Şimdi Ara

HP Pavilion dm3-1010et İnceleme & Kullananlar (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
458
Cevap
1
Favori
45.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ul30 un ayrı gpu'su olan ve 4500mhd li iki modeli var. ikincisi için fark deymez bence.

Mühendislik öğrencisi iseniz aslında bu modellerin ikiside size pek uygun değil.
  • aslında su serisi işlemcileri görmeden önce masaüstü bilgisayar toplamaya karar vermiştim fakat bu yeni işlemcilerin uzun batarya süresi ve netbooklara nazaran iyi işlemci olması şimdilik bana yeterli olur düşüncesindeyim en azından autocad, solidworks, mathlab gibi programlarda sorun yaşamamak bana yeter şimdilik...
  • quote:

Orijinalden alıntı: alysechkin

aslında su serisi işlemcileri görmeden önce masaüstü bilgisayar toplamaya karar vermiştim fakat bu yeni işlemcilerin uzun batarya süresi ve netbooklara nazaran iyi işlemci olması şimdilik bana yeterli olur düşüncesindeyim en azından autocad, solidworks, mathlab gibi programlarda sorun yaşamamak bana yeter şimdilik...

dostum aslında sen sorunun cevabını "grafik işlerinde kullanmak benim öncelikli hedefim" diyerek seçimini yapmışsın. ama ben ikisi arasında kalsam hp mi değişmem çok sevdim bunu. çantada aldım daha çok sevdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otherworld -- 21 Mart 2010; 22:48:56 >
  • autocad ve solidworks te nvidia gpu işe yarar . dm3 pek bu tip işler için değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: delimavii67

quote:

Orijinalden alıntı: Just be*

ben once lınux mınt sonra ubuntu kurdum.yanlıslıkla recovery bolumu de gıttı.
    ıcındekı wındows7 duruyor ama acılmıyor.sımdılık zaman ayırıp tamır edemıyorum ubuntu ısımı goruyor zaten.
    effeklerı ekstrada kullanıyorum herhangı bır takılma yok gayet guzel
    ayrıca otomatık ekran parlaklık degıstırme olayını ubuntuda etkısızlestırebılıyorsunuz.

eger recovery dvd si oluşturduysan sorun yok tekrar kurulum yaparken d sürücüsünde tekrar recovery bölümü geri geliyor

olusturmadim malesef =)
    tesekkurler onerin icin

• arkadaşlar hp dm3 ramlar 2*1 gb ddr3 800 mhz yazıyor sistemde nette arıyorum ddr3 800 mhz yok sizlerinki nasıl birde ramları 2*2gb 1066 yada 1333 mhz yapmak istiyorum anakart desteklermi acil yardımınızı bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamerluna

arkadaşlar hp dm3 ramlar 2*1 gb ddr3 800 mhz yazıyor sistemde nette arıyorum ddr3 800 mhz yok sizlerinki nasıl birde ramları 2*2gb 1066 yada 1333 mhz yapmak istiyorum anakart desteklermi acil yardımınızı bekliyorum

ben 2+2 gb 1333 mhz samsung marka ramle kullanıyorum arkadasım ama 1066 olarak işlem yapar çünkü anakart 1333 desteklemiyor.
  • arkadaslar 500 tl bayılıp aldığım 64 gb ssd diskimi takıp recovery dvd lerinden yüklemek istediğimde maalesef sonuç hüsran. hata olrak sunu dedi:) sistemi geri yüklemek istediğiniz sürücü size gönderdiğimiz diskten daha küçük bu yüzden recovery yapılamıyor dedi, suanda tekrar ultimate 64 bit kurulumu yapıyorum. bakalım fark olacakmı, eger bariz bir fark olmazsa geri gönderecem, eger hız konusunda baya iyiyse bir şekilde söktüğüm hdd den buna disk kopyalama yapacam bir şekilde bilgileri aktaracam. hdd aracları ile olur sanırım.
  • windows kurulumu 10 dakika sürmedi resmen şok şok şok oldum :) windows puanlarında ise sabit disk puanı 7,3 oldu önceki 5.9 puan almıştı. windows açma kapanma hızı çok bariz bir şekilde hızlandı. herhangi bi uygulama olsun oyun olsun anında açılıyor. kısacası süper. şimdi iş buna orjinal kendi lisanslı yazılımını yüklemekte. onuda hdd araclarından yapmayı düşünüyorum, bir önerisi olan yazarsa sevinirim..
  • quote:

