Şimdi Ara

HP Pavilion dv 7-6c00et kullananlar kulübü (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.622
Cevap
8
Favori
137.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iyidir seni sormalı bildiğim kadarıyla çıkarmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: opxah93

nasılsınız beyler görüşmeyeli nasıl gidiyor hayat
    hp nin hala ivy bridge ve nvidia gt650mli bi modeli çıkmadımı dimi ?

Yok hocam çıkarmadı daha
  • Çıksa ne olurki :) bu pcnin yavaş kalacağı tek nokta ekrankartı olur oda zaten anlayan birisi değiştirebilir. Çok fazla tüketim yapıyoruz. Meselâ cep telefonunda da öyle, adam 4 çekirdekli işlemcisi yok diye almıyor artık :D androidde zaten sürüm çıkardıkça bilerek ağırlaştırılıyor. Pazarlama stratejisi. En basitinden birşey söyleyeyim. 1998 yılında kullandığım Windows 98 işletim sistemi 500 MHz işlemci 64 MB RAM ile gayet güzel kullanılıyordu. Android nedirki... Günümüzdeki birçok linux sisteminden daha gelişmiş bir sistemdir win98.. koskoca sisteme 64 MB ram yeterliyken günümüzdeki dandik Android için 500MB ramlarden bahsediyoruz. Durum çok fena yazık bence.. bundan sonra Win 8 de Ram ihtiyacı, işlemci ihtiyacı azalacak. Çünkü teknolojisi geriye dönük. Peki ivy işlemcide neyi yükleyip kullanacaksın ? Oyun için tek gerekli şey Ekran kartı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Precious

Çıksa ne olurki :) bu pcnin yavaş kalacağı tek nokta ekrankartı olur oda zaten anlayan birisi değiştirebilir. Çok fazla tüketim yapıyoruz. Meselâ cep telefonunda da öyle, adam 4 çekirdekli işlemcisi yok diye almıyor artık :D androidde zaten sürüm çıkardıkça bilerek ağırlaştırılıyor. Pazarlama stratejisi. En basitinden birşey söyleyeyim. 1998 yılında kullandığım Windows 98 işletim sistemi 500 MHz işlemci 64 MB RAM ile gayet güzel kullanılıyordu. Android nedirki... Günümüzdeki birçok linux sisteminden daha gelişmiş bir sistemdir win98.. koskoca sisteme 64 MB ram yeterliyken günümüzdeki dandik Android için 500MB ramlarden bahsediyoruz. Durum çok fena yazık bence.. bundan sonra Win 8 de Ram ihtiyacı, işlemci ihtiyacı azalacak. Çünkü teknolojisi geriye dönük. Peki ivy işlemcide neyi yükleyip kullanacaksın ? Oyun için tek gerekli şey Ekran kartı.

@mito saolasın kardesim bnde iyiym :)

sana gelince precious kardesim herseye muhalefetsin selam veren herif bile sana borçlu çıkıyor :) sene 98dede saglam bi pc m vardı 128mb ram paylasımlı ekran kartlarımızla telefon baglantılı acayip seslerle internete baglandıgımız o dönemler.. dogrudur. ama gel gelelim laptopda benim için önemli olan performans ve serin bir kasa. yapılan arastırmalara göre ivy bridge sandy bridgeye nazaran fark edilebilir bir serinlikte yüksek performanslar göstermektedir

• quote:

quote:

Çıksa ne olurki :) bu pcnin yavaş kalacağı tek nokta ekrankartı olur oda zaten anlayan birisi değiştirebilir. Çok fazla tüketim yapıyoruz. Meselâ cep telefonunda da öyle, adam 4 çekirdekli işlemcisi yok diye almıyor artık :D androidde zaten sürüm çıkardıkça bilerek ağırlaştırılıyor. Pazarlama stratejisi. En basitinden birşey söyleyeyim. 1998 yılında kullandığım Windows 98 işletim sistemi 500 MHz işlemci 64 MB RAM ile gayet güzel kullanılıyordu. Android nedirki... Günümüzdeki birçok linux sisteminden daha gelişmiş bir sistemdir win98.. koskoca sisteme 64 MB ram yeterliyken günümüzdeki dandik Android için 500MB ramlarden bahsediyoruz. Durum çok fena yazık bence.. bundan sonra Win 8 de Ram ihtiyacı, işlemci ihtiyacı azalacak. Çünkü teknolojisi geriye dönük. Peki ivy işlemcide neyi yükleyip kullanacaksın ? Oyun için tek gerekli şey Ekran kartı.

