Şimdi Ara

HP Pavilion dv5196ea Kullanıcılarının Mekanı.... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
8.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşım sana elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum.ama daha ne yapıyım getir bakiim diyecem ama izmirdeymişsin.ben format atma ve recovery hazırlama işlemlerini senelerdir yapıyorum öyle ciddi bir sorunla karşılaşmadım.orjinal recovery cdsi ile sistemi başa döndürememen imkansız.bilgisayarın açılışında esc tuşuna basarak boot order menüsünü aç ve oradan cdyi seç .ve bu arada recoverynin ilk cdsi içinde olsun.bilgisayar yeniden başlayınca cd'den çalışmaya başlayacak.o zamanda sistemi başa döndürürsün....
  • gercekten cok guzel bu 5196 lar..

ustelik her ne kadar ekran kartı makina içinde 512(bende de 512 göründü, everest 128 bağımsız okudu, kalanı sanırım ramden) görünnse, 256 olsa( ki malum go 7400 bu manada epey tartışıldı forumda), şu partition olayı gercek bir karın ağrısı gibi gözükse de performansına şekline şemaline her baktığımda bana keyif veren bir alet..

ve bu topiğin açılması manidar oldu çok... ara ara sorunlar ve güzellikleri ile alakadar elimden geldiğince yazmaya çalışacağım.

sevgiler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kondansatır -- 10 Ekim 2006; 22:15:03 >
  • Arkadaslar hic recowery falan ugrasmayın bios tan sata yı disable yapın Herhangi bir Xp cd siyle istediginiz gibi bölebilirsiniz diskinizi ben öyle yaptım. Zaten Hp ne karısır benim neyi nasıl yapacagıma ister bese bölerim ister tek kullanırım degilmiii.... Ben bu sekilde 5196 mı böldüm canavar gibi kullanıyorum...
  • bende aynısını yaptım ama recovery dvdim yok driverları yükleyemedim hp nin kendi sitesindede yok bugün aramadığım yer kalmadı kafayı yiyecem birileri yardımcı olsun driverları nereden indirebilirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: wallace_1905

bende aynısını yaptım ama recovery dvdim yok driverları yükleyemedim hp nin kendi sitesindede yok bugün aramadığım yer kalmadı kafayı yiyecem birileri yardımcı olsun driverları nereden indirebilirim

Kardeş, HP, kullanıcıya bırakmış kurtarma cd'si yapmayı. Hiçbir sorumluluk kabul etmiyorlar bu konuda. Servise gitsen, yapsaydın cd'ni diyecekler. İnternette HP 5196 driverlerinin güncelleri vardı. Ben indirip güncellemiştim. Ancak recovery cd'si istiyorsan, servis yurt dışından getirtiyor bildiğim kadarıyla.
  • hp'de notebook sürücülerini bulmak sorun oluşturuyor.hp nin tr sitesinde sürücüler eksik,www.hp.com da hp pavilion dv5196 nın birçok sürücüsü var,ama hepsi yok.
    sürücülerin hemen hepsi notebook ta c'de swsetup klasöründe mevcut.bence swsetup dosyasını yedekleyin.ben öyle yaptım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 3 Aralık 2006; 11:01:54 >
  • 5196'YA BAŞKA İŞLETİM SİSTEMİ KURMAK...

Ben de dv5196 kullanıyorum. HP servisini çok sık arayan müşterilerdenim. Harddiski formatlamadan, sisteme zarar vermeden ve Recovery bölümünü silmeden, partition magic gibi bir programla bölüp bölemeyeceğimi ve başka işletim sistemi kurduğumda sorun çıkıp çıkmayacağını sordum.

Size HP'den aldığım mesajı yolluyorum:

"Notebook'unuzun kutusundan herhangi bir recovery (kurtarma/geri yükleme) CD/DVD'si çıkmamaktadır. Bu CD/DVD'yi sizin yapmanız gerekmektedir.