windows kurulumu 10 dakika sürmedi resmen şok şok şok oldum :) windows puanlarında ise sabit disk puanı 7,3 oldu önceki 5.9 puan almıştı. windows açma kapanma hızı çok bariz bir şekilde hızlandı. herhangi bi uygulama olsun oyun olsun anında açılıyor. kısacası süper. şimdi iş buna orjinal kendi lisanslı yazılımını yüklemekte. onuda hdd araclarından yapmayı düşünüyorum, bir önerisi olan yazarsa sevinirim..

hdd aracına gerek yok uğraşma hiç,64 bit home premium kur herhangi bir dvd ile,sonra kendi keyini gir,hdd değiştiğinden dolayı online activasyon vermezse ise,microsoftu ücretsiz hattından arayarak çok basit birkaç adımda otomatik yapılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tamer Teknik Servis -- 22 Mart 2010; 15:45:58 >

• anladım dostum tskler, ama 64 bir premium dvd bulmak cok zor, artık çoğu bilgisayar dvd siz geliyor. hdd lerle biraz uğrasayım olmazsa internetten indiririm artık dvd yi
  • arkadaşlar ekran parlaklığının neden yükselip düştüğünü buldum galiba... dikkat ederseniz parlaklık bekleme sayfasında düşüp herhengi bir işlemde artıyor.tamamen pil performansını artırmaya yönelik bir uygulama.birde bu bilgisayarda ddr2 bellek kullanılabiliyormuyuz bilen varmı.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crowmm -- 22 Mart 2010; 19:11:13 >
  • delimavii67 ne yaptın gözünü seveyim, 500 TL demişsin :) SSD'ye o kadar para vermek bence doğru değil. 128 GB olsa bir nebze diyeceğim de, 64 GB flaş bellekler için standart hale gelecek 1 sene sonra.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

delimavii67 ne yaptın gözünü seveyim, 500 TL demişsin :) SSD'ye o kadar para vermek bence doğru değil. 128 GB olsa bir nebze diyeceğim de, 64 GB flaş bellekler için standart hale gelecek 1 sene sonra.

dostum daha ucuzada vardı mesela kingston vardı 300 tl ye yazma yazma okuma oranı normal hdd ler gibi. e madem ssd alıyoruz en hızlısı olsın degilmi zaten bölü 12 taksitte aldım, yani ayda 30 verecegime 10 fazla veririm çünkü 1 kere alınıyor. hem 64 gb bana fazlasıyla yeter.. 128 gb olanı 980 tl idi. e artık o kadarda değil abartmaya gerek yok :D
  • quote:

anladım dostum tskler, ama 64 bir premium dvd bulmak cok zor, artık çoğu bilgisayar dvd siz geliyor. hdd lerle biraz uğrasayım olmazsa internetten indiririm artık dvd yi

32bit 64bit ve tüm sürümleri içinde olan win7 ler var torrentlerde vs
  • benim butun islerim hep aksi gider zaten. 64 bit ultimate yukluyor sorun yok ama 64 home premium tam yukleme bitecekken hata veriyor.
  • ARKADAŞLAR.. ben de hp pavillion dm3 modelini kullanıyorum.. EKRAN KARARMASI olayını çözemeyen arkadaşları görünce, hele servise gönderdik falan deyince çok üzüldüm..
    ya aynı hatayı bende de yapıyordu. ufacık tefecik bir ayara bakıyor herşey.. birkaç arkadaş güzelce izah etmiş ama, ben de son olarak konuya çözüm yazayım istedim..

