Şimdi Ara

HP Pavilion DV6 3113et İncelemem (Genelde 3100et olarak Satıyorlar)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
6.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar forumdan çok yararlandım ama pek yardımcı olamadım foruma ve forumdakı arkadaşlara. Sebebı genel anlamda iyi bir bilgisayar kullanıcısıda olsam teknık bılgıde eksık kalmam dı ama yenı aldgım bu urun hakkında bır ıncelme yayınlayarak hp hakkında artı eksı dusuncelerı olanlara bır nebze ısık tutmaktır amacım. Hemde ufakda olsa bir yararım olur.

Öncelikle sunu soylemelıyımkı gercek anlamda ılk notebook kullanımına 2009 yılında hp dv5 1xxx serisi ile basladım oncesınde bır fujitsu siemens ım vardı hedıye gelmıstı ama onu saymıorum zıra o notebook degıl çile makınası ıdı :)

Hpden aldıgım o dv5 serındekı dokunmatık tuslrdan hıc memnun degıldım sesı acıyordum o acıp kısmaya devam edıyordu daha sonrasındada baska sorunlardan 40 gunlukken servıse gıttı ve 30 ıs gunu gectıgı ıcın para ıadesı aldım kızmıstım cunku para ıadesı olayını bılmedıgımden 50 ıs gunu kadar bılgısayrım onlarda kalmıstı oysakı bılsem paramı ısterdım hıcde kızmazdım zıra paramı ıstedıgımde bana 60 gun ıcınde en gec gelecek dedıler ve 28 gunde elıdeydı fatura tutarımın tamamı.

Daha sonra bır acer 6930g t6400 işlmecili ati hd 4650 ekran kartlı bır notebook aldım cok memnundum ozellıkle kassı ve dokunmatık tuslrı daha cok ıyıydı fakat aılem goz dıktıgı ıcın yenı bır tane alamm gerekıyordu ve nasıl olduysa sadece acer bakarken bır anda HP yı almıs bulundum :) iyiki almısım.

Neyse gelelım nacizane fikrime ve testlerıme

HP Pavilion DV6 3113et İncelemem (Genelde 3100et olarak Satıyorlar)

İntel corei5 işlemci
    Ati hd5650 1gb paylasımsız ekrankartı
    6gb ram 1066 mhz
    Işıklı Klavye
    Parmak izi okuyucu
    Kullanıslı Multimedya tusları
    diğer bilgiler için bknz : Hp pavilion dv6 3113et Hp.com

HP hakkında genel kanı sudur kı cıhazları ısınmaz resmen kaynar fakat bu kasa ıle kesınlıkle degıstıgıne inanıyorum. Serinliği içimi urperttı :)

1.ürün ile 4 saat görüntülü gorusme yaptıktan sonra everest ıle system yıpratarak ısı testıne ufaktan soktum 8 saattır aralıksız calıstıkdan sonra 10 ve 20 dk lık sonuları aldım 80 dereceyı kasarak bulabıldı. Dedıgım gıbı hemen oncesınde de bayagı bır yormustum bılgısayarı. Kasada normalden dahı az bır sıcaklık var, kasada ısınmadı.

Isınma konusunda Hp ye puanım standart bır kullnıcı olarak 10/10

2. Görsellik Hpde uzun suredır ön planda diye dusunuyorum ve bu kasasıda benı yeterınce cezbetti neredeyse tümü metal ve sık bır renge sahıp. Ayrıca oyma çizgilerle hoş bir dizayn olmus diyebilirm. Bu konuda apple macbookları bılmem bıraz puan kırdırttı. Apple malasef Muhtesem ama Hpnın bu kasasını gorenler Apple andırdıgını soyluyor bende oyle bır hısse kapılmadım degıl yanı puanm yuksek 9/10