Gerektiğinde sisteminizi kurtarmak için PC Recovery CD/DVD ile işlem yapmanız gerekecektir. Herhangi bir işlem yapmadan bu partition içerisindeki bilgileri CD/DVD'ye yazmanız HP tarafından önerilmektedir, partitionun silinmesi ise HP tarafından tavsiye edilmemektedir. Sisteminizi ya da programlarınızı yeniden yüklemek istediğinizde bu CD/DVD'leri kullanabilirsiniz.

Bilgisayarınız açılırken F11'e basınız. HP Recovery console açılacaktır. Buradan sistemi geri yükleyebileceğiniz gibi, CD/DVD yaratabilirsiniz. Ayrıca başlat-programlar altında HP Recovery baslığı altında Recovery CD/DVD yaratabileceğiniz, sistemi yeniden yükleyebileceğiniz arayüz bulunmaktadır.

Recovery CD/DVDnizi yaptıktan sonra, sabit diskinizdeki C'nin içerisindeki SW setup klasörüyle birlikte içindeki sürücü ve programlarınızı CD/DVD’ye kopyalayabilirsiniz. Ancak, bu program ve sürücülerin XP Pro. kurulumundan sonra sorun çıkartma ihtimali mevcuttur. Bu nedenle, HP olarak urunun üzerinde yüklü işletim sistemi dışında bir işletim sistemi kurduğunuz takdirde sorun yasamanızın olası olduğunu belirtiriz. Bilgisayarınıza kurulu olan sürücüler ve programlar fabrika çıkısında cihazda yüklü olan işletim sisteminizde test edilmiştir.

Bir başka CD ile işletim sistemi kurmak için, notebook'unuz açılırken F10 tuşuna basiniz. BIOS'ta system configuration altında Sata Native support seçeneğini disable konuma getirdikten sonra, kurulumu başlatabilirsiniz.

Windows Xp Pro kurulumunu gerçekleştirdikten sonra sata native support'u enable ediniz.

Bununla beraber harici bir flopy disk yardımı ile SATA özelliğini devre dışı durumuna almadan kurulum yapabilirsiniz. Bu işlem içinwww.hp.com adresinden sata sürücülerini bir diskete kopyalamanız gereklidir. Bu işlem sonrası harici flopy diskinizi bilgisayarınıza bağladıktan sonra sistemi CD den boot ederek açınız. Sistem sizden istediği zaman F6 ile flopy diskinizdeki sürücüleri okutarak kurulumu tamamlayabilirsiniz."

HP Pavilion dv5196ea Kullanıcılarının Mekanı....

• arkadaşım güzel bilgi...

yılbaşından sonra tam sürüm 32bitli windows vista'yı notebook'uma kurmak istiyorum.

6aydan beri notebook'taki recovry bölümünü silmedim.öyle duruyor..
  • RECOVERY CD'Sİ OLUŞTURURKEN...

dv5196 bilgisayarında recovery diski oluşturmak isteyen arkadaşlara şunu önemle belirteyim:

1. CD yerine bir çift katmanlı DVD kullanın

2. DVD oluşturma sırasında bilgisayarınızı kesinlikle elektrik gücünde çalıştırın. Piliniz de takılı olsun. Çünkü yazma sırasında bilgisayar fazla enerji harcayacak ve bu sırada bir aksilik olursa DVD yazma işlemi yarım kalabilir.

3. Bir Pavilion bilgisayarda sadece bir defa Recovery CD'si veya DVD'si oluşturabilirsiniz! O yüzden dikkatli şekilde DVD oluşturup bu DVD'yi de daha sonra her ihtimale karşı yedeklemek için kopyalayıp çoğaltın.