sana gelince precious kardesim herseye muhalefetsin selam veren herif bile sana borçlu çıkıyor :) sene 98dede saglam bi pc m vardı 128mb ram paylasımlı ekran kartlarımızla telefon baglantılı acayip seslerle internete baglandıgımız o dönemler.. dogrudur. ama gel gelelim laptopda benim için önemli olan performans ve serin bir kasa. yapılan arastırmalara göre ivy bridge sandy bridgeye nazaran fark edilebilir bir serinlikte yüksek performanslar göstermektedir

Dostum yazdıklarımdan yanlış anlama, ivy bridge nin daha serin olduğunu neye dayanarak söyledin ?http://forum.donanimhaber.com/m_60765653/tm.htm gibi birçok haber var. Bu cihazlara çok miktarda para veriyorsunuz ama tam araştırmadan bana kızıyorsun hemen. Üretim teknolojisi küçüldükçe daha fazla ısınma olur tükettiği enerji azalsada bir şekilde bizi kandırıp bunları satıyorlar. Ben sadece yardımcı olmak istiyorum ama dediklerimi ters anlıyorsun. Yukarıdaki haberin mobil işlemcilerde olanı da mevcuttur.

Ekleme: MSI modellerinde ek soğutma sistemi mevcuttur bununla birlikte 60-70 arasına kadar sıcaklıklar düşürülüyor. Normalde kendi fanıyla yine 80 in üzerinde. Ama bunlar turbo mod dahilmi bunu bilemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 26 Haziran 2012; 13:43:53 >

• quote:

Dostum yazdıklarımdan yanlış anlama, ivy bridge nin daha serin olduğunu neye dayanarak söyledin ?http://forum.donanimhaber.com/m_60765653/tm.htm gibi birçok haber var. Bu cihazlara çok miktarda para veriyorsunuz ama tam araştırmadan bana kızıyorsun hemen. Üretim teknolojisi küçüldükçe daha fazla ısınma olur tükettiği enerji azalsada bir şekilde bizi kandırıp bunları satıyorlar. Ben sadece yardımcı olmak istiyorum ama dediklerimi ters anlıyorsun. Yukarıdaki haberin mobil işlemcilerde olanı da mevcuttur.

Ekleme: MSI modellerinde ek soğutma sistemi mevcuttur bununla birlikte 60-70 arasına kadar sıcaklıklar düşürülüyor. Normalde kendi fanıyla yine 80 in üzerinde. Ama bunlar turbo mod dahilmi bunu bilemem.

verdigin konuda yazılanları okudum 2 sayfa kadar tartısılmıs :):) ve cıkardıgım sonuc : takıntılı insanlar biraz macun eksikliginden olusan ısı farkını konusuyorlar :) adamlar buna 2 yıl garanti vermişler macun yenilemek zor bişey degil ha sayet o kadar kötü dizayn bi ürün olsa bu iki yıl içindede problemler yasanır ama garanti kapsamı içerisinde bence kolaylıkla hallolur. ve sanırsam tartıstıkları ivy bridge modelide suanki piyasadakilerden farklı en yakın örnek asus n56vz i7 3610QM samsung np550p5c i7 3610QM

• quote:

quote:

Bizim de istediğimiz serin kasa ama bunu daha çok bekleriz üstün özellikli, yüksek seviyeli bir ekran kartı ve işlemci varsa ısınmasının önüne geçilemez. Sorun cihazın ısınması değil aslında sorun sağlam dizayn edilmiş ısıya dayanıklı bir kasa. Ne kadar işlemci az ısınırsa ısın marifet kasa da bu kasa işini de adam gibi yapan tek bir üretici yok. Bu aralar asus ipi gögüsledi gibi bu konu da ama daha erken bu işlemciler için beklemek görmek lazım.