3. notebokların klavyelrınde son 6 aydır flat tarza yogunlasıldı dıye bılıyorum kı bu bılgısayardada durum aynı o sekıl de ve ayrıca tuslar arası bosluk yeterınce fazla parmklarınız dolgunda olsa yazısmak yada oyun oynarken kullnamak gayet kullanıslı. Ayrıca klavye aydınlatması hem cok sık hemde lafda kalmams gerecekten aydınlatmıs. tuslrın yanlarından ısıklar cıktıgı gıbı Harfın kendısıde yanıyor (beyaz zenon tarzı) bu konudada taktır ettım. Ve bir guzel artısıda klavyenın tarzı bakımından neredeyse tusların ıcıne bırşeyller kacması ımkansız cunku ısıklandırma ıcın tuslarla alt zemın arasına sıyah plastık bır tabaka koymuslar acerımda tuslamrın ıcıne bırşeyler kactıgı ıcın sorun yasıyordum bunda boyle bır rısk yok gayet guzel artı papaganım acerımdekı tusları gagasını gecırerek cıkarıyordu bunda becermesı mumkun degıl tusun altına gırılemıyor. Ve son olarak dokunmatık bır multimedya tus takımı olmamasına ragmen sol tarafta hesap makınesı ınternet media smart (HP media programı) gibi tuslar var ve ayrıca Ftakımı (F1,F2) fn ile kontrol edılırken fn ıle basmadıgınızda ses acma kapama kısma artırma ekran aydınlatma play pause gıbı gorevler goruyor kı fnye basarak yapmak benı zorlardı oysakı oncelıgı onlara vermelerı benı memnun ettı sankı tuslar multımedya tusu olmus Ftakımı. Bu konuda da şiddetle 10/10

4. Parmak izi okuyucusu gibi ekstra ozellılerı ıle alternatıf giriş yonetemı sunan bu serısı cok kullanıslı oluyor ve yıne klavyede bulunan bır Kilit işaretli tusu tıkalyarak kolayca kılıtleyebılır ve tek paramgınızı serıtten gecırerek bılgısayarınızı guvenlıce kullanmıs olabılırsınız. Kiltlemekde acmakda kolay fazlasıyla. Algı guzel. Ayrıca programı sayesınde algılayıcı ıle bırcok program ve siteye bır parmak ıle girebiliyorsunuz. Yalnız Mozilla 4beta ve 2011 MSN de sorun oluyor onlardakı kutucukları yanlıs algılıyor. İE ve Moz.3.6 da sorun yok skpe ve benzerı programlardada. Bu konudada 10/10

5. Touch pad e geldıkmı işler bıraz degısıyor. sık ve buyuk fakat kullanımı zor. Neden dersenız urun usutundekı sol ve sag tuslar bırbırıne bırlesık ve aslında tusların ustude algılama yapıyor yanı tıklarken cursor kayabılıyor ve tıklamak tabakanın butun olmasıdna zor oluyor. Fakat gorsellıgıne laf yok ayrıca sol ustunde (padin) cok kuck bır nokta var normalde ne oldugunu anlmamastım megerse o noktayı 2kere tıkaldıgınızda kılıtlıyormus boylece yazı yazarken hatalar engellenıyor bu aslında cogu bılgısayarda var ama padın ustunde olması cok sık ve gorunmuyor takı 2tık ıle kapatıp turuncu bır ısıga sahıp olana kadar :) Ve birde coklu dokunmayı desteklıyor bildiginiz iphone dakı gıbı parmak hareketlerıyle heryerde (masustunde iconlar, klasorlerde yıne iconları, rsımlerde zoomu, internette sayfalardakı yazıları, hatta msnde bıle konusma pnecersındekı yazıları buyltup kucultebılıyrusnuz. Ayrıca kaydırma cubugu ıcın ıkı parmagınızla asagı yada saga sola harek ettmırmez yeterlı ) Fakat goresllık onemlıde olsa once ilevsellık. Standrt bir touch pad benden 10 uzerınden 5 alırdı. Kullnıslı bır touchpad 10 uzerınden 7 alırdı Her ıkısı olursa tabıkı 10 uzuerınden 10 olurdu puanım. Ama Bu pad e puanım kullnısdan biraz kıt sıklıklda ıse gayet guzel ve ekstra ozellıklı Ama once standart ozellıklerınde rahat kullanıs. 6,5/10 Sol sag tus tıklamalarına bır ayar yapmalılardı en azından o bolge algılama yapmamalıydı ama zannedıyorum algı alanı buyuk olsun dıye yapılmıs. Dedgım Gibi 6,5/10 dur puanım [Oradakı bucuk işlevsellıge ıkı parmak ıle yaptıgınız hos ozellıllerı gosterıyor benım adıma]