NOT: C içerisinde, SWSETUP klasörü içinde bilgisayarınızın sürücüleri var (1.64 GB). O klasörü de DVD'ye kopyalamayı unutmayın. Lâzım olacak...
  • Arkadaşlar, dv5196 bilgisayarımı temmuz ayında aldım. İlk şarj sonunda bilgisayarın pili 2 saat sonnunda bitti. Ağır programlar kullanmadım. Zaten kılavuzunda da ortalama 2 saat pil ömrü olduğu yazılı. Buraya kadar her şey normal... Ancak daha sonra asla 2 saate ulaşamadım. Sadece Word, internet ve Winamp açıkken bile 1 saatte boşalmaya başladı pil. Kablosuz fare kullanıyorum, hadi bunu da ekleyelim... Ama yine de 1 saat gerçekten çok moral bozucuydu.

Bilgisayarı servise yolladım. Normalde 34 gün, iş günü olarak da 21 günde geldi bilgisayar. Pil bozukmuş. Yenisiyle değiştirdiler. Artık bilgisayarın pili normal kullanımda 2 saat dayanıyor. Şimdilik...

Merak ettiğim şu:

Sizin 5196'nızın pil ömrü ne kadar? Gerçekten çok merak ediyorum. Ayrıca HP, hangi markadan pil temin ediyor? Bu soruları HP servisine ve Satış birimlerine sordum ama yanıt alamadım.

Teşekkürler...

• arkadaşım.

hp pavilion dv5196'da xp home yerine başka bir işletim sistemi kurarken bios tan sata yı kapattıktan sonra,format atılıyor.burasını anladım.peki formattan sonra sata yı tekrar aktif hale getiriliyor mu.sanırım eski hale getirilmiyor.ya da yardımcı bir floppy aygıtı haricinde sata özelliği nasıl aaktif hale getiriliyor

yoksa hdd sata özelliğini kullanmıyormusun? öylece mi kalıyor.bende senin gibi yapmak istiyorum.ama recovery bölümünü hiç silmedim.

ayrıca hdd deki recovery bölümünü silmeden mi başka işletim sistemi kurdun? kurduysan bir sorun oluşturdu mu?

quote:

Orjinalden alıntı: Mehmet_52
    5196'YA BAŞKA İŞLETİM SİSTEMİ KURMAK...

Ben de dv5196 kullanıyorum. HP servisini çok sık arayan müşterilerdenim. Harddiski formatlamadan, sisteme zarar vermeden ve Recovery bölümünü silmeden, partition magic gibi bir programla bölüp bölemeyeceğimi ve başka işletim sistemi kurduğumda sorun çıkıp çıkmayacağını sordum.

Size HP'den aldığım mesajı yolluyorum:

"Notebook'unuzun kutusundan herhangi bir recovery (kurtarma/geri yükleme) CD/DVD'si çıkmamaktadır. Bu CD/DVD'yi sizin yapmanız gerekmektedir.

Gerektiğinde sisteminizi kurtarmak için PC Recovery CD/DVD ile işlem yapmanız gerekecektir. Herhangi bir işlem yapmadan bu partition içerisindeki bilgileri CD/DVD'ye yazmanız HP tarafından önerilmektedir, partitionun silinmesi ise HP tarafından tavsiye edilmemektedir. Sisteminizi ya da programlarınızı yeniden yüklemek istediğinizde bu CD/DVD'leri kullanabilirsiniz.

Bilgisayarınız açılırken F11'e basınız. HP Recovery console açılacaktır. Buradan sistemi geri yükleyebileceğiniz gibi, CD/DVD yaratabilirsiniz. Ayrıca başlat-programlar altında HP Recovery baslığı altında Recovery CD/DVD yaratabileceğiniz, sistemi yeniden yükleyebileceğiniz arayüz bulunmaktadır.

Recovery CD/DVDnizi yaptıktan sonra, sabit diskinizdeki C'nin içerisindeki SW setup klasörüyle birlikte içindeki sürücü ve programlarınızı CD/DVD’ye kopyalayabilirsiniz. Ancak, bu program ve sürücülerin XP Pro. kurulumundan sonra sorun çıkartma ihtimali mevcuttur. Bu nedenle, HP olarak urunun üzerinde yüklü işletim sistemi dışında bir işletim sistemi kurduğunuz takdirde sorun yasamanızın olası olduğunu belirtiriz. Bilgisayarınıza kurulu olan sürücüler ve programlar fabrika çıkısında cihazda yüklü olan işletim sisteminizde test edilmiştir.

