Şimdi Ara

HP Pavilion dv 7-6c00et kullananlar kulübü (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.622
Cevap
8
Favori
137.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MİTO kardeşim çok sağol. Sorunların birçoğunu sayende hallettim. Cihazı yeni alanlar için özet geçeyim istedim buraya

1) İlk işiniz pc açılırken esc ye basıp sonrada f10 basıp sağ sol imleçlerle hareket ettirip yanılmıyorsam configure olan kısımda kı dynamic modu fixed mop yapmak olsun

2) Masaüstüne sağ tıklayıp değişken grafiklerden oyun oynarken yüksek performanslıya normal çalışmalarınızda güç moduna alın.

3) Donma sorunu yaşayan arkadaşlar bios güncellemesi yapıp mito kardeşimizin önceki sayfalardaki ekran kartı driverini bilgisayarına kursun.

Bunlardan başka sorun olarak şu an karşıma çıkmadı Mito kardeşimizin verdiği driver sayesinde fps 250 sabitledi cod4 de diğer oyunlara da eminim katkısı olmuştur.

Bios güncellemesinin biraz katkısı oluyor pc ye ayrıca msconfig yazıp önyükleme sekmesindeki gelişmiş ayarladan çekirdek sayısını da 8 çıkartın. Hızlandığını göreceksiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ottorehagel

MİTO kardeşim çok sağol. Sorunların birçoğunu sayende hallettim. Cihazı yeni alanlar için özet geçeyim istedim buraya

1) İlk işiniz pc açılırken esc ye basıp sonrada f10 basıp sağ sol imleçlerle hareket ettirip yanılmıyorsam configure olan kısımda kı dynamic modu fixed mop yapmak olsun

2) Masaüstüne sağ tıklayıp değişken grafiklerden oyun oynarken yüksek performanslıya normal çalışmalarınızda güç moduna alın.

3) Donma sorunu yaşayan arkadaşlar bios güncellemesi yapıp mito kardeşimizin önceki sayfalardaki ekran kartı driverini bilgisayarına kursun.

Bunlardan başka sorun olarak şu an karşıma çıkmadı Mito kardeşimizin verdiği driver sayesinde fps 250 sabitledi cod4 de diğer oyunlara da eminim katkısı olmuştur.

Bios güncellemesinin biraz katkısı oluyor pc ye ayrıca msconfig yazıp önyükleme sekmesindeki gelişmiş ayarladan çekirdek sayısını da 8 çıkartın. Hızlandığını göreceksiniz.

sende sağol işin hallolduysa sevindim artı anlaşıldı sendeki de dv7 ekliyorum senide kulübe

• Ekle kardeşim dv7 benimki de
  • quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

Ekran çerçevesinde yamulma dediğin yer, ekranı tutan menteşenin hemen üzerindeki kısımda mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Precious

quote:

Ekran çerçevesinde yamulma dediğin yer, ekranı tutan menteşenin hemen üzerindeki kısımda mı ?

evet menteşenin üstündeki çerçeve ok ile alt resimde gösterdiğim yer kalkmış siyah çerçeve sadece orası,yarım parmak yer. diğer yerler normal çok saçma birşey o yüzden yollamam servise
     HP Pavilion dv 7-6c00et kullananlar kulübü

quote:

Ekle kardeşim dv7 benimki de

ekledim bile kardeşimmsconfig derken sanırım alt resimdeki ayarı diyorsun işlemci sayısı 8 yaptık bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 21 Haziran 2012; 5:27:38 >

• quote:

evet menteşenin üstündeki çerçeve ok ile alt resimde gösterdiğim yer kalkmış siyah çerçeve sadece orası,yarım parmak yer. diğer yerler normal çok saçma birşey o yüzden yollamam servise

sendeki ekranın ortalarında benimki tam o tutan yerlerde ekranı kapatıp açarken ses yapıyor ve hafif oynuyor, içerisinde kablolar tam ordan geçiyor ve orada ezilceğini düşünüyorum esneme yapıtığı için zamanla hasar verebilir. Demekki bunların genelinde işçilik hataları malesef..

msconfig ayarları da orası evet. 8 çekirdek yapınce hafif hızlanma oluyor boot eranında.

• quote:

quote:

sendeki ekranın ortalarında benimki tam o tutan yerlerde ekranı kapatıp açarken ses yapıyor ve hafif oynuyor, içerisinde kablolar tam ordan geçiyor ve orada ezilceğini düşünüyorum esneme yapıtığı için zamanla hasar verebilir. Demekki bunların genelinde işçilik hataları malesef..

msconfig ayarları da orası evet. 8 çekirdek yapınce hafif hızlanma oluyor boot eranında.

evet bendeki menteşede değil malesef hatalar var ve ayıp etmişler böyle malzeme kullanıp kaybederler

8 çekirdek olayını pek hızı farketmedim açınca tekrar bakıcam netobook u. şuan masaüstü pcdeyimde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 21 Haziran 2012; 10:34:15 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ekle kardeşim dv7 benimki de

ekledim bile kardeşimmsconfig derken sanırım alt resimdeki ayarı diyorsun işlemci sayısı 8 yaptık bakalım

Evet hocam orası bende hızlıandı biraz.

• HP nin kendi programlarından hangilerini kaldırdınız arkadaşlar ya da kaldırdınız mı?
  • Ben hiçbirini kaldırmadım ama kadıracak olsam

- HP Application Assistant
    - HP Games
    - HP Connection Manager
    - HP Documentation
    - HP Quick Launch
    - Magic Desktop
    - Evernote

Programlarını silerdim. Bunların hiçbiri gerekli değil Connection Manager bile gerekli değil. Başlangıçta kapalı tutuyorum hiçbirinin eksikliğini görmedim. Gönül rahatlığıyla silebilirsin bunları.