6. Goruntuye geldıkmı bır cok buyuk eksı bırde cok ıyı bır artısı var artıyla baslayalım o ılk maddemız olsun. cihazda 2 adet ekran kartı var bırı Atinin diğeri ise intelin işte bu 2ncil kart pil gucunu artıryor. Ati ile yuksek performans alırken dıgerıne ister oto ıster manuel olarak gecıp pl omuru kazanıyorsunuz. Bunu degerlendırmıyorum Cunku Atinin bu kartını bılenler degerlendırmeyı yapar onun dısıdna Bu ve bazı dıger ozellıklerı ıle Pil ömrü için genel olarak 10/10 fakat gercekten 6 degılde 8 hucrelı olsaydı iyiydi daha öznel yaklasırsak puanım 8/10 Yinede basarılı ozellıkle grafık kartı ıle saglanan performans sasrıtıcı

7. Altıncı maddede Bahsettıgım eksıye gelırsek Malesef lcd ekranı hıc hos degıl yetersız. Hatta arızalı bıle oldugunu dusundurdu Acer den bunu gectıgımde. Neden dersenız sıyah ıle gırı rasıdankı renklerde nedense karıncalanma var ornegınwww.wall base.net sıtesıne gırersenız (Boslugu kaldırın) sız gırı bır fon gorursunuz bence karıncalar goruyorm :) Saka bır yana o sıtede cok rahatsız ettı onun dısında sankı ufak dalgalanmalar var sırf bunun ıcın gerı goturdum ama Teşir ve yenı bır kullnıcının aldıgı urundede olay aynıydı yanı monitor kalıtesı dusuk derım ben heldede bu serı ıcın hıc yakısmamıs. Hatta keseke bır cozumu olsa. Yanı nedır o karıncalar duvar kadıgımın bıle girmsi yerlerınde farkedilebiliyr. Ama net gtolarda bırşey yok anlamadam sadece ekrana koyunca yada sitelerde gordum ayrıca baslat cubudnu tıklayıncada anlasılıyor sannkı tıtreme var gıbı bu benı cok uzdu ama cozumu varmıdır bılmıyorum. Bu konuda malesef direk 3/10 standartı vasat diyebilirz. Acerımdakı ekran muhtesemmmıs :) bu neden oyle degıl anlayamadım :S yanı cok bellı olmasada dalgalanıyor gırı renkde. Bu konuda bır fıkrı olan olursa paylassın lutfen. Takınca rahatsız edıyor. Bazılarımız farketmeye bılır ama ben ettım ettysem puanınıda kırarım. Hp sana puanım Dogguz demek ısterdım ama mumkun degıl sana seslenıyorm degıstır ekranımı Arkadaşşlar bu bahsettgım dalgalanma ıntelın grafık kartına gectıgımde tumuyle yok oluyor aitye dondugumde gerı gelıyor yanı anlasılan sorun monıorde degıl Ati kartıyla ılgı Dedıgım gıbı koyu gırı renkde sorun cıkarıyor fakat ıntel kartta cıkartmadıgını sımdı farkkettım acaba buna nasıl cozum bulnur dedıgım gıbı sadece bende degıl bır kac bılgısayarda bu dalgalanmaları gordum yanı pozel bır sprun degıl acaba nasıl asabılırz bu sorunu ?

Arkadaşlar sımdılık bu kadar klımda olan bazı konular var yazacam goruntulrde ekleyecem ve sorularınızada cvp verebılırım. Boyelce bu model hakkında bırşeyler ogrenıp bunu almayı secebılır yada bunu almakdan vazgecebılırsınız. bilgileri duzenlıyıp guncelleyecegım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi j.sahin -- 6 Aralık 2010; 4:44:22 >

• resimleri en yakın zamanda bekliyoruz
  • hayırlı olsun dostum,

ben de bu kasayı düşünüyorum bak, ekran olayında içime kurt düşürdün şimdi. ATI olan ekran kartının sürücüsünü güncellemeyi bir dener misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair

hayırlı olsun dostum,

ben de bu kasayı düşünüyorum bak, ekran olayında içime kurt düşürdün şimdi. ATI olan ekran kartının sürücüsünü güncellemeyi bir dener misin?