Bir başka CD ile işletim sistemi kurmak için, notebook'unuz açılırken F10 tuşuna basiniz. BIOS'ta system configuration altında Sata Native support seçeneğini disable konuma getirdikten sonra, kurulumu başlatabilirsiniz.

Windows Xp Pro kurulumunu gerçekleştirdikten sonra sata native support'u enable ediniz.

Bununla beraber harici bir flopy disk yardımı ile SATA özelliğini devre dışı durumuna almadan kurulum yapabilirsiniz. Bu işlem içinwww.hp.com adresinden sata sürücülerini bir diskete kopyalamanız gereklidir. Bu işlem sonrası harici flopy diskinizi bilgisayarınıza bağladıktan sonra sistemi CD den boot ederek açınız. Sistem sizden istediği zaman F6 ile flopy diskinizdeki sürücüleri okutarak kurulumu tamamlayabilirsiniz."

HP Pavilion dv5196ea Kullanıcılarının Mekanı....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 3 Aralık 2006; 14:37:21 >

• Kardeş, ben daha denemedim bu işlemi. HP'den gelen mesajı okudum ve sizinle paylaştım. Ama bir-iki gün içinde partition magic kullanarak, D'yi silmeden C'yi ikiye bölmeye çalışacağım. Olacağını sanmıyorum ama deneyeceğim. Ondan sonra göreceğiz sata özelliği ne olacak. Gerçi ben orijinal windows'u kaldırmak istemiyorum. XP kurmayacağım. Kurtarma DVD'si yaptıysan denemekten korkma bence...

Sonuçları yazalım yine sonra buraya.
  • bence hiç deneme.ben daha önce yaptım.hatta bu topicte yazmıştım.partition dan sonra hdd deki kurtarma bölümü çalışmamıştı.pc yi açarken esc tuşuna basıp dvd leri sırayla yerleştirip tekrardan fabrika ayarlarına yani bir nevi format atabilmiştim..formattan sonra hdd yine tek bölüm haline geldi.yani partition işe yaramıyor.ancak orijinal xp home u silip,satayı diseable yaptıktan sonra xp kurarsan partition işe yarıyor

quote:

Orjinalden alıntı: Mehmet_52

Kardeş, ben daha denemedim bu işlemi. HP'den gelen mesajı okudum ve sizinle paylaştım. Ama bir-iki gün içinde partition magic kullanarak, D'yi silmeden C'yi ikiye bölmeye çalışacağım. Olacağını sanmıyorum ama deneyeceğim. Ondan sonra göreceğiz sata özelliği ne olacak. Gerçi ben orijinal windows'u kaldırmak istemiyorum. XP kurmayacağım. Kurtarma DVD'si yaptıysan denemekten korkma bence...

Sonuçları yazalım yine sonra buraya.

• Önerin için teşekkür ederim. Ancak ben yine de bir deneyeyim diyorum. Bakalım ne olacak? Sonucu yazarım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet_52 -- 3 Aralık 2006; 17:05:19 >
  • ben packard bell almayi dusunuyorum bir arkadasimin soylemesine gore ekrani neredeyse sony
    kadar guzelmis dis gorunusu de hosuma gitti yalniz daha yakindan inceleme
    firsatim olmadi..donanim hakkinda da pek fazla bilgiye sahip degilim..bu yuzden
    sormak istedim PACKARD BELL EASY NOTE MX66-003 u mu yoksa HP PAVILION dv5196EA
    EW776EA yi mi tercih etmeliyim? pb de Nvidia GeForce Go 7300 512MB (128mb
    paylasimsiz) yaziyor.hp de ise NVIDIA® GeForce Go 7400 256mb paylasimsiz ekran
    karti var.kalan ozellikleri hemen hemen ayni gorunuyor...hp de hosuma gidiyor cok ama hangisi daha performanslidir?hangisinin ekran karti
    daha iyidir?hangisini onerirsiniz?ben oyun oynamayi cok seviyorum.biliyorum
    laptop oyun icin degildir ama almisken kotu bisey de almak istemiyorum.hangisi
    oyun icin daha iyidir?oneri bekliyorum tesekkur ederim..
  • Kardeş, öyle bir soru sordun ki ne diyelim? Biz zaten HP dv5196 kullanıcısıyız. Ben dv5196'dan memnunum. Görünüm olarak HP daha şık bence. P.Bell'in kasasında, monitörün dış yüzeyinde parmak izini görmek seni rahatsız etez mi? dv5196'da ses kalitesi de çok güzel. Saatlerce PES 6 oynuyorum ne ısınma var ne fan gürültüsü...