• Ayrıca hp ye bir iki laf sölemeden edemeyeceğim benim cihazın power tuşunun sol tarafı alev gibi ama geri kalan kısımlar buz gibi eh be kardeşim o kadar test yapılıyor insan bir dikkat eder buna
  • quote:

Orijinalden alıntı: ottorehagel

Ayrıca hp ye bir iki laf sölemeden edemeyeceğim benim cihazın power tuşunun sol tarafı alev gibi ama geri kalan kısımlar buz gibi eh be kardeşim o kadar test yapılıyor insan bir dikkat eder buna

Malesef HP lerde olan şey bu, fazla ısınma birde işlemci i7 olunca çok fena... i7 dizüstülerde kullanılmaya başlandığından beri diğer markalardada var aynı ısınma sorunları. Senin kasa kahverengi demiştin o kısım metalmi ? plastik olursa daha soğuk olurdu bana göre.

Resimde işaretlediğim kısım eşit bir şekilde ısınıyor. Özellikle güç düğmesinin olduğu yer ısınmıyor yani

HP Pavilion dv 7-6c00et kullananlar kulübü

• konuya bayadır giremiyordum işten güçten, güzel muhabbet dönmüş

benim sormak istediğim bişey var arkadaşlar , az önce Ezsharedsvchost.exe ye izin verMek isteyip istemediğimi sordu güvenlik duvarı. nette arattım bişey bulamadım hep yabancı dilde. yakın zamanda herhangi bişey kaldırıp yüklemedimde, bu exe nerden çıktı diye kıllandım. aşağıdaki fotoda ayrıntıları var bi bakarmısınız yol dediği uzantıda aynı exe dosyası sizdede var mı? "ez" le başlayan baya uygulama ve dll var o belirtilen konumda ama bilemedim ne olduğunu. görev yöneticisinde hizmetlerde "Ezsharedsvc" çalışıyor gözüküyor ben izin vermedim halbuki. hp nin programlarıyla ilgili bişey mi acaba? 2 hafta önce nortonu kaldırıp lisanslı avira kurduk, bugüne kadar bişey yoktu şimdi bu çıktı uyuz oldum akşam akşam...

• quote:

Orijinalden alıntı: ZEITGEIST

konuya bayadır giremiyordum işten güçten, güzel muhabbet dönmüş

benim sormak istediğim bişey var arkadaşlar , az önce Ezsharedsvchost.exe ye izin verMek isteyip istemediğimi sordu güvenlik duvarı. nette arattım bişey bulamadım hep yabancı dilde. yakın zamanda herhangi bişey kaldırıp yüklemedimde, bu exe nerden çıktı diye kıllandım. aşağıdaki fotoda ayrıntıları var bi bakarmısınız yol dediği uzantıda aynı exe dosyası sizdede var mı? "ez" le başlayan baya uygulama ve dll var o belirtilen konumda ama bilemedim ne olduğunu. görev yöneticisinde hizmetlerde "Ezsharedsvc" çalışıyor gözüküyor ben izin vermedim halbuki. hp nin programlarıyla ilgili bişey mi acaba? 2 hafta önce nortonu kaldırıp lisanslı avira kurduk, bugüne kadar bişey yoktu şimdi bu çıktı uyuz oldum akşam akşam...

Recovery programın dosyası olabilir. Ben de hep vardı, izin verebilirsin. Bu arada windows un sertifikalı programıymış. HP ile ilgisi yok. Ağ paylaşımı ile ilgili birşey de olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 26 Haziran 2012; 21:31:06 >

• quote:

quote:

Ayrıca hp ye bir iki laf sölemeden edemeyeceğim benim cihazın power tuşunun sol tarafı alev gibi ama geri kalan kısımlar buz gibi eh be kardeşim o kadar test yapılıyor insan bir dikkat eder buna

Malesef HP lerde olan şey bu, fazla ısınma birde işlemci i7 olunca çok fena... i7 dizüstülerde kullanılmaya başlandığından beri diğer markalardada var aynı ısınma sorunları. Senin kasa kahverengi demiştin o kısım metalmi ? plastik olursa daha soğuk olurdu bana göre.