işte ekran kararması sorununu halledecek yol:

1- masaüstünde sağ tıklayın
    2- grafik özelliklerini (grafik seçeneklerini değil) tıklayın
    3- gelen pencerede görüntü ayarları sekmesini tıklayın
    4- gelen pencerede güç ayarları tuşunu tıklayın
    5- gelen pencerede (güç tasarrufu ve başarım ayarları yazar en yukarda) kaydırma çubuğunu en alttan bir üste çıkarın
    yani; GÜÇ TASARRUFUNU DEVRE DIŞI BIRAK kısmına kaydırın..

SORUN BİTTİ. HEPSİ BU.. ETMEYİN TUTMAYIN CİHAZI KÖTÜLEMEYİN, SERVİSE GÖNDERMEYİN, BU TASARIM BU CİHAZ, DAHA SENEYE ÇIKACAK BİR TASARIM VE CİHAZ..HERŞEYİYLE DÖRT DÖRTLÜKTÜR.. herkese saygılar. ha bir teşekkürü eksik etmeyin..saygılarımla

• quote:

Orijinalden alıntı: Tamer_10

quote:

anladım dostum tskler, ama 64 bir premium dvd bulmak cok zor, artık çoğu bilgisayar dvd siz geliyor. hdd lerle biraz uğrasayım olmazsa internetten indiririm artık dvd yi

32bit 64bit ve tüm sürümleri içinde olan win7 ler var torrentlerde vs

kardeş ben hom premium 64 tek link iso buldum bu siteden indirebilirsin
    http://www.mydigitallife.info/2009/11/10/windows-7-iso-x86-and-x64-official-direct-download-links-ultimate-professional-and-home-premium/

• valla çok tşk ederim kardes cok makbule gecti tek link 3 gb diyo sabaha anca biter diyodum ki kalan süre 1 saat 10 dakika dedi,700 le indiriyor :) ssd diski sırf bu yüzden geri göndermek istemiyorum suanda ultimate 64 bit yuklu ve pc inanılmaz derecede hızlı açılıp kapanıyor, pc acıyosun 23 saniyede acılıyor ölçtüm..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delimavii67 -- 24 Mart 2010; 2:35:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bestnewyorker

ARKADAŞLAR.. ben de hp pavillion dm3 modelini kullanıyorum.. EKRAN KARARMASI olayını çözemeyen arkadaşları görünce, hele servise gönderdik falan deyince çok üzüldüm..
    ya aynı hatayı bende de yapıyordu. ufacık tefecik bir ayara bakıyor herşey.. birkaç arkadaş güzelce izah etmiş ama, ben de son olarak konuya çözüm yazayım istedim..

işte ekran kararması sorununu halledecek yol:

1- masaüstünde sağ tıklayın
    2- grafik özelliklerini (grafik seçeneklerini değil) tıklayın
    3- gelen pencerede görüntü ayarları sekmesini tıklayın
    4- gelen pencerede güç ayarları tuşunu tıklayın
    5- gelen pencerede (güç tasarrufu ve başarım ayarları yazar en yukarda) kaydırma çubuğunu en alttan bir üste çıkarın
    yani; GÜÇ TASARRUFUNU DEVRE DIŞI BIRAK kısmına kaydırın..

SORUN BİTTİ. HEPSİ BU.. ETMEYİN TUTMAYIN CİHAZI KÖTÜLEMEYİN, SERVİSE GÖNDERMEYİN, BU TASARIM BU CİHAZ, DAHA SENEYE ÇIKACAK BİR TASARIM VE CİHAZ..HERŞEYİYLE DÖRT DÖRTLÜKTÜR.. herkese saygılar. ha bir teşekkürü eksik etmeyin..saygılarımla

tşkler dostum

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.