd bulamadım bende hd grafiks seçtim. sayfa açılmadı sonra diğerlerini seçtim hiçbir sayfa açılmadı bende "Automatically detect and update drivers and software" bölümünden update yaptım "aygıt yönetici"nden girip baktığımda 8.15.10.2082 sürümü 8.15.10.2086 aldu ama yazı aynı "Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family"
    " mhd yazmıyor. ayrıca windows deneyimi yenilendi ve 3.4 ken 3.3 oldu :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otherworld -- 20 Mart 2010; 16:10:21 >
  • evet doğru intel 4 series, 4500 mhd olarak yazmaz, bu windows puanlarına benimde aklım sırrım ermedi tamerin dediği gibi, direk olarak yükle, ayrıca gps oldugunu söyleyen bendim bak onu hiç denemedim bu gecede onunla uğraşayım bakalım, gerci gps ne işe yarayacaksa kocaman cihazda:) çanta için ben tucano marka oldukça kaliteli 85 tlye sipariş vermiştim hızlıal dan ama aradan 4 gün gecti tedarikçi firmadan kalmamış, bende onun yerine yine hızlıaldan addison marka 13.3 çanta aldım daha elime geçmedi ama hem şık hemde kullanışlı hemde uygun fiyatlı, hızlı ala girin aramaya addison yazın zaten 13.3 olarak tek model var.

http://www.hizlial.com/notebook/cantalar-ve-kiliflar/addison-career-notebook-canta-13-3-_30.043.1493.0036.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delimavii67 -- 20 Mart 2010; 16:18:59 >

• şimdi baktım evet gps bölümü bendede var konum bilgileri falan, ama buna uygun bir yazılım yüklemek gerekecek sanırım..
  • bu çanta fena değilmiş gibi görünüyor. ama ben elektro marketleri bir araştırıcam.
    http://www.hepsiburada.com/classone-nb133slb-1-133-notebook-cantasi/ProductDetails.aspx?productId=bs0805&categoryId=676#tablnk

benim hoşuma giden türden.
    http://urun.gittigidiyor.com/Targus-13-3-quot-TBT014-Notebook-Netbook-Cantasi_W0QQidZZ23372867#aciklama

intelin adresinden hd grafik bölümündeki yükleme sayfası açılmıyor. adresi aşağıda.
    http://downloadcenter.intel.com/Product_Filter.aspx?ProductID=3231&lang=eng&FamilyId=39&LineId=1101

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otherworld -- 20 Mart 2010; 17:07:45 >

• Arkadaslar suanda sarjdan kullanıyorum ve ekran parlaklıgının otomatik acılıp kapanma gibi bir problemi yok.. Guc seceneginde HP TARAFINDAN ONERILIR isaretli..Altda EKRAN PARLAKLIGI ayarlarına girdigimde Güc Tasarrufu modu secili degil!!! Sizde bu seciliyse o yuzden yapıyor olabilir...
    Saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: srdrpeker

GRKMKZN dostum 1nci sayfada link verdim altda orada en son guncel surumler var Connection Manager'i de bulabilirsin o linkte.. Diski bolmedim ama yedegini aldıkdan sonra böl sorunn olmaz...

ilk sayfadaki linkler hep intel in sayfasi..mumkunse linki atabilirmisin tekrar
  • ben once lınux mınt sonra ubuntu kurdum.yanlıslıkla recovery bolumu de gıttı.
    ıcındekı wındows7 duruyor ama acılmıyor.sımdılık zaman ayırıp tamır edemıyorum ubuntu ısımı goruyor zaten.
    effeklerı ekstrada kullanıyorum herhangı bır takılma yok gayet guzel
    ayrıca otomatık ekran parlaklık degıstırme olayını ubuntuda etkısızlestırebılıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GRKMKZN

canta ben bunu aldim memnunum tavsiye ederim..

http://www.netsiparis.com/detay/11211299152/TARGUS-CN313-NOTEBOOK-CANTASI-13-3

bende o çantaya takılmıştım aslında, hayırlı olsun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Just be*

ben once lınux mınt sonra ubuntu kurdum.yanlıslıkla recovery bolumu de gıttı.
    ıcındekı wındows7 duruyor ama acılmıyor.sımdılık zaman ayırıp tamır edemıyorum ubuntu ısımı goruyor zaten.
    effeklerı ekstrada kullanıyorum herhangı bır takılma yok gayet guzel
    ayrıca otomatık ekran parlaklık degıstırme olayını ubuntuda etkısızlestırebılıyorsunuz.

eger recovery dvd si oluşturduysan sorun yok tekrar kurulum yaparken d sürücüsünde tekrar recovery bölümü geri geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: srdrpeker

