yükseltmedim.ama niyetim var.eldeki ram leri nasıl elden çıkaracağım bunu düşünüyorum
quote:
Orjinalden alıntı: disintegration
quote:
Orjinalden alıntı: özeraltın
arkadaşlar rem'i 2 gb'ye yükselten var mı?
yükseltmedim.ama niyetim var.eldeki ram leri nasıl elden çıkaracağım bunu düşünüyorum
bizim makinelere ddr2 667mhz olur mu arkadaşlar..bizim ram ler 533mhz..fikri olan?
30milyon verirler çıkma remlere. çok düşünme yani. 2 tane sıfır 512 ram 80 ytl.
mhz'yi 667'ye yükseltebilirsin. hatta core 2 bile yapabilirsin. hızı da arttırabilirsin ama problem çıkarma olasılığı fazla.
belki 2tane kingston 1gb ddr2 667mhz ram alır öyle taktırırım.kalan ram den birini kardeşimin laptopa taktırırım.diğerini de elden satarım..
quote:
Herkese merhabalar
Geçen hafta içinde 2 adet 1GB 533Mhz Kingston RAM alıp eski 512'liklerin yerine taktım. Makina biraz daha rahatladı ancak XP Home yerine XP Pro olsaydı sanırım farkı daha iyi anlayabilecektim. Çıkardığım RAM'ler elimde duruyor tabi bu arada ne yapacağım onları bilemiyorum.
Benim de sormak istediğim bir konu var: Sabit Diskimizi daha yüksek kapasiteli yeni bir tanesiyle değiştirmemiz mümkün mü? Laptopla beraber 160'lık harici sabit disk taşımaktan yoruldum artık. Format atma, yeni işletim sistemi kurma, sabit diski parçalara ayırma konularında daha önceden yazılan konulara ve cevaplara bakınca açıkçası ürktüm biraz, oldukça zahmetli gibi göründü bana. Desktop PC olsa gözünün yaşına bakmadan formata, partition ayırmaya girerdim de laptop olunca biraz tedirgin oldum. Bir de makina açılırken arasıra HP logosuna gelemeden siyah ekranda takılıp kalıyor, power off yapıp tekrar açıyorum bir iki kere tekrarlayıp sonra normal açılıyor, benzeri bir durum yaşayıp çözebilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
Herkese iyi günler iyi çalışmalar...
quote:
Orjinalden alıntı: mertayanoglu
quote:
Herkese merhabalar
Geçen hafta içinde 2 adet 1GB 533Mhz Kingston RAM alıp eski 512'liklerin yerine taktım. Makina biraz daha rahatladı ancak XP Home yerine XP Pro olsaydı sanırım farkı daha iyi anlayabilecektim. Çıkardığım RAM'ler elimde duruyor tabi bu arada ne yapacağım onları bilemiyorum.
Benim de sormak istediğim bir konu var: Sabit Diskimizi daha yüksek kapasiteli yeni bir tanesiyle değiştirmemiz mümkün mü? Laptopla beraber 160'lık harici sabit disk taşımaktan yoruldum artık. Format atma, yeni işletim sistemi kurma, sabit diski parçalara ayırma konularında daha önceden yazılan konulara ve cevaplara bakınca açıkçası ürktüm biraz, oldukça zahmetli gibi göründü bana. Desktop PC olsa gözünün yaşına bakmadan formata, partition ayırmaya girerdim de laptop olunca biraz tedirgin oldum. Bir de makina açılırken arasıra HP logosuna gelemeden siyah ekranda takılıp kalıyor, power off yapıp tekrar açıyorum bir iki kere tekrarlayıp sonra normal açılıyor, benzeri bir durum yaşayıp çözebilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
Herkese iyi günler iyi çalışmalar...
2gb ram hayırlı olsun.bu arada ram'leri kendin mi taktın? hp teknik servisi bazı illerde ram'lerin müşteri tarafından değiştirilmesini onaylamıyor.garanti dışı bırakıyor-muş.bu forumda okudum...haberin olsun bende yükseltmeyi düşünüyorum.2tane 1gb 667mhz kingston ram almayı düşünüyorum.eldeki ram'in bir tanesini kardeşimin laptopa takacam.
ram leri 667mhz olarak ta alabilirdin.ama önemli değil..
