Şimdi Ara

HP Pavilion dv5196ea Kullanıcılarının Mekanı.... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
8.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: oceann

quote:

Orjinalden alıntı: disintegration

bende hiç olmadı.ilk denememde başarılı oldum.bir kez yazmayı daha denedinmi.belki dvd'lerde sorun vardır.
    başka dvd lerle dene..

oncelikle cevabın için cook tesekkkür ederim

aslında bununla da kalmıyor .. yazdiğim cd veya dvd içeriği görüntülenemiyor.
    yazdıktan sonra baktığımda bos mus gibi görünüyor. baska pc ler de de bakıyorum bos gibi gözüküyor ancak cd ya da dvd ye baktığim da(fiziken) yazilmıs olduğu görülüyor.
    bunu nasıl cözebilirim servis te de uzun süre bekletilmenin sözkonusu olduğunu soyleyenler var??
    Tesekkür ederim

karışık bir durum...peki sadece kurtarma dvd lerini yazdıgında mı böyle bir sorun ortaya cıkıyor?
    yoksa başka cd ve dvd leri yazdıgında aynı sorunlar oluyor mu?
    teknik servislerden herşey beklenir.burası türkiye?

• ewet her ne yazarsam aynı sekilde içi bos yazılmamıs gibi oluyor ama fiziken yazıyor .
    napsam acaba???
  • quote:

Orjinalden alıntı: oceann

ewet her ne yazarsam aynı sekilde içi bos yazılmamıs gibi oluyor ama fiziken yazıyor .
    napsam acaba???

pc'deki kurtarma bölümü duruyorsa.laptopa format at.(yani fabrika ayarlarına getir)
    formata rağmen cd,dvd ler yine yazmıyorsa;servise gönder.sorunun halledilirse,ilk iş olarak kurtarma dvd lerini oluştur...
  • tamam ,bilgin için tesekkür ederimm.
    SAYGILAR
  • arkadaşlar benim hp quickplay programı hata veriyor. bilgisayar bekleme moduna geçiyor,sonra oturumu açıyorum 'hp quick play resident bir problemle karşılaştı' diyor. sadece bilgisayarım bekleme modundan oturum açmaya geçince veriyor bu hatayı. iki defa hata ayıkla dedim ikisindede bilgisayar felaket dondu. bilen arkadaşlar varsa lütfen yardım etsin.

not: sistem geri yükleme yapıyorum(eski bir tarihe geri yüklüyorum) düzelmiyor. iki defa quick play programını silip driver'lardan tekrar yükledim düzelmedi. bir de direct x dosyalarının birinde ( directx.cpl dosyasında) hata var. yanında hata ayıklama yazıyor. yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: özeraltın

arkadaşlar benim hp quickplay programı hata veriyor. bilgisayar bekleme moduna geçiyor,sonra oturumu açıyorum 'hp quick play resident bir problemle karşılaştı' diyor. sadece bilgisayarım bekleme modundan oturum açmaya geçince veriyor bu hatayı. iki defa hata ayıkla dedim ikisindede bilgisayar felaket dondu. bilen arkadaşlar varsa lütfen yardım etsin.

not: sistem geri yükleme yapıyorum(eski bir tarihe geri yüklüyorum) düzelmiyor. iki defa quick play programını silip driver'lardan tekrar yükledim düzelmedi. bir de direct x dosyalarının birinde ( directx.cpl dosyasında) hata var. yanında hata ayıklama yazıyor. yardımcı olursanız çok sevinirim.

elinde kurtarma dvd'leri varsa laptopa format at.(yani fabrika ayarlarına getir)

• Merhaba..
    Yaklaşık 6 aydır "Pavilion dv5196ea" kullanıcısıyım.Ufak tefek Xp hataları dışında memnunum.Benim laptopda olan bir durumu paylaşmak istedim.Özellikler bölümüne girdiğimde işlemci MHZ si ürün açıklamasında 667 olmasına rağmen benim laptopda 987 mhz görülüyor.
    Bu konu hakkında fikir ve yorum alabilirmiyim ..Tşk..

HP Pavilion dv5196ea Kullanıcılarının Mekanı....
  • quote:

Orjinalden alıntı: IceFLIGHT

Merhaba..
    Yaklaşık 6 aydır "Pavilion dv5196ea" kullanıcısıyım.Ufak tefek Xp hataları dışında memnunum.Benim laptopda olan bir durumu paylaşmak istedim.Özellikler bölümüne girdiğimde işlemci MHZ si ürün açıklamasında 667 olmasına rağmen benim laptopda 987 mhz görülüyor.
    Bu konu hakkında fikir ve yorum alabilirmiyim ..Tşk..

HP Pavilion dv5196ea Kullanıcılarının Mekanı....

arkadaşım çok ilginç bir durum.aklıma başka birşey gelmiyor

orada 1.83ghz yazması gerekir..
    bende öyle yazıyor...