Resimde işaretlediğim kısım eşit bir şekilde ısınıyor. Özellikle güç düğmesinin olduğu yer ısınmıyor yani

hocam eline sağlık tam o kısım aşırı ısınıyor. diğer yerler buz gibi ama sanarsam plastik ama plastik olması bence daha kötü dayanır mı bilmem çok da ısınmıyor aslında ama rahatsız ediyor insanı. tam o kısım diğer bölgelere göre çok sıcak.

• quote:

Disable et hocam onu msconfig den sıkıntı olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ottorehagel -- 26 Haziran 2012; 21:34:01 >

• quote:

quote:

quote:

hocam eline sağlık tam o kısım aşırı ısınıyor. diğer yerler buz gibi ama sanarsam plastik ama plastik olması bence daha kötü dayanır mı bilmem çok da ısınmıyor aslında ama rahatsız ediyor insanı. tam o kısım diğer bölgelere göre çok sıcak.

Bende de yüksek sesle 15dk. dan fazla müzik dinlediğimde klavyeye elimizi yerleştirdiğimizde tam sol elimin bilek kısmı biraz ısınıyor. Bunlar normal canını sıkmasın.

quote:

quote:

c: program dosyaları (x86) / EasyBits For Kids /

içerisinde dosyalar var onlarla da ilgili olabilir. Öyleyse HP magic desktop programıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 26 Haziran 2012; 21:40:03 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bende de yüksek sesle 15dk. dan fazla müzik dinlediğimde klavyeye elimizi yerleştirdiğimizde tam sol elimin bilek kısmı biraz ısınıyor. Bunlar normal canını sıkmasın.

quote:

quote:

c: program dosyaları (x86) / EasyBits For Kids /

içerisinde dosyalar var onlarla da ilgili olabilir. Öyleyse HP magic desktop programıdır.

Bildiğim kadarıyla servis pack ile alakalı windows.

• quote:

Bildiğim kadarıyla servis pack ile alakalı windows.

netten baktım EasyBits in dosyalarıymış. Virüs veye windows dosyası değil. Başlangıçtaki EasyBits recovery.

c:/Windows/SysWOW64 içerisinde EasyBits e ait birden çok dosya mevcut. Resimdeki tüm dosyalar Easy Bits e aittir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 26 Haziran 2012; 22:11:04 >
  • dv6 dan selamlar
  • sağolun arkadaşlar anlaşılan zararsız bişey, aviranın mok yemesi sanırım biraz, akşam akşam yusuflattı beni eksik olmayın ikinizde
  • kullanmaya başladığımdan bu yana aynı nokdaki sıcaklık bendede varrr.. .. solidworksda cizim yaparken pc aptal aptal kasmaya başladı.. müşterilere yaptığımız işlerin sunumunu yaparken madara oluyorum.. delirtiyor benii.. en sonun dell in veya hp nin iş istanyonları var onlardan alacağım.. onlarlada inanılmaz pahalı ne yapacaz bilmiyorum.. ayrıyetden kullandığım acer var dual core nerede ise aynı işi yapmaya başladılar.. ne bileyim yaaa.. son 1 haftadır böyle oldu.. nortonu kaldırdım.. bir etkisi olabilirmi acaba...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çetinist -- 27 Haziran 2012; 0:44:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: çetinist

kullanmaya başladığımdan bu yana aynı nokdaki sıcaklık bendede varrr.. .. solidworksda cizim yaparken pc aptal aptal kasmaya başladı.. müşterilere yaptığımız işlerin sunumunu yaparken madara oluyorum.. delirtiyor benii.. en sonun dell in veya hp nin iş istanyonları var onlardan alacağım.. onlarlada inanılmaz pahalı ne yapacaz bilmiyorum.. ayrıyetden kullandığım acer var dual core nerede ise aynı işi yapmaya başladılar.. ne bileyim yaaa.. son 1 haftadır böyle oldu.. nortonu kaldırdım.. bir etkisi olabilirmi acaba...

Yok hocam nortonla alakası yok. Cihazın ekran kartı olarak yüksek seviyeli ye alıyor musun? yoksa güç tasarruf ekran kartında mı
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.