Şimdi Ara

Hp pavilion dv6 3102 et Driver Yükleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba. Bu konu başlığını açtım fakat bilmiyorum ki belki aynı sorun için başka bir başlık açılmış olabilir öncelikle kusura bakmayın. Sizin tecrübe ve fikirlerinizden yararlanmak istiyorum. Şöyle bir sıkıntım var;

Hp Dv6 3102 et notebook bir bilgisayarım var. Yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum. Isınma haricinde bir sorunu yokgayet stabil çalışan bir makina, makina üstünde windows 7 home basic işletim sistemi orjinal olarak var. Recovery yaptığımda tüm donanımlar doğru ve eksiksiz bir şekilde kuruluyor. Fakat ben Ultimate kurmak istiyorum. Defalarca format atıp Windows 7 ultimate kurdum fakat her seferinde sürücülerde sıkıntı yaşadım.

Hp'nin sitesinden indirdiğim sürücüleri kursam bile stabil bir çalışma elde edemiyorum. Üstünde 2 adet ekran kartı var. Ati radeon hd 5650 ekran kartını, parmak okuyucuyu, web kamerasını hiç bir zaman stabil olarak kullanamadım, kuramadım. Aygıt yöneticisinde bilinmeyen aygıt olarak gözüküyorlar. Birçok driver programı kullandım yine de çözüm bulamadım. Recovery yapıp orjinl halinde kullanmak istemiyorum, çünkü bir çok kullanak istemediğim yazılım yüklemek zorunda kalıyorum, ayrıca bir süre sonra bilgisayar performanstan düşmeye başlıyor, masaüstü bilgisayarımda kendim kurduğum için hiçbir zaman performans kaybetmiyor ama laptop ne yazık ki öyle değil. Bu konuda izlemem gereken yol nedir? Neler yapmam gerekli? Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrenda -- 5 Aralık 2013; 16:29:35 >

• Bende de aynı sorun yaşanmaktadır.
  • Sa modeline ait driver'ları kurmayı bir deneyebili misiniz;
    http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareCategory?os=4063&lc=en&cc=uk&dlc=en&sw_lang=&product=5043443#N634

Ek olarak "HP Support Assistant" ve "HP Software Framework" kurarak bu program içerisinden driver güncellemesini yapmayı deneyin.

Öncelikle parmak izi konusunda yardımcı olmaya çalışayım, bu yöntemler belki sorununuzu çözebilir;
    Digital Persona parmak izi okuyucusuyla ilgili windows arasında uyumsuzluk gözlemlenebiliyor, bunun için bu taslağa bir göz atmanızı önerebilirim;
    http://support.microsoft.com/kb/2397391

Bilgisayarınıza hangi firma uyumluysa onu indirin ve restart sonrası kontrol edin;(İndirmeden önce tanımlayamayan aygıtı kaldırıp restart attıktan sonra yükleyin.)
    Validity fingerprint reader driver
    HP SimplePass Software by DigitalPersona for fingerprint reader driver

Ek olarak;
    http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareDownloadIndex?cc=tr&lc=tr&dlc=tr&softwareitem=ob-82068-1

Eğer yukarıdaki verdiğim link olmadıysa;
    Eski sürüm driverların güncellenmemesi yüzünden bazen uyumluluk sorunundan tanımlanamayabiliyor, bulunan aygıtı bilgisayardan tamamen kaldırıp şu adımları izleyin;
    1 - Fingerprint veya Simplepass adındaki sürücüleri tamamen bilgisayarınızdan kaldırın.
    2 - HP sitesinden size uyumlu olan modele gelip uygun olan driver'ı kurun.(İki veya daha fazla aynı ismi taşıyan driverlardan en güncel olanı kurun.)
    3 - Driver kurulduğunda "sp0000.exe" tarzı bir şekilde görünecek, yükleyip swsetups klasöüne çıkarmasını sağlayın.
    4 - C: / drivers, SwSetup yazan veya buna benzer klasörü bulup girin, içeride çıkartılan dosyayı bulup ona sağ tıklayın ve uyumluluk kısmına gelip size uygun olanı seçerek çalıştırın.
    5 - Eğer yine çalışmazsa, uyumluluk kısmına tekrar gelip sorun gider'i seçerek test edin.

Umarım benim sunduğum çözümlerle sorunlarınız hallolur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amedra -- 6 Aralık 2013; 2:12:43 >

• Yardımlarınız için teşekkür ederim. Yukarıda yazılanları en kısa zamanda bilgisayarımda deneyceğim. Umarım yaralı olur.
  • sp39199 driver ile fingerprint sorununu hallettim.
    Bendeki dv6000 serisinden 6500
    authenTec Fingerprint sensörü için driver. >>>>ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp39001-39500/sp39199.exe
    bu ise yazılımı olmalı şimdi bende indiriyorum >>>>http://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp47501-48000/sp47904.exe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wswswq -- 5 Ağustos 2014; 15:37:23 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hp pavilion dv6 1144et yardım
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.