Arkadaslar suanda sarjdan kullanıyorum ve ekran parlaklıgının otomatik acılıp kapanma gibi bir problemi yok.. Guc seceneginde HP TARAFINDAN ONERILIR isaretli..Altda EKRAN PARLAKLIGI ayarlarına girdigimde Güc Tasarrufu modu secili degil!!! Sizde bu seciliyse o yuzden yapıyor olabilir...
    Saygılar

evet yaaa dediğin gibi yaptım kararma falan olmadı, bende suan ultimate kurulu güç tasarrufundan dengeli moda geçtim ekran kafasına göre acılıp kapanmıyor :))) ama tamerin dediği gibi yine sensör falan vardır kesin, bu moda aldıgımızda sensör devre dışı kalıyo demekki, çünkü ben dm1 kullanırken her iki moddada kullanmıştım böyle kararmıyodu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delimavii67 -- 21 Mart 2010; 5:26:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GRKMKZN

canta ben bunu aldim memnunum tavsiye ederim..

http://www.netsiparis.com/detay/11211299152/TARGUS-CN313-NOTEBOOK-CANTASI-13-3

resimde biraz kalın gibi görünüyor. içinin resmi de yok.
  • selamlar ben hp dm3 ile asus ul80 arasında kaldım.

farklar tespit edebildiğim kadarıyla şöyle:

ASUS UL80VT
    -------------
    Core2Duo SU7300 işlemci
    4gb ram
    14" ekran
    nvidia geforce g210m + intel 4500mhd (işlemci performansı / pil ömrü için geçiş yapılabiliyor)
    320 gb 5400rpm HDD
    dahili DVD sürücü var!
    dahili 3G modem yok!
    2kg ağırlık
    12saat batarya süresi
    2cm kalınlık
    işlemciye %33 overclock yapma imkanı
    yaklaşık 1800 TL fiyat

HP DM3
    -----------
    Core2Duo SU7300 işlemci
    2gb ram
    13.3" ekran
    intel 4500mhd ekran kartı
    250gb 7200 rpm HDD
    dahili DVD sürücü yok!
    dahili 3G modem var!
    1.5 kg ağırlık ( HSeldon uyarısıyla edit: 1.9kg olmalıymış)
    2.5-3.5 cm kalınlık
    batarya süresi hakkında bilgi edinemedim!!
    yaklaşık 1300 TL fiyat

mühendislik öğrencisi olduğumdan dolayı geforce ekran kartı beni cezbetti oyun için değil çizim programlarını kolayca oynatabilmesi tercihimdir. bu arada arada yaklaşık 500 liralık fark diğer eksikliklere değer mi acaba diye düşünüyorum. ram farkı dvd sürücü farkı boyut farkı batarya süresi farkı...

http://www.asus.com.tr/product.aspx?P_ID=oJ2UcCTkGd6GG7Rs

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/tr/tr/ho/WF06b/321957-321957-3329744-64354-64354-4011360-4058587.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alysechkin -- 21 Mart 2010; 20:38:59 >

• ikisinide daha ucuza bulabilirsiniz öncelikle.

Asus teknik yönden oldukça üstün. %33 oc sorunsuz tek tuşa dokunmakla elde ediliyor. Pil süresi çok uzun. Ekran kartları arasında geçiş yapabilmek yine önemli üstünlük. Aslında pek rakipte değiller.
    Önemli dezavantajlarıda bir kere ekran kalitesi dm3'ten kötü. Genel üretim kaliteside pek iyi değil. Zaten şu aralar ul80 piyasada bulunmuyor.

Dm3 ün dış görünüşü oldukça kaliteli. Ekranıda bu sınıfta bir ürün iyi . Forumlarda ve gg gibi sitelerde ararsanız 1000tl ye yakın fiyatlarada bulunabiliyor.

Ek olarak dm3 1.5 kg değil. 1.9kg gibi olması gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alysechkin

selamlar ben hp dm3 ile asus ul80 arasında kaldım.

farklar tespit edebildiğim kadarıyla şöyle:

ASUS UL80VT
    -------------
    Core2Duo SU7300 işlemci
    4gb ram
    14" ekran
    nvidia geforce g210m + intel 4500mhd (işlemci performansı / pil ömrü için geçiş yapılabiliyor)
    320 gb 5400rpm HDD
    dahili DVD sürücü var!
    dahili 3G modem yok!
    2kg ağırlık
    12saat batarya süresi
    2cm kalınlık
    işlemciye %33 overclock yapma imkanı
    yaklaşık 1800 TL fiyat