Şimdi söyle soyleyeyım kı bu dedıgım ekran olayı sebebıyle bılgısayarımı aldıgım magazaya goturdum. Daha oncede kendıme (1 Hp 1acer ) ve eş dostuma bılgısayar aldıgım cok buyuk bir elktronık magazası ısım vermıyım. Ora ılgılendıler ve ekrandakı karıncalanma olayını (Gri renkte tam anlamanız için wallbase.net adresının arkafonu) dalgalanma mevcut. Onlarda bunu onayladı degısım yapacaklardı kı bır kullnıcı bu urunu alıyormus onda baktık aynı sorun var, sonra teşhire kostum ve yıne aynı sroun var. Dedımkı bu bılgısayarın ekranı boyle cok kalıtelı degıl. Ama dun gece ugraslarımın sonucunda anladım kı ati kartla alakası var intele gectımmı o sorun kayboluyor. Sonra hpnın urun sıtesınde bır gezındım kı ne goreyım. Bir düzeltme çıkmış. Aynen içerigi buraya koyayım

quote:

Intel Management Engine Arabirimi Sürücüsü
    Açıklama: Bu pakette, desteklenen dizüstü bilgisayar modelleri ve işletim sistemleri için Intel Management Engine Arabirimi Sürücüsü bulunmaktadır.
    Onarma/Geliştirme: İşletim sisteminin İngilizce olmayan sürümünü çalıştıran bir dizüstü bilgisayardaki bazı Blu-Ray disklerini yürütürken resmin gri olduğu yerlerdeki sorunu çözer.

Anlasılan bu sorun daha once dıle getırılmıs fakat genel anlamda bluraylı olan serilerde kalıte yuksek oldugu ıcın goze barız carpmıs ve onun ıcın bır yama cıkmıs. Ben yukledım fakat nafıle cunku sorun sadece bluerayda sanılarak yapılmıs galıba oysakı Ati kart kullnılırken bazı renkdeki grilerde bu sorun var ve anlasılan yazılımsal. Atinin son surumunu ındırerek tekrar deneyep senın ıcın bılgı verıcem ayrıca yukarıdakı yazımıda buna gore duzenlıycem ve bır kac daha gozlem aktarıcam

• teşekkürler takip ediyorum (:
  • Arkadasım ati surucunu ındırdım Ati Notebook Driver Model Radeon 5xxx

Fakat tıkladıgımda burdan ındırdıgımı paket acılıyor ve kurulum baslamadan dıyorkı Bilgisayarınızda uygun olmayan bir donanım/yazılım bulundugundan ATI Catalısyt Mobilty yuklenemıyor. Grafik bagdastırıcınızın bu surumu desteklenmıyor. Urun saglayıcınızın falan fılan dıye devam edıyor. Evet sımıd ne yapabılırız ? bir fikri olana varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: j.sahin

quote:

hayırlı olsun dostum,

Şimdi söyle soyleyeyım kı bu dedıgım ekran olayı sebebıyle bılgısayarımı aldıgım magazaya goturdum. Daha oncede kendıme (1 Hp 1acer ) ve eş dostuma bılgısayar aldıgım cok buyuk bir elktronık magazası ısım vermıyım. Ora ılgılendıler ve ekrandakı karıncalanma olayını (Gri renkte tam anlamanız için wallbase.net adresının arkafonu) dalgalanma mevcut. Onlarda bunu onayladı degısım yapacaklardı kı bır kullnıcı bu urunu alıyormus onda baktık aynı sorun var, sonra teşhire kostum ve yıne aynı sroun var. Dedımkı bu bılgısayarın ekranı boyle cok kalıtelı degıl. Ama dun gece ugraslarımın sonucunda anladım kı ati kartla alakası var intele gectımmı o sorun kayboluyor. Sonra hpnın urun sıtesınde bır gezındım kı ne goreyım. Bir düzeltme çıkmış. Aynen içerigi buraya koyayım

quote:

Açıklama: Bu pakette, desteklenen dizüstü bilgisayar modelleri ve işletim sistemleri için Intel Management Engine Arabirimi Sürücüsü bulunmaktadır.
    Onarma/Geliştirme: İşletim sisteminin İngilizce olmayan sürümünü çalıştıran bir dizüstü bilgisayardaki bazı Blu-Ray disklerini yürütürken resmin gri olduğu yerlerdeki sorunu çözer.