laptopu alalı 1yıl oldu..hala ilh günkü gibi hdd'de kurtarma bölümü duruyor..bu laptoplarda hdd bölmek..vb zahmetli bir iş.. ekran takılması için optimize programları kur ve çalıştır:ccleaner,advanced windows care..vb gibi
Teşekkürler, evet RAM'leri kendim taktım. Teknik servise kalsaydı XP Pro'da kuramazdım makinaya http://forum.donanimhaber.com/m_9869286/tm.htm bana SATA ile ilgili problemlerimi çözmemde yardımcı oldu. Şimdi elimde 2GB RAM'li, recovery bölümü silinmiş, partition'ları kendime göre düzenlediğim, gereksiz hiçbir default HP programının kurulu olmadığı, XP Pro SP2 ile çalışan, 1 yıllık ama 1 günlükmüş gibi harika bir 5196EA laptopum var. ---Bu arada SATA etkin değilken işlemci çarpanı (sanırım) 987Mhz idi, SATA'yı tekrar aktifleştirdikten sonra 1.83Ghz'ye geri döndü.---
5196ea'nın halen piyasadaki en iyi ürünlerden biri hatta yeni birtakım modellerden bile daha iyi ve performanslı olduğunu düşünüyorum. Açıkçası 2-3 yıl daha yenilemeyi düşünmüyorum laptopu.
Herkese selamlar, kolay gelsin.
hayırlı olsun diyelim...
dostum ram'leri 667 takmayı hp teknik servisi onaylıyor mu? hp 667 takıyor mu?
arkadaşlar bende pavillion 5196ea aldım 2 gün önce yanlız ekran kartı 512 mb görürken formattan sonra 256 mb görmey başladı sorunu bi türlü bulamadım ekran kartı nvidia 7400 go (turbocach) bunun sebebini bilen var mı ?
Arkadaşlar benimde bir sorum olacak pc kurtarma diski oluşturmak istedim ve programda gereken dvd sayısı 0 yazıyor ve açıklama olarakta "Program ISO resmi oluşturamadı" diyor. yani sadece 9 adet cd yazmama izin veriyor. ne yapmalıyım bu sorunu çözmek için?
hp dv 5196 ea notebook kullanıcısıyım.xp home. elinde sistemin sürücüsünü yedeklemiş arkadaslardan ricam olacak. hukuki bir sebepten dolayı laptopumun harddisci zarar gordu.bende yeni harddisc taktım.hp sayfasından sürücüleri yukledım.ama bir iki program mesela bluetoth iyi olmadı. dolayısyla kurtarma cd si hazırlamıs arkadas varsa bir kopya rica edecegim. sağolun
Arkadaşlar herkese selam.Bende HP pavillion bilgisayar var. Format atıp yeniden Başka bir Vista kurdum.Buraya kadar bir problem yok ama Eski Orjinal vistama dönemiyorum. Recovery nin olduğu D sürücüsü duruyor fakat kurtarma DVD si oluşturmadım.Eski programımda Recovery oluşturmaya birkez başlamıştım fakat ortasında iptal etmek zorunda kalmıştım. Benim sorum Başka bir Vista üzerinden eski orjinal vistamın recovery DVD sini oluşturabilirmiyim. Eski Recovery kısmım Harddiskimde duruyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim....
bizim makinalar kaç gb ram destekliyor arkadaşlar
Ben anlamadım neden kurtarma diski oluşturmaya çalışıyorsunuz ki?Neden geri yükleme noktası oluşturuyorsunuz?
Yaw 1 yıldır kullanılmıyor bu topik biraz yşatın yaa!!!
Merhaba arkadaslar bende bu olagan üstü makineyi kullaniyorum bu nun yerini tutacak bi laptop gormedim daha 2 gb ram li kullaniyorum home den sıkıldıgım icin pro ya gectim tabi biraz zor oldu sata olayindan dolayi kendime sata cd li bi xp kurdum formatimi cektim fdiskimide istedigim gibi ayarladim yanliz... zamaninda swsetup lari aldigim halde dvd okumuyor yani anlayacaginiz orjinal yazilimlarim yok modem ve sesde sorun var ses cikiyor ama tuslardan kapatamiyorum ısık yaniyor ama ses kisilmiyor vede wireless de problem yasiyorum ben istedigim arkadaslar swsetup dvd cekmis arkadaslar bunu bana gondere bilirlermi C:/ nin icinde swsetup dosyasi var tüm driverler onun icinde bende kendilerine sata yüklü xp cd lerini gonderirirm yardimci olacak arkadslar varsa lütfen pm atsinlar yada burdan haberleselim