Go7400 üstün. HP'de de parlak ekran var. Ama duyduğum kadarıyla P.Bell de ekranda çok iyiymiş. Çok yorum okudum onunla ilgili. Yanlış bilmiyorsam teknolojisi NEC'ten.

HP'nin artıları: Go7400, uzaktan kumanda, Altec Lansing ses sistemi, metalik gri renli kasa (bence), 6'lı kart okuyucu

P.Bell'in artılar: Core 2 Duo, dahili kamera, klavyede numerik tuşlar, belki bir de ekran...

Oyun oynayacaksan ekran kartını dikkate al...

• merhaba arkadaslar. bende dv5196ea aldım haziranda. çok memnunum bilgisayarımdan. size bir kaç sorum olcak. bilgisayarın ekran kartı tam olarak nedir? 512 mb yazıyor benim bilgisayarda. 512 mb mi? 256 mb mi? paylaşımlı mı? yoksa yarısı paylaşımlı yarısı değil mi? cevaplarınız için teşekkürler.
  • arkadaslar ben c'deki swsetup dosyasını kopyalıyacaktım fakat benim swsetup dosyasının büyüklüğü 1,61 GB. mehmet_52 arkadaşımız 1,64 GB demiş. acaba ben swsetup dosyasının içinden yanlışlıkla bişeyler silmiş olabilirmiyim? çünkü nortonu silmiştim de..
  • hp pavilion dv5196'larda ekran kartlarda bazılarda 256mb bazılarda 512mb..imzamdan göreceğin gibi benim geforce 7400 512mb.bir kısmını ram'den alıyor.bir arkadaşımda da benim model notebook'tan var.herşey aynı.onun ekran kartı 256mb görünüyor..geforce 7400 ekran kartları bir kısmını ram'den alır
    quote:

Orjinalden alıntı: özeraltın

merhaba arkadaslar. bende dv5196ea aldım haziranda. çok memnunum bilgisayarımdan. size bir kaç sorum olcak. bilgisayarın ekran kartı tam olarak nedir? 512 mb yazıyor benim bilgisayarda. 512 mb mi? 256 mb mi? paylaşımlı mı? yoksa yarısı paylaşımlı yarısı değil mi? cevaplarınız için teşekkürler.
  • norton'u sildiğin iyi oldu.zaten 2 yada 3 aylık denem sürümü var.ve pc'yi çok kasıyor.bende norton'u sildikten sonra
    c'deki swsetup dosyasını dvd'ye yedekledim.bir sorun çıkmaz.yedekle.bu dosyada notebook'taki bütün sürücülerin var.ilerde bir sorun
    çıkarsa bu sürücülerden yararlanırsın
    quote:

Orjinalden alıntı: özeraltın

arkadaslar ben c'deki swsetup dosyasını kopyalıyacaktım fakat benim swsetup dosyasının büyüklüğü 1,61 GB. mehmet_52 arkadaşımız 1,64 GB demiş. acaba ben swsetup dosyasının içinden yanlışlıkla bişeyler silmiş olabilirmiyim? çünkü nortonu silmiştim de..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.