HP DM3
    -----------
    Core2Duo SU7300 işlemci
    2gb ram
    13.3" ekran
    intel 4500mhd ekran kartı
    250gb 7200 rpm HDD
    dahili DVD sürücü yok!
    dahili 3G modem var!
    1.5 kg ağırlık
    2.5-3.5 cm kalınlık
    batarya süresi hakkında bilgi edinemedim!!
    yaklaşık 1300 TL fiyat

mühendislik öğrencisi olduğumdan dolayı geforce ekran kartı beni cezbetti oyun için değil çizim programlarını kolayca oynatabilmesi tercihimdir. bu arada arada yaklaşık 500 liralık fark diğer eksikliklere değer mi acaba diye düşünüyorum. ram farkı dvd sürücü farkı boyut farkı batarya süresi farkı...

http://www.asus.com.tr/product.aspx?P_ID=oJ2UcCTkGd6GG7Rs

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/tr/tr/ho/WF06b/321957-321957-3329744-64354-64354-4011360-4058587.html

O fiyatı nereden aldın bilmiyorum lakin UL80VT'nin fiyatı 1500-1600 TL civarındaydı stoklardayken.

Ayıca iki ürünü kıyaslamak pek doğru değil. HP'nin rakibi UL30VT'dir.

Özelliklere bakacak olursan da, Asus'un tartışmasız üstünlüğü söz konusu. 4 GB 1066 MHz DDR3 bellek var bir de, o detayı atlamışsın. UL serisi notebook sınıfında iken, DM serisi netbook-notebook arasında geziniyor.

UL serisi hakkında bir yazı yazmıştım.

quote:

Boğaziçi bilgisayar'dan aldığım bilgiye göre 14.1 inçlik Asus UL80VT modeli 1 hafta içerisinde Türkiye'ye gelecek. Şu anda stoklarda sadece 15.6 inçlik UL50VT bulunuyor. 13.3 inçlik UL30VT ise getirilmeyecek. Gerçi o zaten bütçeni aşacaktır lakin UL80VT modeli 1500 TL civarında satılıyordu stoklardayken.

Intel CULV SU7300 işlemci (3 MB önbellek ve çift çekirdek)
    İhtiyaç duyulduğunda işlemciye otomatik olarak hız aşırtma özelliği
    4 GB 1066 MHz DDR3 bellek
    320 GB 5400 RPM sabit disk
    nVidia G210M + Intel GMA4500 MHD olarak çift ekran kartı
    8 hücreli pil ile 12 saat pil ömrü ki yanında gelen pil 8 hücreli
    Windows 7 Home Premium

UL30VT: 1.8 kg
    UL80VT: 2.0 kg
    UL50VT: 2.3 kg

Yukarıdaki özelliklerin hepsi bu 3 üründe de standart. Sadece ağırlıkları farklı monitör büyüklerine bağlı olarak.

Bu özelliklere sahip muadil bir ürün yok piyasada. Geçtiğimiz hafta arkadaşa Webdenal.com'dan UL50VT aldık. Tasarım olarak enfes bir cihaz. Macbook tarzı tuş takımı tasarımı var. Nümerik tuşlar mevcut ayrıca UL50VT'de. Ekran LED teknolojili. Dış tasarım harika fakat iç tasarımda piyano siyahı tercih edilmiş ve parmak izi tutuyor. 2.3 kilogram ağırlık ise tüm bu özelliklerin yanında şaka gibi. Bunun daha hafifini düşündük de, yeme de yanında yat :) Kutudan sadece çanta çıkmadı. Fare, DVD'ler falan her şey mevcut.

Performans ise işletim sistemini rahatlıkla uçuruyor. Bilgisayarı ilk açışta 4 adet DVD ile yedeğini de aldık, sadece DVD'leri takmamızı istedi, başka hiçbir şeye gerek kalmadı. Kusursuz bir cihaz. Şiddetle tavsiye ederim. UL80VT'yi beklersen pişman olmazsın.

Hatta ben de fırsatını bulursam UL80VT'ye geçebilirim N10Jc'yi satıp. Resmen cezbetti beni namussuz :)

Hatta senin de mesajın vardı o konuda.

UL50VT'nin pili arkadaştan aldığım bilgiye göre 10-12 saat arasında gidip geliyor. Kullanıma bağlı.

Ergonomi ve taşınabilirlik söz konusuysa, UL serisinin üstüne cihaz tanımam. Hele UL30VT tam anlamıyla aşık olunacak bir makine.

• burada 2 makineyi karşılaştırmamın amacı 2sinden birini alacak olmam.. asus bariz şekilde üstün fakat fiyat farkına değer mi diye fikirlerinizi duymak istedim... ASUS UL80VT fiyatını webdenal.com sitesinde gördüm. başka sitelerde bulamadım. Bu arada asus un sitesinde UL serisinin gri rengi vardı o renk çok hoşuma gitti keşke bütün üretilen modellere ulaşabilsek...
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.