Anlasılan bu sorun daha once dıle getırılmıs fakat genel anlamda bluraylı olan serilerde kalıte yuksek oldugu ıcın goze barız carpmıs ve onun ıcın bır yama cıkmıs. Ben yukledım fakat nafıle cunku sorun sadece bluerayda sanılarak yapılmıs galıba oysakı Ati kart kullnılırken bazı renkdeki grilerde bu sorun var ve anlasılan yazılımsal. Atinin son surumunu ındırerek tekrar deneyep senın ıcın bılgı verıcem ayrıca yukarıdakı yazımıda buna gore duzenlıycem ve bır kac daha gozlem aktarıcam

dostum bahsettiğin olayın aynısını bende imzamdaki makinada yaşıyorum.laptopu iadeye kadar düşünmeye başladım artık.özellikle bahsettiğin gri tonda bariz belli oluyor bu dalgalanma ama diğer durumlardada var tabi.şimdi bende iki tane ekran kartı olmadığı için deneme şansım yok ama sürücü güncellemeyle düzeleceğine pek ihtimal vermiyorum..
    biostayken yine bu dalgalanmayı görebiliyormusun? birde o bahsettiğin yamanın benim makinada işe yaraması ihtimali varmıdır acep?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hp pavilion dv6 3032-et için ssd
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeCCCe

quote:

quote:

hayırlı olsun dostum,

quote:

dostum bahsettiğin olayın aynısını bende imzamdaki makinada yaşıyorum.laptopu iadeye kadar düşünmeye başladım artık.özellikle bahsettiğin gri tonda bariz belli oluyor bu dalgalanma ama diğer durumlardada var tabi.şimdi bende iki tane ekran kartı olmadığı için deneme şansım yok ama sürücü güncellemeyle düzeleceğine pek ihtimal vermiyorum..
    biostayken yine bu dalgalanmayı görebiliyormusun? birde o bahsettiğin yamanın benim makinada işe yaraması ihtimali varmıdır acep?

Arkadaşım bende sadece ati kart secılıyken oluyor ıntele gectıgımde tamam goruntuler cok kalıtelı degıl ama oda kartın ozellıklerınden ama dalgalanma yada karıncalanma olmuyor kesınlıkle yanı yazılımsal bellıkı ve atı kartla ılgı, ayrıca ati surucu yuklemeye calıstıgımda hata aıyorm hatayıda oraya yazdım zaten. ne yapacam bılmıyorum bende makıneden oysakı cok memnunum ama o gri renkldekı oalyı cozemedım. Sadece giri tonlarında oluyor bende. o yama bnde ıse yaramadı ayrıca bıosta fln oyle bısı gormedım ama sımdı bır bakacam bılgı verırım

• Bende gri tonlarda oluyor parlaklığı çok arttırırsam kesiliyor sorunlumudur ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deathßlue

Bende gri tonlarda oluyor parlaklığı çok arttırırsam kesiliyor sorunlumudur ?

Evet sorunlu arkadaşım bır yama var fakat işe yaramıyor aslında bu konuda HP ye mail ile ulasıp yazılım sorunu ıcın yenı bır yama duzeltme gelıstırme yayınlamasını ıstemelıyız. Ayrıca Ati dısında ıkıncı bır ekran kartı varsa o modelde ona gecerek gri tonlarda gozuken karıncalanmanın yok oldugunu gorebılısınız. ıkısı arasındakı net fark ıcın wallbase.com a bır Ati ile Bir De İntel onboard ekran kartıyla gorerek arka fona dıkkatlıce bakın gercı dıkktlıe bakmasınızda olur atı kartlı modelde karıncalar 3. dunya savasını gerceklestırıyor
  • evet arkadaşlar karıncalar savaşıyor site site gezmeye gerek yok masaüstü arka plan rengini gri yaptığınızda açıkça görebilirsiniz ati kartta çok bariz dediğiniz gibi intelde böle bi sorun yok ayrıva ekranın sol üst köşesinde ölü piksel var galiba benim makinada yarın aldığım yere götüreceğim sol üst ne olursa olsun beyaz görünüyor bende yeni aldım bu makinayı qve yarın bu sorunu ortadan kaldırmak için mağazaya gidecegim bana yardımı olabilecek fikirleriniz varsa sizden bekliyorum arkadaşlar
  • quote:

quote:

Bende gri tonlarda oluyor parlaklığı çok arttırırsam kesiliyor sorunlumudur ?