Ayrıca başlangıçta yani msconfig te sadece şunlar işaretli olsun, gerisi sana kalmış

- Intel olanların tümü (bende 3 adet)
    - Synaptics Pointing
    - Bluetooth olanlar (bende 2 adet)
    - IDT PC Audio
    - IAStorIcon
    - Catalyst
    - USB 3.0 Monitor
    - HP QuickWeb
    - HP On Screen Display
    - HP CoolSense
    - Easybits Recovery

Programlarının kalmsı yeterli....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 21 Haziran 2012; 23:01:39 >
  • quote:

Ben hiçbirini kaldırmadım ama kadıracak olsam

- HP Application Assistant
    - HP Games
    - HP Connection Manager
    - HP Documentation
    - HP Quick Launch
    - Magic Desktop
    - Evernote

Programlarını silerdim. Bunların hiçbiri gerekli değil Connection Manager bile gerekli değil. Başlangıçta kapalı tutuyorum hiçbirinin eksikliğini görmedim. Gönül rahatlığıyla silebilirsin bunları.

Ayrıca başlangıçta yani msconfig te sadece şunlar işaretli olsun, gerisi sana kalmış

- Intel olanların tümü (bende 3 adet)
    - Synaptics Pointing
    - Bluetooth olanlar (bende 2 adet)
    - IDT PC Audio
    - IAStorIcon
    - Catalyst
    - USB 3.0 Monitor
    - HP QuickWeb
    - HP On Screen Display
    - HP CoolSense
    - Easybits Recovery

Programlarının kalmsı yeterli....

Teşekkürler. Power tuşunun orası sol tarafı çok ısınıyor mu sizde de

• quote:

Teşekkürler. Power tuşunun orası sol tarafı çok ısınıyor mu sizde de

Yani normal kullanım dışında İşlemciyi ve Ekran kartını kullanan uygulamalar çalıştırılıyorsa ısınıyor. Normalde buz gibi. Oyun oynarsan da el yakması normal :) CoolSense programını kapatırsan biraz daha sıcak olabilir. İşlemcisi onun altında normal bu durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 22 Haziran 2012; 0:14:09 >
  • cod4 de ki şu fps sorunu bir çözsem çok rahatlayacağım ama anlamıyorum bazen sabit 250 bazen 125 üstü çok uğraştırdım size de agzım durmuyor sorun bol:)
  • quote:

cod4 de ki şu fps sorunu bir çözsem çok rahatlayacağım ama anlamıyorum bazen sabit 250 bazen 125 üstü çok uğraştırdım size de agzım durmuyor sorun bol:)

Aklıma şöyle birşey geldi, eğer ekran kartını sürekli ati de bırakıyorsan bundan kaynaklanıyor olabilir. PC yi kapatmadan önce intele geçir öyle kapat. Açtığındada iyice açılınca ati ye geçir. Bunu dene bununla ilgili olabilir. Bu arada o fps 250 değildir 25 tir yada 25.0. Başka birşeyden olabileceğini sanmıyorum. Ati intel arasında geçiş yaparak dene, tabi inteldeyken oyunu açma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 22 Haziran 2012; 0:52:26 >
  • quote:

quote:

cod4 de ki şu fps sorunu bir çözsem çok rahatlayacağım ama anlamıyorum bazen sabit 250 bazen 125 üstü çok uğraştırdım size de agzım durmuyor sorun bol:)

Aklıma şöyle birşey geldi, eğer ekran kartını sürekli ati de bırakıyorsan bundan kaynaklanıyor olabilir. PC yi kapatmadan önce intele geçir öyle kapat. Açtığındada iyice açılınca ati ye geçir. Bunu dene bununla ilgili olabilir. Bu arada o fps 250 değildir 25 tir yada 25.0. Başka birşeyden olabileceğini sanmıyorum. Ati intel arasında geçiş yaparak dene, tabi inteldeyken oyunu açma.

yok hocam multi oynuyorum ben 250 oluyor fakat bir süre sonra düşüyor 125 ustune oyundan cıkarken ıntel karttayım oyuna gırerken alıyorum atiye.

• nc 3000 bin soğutucu da kullanıyorum dv7 ile sanki hiçbir işe yaramıyor gibime geliyor :) Run oynayan var mı bu cihazla sorunsuz?
  • Farklı oyunlarda da sorun varsa cihazında problem olabilir BF3 ü uzun süre sorunsuz oynayabiliyorum (soğutucu olmadan)

ATI de BF3,FIFA 12,NFS sorunsuz inteldede CS 1.8 Sorunsuz oynuyorum başka da oyun yok zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 22 Haziran 2012; 1:09:58 >
  • bf3 denedim hocam bende de sıkıntı yok cod4 te multi oluyor diye biraz sorun çıkartıyor sanırım. Teşekkürler
  • Sıcaklık olarak kaçtan sonrası tehlikelidir bilgisayar için? 75 80 arası ısı değerleri normal midir arkadaşlar oyun oynarken
  • quote:

Sıcaklık olarak kaçtan sonrası tehlikelidir bilgisayar için? 75 80 arası ısı değerleri normal midir arkadaşlar oyun oynarken

80den sonrası pek iyi olmaz, ya bilgisayar takılmaya başlar yada sıcaktan sen rahat edemezsin
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.