• format atmadan olmaz mı,formatı en son çare olarak düşünyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: özeraltın

format atmadan olmaz mı,formatı en son çare olarak düşünyorum.

bence formatla ilgisi yok..yazılımsal değil donanımsal bir sorunmuş gibime geliyor..teknik servisi arayıp bilgi almayı dene..
    işlemci ile ilgili bir durum var ortada..bence..
  • arkadaşlar benim quickplay hakkında bilgisi olan yokmu??
  • Selamlar.....

dv5196 ea sahibiyim..bir süre önce cihaz kendiliğinden kapanmaya başladı.Daha sonra hiç açılmadı..Bunun üzerine kurtarma
    operasyonlarına girmeye başladım.Talihsizlik bu ya kurtarma diskide yapmamıştım.İlk önceleri güvenli modda çalıştı.Sonra onuda
    yemedi.Tam windows'a geçmek üzere işlem yaparken kapanmaya başladı.Bu sefer setup'a gireyim dedim bu seferde setup'a
    girerken kapandı.Sonra siyah ekranda bir yazı belirdi core dll eksik diye bir yazı.Ardından inada bindi hard disk'i çıkardım backup
    aldım ve f11 factory default yapmak istedim.Ancak bu işlemide yapmadı.Fakat ilginç olan cihazı bir süre kapalı beklettikten sonra
    ekranda Hp yazısı çıkıyor ardından işlem felan yok.Ardarda yaptığım zaman power ışığı sürekli flash yaparak simsiyah boş ekranda
    kalıyor.Tam inat yaptım 2 gece denemeler kombinasyonlar..banamısın demedi

Kozyatağı servise gittim..orasıda bana Kadıköy'e gitmemi,çünkü kendilerinin pavilion serisine bakmadığını söylediler.İyice uyuz oldum.
    Bu iş halletmenin bir yolu varmı acaba.. yada sorun nedir?Yardımcı olursanız sevinirim.

dipnot:Ayrıca windows my computer properties bilgi ekranında benim işlemci yanlış mhz gözüküyordu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zarranger -- 19 Mayıs 2007; 23:48:55 >

• Merhaba Arkadaşlar,

Ben de sizin gibi Pavilion dv5196ea kullanıcısıyım. Alet gerçekten çok iyi performans gösteriyor. Özellikle Solidworks2007, Autocad2007,Abaqus gibi tasarım ve çizim programlarını aynı anda çok rahat çalıştırabildim. Bu bakımdan çok iyi.

Fakat dvd/cd yazarken sorunlar yaşadım. Bu yüzden dvd writer değişti. (galiba yeniden 1 ay içersinde bozuldu)

tamire götürdükten sonra dvdleri max. 8x ile cdleri max 24x ile çekmeye başladı. Bana daha önce daha hızlı çekiyordu gibi geldi.
    Acaba ben mi yanılıyorum? Siz ne kadar hızlarla cd ve dvd çekiyorsunuz?

Bu arada yukarıda yazan recovery ve belleği bölme olayları hakkındaki bilgiler çok yararlı, herkesin eline sağlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enveriyant1 -- 24 Mayıs 2007; 13:55:47 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: enveriyant1

Merhaba Arkadaşlar,

Ben de sizin gibi Pavilion dv5196ea kullanıcısıyım. Alet gerçekten çok iyi performans gösteriyor. Özellikle Solidworks2007, Autocad2007,Abaqus gibi tasarım ve çizim programlarını aynı anda çok rahat çalıştırabildim. Bu bakımdan çok iyi.

Fakat dvd/cd yazarken sorunlar yaşadım. Bu yüzden dvd writer değişti. (galiba yeniden 1 ay içersinde bozuldu)

tamire götürdükten sonra dvdleri max. 8x ile cdleri max 24x ile çekmeye başladı. Bana daha önce daha hızlı çekiyordu gibi geldi.

Bu arada yukarıda yazan recovery ve belleği bölme olayları hakkındaki bilgiler çok yararlı, herkesin eline sağlık.

dvd ve cd leri yazdıklarından daha yüksek hızda çekiyor..

• quote:

quote:

Merhaba Arkadaşlar,

Ya bana tam bir sayı söleyebilir misiniz?
    Tamire götürdüğümde adama ona göre söyleyeceğim çünkü...

• quote:

quote:

quote:

Merhaba Arkadaşlar,

Ya bana tam bir sayı söleyebilir misiniz?
    Tamire götürdüğümde adama ona göre söyleyeceğim çünkü...

ben cd leri 48x ile kopyalıyorum mesela...

• O zaman herhalde sorun var.
    Çok sağol verdiğin bilgiler için...
    Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enveriyant1 -- 24 Mayıs 2007; 19:35:24 >
  • quote:

O zaman herhalde sorun var.
    Çok sağol verdiğin bilgiler için...
    Kolay gelsin

• @özeraltın

aynı sorun bende de var. hp'nin merkezinde online teknisyenle chat yoluyla bu işi halletmek istedim, adamın da bana söylediği system recovery'den application recovery -- quickplay'i tekrar kurmak gerektiğiydi. dediği gibi yaptım ama 2-3 ay sonra aynı sorun tekrar çıktı ortaya. hala da var, artık umursamıyorum.
    bu sorun, sistemde değişiklik yapabilen herhangi bir programı kurduğunda ortaya çıkabiliyormuş. online teknisyen böyle söylemişti. muhtemelen quickplay'in ekran ayarlarıyla interferans yapan bir başka player buna neden oluyor.
  • dostum saolasın. ben quickplay'i hallettim. kurtarma dvd'lerinden format attım düzeldi. canavar gibi. kaspersky programından dolayı olabilir bu problem.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.