Evet sorunlu arkadaşım bır yama var fakat işe yaramıyor aslında bu konuda HP ye mail ile ulasıp yazılım sorunu ıcın yenı bır yama duzeltme gelıstırme yayınlamasını ıstemelıyız. Ayrıca Ati dısında ıkıncı bır ekran kartı varsa o modelde ona gecerek gri tonlarda gozuken karıncalanmanın yok oldugunu gorebılısınız. ıkısı arasındakı net fark ıcın wallbase.com a bır Ati ile Bir De İntel onboard ekran kartıyla gorerek arka fona dıkkatlıce bakın gercı dıkktlıe bakmasınızda olur atı kartlı modelde karıncalar 3. dunya savasını gerceklestırıyor

bencede birleşip hp ye bu konu hakkında topluca başvuru yapmalıyız.şu sıralar sağlık nedeni ile pek müsait değilim ama biraz toparlanayım hp yi arayıp bi ön bilgi alıcam bu şekilde yolumuzu çizip organize oluruz ve icraate geçeriz

• HP, doğru bir tercih olmuş. İki adet HP sahibi olarak memnuniyetimi anlatamam. Nazar değmesin. Güle güle kullanın.
  • hp yi aradım az önce ve çıkan arkadaşa durumu ayrıntılı ve net şekilde anlattım..20 dk falan konuşmuşuzdur rahat.sonuca gelirsek haliyle laptopu servise göndermek gerekli ve işin kötü yanı panel değişirse yine orijinal paneli takılacakmış.bu durumda eğer bu sıkıntılar panelden ise ki öyle görünüyor sorun devam edecek.ama eğer takılacak yeni panel eskisine göre daha iyi olursa yada başka bir nedenden ise o zamanda bi nebze çözüme ulaşılmış olur.
    soruna ilişkin onların veritabanında bir işlem kaydı olup olmadığını da sordum ama ona bakmak uzun sürdüğü için bakamadı..ben laptopu iade etmez isem servise yollayıp panel değişikliği işini bir deniycem.tahminim değişim olursa sorun azalabilir yada rahatsız etmeyecek seviyeye düşebilir..

diğer hp dv6 kullananlardan da bu durumu yaşayan çok kişi var ama fazla gündeme getirmiyorlar.bunun nedenide sanırım onlardaki dalgalanma ve karıncalanma sorunun daha az seviyede olması.çünkü mesela düşünüyorum benim cihazdaki kadar olupda farkedilmemesi imkansız..bununda tek açıklaması benim laptopta diğerlerine oranla daha çok dalgalanma ve karıncalanma olması..ben zaten karıncalanmaya takılmıyorum o neyse ne ama dalgalanma zırt pırt gözüne ilişince insanın sinir oluyor.

@j.şahin
    sen ne yaptın aradınmı hp yi ne aşamadasın? yeni seride bu mevzu tam olarak genelmi değilmi onuda çözemedim..adamlara bi danışayım dedim sende okumuşsun yazdıklarını cevap yazmışsın gördün yani..

• gecce bende dalgalanma bariz belli ışığı kısınca artıyor masaüstü resminde samsung panel var sinir oldum ya tek değilsin bu konuda atide karınca intel de dalgalanma var aşırı atide de arada karınca dalgalanma ışığı çok açarsam dalgalanma yapmıyor pide filan bataryada ışık kısıkken walbasede hp nin sitesinde yada kalkan olan bir prgramı açarken evet hayır dediğinde gri oluyor arka fon orada bariz belli ne yapsam bilmiyorum :S
  • quote:

gecce bende dalgalanma bariz belli ışığı kısınca artıyor masaüstü resminde samsung panel var sinir oldum ya tek değilsin bu konuda atide karınca intel de dalgalanma var aşırı atide de arada karınca dalgalanma ışığı çok açarsam dalgalanma yapmıyor pide filan bataryada ışık kısıkken walbasede hp nin sitesinde yada kalkan olan bir prgramı açarken evet hayır dediğinde gri oluyor arka fon orada bariz belli ne yapsam bilmiyorum :S

ya bendede bariz belli yani artık gözümde rahat farkettiği için dalgalanmayla kullanıyorum resmen kırıp atacam makinayı..hp ile de görüştüm ve yukarıda da yazdığım gibi somut bişey çıkmadı..yapılacak şimdilik bişey yok gibi gözüküyor.ben daha yeni aldım sayılır aldığım yerde biliyor dalgalanma muhabbetini o yüzden bi iade şansım olursa değerlendirebilirim olmazsa gönderip panel değişikliğini deniycez.belki yeni takılacak panellerde olmaz ne bileyim aman yaa valla verem oldum bu sene bu laptoplardan..

yeni dv6 larda dalgalanma yok karıncalanma var diyenler lg panel kullanıyorlar sanırım.dalgalanma olan yine samsung paneller gibi görünüyor..yardımcı olsalardı anlıycaktık.

• quote:

Orijinalden alıntı: GeCCCe

quote:

gecce bende dalgalanma bariz belli ışığı kısınca artıyor masaüstü resminde samsung panel var sinir oldum ya tek değilsin bu konuda atide karınca intel de dalgalanma var aşırı atide de arada karınca dalgalanma ışığı çok açarsam dalgalanma yapmıyor pide filan bataryada ışık kısıkken walbasede hp nin sitesinde yada kalkan olan bir prgramı açarken evet hayır dediğinde gri oluyor arka fon orada bariz belli ne yapsam bilmiyorum :S

ya bendede bariz belli yani artık gözümde rahat farkettiği için dalgalanmayla kullanıyorum resmen kırıp atacam makinayı..hp ile de görüştüm ve yukarıda da yazdığım gibi somut bişey çıkmadı..yapılacak şimdilik bişey yok gibi gözüküyor.ben daha yeni aldım sayılır aldığım yerde biliyor dalgalanma muhabbetini o yüzden bi iade şansım olursa değerlendirebilirim olmazsa gönderip panel değişikliğini deniycez.belki yeni takılacak panellerde olmaz ne bileyim aman yaa valla verem oldum bu sene bu laptoplardan..

yeni dv6 larda dalgalanma yok karıncalanma var diyenler lg panel kullanıyorlar sanırım.dalgalanma olan yine samsung paneller gibi görünüyor..yardımcı olsalardı anlıycaktık.

Arkadaşım zannedıyorum kı senın sorunun dırek panelden yada LCD kablosundan Acerımde boyle bır sorun olmustu ve LSD kablosu sorunlanmı oyle dedıler Cozduler ama karıncalanma Bende sadece Atı kartda ve Sistem Acıldıgında oluyor. Sankı yazılımsal. Mutlaka panelıne ve lcd kablosuna bakmaları ıcın servıse ver derım ben ama hp de servıs suresı uzundur acerımı 5 gun once verdım 1 gun once geldı :) bıl degısıklıgı faln yapılmıs bır parcadaha adamlar cok hızlı ekran cın gıttgındede 7 gunde elımdeydı oysakı bursadayım 2 gun sadece yol :) Herneyse HPden bu sefer memnunum ama gel gelelım ekranımda KARINCA ıstemıyor :) HP yı arıcam sınvlardan bakamadım bılgı mutlaka verıcem

• @j.sahin

dostum ne yaptın ekranı sesin çıkmadı? deathblue paneli lg ile değiştirtmiş sorunu düzeldi.bende panel değişimi için dün gönderdim servise bekliyorum.
  • bana acil ulaş
  • merhabalar,
    bende 2 ocak 2011 de hp pavilion dv6-3113et model laptop aldim. ayni sorunlari dogal olarak bende yasiyorum. bu sorundan kurtulmanin bir yolu var midir?bu konuda tecrubeli arkadaslar bana yol gosterirse cok sevinirim. urunu buyuk bir firmadan yeni aldigim icin geri verme sansim varmi?bu sorundan dolayi biraz zevkim kactida:-(
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.